View Full Version : Urlop
Moja propozycja polega na tym że na stronie wybierasz na ile dni chciałbyś wziąć urlop. Podczas urlopu zamiast pokazywać liste postaci po wpisaniu poprawnego numeru oraz hasla wyswietlalo by
Jestes na urlopie. Trwa on jeszcze przez xxx dni.
Podczas urlopu nie leci PACC z konta. Urlop można brać maksymalnie na 40 dni, a minimalnie na 14 dni. Co wy na to? Proszę o opinie.
#edit
Oczywiście jeśli jakaś z postaci ma blokadę to nie można brać urlopu do czasu aż się skończy ban. I trzeba podać RK żeby ten urlop aktywowac
#Ryśku xD
Tak.
Czesio_leszcz
29-07-2011, 22:47
Jezeli dostane bana biore urlop i pacc mi nie leci, jestem na NIE . ; P
.Voorlon.
29-07-2011, 22:50
No, nie jest to glupia propozycja, uniklo by to wielu hackow podczas wakacji ;d
ofc tak
#up
zawsze mozna zrobic ze jak masz bana na jakims charze to nie mozesz wziac urlopu.
Lethornek
29-07-2011, 22:50
Jeśli da się tak zrobić to czemu nie ;]
+ anulować ewentualnie można recovery keyem.
Bana nie może być na ani jednej postaci na acc i na urlopie jest oczywiście całe konto a nie jedna postać.
Ryśku xD
29-07-2011, 22:51
Nie jest to głupia propozycja , tylko jak mam np "bana" na postać to nie mogę brać urlopu może tak ? :rolleyes:
Krulowiec
29-07-2011, 22:56
A jeżeli ktoś będzie wiedział, że w danym dniu nie będzie grał bierze urlop i pacc nie znika, ale jestem na TAK. Szkoda, że Mortiis tego nie wprowadzi, bo miałby mniej na chleb.
Jestem za Propozycją Xelix (http://www.forum.toproste.pl/member.php?u=12493)'a. Jest to dobra propozycja dla tych co wyjeżdżają gdzieś.
I przydatna. I też tak jak napisał Ryśku xD (http://www.forum.toproste.pl/member.php?u=21471) Tak może być
Ofc Jestem na Tak ^^
Watpie, zeby sie zgodzila administracja na az 40 dni.
Zapewne najwyzej na tydzien.
Na tak.
Karpek II
29-07-2011, 23:58
Ta i przy każdym hacku zapewnialiby ci jeszcze dodatkowo wakacje na 40 dni. xddddddd
Jestem na nie.
#up
A jakby trzeba było podać RK zeby wziac urlop ? :>
100% tak! wlasnie wyjezdzalem na 2 tyg i przed wyjazdem chcialem pograc i kupilem pacc... wyjechalem na 14 dni i z 21 zrobily sie 2-3 dni.. ;(
Mysle ze pacc nie jest na tyle drogi zeby wprowadzac jakis smieszny urlop. Jestem na NIE.
Jestem na tak,bo np. ja 9.08 wyjezdzam i wracam dopiero we wrzesniu ;s a pacc pojdzie w pizdu ;x
szewczenko
30-07-2011, 03:07
Nie wprowadza tego, ale mogliby co innego zrobic, ze w wyszukiwarce na kolorowo napisany jest status postaci, kazdy moglby wybierac z posrod kilku porzucone, gram, chwilowo nie ogarniam itp:D
Nie wprowadza tego, ale mogliby co innego zrobic, ze w wyszukiwarce na kolorowo napisany jest status postaci, kazdy moglby wybierac z posrod kilku porzucone, gram, chwilowo nie ogarniam itp:D
Mimo że piszesz swoje nie najlepsze propozycje to jeszcze poprawiasz czyjeś ;p
Co do tematu to jestem na tak podoba mi się taka opcja.
Zarexoholik?
30-07-2011, 08:40
NIE. Jak nie chcesz tracić pacc'a to go po prostu nie kupuj.
Kaziu Extreme
30-07-2011, 09:58
Za duzo FT :|||||||||| chujowa propozycja mi nie zalezy czy pacc bedzie schodzil gdy jestem na wakacjach czy nie, a opcja hack? Jak macie hasla ulomny123 lolxd123 kurwa123 to potem sa hacki;].
Jestem na tak , ale wiem ze administracja tego nie wprowadzi bo Mortiis byl by zabardzo na tym stratny :)
Critical
30-07-2011, 10:45
Bardzo głupi pomysł , bo co dostaje bana i biore urlop , aha fajnie .
