PDA

View Full Version : Uw

Sfera
31-07-2011, 14:56
Chce się zapytać co sądzicie o uw a moje pytanie jest takie że 1.3k rp nie uwale 1k eka z uw a on mnie rozjebie PRZEZ UW ODESZŁO DUŻO ludzi z apo Wiem że pisze kolejny post ale moja prośba jest taka żeby Usunąć uw albo osłabić go o 30 % albo zrobić coś żeby ek mniej sie uhał

1st R. Boonek
31-07-2011, 15:00
jak oslabisz uw to ed/ms nie ma po co tego uzywac :|

i tak ze sworda bije po 800~ wiecej niz z uw... (1.5ed)

ale co fakt to fakt, ek z uw jest stanowczo za mocny :|

Precision
31-07-2011, 15:06
Już kiedyś było o tym coś wspominane, ja bym tylko zoptymalizował hity dla knighta z tej broni. Tak to jest okej. :)

Soi
31-07-2011, 15:22
Bron jest spoko, trzeba ogarnac hity eka z tego, bo szaleje..

Goatee 2.0
31-07-2011, 15:26
Te UW u knighta to przesada. Ja 1350 rp bije z bolta 2700 w ludzi. 1300 ek bije po 3500 z UW w ludzi. Więc pozdro XD

szewczenko
31-07-2011, 15:32
Usunac to, chociaz to tez wasza wina, bo biegacie i myslicie, ze ktos was ubije, stojcie w miejscu i najwyzej sie uhajcie, a nie wymagacie dobrego pvp z kims kto ucieka:mad:

NaPółEtatu.
31-07-2011, 15:59
Usunac to, chociaz to tez wasza wina, bo biegacie i myslicie, ze ktos was ubije, stojcie w miejscu i najwyzej sie uhajcie, a nie wymagacie dobrego pvp z kims kto ucieka:mad:

aha

_
trochę niesprawiedliwe, że ek ma mieć inne właściwości uw niż inne profesje?

Lagga v3
31-07-2011, 16:10

przeczytałem to co napisałeś , jebłem rotfla XD

@top
Ek z uw = porażka . Tak wszystko jest ok .

stoweczka2
31-07-2011, 16:27
przeczytałem to co napisałeś , jebłem rotfla XD

@top
Ek z uw = porażka . Tak wszystko jest ok .

tak pograj chwile ek to zobaczysz jak sie gra ekiem z uw

Lethornek
31-07-2011, 17:09
Wiesz ile ludzie wydali kasy dla Szymka / Karmazyna za czyszczenie ? I wydali tą kase nie po to by ją stracić tylko żeby stać się lepszym wojownikiem,
UW było już osłabiane więc niech zostanie tak jak jest.

Sfera
31-07-2011, 17:11
Tak To Dawaj Solo 1.3k Rp na 1k eka z uw to zobaczysz jak to jest

Zarexoholik?
31-07-2011, 17:22
Osłabić, tak by knight oraz pal tyle z tego nie uderzali, bo profesje magiczne w walce pvp nie mają z nimi szans.

Xzaz!t
31-07-2011, 17:25
To uw jest porażką tak samo jak cały ten syf...
Nie gram tylko i wyłącznie dlatego, że wprowadzili to uw (na którym się dorobiłem :D)

sPoxter
31-07-2011, 17:35
Powiem tak Palladyn to jest teraz NAJSłABSZA profesja... a ek to jest przesada powinni ograniczyć Uh'a. Ek za dużo się uha.. i to jest właśnie ten prooblem..
Ja 1,600 Rp nie moge ubić 1,3 knight'a... No japierdol*.. i to ma być balans PVP?!

