View Full Version : Ihy Rook :)
Ciasny Wiesiek
26-07-2011, 14:29
Witam.
Mam propozycję wziększenia ceny za bp ih u npc " Zinaba " Na 1cc od plecaka.
Obecnie jest dużo kasy na rooku i cena 5k za plecak jest zdecydowanie za niska oraz śmieszna .....
Małe lvl zawsze mogą expić z Lf bo jakoś wcześniej nie było ihów i dawaliśmy radę to czemu oni nie mogą :) Chyba , że ich stać ( a napewno są takie osoby z niskim lvl ) To sobie kupią :) Jak wiemy przeważnie jest się na plusie z loota :)
Proszę o wypowiedzi :) Wiem , że większość i tak będzie na nie bo szkoda im dawać 1cc za bp ih :)
Hmm a jak by ih miał 3 użycia zamiast 2 to bym sie zgodził.
KaZeK Banned v1.
26-07-2011, 14:44
Nie każdy ma dużo kasy aby płacić 1cc za cały plecak.
Niech zostanie jak jest.
D E A T H L E S S
26-07-2011, 14:46
Ci co mają multum kasy na rooq to jednostki.... A niektórzy mają takie szczęście, że na 100~mobkow zarobią z 10cc... Więc waste by było ogromne :D
G_R_U_L_I_X
26-07-2011, 14:47
Jestem za tym aby cena podwyższyła się o 50 %, czli kosztował by cały bp 7.5 k. Sianko baaardzo dobre jest z samych ghostów można w godzine zarobić na 2-3 bp.
Przed chwilą był płacz, że loot z bossów za słaby.
A teraz, że za dużo pieniędzy na rooku.
Człowieku za przeproszeniem je*nij się w łeb.
Jestem na NIE!
jestem na NIE jak coś to mogli od razu dodać za bp 1cc a tak to ktoś teraz nakupuje ilościowo bp a potem nie będzie tracił za późno ogólnie na takie zmiany jak chcesz aby kasa ubyła to ubędzie może po update
prędzej bym się zgodził z propozycją od Marcelllo (http://www.forum.toproste.pl/member.php?u=1173)
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=78315
Jestem na nie... Nie każdy ma tyle kasy... Chyba, że zwiększenie z 2 use na 3 ;)
Teraz jest dobrze wiec po co chcesz zmieniac? Jestem na NIE
Sasha Rookslayer
26-07-2011, 15:25
Jest Dobrze..
Szkoda czasu na zmiany...
JESTEM NA DUŻE NIE!
Jestem na nie.
Nie każdego będzie stać na takie wydatki, myślisz, że na Rooku co druga osoba ma w depozycie 100SC? Odpada, niepotrzebne.
Jestem na nie.
Czasami jak pójdziesz na BK, mimo że masz ihy to możesz wyjść na -, albo minimalny plus.
Lethornek
26-07-2011, 21:45
Jestem na tak Michale lecz skoro cena dwukrotna to może IH'y by miały 3 użycia ?
Ciasny Wiesiek
27-07-2011, 00:17
Jestem na tak Michale lecz skoro cena dwukrotna to może IH'y by miały 3 użycia ?
Można by i tak ale widzisz co te barany z maina wypisują Up :) w dupie byli i gówno widzieli :)
Po co to.. to już lepiej zrobic gbp ihow za 2cc wy co macie kasy od chu** to byscie sobie kupowali te gbp a low lvl'e mialy by te co teraz xD
Na NIE:p
Kamilio 2.0
27-07-2011, 09:27
Nie no cos ty, 1cc to za duzo, nisko levelowi gracze mieli by mega waste, dobrze, ze wspomniales, ze dawniej nie bylo ihow i gracze sobie radzili, ale to bylo dawniej, dawno ludzie nie wiedzieli co to telefon komorkowy, internet, komputer. Jestem na nie.
Pomysl tez o lov lvl
#
nie
John Cena
27-07-2011, 11:00
Zaznaczyłem nie niech zostanie tak jak jest
Turok Rookslayer
27-07-2011, 12:06
Dokładnie, pomyśl o lov lvl ...
Nie.
No fakt, pomyśl za niego bo on nie może, bezmózg!...
@top
Wiadomo, że większość będzie na nie "BO PO CO MAY PŁACIĆ WIĘCEJ- DO DUPY"...
Ja uważam, że propozycja odnośnie ihów jest dobra w postaci wykonanej przez Marka :D
Jak zapewne wiadomo, jednym ze sposobów leczenia na rooku są runy Intense Healing (w skrócie IH).
Wyglądają one tak: http://images.tibia.pl/static/spells/intense_healing_rune.gif.
