PDA

View Full Version : [PC] Minecraft APO

Mortiis
01-08-2011, 15:09
Kto z was gra w Minecraft'a i co powiedzielibyście na serwer Minecraft APO?

Franco de la Pucio
01-08-2011, 15:17
Niezbyt dobry pomysł, bo apowskie dzieci rozwalałyby dookoła wszystko co się da.

Moon Red
01-08-2011, 15:19
Ja mogę pograć xD tylko że APOwskie dzieci by wszystko rozwalały -.-

Qυiet
01-08-2011, 15:22
Niezbyt dobry pomysł, bo apowskie dzieci rozwalałyby dookoła wszystko co się da.

Cuboid na miasto? Funkcja ownblocks? Wystarczy stworzyć miasto, zabezpieczyć je przed zniszczeniem, a prawa budowy na każdej działce nadaje nad GM. W ten oto prosty sposób dzieci nie będą mogły rozpierdalać wszystkiego co się da.

@top: jestem za.

Xiraz
01-08-2011, 15:23
Ja gram.
Pomysł fajny, ale potrzebna byłaby do tego ekipa.
A co do rozwalania od czego są cuboidy? Tylko tak jak pisałem ktoś musiałby je dawać i pilnować porządku na serwerze.

ViVuSeK
01-08-2011, 15:25
Ja gram czasem, muszę powiedzieć bardzo ciekawa gra.
Pomysł też wydaje się ciekawy, miło byłoby pograć na APO w Minecraft'a, jestem za.

Mortiis
01-08-2011, 15:39
Wyznaczylibysmy jakichs adminow, moznaby bylo w kilka osob budowac jakies budowle itp.
Na razie jestem na etapie sprawdzania mozliwosci przeprogramowania modulu logowania, tak aby moznabylo logowac sie haslami ze strony apo.

Sfera
01-08-2011, 15:49
E zły pomysł jestem na nie

<Magiczny>
01-08-2011, 15:50
Mysle, ze jest to dobry pomysl. Sam bym pogral w minecrafta na apo :>

Precision
01-08-2011, 16:03
W sumie byłbym chętny zagrać, tym bardziej że to serwer APO. Osobiście popieram ten pomysł i myślę że coś z niego wyjdzie. :)

NightShade
01-08-2011, 16:12
Jak najbardziej za, Minecraft to ciekawa gra.
Jeśli takowy serwer powstanie, to będę grał na komputerze brata lub na laptopie, bo mój jest za słaby.

Poziomek lodowiec13
01-08-2011, 16:12
Bardzo dobry pomysł, sam prowadziłem 2 miesiące serwer na VPSie i jeszcze trochę czasu na prywatnym komputerze i muszę powiedzieć, że na pirackie serwery ludzie bardzo się pchają. JESTEM JAK NAJBARDZIEJ ZA! :)

Ogólnie to gram w Minecrafta od października i mi się raczej nie nudzi, więc róbcie ten serwer jak najszybciej to pogram.

Ghastly
01-08-2011, 16:52
Ja gram , tworzę ciekawe projekty :) grałem na jednych z serwerów ale niestety padł a był dość ciekawy , jestem jak najbardziej za... tylko na wersji beta , ponieważ nie każdy ma tak łatwy dostęp do wersji alfa ale myślę , że to będzie dobre posunięcie , tylko nie róbcie bezsensownego ROLE PLAYA tylko serwer SURVIVAL :D

Już wcześniej pisałem o tym z Tygrysem , ale teraz widzę , że stworzenie serwera staje się jak najbardziej realne ;)

Yyy czego by miał ktoś coś rozwalać , tworzysz coś takiego jak zabezpieczanie działki a pomocą np. siekiery i wyznaczasz teren 15x15 a z PREMIUM ( czy coś takiego ) większy np. 50x50 lub coś w tym stylu , hmmm myślę , że stworzenie działek też by nie było problemem :D

Poziomek lodowiec13
01-08-2011, 17:21
Myślę, że powinno powstać kilka serwerów. Jedni wolą ROLE PLAY(ja) a inni SURVIVAL(jak kolega wyżej) albo cośtam jeszcze innego.

