PDA

View Full Version : NPC Wró?bita Maciej

MrMagicBoy
27-07-2011, 13:28
Trochę zerżnięte z innego MMO, ale nie ma takiej opcji na apo.
Otóż chodzi o nowego NPC, który za opłatą mógłby powiedzieć nam jakie dzisiaj mamy szczęście.
Opłata wynosiła by dajmy na to 1kcc.
Przykładowa rozmowa:
Hi
Wróżbita Maciej : Witam Cię xxx, jestem medium i potrafię przewidzieć Twoją przyszłość, chcesz dowiedzieć się więcej?
Tak
Wróżbita Maciej : Dziś nie pytałeś mnie jeszcze o szczęście, wiedz jednak, że wszystko kosztuje, musisz zapłacić mi 1kcc za wróżbę chcesz tego?
Tak
(Zabiera nam kase wow!)
Wróżbita Maciej : Dziś masz zwyczajny dzień, nic szczególnego się nie zdarzy...

I np. teraz jesteśmy 1kcc w plecy. Zapytać możemy się raz na 24h.
Byłyby różne formy szczęścia i uwaga : wprowadzały bonusy! Np :

Dziś masz trochę szczęścia! Potwory wynagrodzą Ci to w złocie! Ilość wypadającego złota od teraz zwiększy się o 5%!

I przez 24h mamy taki skromny bonus.

Może być jeszcze lepiej.

Dziś masz wielkie szczęście! Rzadko się to zdarza, ale punkty Twojego doświadczenia lecą teraz szybciej!

I zamiast exp x5 mamy exp x6-7 żeby nie było szału.

Na koniec trzeba ostudzić atmosferę i dać jakieś ryzyko!

Wróżbita Maciej : Ohh, dzisiaj masz pecha... nie przychodź do mnie przez najbliższe 3 dni, boli mnie głowa...

xD

I przez 3 dni nie możemy sobie powróżyć, albo biegamy wolniej przez 24h o 5%.

sesese :cool:

Turok Rookslayer
27-07-2011, 13:56
Z tym expem x6 albo x7, to lipa ...
Ogólnie jestem na Nie.

Domcio Old
27-07-2011, 13:56
ofc na nie to jest przeciez tibia ludzie :) nie zamieniajcie tibii w realny swiat ;D taki wrozbita to jest wgl niepotrzbny :<

MrMagicBoy
27-07-2011, 14:10
ofc na nie to jest przeciez tibia ludzie :) nie zamieniajcie tibii w realny swiat ;D taki wrozbita to jest wgl niepotrzbny :<

To po chu jest rzeźnik? Sprzedający żywność jak w realnym świecie? Nie uzasadniłeś tego tylko dojebawszy jakąś głupotę.

Wziąłem prysznic i lekko otrzeźwiałem, właściwie to może być kiepskie, ale wtedy miałem misję żeby to napisać.

Devixx
27-07-2011, 14:13
Mi się podoba ta propozycja. Nie wiem jednak czy Administracja na to się zgodzi. Po małej modyfikacji byłbym jak najbardziej na tak.

John Cena
27-07-2011, 14:15
Zaznaczyłem na nie,może byłbym na tak gdyby nie ten exp x7,x6

MrMagicBoy
27-07-2011, 14:28
Zaznaczyłem na nie,może byłbym na tak gdyby nie ten exp x7,x6

Wiesz, nie chodzi o kolosalne różnice w expie, w dodatku chciałbym dodać, że szansa na najwyższe szczęście byłaby bardzo nikła. Ale możliwa

<Magiczny>
27-07-2011, 14:34
Przeczytalem i mysle, ze nie byloby to takie zle. Zrobic troche zmian i jest na TAK.

Tricolore
27-07-2011, 14:40
nareszcze ktoś bardzo kompetenty i inteligentny wymyśla trafne w moje uczucia i spostrzeżenia propozycje,
pomysł genialny w każdym stopniu, generalnie jestem na tak ,ale wróżbita powinien brać więcej za swoje usługi tak jak w tv (koszt rozmowy to 3.66/min) załóżmy ,że 1kcc=20gr,10kcc = 2zł, 18,2kcc to odpowiednia suma za jego przepowiednie.

