View Full Version : Skille/atak broni - do poprawy.
Zarexoholik?
10-08-2011, 16:09
2732 paladynem ze 140 distance fighting z ripper lance (Atk:50 Def:15) (Critical:+15%) biję w trainera od 8,8k do 9,7k, a skull staff'em (Atk:36 Def:12) z 30 club fighting'iem biję od 9,6k do 10,9k. Może mi ktoś to wyjaśnić?
Dementor
10-08-2011, 16:36
To naprawdę przydałoby się poprawiać. Sam często gram palkiem i czasami jestem bardzo zdziwiony co do zadawanych ciosów poszczególnymi broniami... :)
A wiesz jaka beka? Ja 3023 ekiem ze skillem 123 ze sworda (16:36 You see a sword (Atk:14 Def:12).) bije 11,7k, a z sova (16:37 You see a magic sword (Atk:48 Def:35).) bije 12,2. Trochę różnicy w ataku jest, a w hitach? Nawet nie 1k :|
Goatee 2.0
10-08-2011, 16:50
Może dlatego, że tutaj prawie wszystko zależne jest od lvla a nie od skili czy ataku broni?
Dokładnie jak napisał kolega wyżej. Tu bardzo dużo zależy od lvl. Skile i broń są mało ważne. Moim zdanie skile powinny być bardziej brane pod uwagę. Teraz nawet skilować się nie opłaca bo prawie nic to nie daje ;]
Tak bylo zawsze i sadze, ze jak przez tyle czasu tego nie naprawili to raczej nie ma szans na poprawe.. ;|
Lethornek
10-08-2011, 18:43
Z jednej strony to normalne że broń knighta bije więcej niż broń dla palladyna,
Mimo to skille powinny odegrać największą rolę w ataku, tak niestety nie jest.
Może dlatego, że tutaj prawie wszystko zależne jest od lvla a nie od skili czy ataku broni?
to dlaczego wtedy ek/rp biją znacznie więcej z UW od ms/ed?
mhmm, UW ma atk 100, sov 48. . z sov'a bije 5k+, UW 3,5k+ ?? wtf?
G_R_U_L_I_X
14-08-2011, 14:57
Skile nie sa ważne tylko lv. Ale co to za knajt czy pall bez skili. Wyglądało by to śmiesznie.
Ja nie zwracałem na to uwagi do pvp zamiast silver wanda używałem crowbara nawet xd
Silverka na 1100 - 3.0-3.5
Crowbar na 1100 - 3.2-4.0
Sov/Sca na 1100 - 3.4-4.3
Niech zostanie jak jest, zawsze tak było, jest i będzie.
Sky Masters
15-08-2011, 15:40
Hmm mi się wydaje że własnie na Tibi 7.6 nie liczyły się skile tylko lvl i własnie to zostało pózniej zmienione w nowszych wersjach więc to jest normalne im wyzszy lvl tym wiecej bijesz :)
Helyezze
15-08-2011, 16:03
Hmm mi się wydaje że własnie na Tibi 7.6 nie liczyły się skile tylko lvl i własnie to zostało pózniej zmienione w nowszych wersjach więc to jest normalne im wyzszy lvl tym wiecej bijesz :)
Bo na początku nikt nie myślał, że ludzie zaczną skillować na potworkach, aby mocniej bić na niższym poziomie.
Cadeon Teghas
15-08-2011, 21:40
Z gory przepraszam za moje bledy iz pisze z komorki. Mysle iz dobrym rozwiazaniem by bylo wprowadzenie mozliwosci wykorzystywania potencjalu broni poprzez odpowiednie skile i lvl. Glownie chodzi mi o nadaniu takiej rzeczy np. Mamy knighta 1k lvl bije z sca po 2k z 10 skilem axe, i dopiero wyskilowanie doprowadzaloby do mozliwosci wykorzystania potencjalu broni. Czyli np jak mamy crowbara ktory ma ataku powiedzmy 10 (dokladnie nie pamietam) np 1 atak broni * (razy) skill * lvl. Znaczy sie 20 lvl z crowbarem ze skilem bedzie bil 10*(skill np 60)60*20-1200(nie wiem gdzie mam znak rownosci;d) oczywiscie liczby daje fikcyjne, trzeba by bylo dac odpowiedni stosunek. Z silver wandem wygladaloby to podobnie tylko ze jego skilem bylby m lvl. Jesli chodzi o UW z ktorym jest ostatnio duzo problemow to sie nie wypowiadam bo sie nie dorobilem owego przedmiotu ani nie wiem co jest zalezne od obrazen zadawanych z niej. Mysle ze po dobraniu ospowiednich stosunkow liczb pomysl ten sprawdzi sie w 100%.
pozdrawiam i zycze milej resztki wakacji;)
Raiden <3
16-08-2011, 11:47
Zgadzam się z Tobą Kamilu w 100%
Otóż ja na 1.7k lvlu ms'em więcej bije z sov'a (1 - 4,5k) niż z silver wanda (2,4k - 4k w cricie) więc dla mnie to jest bynajmniej śmieszne.
Nie wypowiem się nie temat innych profesji bo nie przetestowałem. :)
Oby administracja się zainteresowała tym...
No tak, widać iż jest duża różnica i można poprawić błąd.
Trochę głupie Mogliby to naprawić bo profesja magiczna nie może więcej bić z broni niż z różdżek i uw. Chyba że też będą mogli skillować:D
Dla mnie jest to dziwne, i też chciałbym się dowiedzieć o co chodzi w różnicy item/skill .
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.