John Cena
31-07-2011, 18:03
Już dawno powinni osłabić uw albo zrobić równe hity dla każdej profesji bo to jest już nie do wytrzymania co wyprawia ek z uw

Arcano Druid
31-07-2011, 18:10
nie UW niech zostanie moze dodadza Super UW :> i stworza sms shop :D

nie no spoko serwer upada wlasnie przez takie syfy

sPoxter
31-07-2011, 18:18
Jedyne co najbardziej boli to że po wprowadzeniu uw, cały balans nad którym się pracowało tyle czasu poszedł się ... walić ;/

Dementor
31-07-2011, 18:23
Usuwać uw moim zdaniem nie ma sensu. Lepszym rozwiązaniem byłoby polepszenie "balansu". ;) :p Mam tutaj konkretnie na myśli ek, który jest w tym momencie za mocny. Po prostu osłabić jego hity. Tyle ode mnie. :D

sPoxter
31-07-2011, 18:32
Farrah- Kolego a myślisz że to jest wyrównane pvp? Jeśli 1,6 rp nie może ubić 1,3 ek? a z drugiej strony 1,6 rp może zostać za przeproszeniem Rozjebany przez 1,5 ms/ed.. to jest wyrównane pvp?
EK znowu ma być jak CZOŁG?!?

Domcio Old
31-07-2011, 18:39
ta jasne usuniecie UW znow bedzie milion tematow czemu usuneliscie uw. osalbicie uw znow to samo. najlepiej zostawic tak jak jest i git

sPoxter
31-07-2011, 18:50
Jeśli mają zostawić uw takie jakie jest to niech osłabią Ek'a bo lekkie przegięcie to jest troszkę ..

Carmell
31-07-2011, 19:02
Już kiedyś było o tym coś wspominane, ja bym tylko zoptymalizował hity dla knighta z tej broni. Tak to jest okej. :)

Dokladnie , uw dla ek bym oslabil i by bylo Ok,ej !

<Magiczny>
31-07-2011, 19:14
Gram ed'em i walka z knightem jest bezsensu, bo wiem, ze padne...

Oslabic to dla knighta i palla!

sPoxter
31-07-2011, 19:17
Kolego, palladyn i tak jest to najsłabsza profesja i jeszcze chcesz osłabiać?
grałeś pallem? więc się nie wypowiadaj ;x

Turok Rookslayer
31-07-2011, 19:40
Dobrze jest, jak jest! Zostawić tak ...

Orson_Pall
31-07-2011, 19:44
Uw na dwie kratki na poczatek, napewno bedzie lepiej.

sPoxter
31-07-2011, 20:00
o.O to nie jest głupi pomysł.. Zrobić aby uw dla ek biło na max 5 sqm o ile da się tak zrobić albo po prostu zmiejszyć uh'a dla ek ;)

KePuczasta
31-07-2011, 20:20
Osobiscie jestem za tym zeby hity z uw zmniejszyc tylko ek'om...
Administracja w koncu powinna cos z tym zrobic, bo przeciez od dluzszego czasu jest placz o sile hitow ek'a z uw...
Ofc. Zostawic uw

Soi
31-07-2011, 20:20
@2up.
zmniejszanie uha udupi all knightow a tu chodzi o tych ktorzy maja UW !

Dideek
31-07-2011, 20:59
Powinni oslabic UW tylko dla najta s;
To jest paranoja -.-

1st R. Boonek
31-07-2011, 21:06
kur. i co mam bic 2900 ekiem 8k ? pojeb.. cie ? i tak malo sie lecze po az 16-19k wiec caly chu... bo 2.9l ed/ms bije z samego 14k z czaru ue ;| a to przeciez ek ma miec wiecej hp :}

co wy kur. chcecie zeby ek byl "pizda" i nie dal sie wyleczyc od rownego wiekszego a nawet mniejszego lvl?! ahahaha

heh ek jak czolg?! cos chyba nie grasz na apo ;O ek za malo sie leczy ze starym uhem 2900 lvl leczyl by sie pewnie z 25k a nie jak teraz 16-19 co jest kpina ;||||||||||| ja swoim "bartem " jak nie dogonie to nawet 1.2k ms nie zabije heheh takie to smieszne rzeczy sie dzieja na apo ;[ ek i tak za malo sie leczy .... bo stary balanas a ten co jest to kpina ;| najwiecej na nim zyskali wlasnie "ed /ms"......