Lethornek
27-07-2011, 14:41
Inna nazwa npc, koszt nie 1kcc tylko 10-30kcc do pecha dodałbym zmniejszenie expa, zmniejszenie loota, i mógłbym zaznaczyć " TAK ". Na razie się wstrzymam.

+ TAKI NPC MA STAĆ TEŻ NA ROOKU :>

Miffek
27-07-2011, 15:09
a moze cene zrobić zależną od levela?

ViVuSeK
27-07-2011, 15:13
Może jeszcze dodadzą NPC Lotto?
Jestem przeciw, moim zdaniem jest to głupie i niepotrzebne, na co to by się przydało? I kto by wydawał pieniądze na takie pierdoły.

MrMagicBoy
27-07-2011, 15:29
Może jeszcze dodadzą NPC Lotto?
Jestem przeciw, moim zdaniem jest to głupie i niepotrzebne, na co to by się przydało? I kto by wydawał pieniądze na takie pierdoły.

Kur*a chłopie, na co by się to przydało, na co by się to przydało, na co by się to przydało??

Na to, że za opłatą mógłbyś mieć lepszy exp albo 10% więcej szans na loot przedmiotu z moba.

NA CO TO BY SIĘ PRZYDAŁO

Moru
27-07-2011, 16:19
Wg. mnie to ciekawy pomysł ;D ale exp x6/x7 to przesada chyba ze by wrozba kosztowala 10kcc+ co jest raczej bez sensu, ale ten loot to moglby byc. Jestem na tak.

szewczenko
27-07-2011, 16:46
To ja bym jeszcze proponował, żeby była taka wróżba, że np. słabiej walisz z magii, ale ogólnie jestem za....byle tylko tych wróżb było sporo:) cos mnie wzielo i dam tez swoje propozycje :p

pojawia sie red skull (falszywy). Panika u gracza bezcenna.

goraczka - kolo gracza co jakis czas pojawia sie minos, apo, ale tylko on je widzi

lvl spada o kilkadziesiat poziomow i wszystko wraca do normy, by za chwile znosc spasc i tak
w kolko, gracz nie bardzo ma jak expic, troche ryzyko

mniejsze obrazenia od magii

wieksze hity od magii

Heaven
27-07-2011, 16:46
Jestem na tak :)

Można by coś takiego wprowadzić, zawsze jakieś urozmaicenie :)

1st R. Boonek
27-07-2011, 16:49
Mogloby byc, ale jak zwiekszany exp do max do 6x i bylaby mozliwosc ze npc na ten jeden dzien zmniejszy nam ilosc zdobywanego doswiadczenia do x4 :D to by bylo ciekawe :]

MrMagicBoy
27-07-2011, 16:59
Pomysłów na wróżby mam mnóstwo, dodatkowo Wy podajecie swoje i jest ok, ja tylko przedstawiłem jak to ogólnie miałoby wyglądać

Ogromny pech - tracisz 3 fragi i dodatkowo włącza Ci skulla
Przypadkowe szczęście - Maciej następne 2 wróżby daje Ci za free
Przeznaczenie - Dostajesz 5 dni pacc

Ale te szanse byłyby po prostu małe, żeby trzeba było trochę powróżyć żeby coś dostać.

A niektórzy mieliby taki niefart, że ciągle jakieś klątwy i nie lubiliby Wróżbity Macieja.

Viseq
27-07-2011, 17:04
Pomysł mega, ale moim zdaniem kwota za wróżbe mogłaby być adekwatna do levela, bo gdzie taki 100 level znajdzie 1 kcc czy 10 jak tam niektórzy piszą żeby zapłacić za wróżbe? i oczywiście inna nazwa.

MrMagicBoy
27-07-2011, 17:24
Pomysł mega, ale moim zdaniem kwota za wróżbe mogłaby być adekwatna do levela, bo gdzie taki 100 level znajdzie 1 kcc czy 10 jak tam niektórzy piszą żeby zapłacić za wróżbe? i oczywiście inna nazwa.

