View Full Version : Kopiowanie Mapy RME
Witam,przejde odrazu do sedna,mam nadzieje ze w dobrym miejscu założyłem temat.Mianowicie :
Mam 2 rozne mapy w osobnych plikach np.
Mapa A < ma mape którą potrzebują razem z piętrami wkleić do Mapy B i nie wiem jak to zrobic,włączam osobno to i to i nie moge skopiować bo się nie da.
Czekam na wszelką pomoc.
Repucik za pomoc.
Z góry dziękuje i pozdrawiam ! :) :) :)
Franco de la Pucio
08-08-2011, 18:31
Włącz sobie w nowej zakładce drugą mapę.
Drunkusik v.2
08-08-2011, 19:43
Robisz to zapomoca opcji import>map
Tam musisz ustawic jakos liczby odpowiednio aby dwie mapki nie nakladaly sie na siebie :>
C:users\XXXXXXXX should only contain ASCII characters,nie da rady,probowalem i nic :(:mad:
Ja kopiowałem w ten sposób poszczególne wyspy, respy itp.
1. Ustaw poziom(floor) na 0
2. Zaznacz w zakładce Edit>Selection>Lower Floors
3. Zaznacz część mapy wciskając SHIFT i przeciągając kursor(pamiętaj aby nie mieć ustawionych jakiś przedmiotów itp bo zamiast zaznaczyć wypełni Ci to miejsce :D) jak już zaznaczysz to CTRL + C
4. Tam gdzie chcesz aby się wkleiła najedź kursorem i wcisnij CTRL + V
Pozdrawiam :)
//edit
Wiesz, w RME istnieje takie coś jak zakładki... W pierwszej otwierasz tą mape, z której chcesz skopiować, a w drugiej tą, na którą chcesz wkleić. Nastepnie kopiujesz z jednej zakładki na drugą.
Ja kopiowałem w ten sposób poszczególne wyspy, respy itp.
1. Ustaw poziom(floor) na 0
2. Zaznacz w zakładce Edit>Selection>Lower Floors
3. Zaznacz część mapy wciskając SHIFT i przeciągając kursor(pamiętaj aby nie mieć ustawionych jakiś przedmiotów itp bo zamiast zaznaczyć wypełni Ci to miejsce :D) jak już zaznaczysz to CTRL + C
4. Tam gdzie chcesz aby się wkleiła najedź kursorem i wcisnij CTRL + V
Pozdrawiam :)
Rozumiesz ze ja chce z Jednego PLIKU tzn z Jednej MAPY na drugą MAPE ?? to NIE JEST KOPIOWANIE MAPY W TYM SAMYM PLIKU,tylko osobna calkiem mapa :/
The Master Sorc
10-08-2011, 15:17
Rozumiesz ze ja chce z Jednego PLIKU tzn z Jednej MAPY na drugą MAPE ?? to NIE JEST KOPIOWANIE MAPY W TYM SAMYM PLIKU,tylko osobna calkiem mapa :/
tylko ze w rme mozesz miec otwarte w 1 map editorze 100 map nawet. i z kazdej do kazdej mozesz przenosci. kolega 2x up dobrze napisal. a jak nie to poprostu pietro po pietrze shift+ctrl+myszka zaznaczasz i nakladasz na siebie...
Ok mam,musiałem wrzucić np. Real mape na dysk C: i poszło :P
Przeczytałem to na jakims forum,ogólnie wszystkim dzięki za pomoc,oczywiście dam reputa,Temat do Zamknięcia ! :)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.