View Full Version : Respawny, uregulowania
Ten news ma za zadanie uświadomienie większej ilości osób o zasadach na których opierają się 'respy'.
1). Każdy gracz może zająć jednego (1) 'respa', gdy nie ma innych wolnych.
2). Każdy gracz może zająć dowolną liczbę 'respów', dopóki nie ma na nie chętnych i/lub jest przynajmniej jeden (1) wolny.
3). Gdy gracz, który posiada większą liczbę 'respów' niż jeden (1), a nie ma żadnego innego wolnego, musi jednego oddać chętnemu, który o niego się ubiega.
4). Gdy 'expisz' razem z uherem/shooterem/blokerem macie takie same uprawnienia jak osoby, które 'expią' samodzielnie. Jesteście uznawani jako grupa. Nie kombinujcie z "jeden mam ja, drugi uher".
[Coguar]Grożą za to bany powyżej jednego dnia. W zależności od ilości takich sytuacji, u danego gracza. Oraz jego zachowania.
Wreszcie regulamin został zmieniony =) Dzięki bardzo Ekipo ;D
No łądny regulamin, ale ja bym dodał jeszcze 1 punkt :
Każdy gracz może mieć dowolną liczbe respów, jeśli broni je poprzez pvp
Ale regulamin spoxiq ;}
Bialy Goral
12-08-2007, 15:10
A właśnie co będzie jak ktoś będzie chciał respa i nie będzie wolnego i zabije kogoś na respie?Ban?
Nawet ten regulamin :p
[Coguar] Właśnie pokazałeś swoją znajomość regulaminu. -.-
2 - Kradzież przedmiotów, kont, 'respawnów' i innych dóbr należących do gracza, jest karana.
@UpUp
czyli naprzykład Assasin Knight zajmie sobie 4 respy, wejdzie ktoś z mniejszym lv(zajmie mu jeden z 4 respów) to on pójdzie i go ubije ? :|
Wtedy będzie władza silniejszego, a mniejsze lv nie będą miały zycia ^^
Zrozumiem, że jeśli ktoś ma JEDEN resp i ktoś mu się na niego wbije to ma prawo go bronić pvp. Ale nie tak jak opisałem wyżej :]
@Topic.
Bardzo dobrze napisany regulamin. Regulamin dotyczący respów był trochę "dziurawy" teraz już tak nie jest ;) Brawo dla moderatorów, adminów, gmów i mojej mamy ;D
Te zasady były stosowane od dawna - aczkolwiek niewiele osób je rozumiało - dzięki Exodowi wszystko jest już jaśniejsze.
Tak więc jeśli chodzi o pvp i bronienie respa - w końcu są fragi ...
™°•Matełusz xD•°™
12-08-2007, 16:24
Przepraszam , ale co grozi gdy ktoś tego nie przestrzega . Proszę o odpowiedź .
Dobrze że ktoś to zrobił , ale i tak tego nikt nie przestrzega /'-.-'\
Czyli jak mam np. 2 respy i ktoś będzie chciał jednego
i przez PvP go wygonie to nie mogę dostać bana?
Trochę jest to beznadziejne.
Bo Ci co chcą tego jednego respa jak nabiją lvla trochę tez będą po 2 brać....
No ale cóż ja nic nie mogę zmienić :P
@down
To nie zdradzaj tej swojej sztuki :P
Magiczna sztuczka mniejszego levela - Nie uciekać jak h-lvl bije. Szansa, że zabije jest bardzo mała, a nawet jeśli, można wrócić, a RSa to już nie nabije. :)
Jest regulamin ale nie wszyscy go czytaja "Vetebcio" mialem respa to on wbija i mnie ubija potem mnie wyzywal ja do niego to samo napisalem on ss ale zrobil ss jak ja wyzwalem ale co on napisal nic nie pokazal, Dobrze ze gmowie czasami obserwuja ludzi bo ostatnio expie na ms'sach czekam az sie zrespia a tu exori gran coguar wali ;p i mowi ze sprawdzal czy mam bota:)
PS: sam mialem ostatnio respa ale nie wiedzial ze zostal ten regulamin wprowadzony no i wpadl grom i oddalem. Kiedys to za chuja takie 400+ nie oddali respa a teraz kazdy odda
ale caly czas nikt nie napisal jezeli ktos nie odda respa to na ile moze dostac bana to tez jest wazne bynajmniej dla mnie ??