Właśnie o to chodzi żeby nie było podziału na lvle.

W takim wypadku sam zrobiłbym sobie 3 postacie 15 lvlowe, płacił z nich załóżmy scaraba za wróżbe a mam szanse wygrać pacc na całe konto, albo jakiś inny upominek.

Jest opcja bez pacca i bez przedmiotów, które można przekazywać. Wtedy wróżby tyczą się danej postaci i można zrobić podział.

Nazwa musi zostać bez kitu, miałby domek nad Doctorem w City i wyglądał tak :

http://img88.imageshack.us/img88/2935/beztytuuyxt.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/88/beztytuuyxt.jpg/)

Creatynka
27-07-2011, 17:27
Bardzo fajna propozycja.Podobnie jest na rl klikasz na jakis przedmiot i przepowiada Ci caly dzien (cos takiego nie jestem pewny).

MrMagicBoy
27-07-2011, 17:38
Ty chyba chłopaku nie zrozumiałeś do końca sytuacji. To nie ma być do chuja loteria gdzie wygrywasz pandemki czy inne uw.
Czytałeś ze zrozumieniem?
Chodzi o bonusy, zwiększenie/zmniejszenie złota z mobów, loota, bonusowy dzień pacc.

Mój pomysł w ogóle nie miał w planach itemów, którymi można handlować w tym cały sęk. Dostaje to tylko i wyłącznie Twoja postać. Z klątwami/ pechem tak samo.

Banf
27-07-2011, 17:50
Nie podoba mi się -.- Nie sprawiedliwe wobec mniejszych lvl'i, których nie będzie na to stać.

Xelix
27-07-2011, 19:03
Ciekawa propozycja, dużo kasy by z serwera zeszło, i ofc jakiś quest aby się dostać do tego NPC. Jestem na Tak!

Krulowiec
27-07-2011, 19:03
Jestem na TAK, ale proponuje też dodać TESCO, Biedronke, Krematorium, Grabarza, Warzywniak, Makdonalda itp.

Sciex
27-07-2011, 19:04
W sumie dobra propo :p Po wprowadzeniu takiego czegos duzo kasy zejdzie z serwerka hehe ale coz zaczekamy az ktos z Administracji sie wypowie w tym temacie :)

Carmell
27-07-2011, 19:05
Troche by to ulepszylo gre lecz daje 95% ze ten pomysl nie wejdzie w zyce ;)

Vaths
27-07-2011, 19:07
No odrazu 4k lvl sobie wbijcie...
Lub róbcie maratony codziennie odrazu.
Nie !!

Zarexoholik?
27-07-2011, 19:08
Wiesz co to za gra w ogóle? Takie propozycje to możesz dawać do gier przeglądarkowych.

NIE

MrMagicBoy
27-07-2011, 19:15
Wiesz co to za gra w ogóle? Takie propozycje to możesz dawać do gier przeglądarkowych.

NIE

Takie opcje są w największych grach MMO RPG więc nie ucz ojca dzieci robić.

HpX3
27-07-2011, 19:29
No odrazu 4k lvl sobie wbijcie...
Lub róbcie maratony codziennie odrazu.
Nie !!

co ty gościu pierdolisz, nie rozumiem jaki to ma związek z wróżbitą??

Dobry pomysł jestem na tak, tylko jak ktos juz powiedział i tak to nie wejdzie w życie :)

Asill
27-07-2011, 20:08
POmysł nawet dobry. Trochę urozmaiceń i się nada

Rosire
27-07-2011, 20:18
Mi propozycja ogółem również się podoba, aczkolwiek trzeba byłoby w niej wprowadzić małe korekty :)

Między innymi ten exp .. - to odpada totalnie jak dla mnie !!!
Natomiast co do minimalnego , podkreślam MINIMALNEGO zwiększenia loota przy takim farcie nie miałbym nic przeciwko, ale np. taki bonus mogłoby 1x na 3 dni wylosować tylko i to nie 5%, ale minimalnie.
(Jeżeli byłoby to więcej razy oraz na większe ilości to EQ straciłoby na wartości, co za tym idzie kcc również).

