PDA

View Full Version : Problem z G?o?no?ci?

Haxuro
09-08-2011, 13:54
Witam.

Mam problem z głośnością komputera, zainstalowałem sobie sterowniki, lecz nadal głosu nie było, więc odinstalowałem to gówno i usunąłem, skoro nie działa jak powinno. Już grzebałem w ustawieniach dzięków, również w pasku, gdy jeszcze posiadałem sterownik, teraz go nie mam i w pasku zadań też nie mam ikony głośnika. Posiadam system operacyjny Windows XP. Chciałbym, żebyście mi pomogli przywrócić głośność w komputerze, a najlepiej gdybyście mi podali jakieś linki do sterowników, które uważacie za najlepsze i łatwe w obsłudze, system operacyjny jest wyżej napisany (Windows XP). Prosiłbym o podanie jakichkolwiek linków, byłbym bardzo wdzięczny, a osoba, która opisze dokładnie problem i będzie mi wszystko działać, oczywiście punkt reputacji otrzyma, gdy wbiję więcej postów. Bardzo dziękuję za dotychczasową pomoc. :)

Maciejas
09-08-2011, 14:24
Laptop/Komputer ?
Glosniki/Sluhawki ?

A nie masz tych co dawali jak kupowales kompa ? Jaka masz karte dzwiekowa ? Wogole ja masz ?:D Sproboj wlozyc wylozyc z plyty glownej i jak/kiedy sie zepsul glos

Haxuro
09-08-2011, 14:40
Laptop/Komputer ?
Glosniki/Sluhawki ?

Komputer i posiadam głośniki i słuchawki, z tego nic nie działa, teraz potrzebne sterowniki, najlepiej, żebyście podali jakieś linki do nich, bo ja jak szukałem, nie działało mi to.

NNFOF
09-08-2011, 15:05
Komputer i posiadam głośniki i słuchawki, z tego nic nie działa, teraz potrzebne sterowniki, najlepiej, żebyście podali jakieś linki do nich, bo ja jak szukałem, nie działało mi to.

weź użyj programu everest i podaj nazwę karty dźwiękowej

Haxuro
09-08-2011, 18:55
Tak mi się wyświetla:

Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1] PCI.

Maciejas
09-08-2011, 19:24
Jeśli masz kolegów pożycz od któregoś kartę dzwiękową :c
Tak sie robi na poczatku czy nie jest zepsuta, jesli jego bedzie dzialac to masz karte zwalona (co jest rzadko) albo jesli jego nie dziala sproboj format a potem jak nie bedzie dzialac to wejscie na plycie glownej zepsute

Laluś
09-08-2011, 19:51
Tak sie robi na poczatku czy nie jest zepsuta, jesli jego bedzie dzialac to masz karte zwalona (co jest rzadko) albo jesli jego nie dziala sproboj format a potem jak nie bedzie dzialac to wejscie na plycie glownej zepsute

Po 1. Weź do ręki słownik.
Po 2. Jeśli nie ma sterowników do swojej karty dźwiękowej, to mu nie będzie działać, a uszkodzona nie jest.
Po 3. Wyjdź.

@top
Kartę masz zintegrowaną. Podaj model płyty głównej. Najlepiej zrób screena z programu CPU-Z > zakładka Mainboard.

Haxuro
09-08-2011, 19:52

Już nie chcę mi się wszystkiego rozkręcać, bo ten komputer parę lat był bez napraw, a teraz coś grzebałem i zjebałem, wystarczą mi sterowniki z neta przystosowane do tego.