W tej chwili jedyną możliwością ich nabycia jest kupno u NPC Zinab znajdującego się daleko poza miastem który znajduje się tutaj (Mapa APO 7.6) (http://armia.toproste.pl/mapa/?id1=1&id2=2162&x=144&y=280&z=14&zz=7).
Obecna cena to 5k za plecak 20 run po 2 użycia każda.
Ankieta - Opcja 1
Moją propozycją jest to, aby można było je kupić u Zinaba oraz w mieście PACC. Warunkiem kupna w mieście PACC byłyby:
- Ukończenie dotychczasowych misji na zakup run.
- Ukończenie nowych misji na zakup run w mieście o których jest napisane nieco niżej.
- Dodatkowe opłaty za każdorazowy zakup run :)
Przykładowa misja na zakup run w mieście:
Zinab prosi Cię o jakieś dobre, ale nie maksymalnie dobre wyposażenie, aby móc sprostać Dark Lordom które często włamują się do jego domu, gdy jest ciemno <Heheszki Dark - ciemność> i podkradają mu runy, przez co jest stratny. EQ które należałoby mu przynieść: Aol, Warrior Helmet, Knight Axe, Crown Armor, Medusa Shield, Knight Legs i Bohy. Gdy przynieślibyśmy mu dane przedmioty, wysłałby nas do NPC który nazywa się Rino, aby załatwić mu u niego axe ringi (ponieważ za mało bije :(). Dlatego też udajemy się do miasta PACC i szukamy po dachach owego NPC'a. Gdy już kupimy mu jednego axe ringa (za 1k ! OMG!) wracamy się do Zinaba i dajemy mu go w prezencie :) Następnie on chce, abyśmy udali się do jego brata (z wcześniejszych misji wiemy, że jest to Psychol) i wręczamy mu łapówkę w wysokości 10cc po czym dostajemy list (byle jaki ale jest xD) i udajemy się z nim do Zinaba :) Zinab informuje nas o tym, że jego syn Ahmed może nam sprzedawać IHy w mieście PACC za niewielką dopłatą ;) Jedynie musimy mu przynieść runę Sudden Death (SD) która wypada z arcymocnych Szkieletów Magów. Gdy mu ją zaniesiemy możemy już kupować IH'y u niego w cenie 7k za plecak 20 sztuk po 2 użycia każda :)
Dodatkową opcją (Ankieta - Opcja 2) jest możliwość kupowania większej ilości użyć oraz złote plecaki run :) Mianowicie po zrobieniu innych misji u Zinaba (tu przykład: Przyniesienie mu worków: szarego, żółtego, zielonego, niebieskiego i fioletowego oraz platinum amuletu, później jeszcze do tego jakieś inne itemki (np. 50 fire mushrooms, 50 kokosów i 50 małych diamentów)) oraz np. zabiciu jakiegoś monstera na arenie takiej jak np. na Burning Hearth Quest tylko bez zombi, można będzie kupić u Zinaba (jak i u Ahmeda jeżeli ma się misję u niego zrobioną) runy IH po kilka użyć (max 15)
Mianowicie cenowo wyglądałoby to tak:
Ilość użyć|cena u NPC Zinab za plecak|cena u NPC Zinab za gbp|cena u NPC Ahmed za plecak|cena u NPC Ahmed za gbp
1|2,5k|5k|4k|7k
2|5k|1cc|7k|1,4cc
3|9k|1,8cc|1,1cc|2,2cc
4|1,2cc|2,4cc|1,4cc|2,8cc
5|1,5cc|3cc|1,7cc|3,4cc
6|1,8cc|3,6cc|2cc|4cc
7|2,1cc|4,2cc|2,3cc|4,6cc
8|2,4cc|4,8cc|2,6cc|5,2cc
9|2,7cc|5,4cc|2,9cc|5,8cc
10|3cc|6cc|3,2cc|6,4cc
11|3,5cc|7cc|4cc|8cc
12|4cc|8cc|4,5cc|9cc
13|4,5cc|9cc|5cc|10cc
14|5cc|10cc|5,5cc|11cc
15|6cc|12cc|7cc|14cc
Ceny przy większej ilości użyć rosną, więc wyprawa staje się droższa i mniej opłacalna z większą ilością użyć, ale za to jest dłuższa :)
Myślę, że ceny nie są złe ;) Zawsze można poprawić ;) Dużo osób z tego by skorzystało, nawet sporo mniejszych lvl'i przynajmniej z jednej misji :)
Ponawiam propozycje :D
Myślę, że to jest lepszy, bardziej dopracowany pomysł :)
up ^ no przecież już to Fsza napisał
Nie ; D ihy jak coś można kupować na facc ale w gbp ;d i x3 więcej nie ; d
Tak jak jest to jest ok.
Nie każdy ma eq, kase niektórzy zaczynają od 0.
Np mnie było by stać na 1cc za plecak ale znam dużo osób których nie.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.