Po korektach pomysł by mi się podobał.
Ja jestem jak najbardziej ZA wprowadzeniem tego w życie serwera po drobnych zmianach :)

Viseq
27-07-2011, 20:59
Właśnie o to chodzi żeby nie było podziału na lvle.

W takim wypadku sam zrobiłbym sobie 3 postacie 15 lvlowe, płacił z nich załóżmy scaraba za wróżbe a mam szanse wygrać pacc na całe konto, albo jakiś inny upominek.

Jest opcja bez pacca i bez przedmiotów, które można przekazywać. Wtedy wróżby tyczą się danej postaci i można zrobić podział.

Ty chyba chłopaku nie zrozumiałeś do końca sytuacji. To nie ma być do chuja loteria gdzie wygrywasz pandemki czy inne uw.
Czytałeś ze zrozumieniem?
Chodzi o bonusy, zwiększenie/zmniejszenie złota z mobów, loota, bonusowy dzień pacc.

Mój pomysł w ogóle nie miał w planach itemów, którymi można handlować w tym cały sęk. Dostaje to tylko i wyłącznie Twoja postać. Z klątwami/ pechem tak samo.

Hej, no to sam nie ogarnąłeś. Raz piszesz o przedmiotach i upominkach a później, że jednak nie? Wiesz, myślę, że jakieś blue robe czy bp manasów 2k lvlowi nie sprawi frajdy gdzie zapłaci kilka kcc a 15 lvl dostanie Klapki płacąc za wróżbę 30cc. Wtedy robie 50~ postaci 15 lvlowych i codziennie robie wróżby, licząc, że na 50 postaci wpadnie chociaż jeden rar, jestem kupe kcc do przodu :). Dowiedziałeś się, czy jest opcja by itemki miały 'character binding item' czyli mogłby być jedynie na jednej postaci? Wydaje mi się, że w Tibii tak się nie da, nie wspominając o 7.6. Widzę, że Ty nie zrozumiałeś mojego posta, chodziło mi o to, że 'upominki' i cenę za wróżbę zrobić adekwatną do levela, gdzie przykładowo 2k lvl może dostać za wróżbę za którą daje 10~kcc PRZYKŁADOWO Pandemonium Armor, a taki 15 lvl wydając 30~cc i jak na 15 lvl gdzie ktoś zaczyna grać to jest dużo dostaje Dsl'e. O taki sposób mi się rozchodzi i nie wyj mi tu, że ja nie potrafię czytać czy nie rozumiem co piszesz tylko sam najpierw to sprecyzuj i obmyśl na czym ma to polegać.

KePuczasta
27-07-2011, 21:25
Super pomysł...Popieram!!
ofc. TAK

Dideek
27-07-2011, 21:28
Skasowali mi posta;s
#
Jestem na nie,moim zdaniem takie cos sie nadaje do Metin'a -.-

Mr Fsza
28-07-2011, 12:45
W sumie mogły by coś takiego być z niektórymi zmianami cena musiała by być większa jeżeli oferował by nam expa ale ten exp dawał by raz w miesiącu więc im większy lvl tym większa cena; D

Bysio
28-07-2011, 20:29
Można zrobić tez tak że im większy lvl tym mniejsza szansa na większy exp, lot itp. ;]. Była by to wtedy choć jedna propozycja lepsza dla graczy z mniejszymi lvl.

TuK!
28-07-2011, 20:34
Jestem na nie, po co takie coś?
W jednym dniu powie, że nic się nie zdarzy a w drugim co?
Siema, dostaniesz fige z makiem!
XD
# na nie

Sir Krystian
28-07-2011, 20:50
good Propozycja jak najbardziej na tak :P

Soi
28-07-2011, 20:59
Pomysl spoko, mi sie podoba !!
Uczciwe, sa bonusy, sa straty, waste kasy, ogolnie git !

Elitarny
28-07-2011, 21:36
Hmm propozcyja ciekawe ale wymagajaca pewnych zmian i było by 100 % tak:D