Dobra erni, powiem tak: nie pierdol okej?

leczysz sie 16-19k okej rozumiem malo biorac pod uwage ilosc twojego hp, ale chyba zapominasz o tym, ze ed/ms maja tego hp 3 RAZY MNIEJ

bije sie taki ek z ms czy ed.. biega sobie biega i mozesz miec te 300 lvli mniej dopoki uhasz sie tyle co on bije to dasz rade w sumie mozesz sie uhac nawet mniej a ed i tak spama nie moze walnac bo co kolejke dostaje hita z uw ktory caly czas zmniejsza ilosc hp w pewnym momencie knight wali 2 szybkie i druida nie ma :O

juz o tym ze ek uha sie tak jakby sie vital nie wspomne... biega taki map clickiem to ani na spam ani nic.. nie ruszysz i tyle :|

caly czas placze ekow sie sie uha za malo.. okej w takim razie zmniejszyc hp o 25% i ulepszyc uha :|

co do expienia.. ek z uw na wardach to juz teraz ma total lajcior.. 1.5 ek z uw expi na wardach i nie pada.. gdzie ja druidem wbilem na wardy i pierwszy ward mi za 19k wyjebal co oczywiscie oznaczalo teleport do temple ...

#juz pisalem jestem za oslabieniem uw dla ek i ewentualnie dla rp...

Hide
31-07-2011, 21:12
heh ek jak czolg?! cos chyba nie grasz na apo ;O ek za malo sie leczy ze starym uhem 2900 lvl leczyl by sie pewnie z 25k a nie jak teraz 16-19 co jest kpina ;||||||||||| ja swoim "bartem " jak nie dogonie to nawet 1.2k ms nie zabije heheh takie to smieszne rzeczy sie dzieja na apo ;[ ek i tak za malo sie leczy .... bo stary balanas a ten co jest to kpina ;| najwiecej na nim zyskali wlasnie "ed /ms"......

ty narzekasz na uha ? nie rozpierdalaj mnie . . a ja edem siocham się za 20-22k ; / i co? a masz 50k hp więcej

rp jest najsłabszą profą ?? no chyba was pojebało, nie wiem jak to tam na ~1k lv ale taki zarex (2,7k rp) napierdala we mnie za 10-11k hity + uw 6-7k. 28k combo, takie jak moje.

ogl to jest to pojebane ! ! ja nie ogarniam tego, żeby ek czy rp jebał większe czy podobne combo do ms/ed mając więcej hp. ed/ms (35) rp (55) ek (80) . .

i nie wmawiać mi tu, że niby leczę się za full hp czy słaba vita/uh, jak starczy, że taki rp/ek napierdala we mnie ile się da, a ja nie mam czasu bić tylko się leczę ; /

Zarexoholik?
31-07-2011, 21:24
Wprowadzili UW i zaczęło się. Pisałem tyle razy, żeby nie wprowadzali tego syfu. Cały balans wypracowywany kilka miesięcy poszedł w pizdę. Pogratulować tylko.

Ek bije z tego na 3 sqm'y i ciągle stałe hity. Jaki to ma sens? Edzio firstem w walce z Xixe nie miałem najmniejszych szans. 11k z maxa + 7-7,5k z uw. Mając 39khp w full eq w walce z Xixe z full eq spadłbym na 3 maxy i jednego hita z uw. Nie dość, że knight bije z tego na 3 sqm [paladyn] to jeszcze stałe hity [jak mag/druid z silverki, czy palek z bolta].

Erni coś pisał o tym, że ek ma słabego uha. Ciekawe, bo ja Edzio firstem z full eq nie miałem szans wyspamować 2,7k knighta w miejscu. Nie wspominam o uciekających na sh 2k knightach z uhem ala exura vita na hocie.

Ek zawsze dostaje najwięcej. Wprowadzenie tego gówna [UW] zniszczyło balans, a w expie na wardach [gdzie najlepiej zauważyć] knight jest nieśmiertelny. Na wardach widać 1,4k+ knightów, gdzie ms/ed na 1,8k lvlu padają co chwilkę.

Także ek powinien mieć UW na 1 sqm jeśli ma z tego tak mocno bić, a nie na jakieś śmieszne 3 sqm'y. Ta broń powinna nie mieć tyle defa, bo knight nie dość, że ma dużego skilla w shieldingu to jeszcze zakłada eq z dużym armem + uw...

sPoxter
31-07-2011, 21:36
Farrah- ty chyba na apo nie grałeś jak Knight był jak PANCERNIK.uhał się 3/4 hp ;)

Aru$
31-07-2011, 21:54
A ja uważam, że UW powinno być tylko dla ed/ms. Dlaczego? Siła g bolta jest i tak za duża, a EK jest wystarczająco dobry bez tego wynalazku.