@down
Free Build według mnie jest słaby, nie pamiętasz jak byłeś kowalem na moim serwie RP? xD Pograłbym na takim serwie RP z prawdziwego zdarzenia.

Nefresik
01-08-2011, 17:50
Jak na 1 serwer minecraft APO, to uważam, że free build. I do tego, uważam, że pomysł świetny, sam próbowałem się kontaktować z Mortiisem o tej sprawie. A jeśli chodzi o to logowanie się hasłami ze strony APO, to nie wyjdzie, musiałbyś tak ogarniać jave, że Notch przy Tobie to tak jak jakiś noob ots 7.6 99999x przy APO. Lepiej wprowadzić plugin "AuthMe"

//edit by Mortiis
ogolnie ogarniam Jave i nie tylko wiec spokojnie, powinno sie udac, tylko nie wiadomo jak duzym nakladem czasu. A gotowe pluginy do logowania juz istnieja rowniez takie ktore lacza sie z baza danych, wiec nie widze wiekszych problemow, aby napisac wlasny ktory bedzie sie akurat laczyc z nasza baza danych kont.

_woto_
01-08-2011, 21:24
Nie gram w ta (JAK DLA MNIE) beznadziejna gre. Lecz jezeli inni uzytkownicy by chcieli sobie pograc i moj glos im w tym pomoze to , OK

Arcano Druid
01-08-2011, 21:31
EHEHEH jeszcze w to nie gralem ale postawilbym budowle w ksztalcie KUTASA XDD beka :D

Jestem za ale nie lepiej robic nowe passy ???

Veto
01-08-2011, 22:09
Gram .

Magik
01-08-2011, 22:12
Hmm, myślę że to bardzo dobry pomysł, ale będzie dużo roboty. xd

Savater
01-08-2011, 22:12
Hmm... Ciekawe. Moj brat gra w to xD nie wiem moze bym zaczal grac.

Krulowiec
01-08-2011, 22:40
No pewnie, będzie beka, no to do roboty !

Mortiis
01-08-2011, 23:48
wyrzezbimy w miescie wielki napis APO w skale, moze byc?

Nefresik
02-08-2011, 00:03
Mortiis, ale po co ? nie lepiej na dachu ratusza jebnac tablica rejestracyjna z welny z napisem APO ? trzeba nad serwem pomyslec, zeby jakies szajstwo nie wyszlo xď

Dementor
02-08-2011, 00:13
Osobiście w grę nie grałem i nawet nie wiem do końca co to takiego i na czym polega. Jakby jednak był ten serwer to pewnie bym zagrał. ;) :D

KamilQ
02-08-2011, 02:20
Ciekawe na jakim serwisie bedzie i ile slotów ; O

Bedzie, zagram. ;D
Dobry pomysl z tym minecraftem. ;O

Dideek
02-08-2011, 08:43
1.Ta gra to najwiekszy syf jaki widziałem
2.Kolejny serwer którym nie bedziecie sie opiekowali?;s
3.NIE

Noł Nejm
02-08-2011, 08:45
1.Hmm, jak masz zerową wyobraźnie, to tak jest.
2.Spokojnie, znajdą kogoś, kto się zaopiekuje za nich. Np. Magik :)
3.n/c

@edit

Ciekawe na jakim serwisie bedzie i ile slotów ; O

Bedzie, zagram. ;D
Dobry pomysl z tym minecraftem. ;O

Nie na jakim serwisie, pewnie postawią na swoim dedyku, a slotów na razie polecam 30. Tylko 2 gb, z małymi lagami ^^
Polecam, bo serwer będzie interesujący ;s

KaZeK Banned v1.
02-08-2011, 09:11
Mortiis, ale po co ? nie lepiej na dachu ratusza jebnac tablica rejestracyjna z welny z napisem APO ? trzeba nad serwem pomyslec, zeby jakies szajstwo nie wyszlo xď

Po co kopiować od innych? Lepiej pomyśleć samemu ;)

#t
Z chęcią bym zagrał, zrobiłbym z Magikiem jakąś koks budowlę.

