View Full Version : 4 monitory XD
.:Edzio:.
04-08-2011, 10:29
siemka mam laptopa w ktorym stalo sie cos dziwnego mianowicie mam monitor podzielony na 4 paski , nic nie widac kompletnie , moze ktos mi powiedziec ocb. xd? mysle ze to karta graf. a wy co sadzicie ewentualnie jak moge sprawdzic co jest ?
Zacznij chodzic na boks, przynajmniej sie wyzyjesz na worku a nie na monitorze :/ Ja komputera nie bije xd
A tak na serio, albo karta graficzna lub monitor
04-08-2011, 11:12
Zacznij chodzic na boks, przynajmniej sie wyzyjesz na worku a nie na monitorze :/ Ja komputera nie bije xd
A tak na serio, albo karta graficzna lub monitor
na boks to chodze ;D a po prostu dostalem tego laptopa i 800 zl na naprawe , jak go zrobie bedzie moj wiecj chce jak najszybciej go naprawic , mozesz mi powiedziec w jaki sposob sprawdze czy to karta graf. czy monitor?
No, specjalista to ja nie jestem xD Zanies do jakiegos sklepu informatycznego czy cos, bo przez neta to nikt za bardzo ci nie pomoze. Chyba ze ktos juz z takim problemem sie spotkal i wie co trzeba zrobic.
Dexterro
04-08-2011, 11:43
Jeżeli masz kolegów to poproś, któregoś o monitor, podepnij do swojego laptopa. Jeżeli karta graficzna to wydaje mi się, że na podpiętym monitorze też będzie błąd, jeżeli jednak matryca w laptopie to podpięty monitor będzie śmigał normalnie.
04-08-2011, 15:25
dobra podlaczylem do monitora i wyskoczyl mi tylko czarny pulpit ; / nie pisalo brak sygnalu czy cokolwiek podejrzewam ze w tym laptopie trzeba albo recznie przelaczyc na monitor albo ten czarny pulpit chuj wie co znaczyl XD
KaZeK Banned v1.
04-08-2011, 16:29
'chuj wie co znaczyl' - znaczy zrąbana karta graficzna.
Jak w na swoim laptopie podłączę monitor z komputera to automatycznie pojawia się obraz z ekranu lapka.
Jeżeli masz Windowsa 7 to należy wcisnąć klawisz funkcja/windows + p. Jeżeli to nie pomoże oznacza to problem z kartą graficzną.
04-08-2011, 20:51
Dzianks wszystkim .................
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.