Critical
31-07-2011, 22:08
Ale Knight mało bije , to własnie dobrze ze tyle z uw bije..

zostawic tak jak jest.!

Delorian17
31-07-2011, 22:54
Jak dla mnie powinni usunąć uw dla ek'a, ale zrobić mu jakaś nową broń typu magic axe ale żeby hity były mniej, więcej stałe czyli nie raz 2 k, a raz 6 k, tylko np. 6-6.5 ;)
Tyle odemnie :)

sPoxter
31-07-2011, 23:10
Uw może nie usuwać bo wtedy nic to nie da.. [ można by było obniżyć hity Lekko jakoś o 10 % ] Usuna i co? bez sensu/ lepiej po pracować troche nad nowym balansem ! ;)

sPoxter
31-07-2011, 23:32
Ty nie bądź taki kozak, bo ja sam gram ek ;x Ale jestem za tym że te uw rozpierdzieliło cały balans..

Sciex
31-07-2011, 23:33
@Farrah

Ogarnij sie Ernold bo ja akurat gralem ekiem i jezeli sie ogarnia to rozjebiesz kazdego !! Owszem tak jak Kamil mowil ek jest nudy dlatego sprzedalem Neka :)

@topic

Gralem ekiem i uwazam ze jest za silny !! Wiele osob moze sie ze mna nie zgadzac zwlaszcza gracze grajacy knightem ale taka jest prawda :( Jezeli sie umie grac ekiem to rozwalisz kazdego HEJCIA :*

Sfera
01-08-2011, 09:19
Ja jak miałem davx to 1k rp padali a teraz jak mam 1.3k rp to nie ujebie 900 ek jak only uh taki balans jest słaby a ek z uw to jest CZOŁG zabije 300 lvli wyższego od siebie lvla.

sPoxter
01-08-2011, 09:56
Każda profesja jest nie do ubicia jak ciągle się leczy.. Zostawić tak jak jest i będzie ogar, bo ciągle postają jakieś tematy. Jak będą chcieli coś zrobić z balansem to się all poprawi a nie tylko EK. Bo wtedy na apo Będzie czas ED/MS..

TyruS aka Tyr'ek XD
01-08-2011, 21:16
Wiadomo, że knightem rozkurwisz 300 wiekszego maga. Na dobra sprawe 3k ek jest nie do zabicia, jak juz reszta pisala knight ma zamiast uha exure vite do tego smieszne uw z ktorego bije 2x tyle niż mag. Dla porównania Xixe - combo 30k~ w ludzi, Edzio - combo 32k~ A wg cb Erni, knight sie malo uha? nie obraz sie, ale twoje umiejętności grania knightem są zerowe... Wiem, że przepisuje to co juz ktos wyzej napisal. Wiadomo, że knighci będą na nie, nawet gdyby mieli zmodyfikować uw... Ahh... to się rozpisalem xD. Obecnie rycerz jest najlepszym rozwiązaniem na owym serwerze zarówno do expienia jak i do walk player versus player.

Tyle w temacie, siea.

Krulowiec
01-08-2011, 21:51
Wiadomo, że knightem rozkurwisz 300 wiekszego maga. Na dobra sprawe 3k ek jest nie do zabicia, jak juz reszta pisala knight ma zamiast uha exure vite do tego smieszne uw z ktorego bije 2x tyle niż mag. Dla porównania Xixe - combo 30k~ w ludzi, Edzio - combo 32k~ A wg cb Erni, knight sie malo uha? nie obraz sie, ale twoje umiejętności grania knightem są zerowe... Wiem, że przepisuje to co juz ktos wyzej napisal. Wiadomo, że knighci będą na nie, nawet gdyby mieli zmodyfikować uw... Ahh... to się rozpisalem xD. Obecnie rycerz jest najlepszym rozwiązaniem na owym serwerze zarówno do expienia jak i do walk player versus player.