#edit

1.Ta gra to najwiekszy syf jaki widziałem
2.Kolejny serwer którym nie bedziecie sie opiekowali?;s
3.NIE

1. Minecraft > Tibia
2. Spokojnie 1 osoba wystarczy + dobry plugin na uniemożliwienie rozwalania budowli przez innego gracza.
3. heh, jednak tak =D

#down
NO! CTSG jest git, oglądałem ich filmiki z 'kanciastej doliny' - git! XD

Nefresik
02-08-2011, 09:29
Po co kopiować od innych? Lepiej pomyśleć samemu ;)

#t
Z chęcią bym zagrał, zrobiłbym z Magikiem jakąś koks budowlę.

#edit

1. Minecraft > Tibia
2. Spokojnie 1 osoba wystarczy + dobry plugin na uniemożliwienie rozwalania budowli przez innego gracza.
3. heh, jednak tak =D

Troszkę by można skopiować od Pitcha XDD, przecież On, ani CTSG czy tam Magda nie wejdą, i nie zrobią awantury ^^

Kamor zabił Papkina
02-08-2011, 10:55
u mnie koledzy z klanu WOT graja w Minecrafta

z checia zobacze co to jest

Miffek
02-08-2011, 15:09
@offtop

@up
Tygrys napisał ze odpowiedzi na maile bedą na kilka dni zawieszone ;]

@topic

Jeśli jest sporo graczy grających w Minecrafta to jak najbardziej na tak ;]

Nestorek ^^
02-08-2011, 15:56
spoko, ja chetnie pogram :D super pomysl. :D

Dzikusek
02-08-2011, 16:08
Sadze ze to bardzo dobry pomysł i jestem jak najbardziej na tak ale nie opierdzielać się tylko do roboty szanowna ekipo ;-)

Lethornek
05-08-2011, 23:33
Nigdy w sumie w to nie grałem ale jak Ci się nudzi to możesz zrobić serva ;D

Tricolore
05-08-2011, 23:45
a to będzie przez hamachi?
bo jak coś to można pograć. a i wez Mortiis pozwól na korzystanie z xraya plisss

Xiraz
06-08-2011, 08:38
Wątpie, że to będzie przez hamachi.

Ehe jasne może jeszcze zezwolić na TooManyItems? itp.

Sabziro
07-08-2011, 18:51
No, no widzę że Mortiis już na prawdę nie ma co robić :D otwórzmy jeszcze serwer GTA:SA (kiedyś było wiec można znowu), COD 4/COD MW 2, WoW'a hmm jeszcze jakieś propozycje?

Ale co do Minecrafta z chęcią pograłbym na serwerze z APO :)

Qυiet
07-08-2011, 18:57
No, no widzę że Mortiis już na prawdę nie ma co robić :D otwórzmy jeszcze serwer GTA:SA (kiedyś było wiec można znowu), COD 4/COD MW 2, WoW'a hmm jeszcze jakieś propozycje?

Ale co do Minecrafta z chęcią pograłbym na serwerze z APO :)

Może tego nie zauważyłeś, ale Tibia traci na popularności, za to Minecraft zdobywa jej co raz więcej. Nic dziwnego, że Mortiis myśli o grach, w które ludzie grają co raz więcej. Idzie z duchem czasu po prostu ;]

BTW. Kiedy będzie wiadomo coś więcej?

Noł Nejm
07-08-2011, 19:00
Może tego nie zauważyłeś, ale Tibia traci na popularności, za to Minecraft zdobywa jej co raz więcej. Nic dziwnego, że Mortiis myśli o grach, w które ludzie grają co raz więcej. Idzie z duchem czasu po prostu ;]

BTW. Kiedy będzie wiadomo coś więcej?
Nie wiem czy powinienem o tym mówić, lecz jutro powinny* być beta-testy.