Jestem na nie :)
John Cena
30-07-2011, 11:08
Zaznaczyłem nie mam zdania bo troche mi się to podoba z drugiej strony nie potrzebne
Jestem na Tak no ale przecież jak ma się bana to nie wolno korzystać z urlopu ogólnie tylko na swoim ACC
czyli jak jedna postać chociaż zbanowana na koncie nie wolno brać urlopu ;P
Jestem 'Za' ponieważ gdy ktoś wyjedzie albo coś w tym stylu to nie musi się martwić że będzie leciał mu pacc.Urlop można zakończyć tylko i wylącznie r-keyem jak ktoś już wyżej pisał ;)
Ciekawe czy ktoś wpadnie na pomysł pracy w banku...
No, jeśli jest to do zrealizowania, to jak najbardziej zgadzam się, ale nie 14 - 40 dni. Jak już to 5 - 30.
Propozycja sama w sobie nie jest głupia.
Mi się podoba !
Co do tego PACC - jesteście baaaardzo oszczędni ! :D
Myślę, że tą kwestię można byłoby troszkę dopracować, dodać pewne szczegóły i mogłaby wejść w życie (takie przynajmniej jest moje zdanie).
Opcja na pewno przydatna i być może właśnie dzięki niej uniknęłoby się HACKÓW w czasie wakacji.
Co do tego PACC jeszcze...
Ja bym proponował jednak, że jeżeli ktoś jest nieobecny 5 dni to PACC nie ucieka, ale jeżeli jest to ponad 5 dni to URLOP nadal trwa, jednak dni PACC już mijają. - Nie może być aż tak 'słodko' jak chcecie ! :D
Takie jest moje zdanie, ale nie mi jest decydować :)
Propozycja ogółem mi się podoba.
Pozdrawiam,
Rosire
Nie mam zadania co do tej propozycji :(. Pacc nie jest, aż tak bardzo kosztowny aby były jakieś "urlopy". Jak dla mnie jest to zbędne.
Domcio Old
30-07-2011, 21:04
oczywiscie jestem na tak .. ktos wyjezdza gdzies na pare dni bierze urlop i pacc z konta mu przynajmiej nie schodzi :)
KePuczasta
30-07-2011, 21:20
Pozdrawiam,
Rosire
Jak bysmy sie nie zorietowali po nazwie konta ;>
#Topic
Jestem na tak... teraz np nie gram a mialam pacca na 60+ dni ktory sie wlasnie marnuje, a tak wziela bym "urlop do gry" i pacc nadal by był...
Arcano Druid
31-07-2011, 12:25
Sory Xelix ale NIE... Nie chcesz grac w tibie a masz pacc Twoja strata i tyle ;o
Jestem na nie.
Wielu by tak zrobiło dla wałów i by było mniej graczy, to szkodzi apo. ;d
Findero=)
09-08-2011, 02:12
Jestem jak najbardziej na tak :)
nawet na glupią kolonie jak ktos jedzie - 14 dni mniej paka :P
No przyda się coś takiego.
Tak ! :)
Octavious
09-08-2011, 09:38
No, jeśli jest to do zrealizowania, to jak najbardziej zgadzam się, ale nie 14 - 40 dni. Jak już to 5 - 30.
niee bo 5 dni to dni robocze tygodnia i jak ktos pracuje to bd sobie bral na te dni i potem 2 dni bez i dalej 5 za bardzo by to ulatwialo...
lepiej od 15 jak juz naprawde ktos gdzies jedzie albo cos
TuRoczeK
10-08-2011, 18:13
Kupujesz sobię np. pacc runke i aktywujesz. Grasz, grasz, zostaje Ci np. 17dni i musisz jechać powiedzmy na wakacje, a pacc Ci przepada, więc lipaa. Zmarnowałeś tylko cenne ka cece albo zł :|
#t
Zdecydowanie tak!
Jestem na nie, pacc kosztuje dychę albo 20kcc warto się szczypać o takie drobne ?
#Lordzik#
10-08-2011, 19:28
Już lepiej nie róbmy takich udogodnień. Jest to zbyteczne, także NIE.
Takanori~
14-08-2011, 16:29
Jestem na tak, bardzo mi sie podoba ta propozycja, a nie latwo bylo wpasc na pomysl jak zaoszczednic dni pacc podczas przerwy. Ale watpie, ze administracja wprowadzi cos takiego ... wkoncu to strata zyskow dla nich ... Ale fajnie by bylo gdyby takie cos bylo :p
Jasne, jestem na tak :)
To by było dobre.
Ale z 2 strony, komu szkoda 10 zł na pacc'a ?.
Jestem na tak i tak ,że urlop można brać minimalnie na 7 dni i maksymalnie na 30/31 dni. I jeszcze jak weźmiesz urlop to nie możesz zalogować się na konto i tyle. Bo ktoś se zrobi nie ma weny do expienia to se urlop bierze i stoi i np sprzedaje itemy bo mu się expić nie chce.