Tyle w temacie, siea.

Zgadzam się z Pawłem, jestem jego fanem od 1410 więc popieram.

1750 ekiem z eq rozpierdole 2k rpka na farcie pis joł

Azielu$
01-08-2011, 22:11
Fakt. Uw jest za silne, ale to nie tylko o to chodzi. Balans jest ogólnie, za przeproszeniem zjebany, bo takiego 2k ek'a, który ucieka na sh, nie da się zabić, nawet w kilku. W sumie to nie tylko z ek'iem jest ten problem, bo to samo jest z rp tyle, że jego można jeszcze jakoś wyspamować. Może i ek jest mocny na solo, ale 3k ek'iem mogę jak to się mówi 'ojebać' 2k ek'owi, który nawet nie musi zbyt daleko uciekać. Moim zdaniem Mortiis powinien się poważnie zastanowić nad zniesieniem hotów, bo bez tego zrobienie dobrego balansu graniczy z cudem. ;s

p.s. Dodam jeszcze, że ed/ms > ek w expieniu. ;c

#down
Ty mi tu nie filozofuj. Ja mówię o takich samych potworach. Poniżej 2k ek/rp szybciej expią na wardach? Grałeś chociaż jakimś 1,9k lvl'em, że tak twierdzisz? ;f btw. w Boonka się bawisz? Ward walnie max 17,5k, więc nie wiem jak ty chcesz paść 1,5k ms'em na 'bułę'. Poza tym w expieniu na wardach nic się nie zmieniło od ich wprowadzenia.

Orson_Pall
01-08-2011, 22:35
@Aziel: przypomne Ci tylko, że nie kazdy ma 3k lvl na tym serverze, zeby mowic, że ms/ed szybciej expia od ek/rp... ponizej 2k lvla ek/rp expi znacznie szybciej, zobacz sobie chociazby 1.4k eka/1.5k rpeka na wardach, a potem 1.5k ms/ed na wardach. XDDDD Jak dostanie dobra bułe to spadnie na hita XD

Citko7
02-08-2011, 12:03
Ek jeśli jest z Uw i podbiegasz do niego Ms'em/Ed'em jest k*rwa czołgiem, podbiegam do 1.4k ed swoim 1.1k ek [ sprzedany, pozdro Zarex ; d ] i Ed leci na combo. Nie dość, że ma stałe hity z uw, nie musi bić na full def to jeszcze są te hity w chuj większe (; A Ms czy Ed musisz podlecieć na full def co za tym idzie hity się zmniejszają.

Aziel nie wiem czy zgodzę się z Tobą, że Ms czy Ed expi szybciej od ek'a, zresztą wiadome jest nie od dzisiaj, że Ek to maszynka zarówno do expa jak i do pvp p.p

Elitarny
02-08-2011, 23:54
Zostawic tak jak jest , jak juz koniecznie chcecie cos z tym zrobic to zmienic własciwosci UW .

Citko7
03-08-2011, 00:14
Zostawic tak jak jest , jak juz koniecznie chcecie cos z tym zrobic to zmienic własciwosci UW .

Z tym mogę się zgodzić, zmieńcie tak żeby 340 rp nie bił tyle co ja 706 Ed.
POZDRAWIAM W CH*J

Bo skoro ustawiacie bronie ta, by były zależne od skilla i lvla to przy profesjach magicznych ustawcie tak żeby były zależne od mlvla i lvla. Bo to jest pokurwione na maxa.

MrMagicBoy
03-08-2011, 10:03
Dokładnie tak jak pan @up napisał.
"Jeśli jest zależny od skilla dla rp/ek to dla ms/ed od poziomu magicznego"

Nie pierdulta żeby zostawić bo balans jest na pierwszy rzut oka nierówny i to bez dyskusji. Zostawić chcą oczywiście ek'i, którzy cały czas grają z handicap'em.
Knight z Uw jest nie do ubicia, chyba że masz nad nim przewagę 500 poziomów.

Jedyną szansą 1300 ed na ubicie 1200-1400 ek jest jakiś jego lag, błąd, ewentualnie je*nięcie UE gdy ma yellow hp i liczyć, że się nie wyleczy.
A jak ucieka to nie ma bata, nie ubijesz.