*= Tak mi powiedział Kamil, ale to nie jest potwierdzone, gdyż ekipa ma urlop.

@edit

a to będzie przez hamachi?
bo jak coś to można pograć. a i wez Mortiis pozwól na korzystanie z xraya plisss
A tego pana kompletnie popierdoliło ;s

@down
Karpek, napisz na gg 5796180, pomogę Ci ogarnąć minecrafta.

Karpek II
07-08-2011, 19:11
Jak zobaczyłem zdjęcia z tej gry to pomyślałem sobie: "co to curwa jest?". xd

Możecie zrobić, chętnie zagram i sprawdzę.

Tumanbuga
07-08-2011, 19:29
Pogrywam sobie czasem z nudów , więc taka propozycja jak najbardziej mi odpowiada ;).
Ciekawe tylko jak to zorganizujecie , wezcie pod uwagę , że niektórzy będą chcieli budować z innymi.
@Up

Grafika prymitywna ale mi to osobiście nie przeszkadza , gra wciąga , wszystko zależy tak naprawdę od własnej kreatywności.

`Arcuś
07-08-2011, 20:15
Jak zobaczyłem zdjęcia z tej gry to pomyślałem sobie: "co to curwa jest?". xd

Możecie zrobić, chętnie zagram i sprawdzę.

Nie oceniaj gry po grafice.;)

_topic

Jasne, świetny pomysł, jestem na TAK.:)

Benn
09-08-2011, 20:44
Aktualnie nie gram, ale grałem, bardzo fajna gra, i bardzo fajny pomysł. Ze sporą ekipą moderatorów w grze, "dzieci apowskie" jak ktoś to nazwał, nie będą rozrabiać.

@down

Nie martwię się o to :]

Noł Nejm
09-08-2011, 21:40
Benn, tym się nie martw. Mortiis z pewną osobą to wszystko ogarną :) Słyszałem, że już zaczynają brać się za serwer, i mają zamiar zacząć wgrywanie pluginów. Ta pewna osoba ma za zadanie budowy mapy, lecz z kilkoma kumplami.

Kapitan Alkohol.
09-08-2011, 22:42
Osobiście w to nie gram, ale mam pewną sugestię - zrobiliście :
APO 8.42 - jak to wygląda każdy wie
APO ROX - okazało się niewypałem to usuneliście
APO CS - chyba zbyt dużo ludzi tam nie gra, pewien nie jestem
APO CS 2D - tu tak samo - niewypał
Zrobisz teraz APO Minecraft i znów nikt nie będzie grał, albo nikt nie będzie się tym opiekował - kto chce niech sobie w to gra, ale po co dobierać do ekipy znowu nowych ludzi, robic kolejne problemy, wydawac kolejne pieniadze na serverownie.
Jestem na nie, bo znając projekty APO xxx to niewypali.

Noł Nejm
09-08-2011, 22:50
Kapitanie, na pewno będzie ktoś grać, jestem tego pewien wręcz, opiekować się tym będzie pewna osoba, nie trzeba do ekipy znowu nowych ludzi, lecz można starych, czyli modów itp pouczyć dawania cuboidów, a wydawać kasy na kolejne serwerownie to spokojnie, gdyż wszystko jest na 1 wielkiej :) lub 2.

The Master Sorc
09-08-2011, 23:16
good idea. nawet wiem jak rozjeb*c juz nowy server wrazie cos XD ale mysle ze fajne by sie gralo gdyby byl server apo, na ktorym mozna by bylo kupic dzialke i robic wlasny dom (moj znajomy prowadzi taki server i ma 24/7 max online xD)

Veto
09-08-2011, 23:37
Osobiście w to nie gram, ale mam pewną sugestię - zrobiliście :
APO 8.42 - jak to wygląda każdy wie
APO ROX - okazało się niewypałem to usuneliście
APO CS - chyba zbyt dużo ludzi tam nie gra, pewien nie jestem
APO CS 2D - tu tak samo - niewypał
Zrobisz teraz APO Minecraft i znów nikt nie będzie grał, albo nikt nie będzie się tym opiekował - kto chce niech sobie w to gra, ale po co dobierać do ekipy znowu nowych ludzi, robic kolejne problemy, wydawac kolejne pieniadze na serverownie.
Jestem na nie, bo znając projekty APO xxx to niewypali.