temat zaloznia jest dobry:D :D i dobrze ze zrobili new regulamin o respach dla mnie jest on dobry no ale ja tez chcialbym sie zapytac o to co RADASSS no bo dla mnie tez jest to wazne
Morgaroth
12-08-2007, 20:34
narescie kotos to zauwazyl :/
raz hlvl mial 2 respy i nie bylo zadnego wolnego na kingach
chcialem zeby mi oddal jeden ale nie oddal tylko wlaczyl skulla i zaczol mnie lac
ale nie zabil :p jeszcze wiekszy lvl go dojechal :D
Infernal
12-08-2007, 21:08
Dobry Regulamin Tylko Zeby Go Przestrzegali ;]
Saint Karol
13-08-2007, 12:56
no nareszcie sprawiedliwosc na te respy! chociaz h lvle i tak nie beda przestrzegac znajac zyciee. A przeciez ich nie deadne ^^ a zreszta zawsze jak pisze raport to nikt nie przychodzi...:>
Według mnie brakuje jednego. A więc co sie dzieje z respami gdy ktoś padnie. Bo koleś np: padl na mistic scrab wchodzisz sobie na jego respa a on przychodzi mówi że on tu expił itp. zabiera ci listy, luruje potwory zeby znikały a gdy tkaie cos ci się przydaża (bynajmniej mi) i pisze raporta to nikt nawet nie odpowie.
Edit:
A i jakby mozna było żeby wytyczyli gm gdzie jest respawn a pare respawnów. NP: na mistic scrabach sa 2 zagony po 1 ms ale jakby przyjescie oddziele do jednego respa. No i troche przewalone bo gdzie niby taki 500lvl expic. Wchodzisz na volcano na 3 respy kingów (nie idzie na 3 wyrobić a co mówić na 1) ... też powinno zostać określone dokladnie co i jak. A jeżeli ma być 1 resp na 1 osobe - to troche glupio bo co taki 500lvl+ bedzie stal i na 2 kingach epxił ppowinny w tkaim wypadku zostac zrobione nowe respy z wieksza liczba monsterów.
Czarny Lucyfer
13-08-2007, 17:08
Gm przez to mowi , ze po to sa coraz silniejsze potwory by na nich expic ;p A nie na 10 respach ze słabszymi
Kodyfikacja zawsze się przydaje ale gracze powyżej 400 nie mają czego tu szukać w takim układzie. Przydałoby się więcej respawnów lub dodatkowy punkt, obrona przez pvp.
Pozdrowienia.
No nareszcie jest poprawka do regulaminu. Te ciągłe problemi z respami już wielu ludziom przeszkadzały normalnie grać. A ta magiczna sztuczka ostatnio coraz rzadziej sie sprawdzała.
Xsevi (Deblin)
15-08-2007, 13:52
Super, ale mam pytanie jak ktos zabije cie na respie i zajmie go to jest karalne czy nie?? ;)
15-08-2007, 18:01
Gm przez to mowi , ze po to sa coraz silniejsze potwory by na nich expic ;p A nie na 10 respach ze słabszymi
Lucek calkowicie się z tabą zgadzam otatnio widzilem kolesia w can na kingach zają tam 3 respy i expil uwaga na...
560lvl+
tAk ... ByŁo ... JeSt ... I ... bĘdZiE ... nA ... wIeKi ... WiEkÓw ...
...YoU aRe DeD
nie udawaj żebraka nie proś o reputa:p rozdaje je tylko biednym:D
BEST SOLO: 3 dracule lub 6 demców
BEST UH: 2 orshabaale
ZNAKI SZCZEGÓLNE: postać elfa:D
Lvl:
50:[x]
400:[ ]
100:[x]
500:[ ]
150::[x]
600:[ ]
200:[ ]
700:[ ]
250:[ ]
800:[ ]
300:[ ]
900:[ ]
350:[ ]
1000:[kiedys napewno:cool:]
nie bede sie na ten tematu rozpisywal... Powiem tylko jedno, nic sie nie zmini.. Bany nadal bede wlepywane 150 lvl, a ci ktorzy expia na czterech do sześciu respawnach bede ignorowani... Exod zobaczymy po jakim czasie przestaniesz wlepywac bany za to...
Wsumie to już od dawna było wiadome ,że nie wolno tak postępowac, ale i tak mało kto się do tego stosował tu podoba mi się pomysł zalożenia tego tematu:) Wkoncu jakiś Game Master uświadomił graczą, że można posiadac tylko 1 respa...ale tak jak poprzednik uważam ,że zbyt dużo się nie zmieni:)chociaż...
ekipa apo wkoncu zaczela robic coraz lepsze produkcje (bez urazy)
ALE sie dużo nie zmieni karzdy to wiedział i wiedzieć bendzie ale kto sie
dostosuje nie wiem:confused: :confused: :confused: :confused:
Trzeba wierzyć że są jeszcze chonorowi gracze;)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.