PDA

View Full Version : 4 monitory XD

.:Edzio:.
04-08-2011, 10:29
siemka mam laptopa w ktorym stalo sie cos dziwnego mianowicie mam monitor podzielony na 4 paski , nic nie widac kompletnie , moze ktos mi powiedziec ocb. xd? mysle ze to karta graf. a wy co sadzicie ewentualnie jak moge sprawdzic co jest ?

Savater
04-08-2011, 10:35
Zacznij chodzic na boks, przynajmniej sie wyzyjesz na worku a nie na monitorze :/ Ja komputera nie bije xd

A tak na serio, albo karta graficzna lub monitor

04-08-2011, 11:12
Zacznij chodzic na boks, przynajmniej sie wyzyjesz na worku a nie na monitorze :/ Ja komputera nie bije xd

A tak na serio, albo karta graficzna lub monitor

na boks to chodze ;D a po prostu dostalem tego laptopa i 800 zl na naprawe , jak go zrobie bedzie moj wiecj chce jak najszybciej go naprawic , mozesz mi powiedziec w jaki sposob sprawdze czy to karta graf. czy monitor?

Savater
04-08-2011, 11:25
No, specjalista to ja nie jestem xD Zanies do jakiegos sklepu informatycznego czy cos, bo przez neta to nikt za bardzo ci nie pomoze. Chyba ze ktos juz z takim problemem sie spotkal i wie co trzeba zrobic.

Dexterro
04-08-2011, 11:43
Jeżeli masz kolegów to poproś, któregoś o monitor, podepnij do swojego laptopa. Jeżeli karta graficzna to wydaje mi się, że na podpiętym monitorze też będzie błąd, jeżeli jednak matryca w laptopie to podpięty monitor będzie śmigał normalnie.

04-08-2011, 15:25
dobra podlaczylem do monitora i wyskoczyl mi tylko czarny pulpit ; / nie pisalo brak sygnalu czy cokolwiek podejrzewam ze w tym laptopie trzeba albo recznie przelaczyc na monitor albo ten czarny pulpit chuj wie co znaczyl XD

KaZeK Banned v1.
04-08-2011, 16:29
'chuj wie co znaczyl' - znaczy zrąbana karta graficzna.

Jak w na swoim laptopie podłączę monitor z komputera to automatycznie pojawia się obraz z ekranu lapka.

Devixx
04-08-2011, 18:25
Jeżeli masz Windowsa 7 to należy wcisnąć klawisz funkcja/windows + p. Jeżeli to nie pomoże oznacza to problem z kartą graficzną.

04-08-2011, 20:51
Dzianks wszystkim .................