Nie trzeba nowych ludzi, bo imo wystarczająco osób z ekipy gra w minecrafta i było by w stanie poświęcić te pół godziny/godzinę dziennie (bo więcej nie trzeba).

Drunkusik v.2
10-08-2011, 00:40
Jestem na Nie bo w koncu APO to server OTS tibijski...
Niedlug powstana takie rzeczy jak.. Football manager APO, Diablo APO, COD APO, POKER APO...

Mi sie wydaje ze lepiej juz tego nie wprowadzac w zycie bo juz z tego calego apo servery Tibi wylonil sie PES APO, CS1,6 i 2d APO... ciekawe w jaki sposob ekipa bedzie to wrzystko utrzymywac bd trzeba ze 100 adminow..

@EDIT
Jak widze nie tylko ja tak uwazam..
Kapitan alk. ma racje..

Magik
10-08-2011, 03:29
Nie trzeba nowych ludzi, bo imo wystarczająco osób z ekipy gra w minecrafta i było by w stanie poświęcić te pół godziny/godzinę dziennie (bo więcej nie trzeba).

Trochę więcej czasu trzeba poświęcić, a już na pewno na początku. :P Pogrywam na jednym serwerze i niby jest 4 adminów, z czego 2 jest aktywnych i jak tylko ich zabraknie to dzieciaki kombinują... Ale ogólnie jest ładnie. :D

Benn
10-08-2011, 07:57
Jestem na Nie bo w koncu APO to server OTS tibijski...
Niedlug powstana takie rzeczy jak.. Football manager APO, Diablo APO, COD APO, POKER APO...

Mi sie wydaje ze lepiej juz tego nie wprowadzac w zycie bo juz z tego calego apo servery Tibi wylonil sie PES APO, CS1,6 i 2d APO... ciekawe w jaki sposob ekipa bedzie to wrzystko utrzymywac bd trzeba ze 100 adminow..

@EDIT
Jak widze nie tylko ja tak uwazam..
Kapitan alk. ma racje..

Jaki PES APO?? :confused::confused: To było tylko konkurs...

Jak sama nazwa loga wskazuje na domyślnej skórce forum, APO to najlepsze servery GIER, a nie gry Tibia.
W Minecraft bardzo dużo osób, gra i za pewne, osoby z zewnątrz, też mogły by odwiedzić po raz pierwszy server.

@down

To tylko nazwa, kto powiedział, że APO nie może mieć innych gier? Kminisz logo? Jest nowe i jest zaprzeczeniem, że APO to tylko server tibii...

KaZeK Banned v1.
10-08-2011, 09:44
Jak sama nazwa loga wskazuje na domyślnej skórce forum, APO to najlepsze servery GIER

APO - Armia Podkarpacki OTS
OTS - Open Tibia Server

Kminisz?

#t
Z chęcią zagram, nawet sam z Magikiem i Neferesikiem ;D.
Chociaż ja to amator w tej grze :<

Mr Fsza
17-08-2011, 14:00
Nie gram w to ale teraz widać że nikt nie gra w tego cs2d więc można go usunąć i zrobić to coś ; P
może bym zagrał xD

Emzeto ^.^
17-08-2011, 15:07
Gralem w to ; d wciaga strasznie jestem na TAK! :D

Creatynka
17-08-2011, 15:30
Doskonały pomysł ! Chętnie bym zagrał.