Moim zdaniem bardzo dobry pomysł i przydatny, nie jest trudny do zrobienia i myślę, że to na prawdę można wprowadzić, trzeba czekać na wyniki ankiety. ;<
Dominik of Fury
16-08-2011, 21:32
Jestem za to nie głupi pomysł a pacc przy jakimś nie spodziewanym wyjeździe się marnuje ;]
Mysle ze pacc nie jest na tyle drogi zeby wprowadzac jakis smieszny urlop. Jestem na NIE.
NIE. Jak nie chcesz tracić pacc'a to go po prostu nie kupuj.
Jestem tego samego zdania jak Zarex i Sciex. Pacc nie jest tak drogi by wprowadzać urlop, a jeżeli twoim zdaniem jest na tyle drogi, to kupuj go wtedy kiedy masz zamiast grać, jestem na nie.
Waylader Druid
11-09-2011, 12:03
Tak Jestem zdecydowanie na tak ;d przyda sie gdyz pojade np do szpitala ;p albo co kolwiek
Dobry pomysł, ale zmieniłbym tylko, że minimum dni urlopu to 3 dni hm ?
#t
tak
Podismen's
11-09-2011, 23:15
aha ktoś ma bana . robi new konto i ma blokadę zajebiście oczywiście że nie szkoda czasu server ma zarabiać czy się jest czy nie wszystko jest wyliczone nie.
Xienus o.O
12-09-2011, 07:48
Ta i przy każdym hacku zapewnialiby ci jeszcze dodatkowo wakacje na 40 dni. xddddddd
Jestem na nie.
a ja myślałem ze jak ty masz wakacje to siedzisz 24/7 przed tibią...
@top
było... jestem na nie...
po co chcecie okradać Mortiisa z jego pieniążków na kratę i glany?
ALbert Einstein
12-09-2011, 11:29
Odnośnie marnowanego czasu pacc podczas wakacji jest prawdą że marnuje się sporo zł podczas gdy można by było wprowadzić jak na mazurskim pacc'a
godzinnego.
Miało by to sens tylko wtedy gdyby urlop trwał minimalnie 35 dni a maksymalnie przysługiwałby raz w roku na całym koncie a nie na jednym charze.
W ankiecie poparłem pomysł lecz uważam że zaangażowanie administracji w rozwój gry jest już tak nie wielki, że zmiany dokonywane w czasoświecie Tibia starciły sens.
postacie którymi grałem
NIsczyciel zly (1-200), Sey (1033-996)
:)
Magnatek.
12-09-2011, 18:24
Jestem na Nie,poniewaz jak dostanie sie bana to bedzie mozna wzisc urlop i pacc nie ucieka.Beznadziejny Pomysł.
Szanowany Banned v1
15-09-2011, 22:25
Pomysł nie jest zły, więc zagłosowałem na TAK ! :)
Nie potrzebne:mad: Szkoda wam 2,5kcc???
Allegro kidom mama na pewno da kase na kcc w tibii:o
Jestem na NIE , sami wiecie , ze Administracja chce pozbyć się pieniędzy z serwera ,a Ty chcesz wprowadzić urlop , zeby ominąć strate pacc'a ?
Jakie plusy ? Nie tracisz kasy na pacca .
Jakie minusy ? Administracja nie zarobi :) Nie przejdzie .
Hashirama
17-09-2011, 17:07
Jezeli dostane bana biore urlop i pacc mi nie leci, jestem na NIE . ; P
Rozwaliles mnie tym tesktem. Klania sie czytanie ze zrozumieniem xD
Jestem Za to jest dobra propozycja
RK tez bo wkoncu beda wykorzystane lepiej xD
Przynajmniej jak ci sie znudzi granie Odstwiasz na jakis Czas Pacc ci nie leci xD
a Gdy masz bana Urlopu nie mozna brac nawet jak masz wiele postaci na AcC xD
I Wprowadzic do zycia. Wiele Argumentow ZA xD
Jestem za ale tylko wtedy gdy bedzie mozna przerwac urlop.
Raczej to nie wejdzie do gry. Wyobraź sobie wakacje. Gra 250 osob z tego polowa pojedzie na miesieczne wakacje.
Po powrocie do domu 125 osob bedzie na faccu wiec trzeba kupic pacc runke 125 x 23zl (30%+ dla Mortiis'a) ;)
Critical
17-09-2011, 20:34
Wprowadzcie to bardzo dobry pomysl !
PACC to groszowe sprawy, a urlop to sobie możesz wziąć w pracy, a nie na APO. No chyba, że APO to twoja praca więc wolę już w to nie wnikać. Propozycja nie zostanie wprowadzona, bo Mortiis nie będzie tracił swojej kasy...
Ofc. nie...
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.