Takie są realia i możecie dalej mówić, że jest dobrze zobaczymy do czego to doprowadzi.

Jarken
03-08-2011, 19:53
Ja bym usunął chociaż domyślam się że jest to niewykonalne z tego powodu że gracze wydali xxx kcc i jeszcze więcej czasu na quest. Ta broń jest zupełnie niepotrzebna chociaż muszę przyznać ładnie się z nią większość rozpierdziela.

Btw. Pamiętam za starych czasów jak zaczynałem gre w 2009 - za full eq nie trzeba było dać więcej jak 2200 sc(?) , nikomu się nie śniło o uw czy skircie. A teraz? Zbieram zbieram i uzbierać niemoge tych 9678095687 kcc na eq aby dorównać większym lvlom.

@Down
Źle Ci się grało? Bo mi zajebiście, dużo lepiej niż teraz.

Azielu$
03-08-2011, 20:46
Ja bym usunął chociaż domyślam się że jest to niewykonalne z tego powodu że gracze wydali xxx kcc i jeszcze więcej czasu na quest. Ta broń jest zupełnie niepotrzebna chociaż muszę przyznać ładnie się z nią większość rozpierdziela.

Btw. Pamiętam za starych czasów jak zaczynałem gre w 2009 - za full eq nie trzeba było dać więcej jak 2200 sc(?) , nikomu się nie śniło o uw czy skircie. A teraz? Zbieram zbieram i uzbierać niemoge tych 9678095687 kcc na eq aby dorównać większym lvlom.

No tak. Gdyby full eq kosztowało te 220kcc jak piszesz to jaki byłby jego sens skoro każdy by je miał? o,o To chyba dobrze, że nie każdego na nie stać.

#topic
Niech wezmą kilka osób, które mają pojęcie o pvp i zaczną robić balans profesji na test serwie. Mam nadzieje, że Mortiis nie będzie się znowu sugerował opinią osób, które na apo wbiły max 300 lvl, a na pvp potrafią tylko uciekać. ;c

sPoxter
04-08-2011, 00:54
#topic
Niech wezmą kilka osób, które mają pojęcie o pvp i zaczną robić balans profesji na test serwie. Mam nadzieje, że Mortiis nie będzie się znowu sugerował opinią osób, które na apo wbiły max 300 lvl, a na pvp potrafią tylko uciekać. ;c

Prawda, kiedyś uw to była tylko jedna wielka legenda..A teraz trzeba robić cały ale to cały balans na servie od nova, i Ekipa dobrze o tym wie :x

Odjebać sie od UW!! Nie podoba sie WYPIERDALAJ na Mazurski!!

Jak wam się nie podoba u to zróbcie sobie ek,albo zmieńcie server na MEGA Mazurska.. Japierdol*..
Ogarnijcie ;]
Ja gram od nowa ek i mi pasuje ;]

Hatixen
04-08-2011, 13:14
Ja myślę, żeby zostawić tak jak jest, nie Trzeba nic zmniejszać ani zwiększać, bo jest dobrze, a knight zawsze był najlepszy i będzie oczywiście w stosunku HP i mówicie, że jest najsilniejszy a gdybyście mieli profesję EK nie znajdywały, by się jakiekolwiek propozycje na Ten temat, nawet Ci, którzy nie grają lub grają inną profesję zaznaczą w ankiecie o zmniejszenie o 30% dlatego myślę, że jest To odpowiednia siła i nic nie zmieniać w Tym, jeżeli Wam nie odpowiada uw To sobie zmieńcie profesje i grajcie najlepszą, a nie robicie Taką słabszą.

Mr Fsza
06-08-2011, 13:04
Najlepiej mogli zrobić tak jak z itemem Crown aby takich na serverze było z 5x; P

Ale teraz niech zostanie tak jak jest chyba że zwiększyć trochę dla ed/ms lub osłabić ek a ed/ms nic nie zmieniać

Podismen's
07-08-2011, 15:43
a nie lepiej zrobić tak aby raz w roku można było używać uw raz w roku przez tydzień jak maratton/plagi
i nawet można jeszcze zwiększyć ataki