Ctigrand
17-08-2011, 16:20
Chętnie pograłbym na serverze minecraft apo.
Obecnie gram na kliku serverach multiplayer ,więc mam trochę doświadczenia poza tym miałem własny server ,lecz niestety bez pluginów,choć wiem jak je wgrać na bukkit.

n0name1
18-08-2011, 09:34
@up
Adminem by sie chciało być :D

#top
No przydałby się ,ale potrzeba by ludzi kreatywnych , którzy mieliby pomysł na ten serwer.Jeśli byście sie zdecydowali żeby go zrobić moge wam podsunąć pewien pomysł :P

Moriarty
12-09-2011, 15:40
Jakieś nowe informacje o postępie prac? Jestem ciekaw tego serwera, bo grywam czasem w minecrafta i całkiem miło byłoby pograć na MC APO :P

~Bocianex~
13-09-2011, 12:49
po co cuboidy ? : < oddzialy griferow nie beda mialy co robic ; \

Tumanbuga
13-09-2011, 16:56
Jakieś nowe informacje o postępie prac? Jestem ciekaw tego serwera, bo grywam czasem w minecrafta i całkiem miło byłoby pograć na MC APO :P

Podbijam , niech się wpisze ktoś wyżej postawiony z ekipy i da jakieś info , czy wogóle obecnie to ma jakieś szanse ze strony administracji?

Crak .
18-09-2011, 19:33
To powstanie ten serwer czy nie? :D Bo chętnie bym pograł ;)

Poiwo
26-09-2011, 22:26
to kiedy będzie ten server cs 2d apo wywalcie a dajcie to bo w to ludzie będą grać ; d
nie grałem w to nigdy ale nie wiedziałem co to popatrzyłem na y tub i patrząc stwierdziłem że fajna gierka; d

Poziomek :P
26-09-2011, 22:55
To i tak pewnie nie wypali, ja ruszam ze swoim serwerem FULL RPG za kilka dni. Więcej info potem.

Ghastly
07-12-2011, 20:02
Mortiis będzie ten serwer w Minecrafta czy nie będzie ?? :D

KamilQ
07-12-2011, 20:59
Mortiis będzie ten serwer w Minecrafta czy nie będzie ?? :D

Wierzysz w cuda? XD

Temat załozony w sierpniu a mamy grudzień i serwera dalej nie widac. xd

Styl
06-01-2012, 18:15
Będzie ten serwer? Dajcie jakieś info

Kornas Pall.
07-01-2012, 13:20
Bez kitu, pograłbym, ale żeby to był SURVIVAL ;D

'Boonek
07-01-2012, 13:24
Dajcie sobie kolejny syf na glowe... ktorego nie wystarczy postawic i koniec, trzeba tego pilnowac itd... ja bym radzil pierw zajac sie sprawa ktora mialabyc zalatwiona juz dawno mianowicie apo 8.42 a dopiero potem myslec o jakichkolwiek innych grach, serverach etc.

#jestem na nie

Grongrin
07-01-2012, 15:22
Jeśli plan nadal jest aktualny to jestem za. Wystarczy 2-3 dobrze dobranych adminów i się kręci. RPG/SV, frakcje, uQuest itp.

Raiden <3
11-01-2012, 15:03
Wiem ze to stary temat ale musze sie wypowiedziec !
Jestem jak najbardziej na tak! Tylko nasuwa mi sie pytanie czy tak o 4fun ma byc zrobiony czy dla korzysci finansowych ?

.Animal.
11-01-2012, 15:05
Jak już będzie to będzie na poziomie serwera Cs-a czyli początki spoko później dupa

ReMover
11-01-2012, 16:01
daruj sobie jakiegos minecrafta apo.. nie daliscie rady utrzymac apo 8.42 a taki server chcesz utrzymac??? bedzie to co i z 8.42.. chwila zachwytu a pozniej nie bedzie graczy i znowu kombinowac bedziecie ... jestem na nie ... zdecydowane NIE

Mr Fsza
07-04-2012, 18:12
Dawać ten server i budujemy całą mapkę z tibi XDDDDDDDDDDDD

zajebiście by było jak by powstał ale chyba nie będzie bo już by był raczej więc mortiis udziel się w tej spr; d