Zaloguj się

View Full Version : [Strona] Posiadany domek w statystykach postaci na stronie.

Janki
10-08-2011, 17:06
Proponuję, aby dodać w statystykach postaci oprócz aktualnych informacji takich jak :

Poziom:
Doświadczenie:
MLVL:
Typ konta:
Ban:
Recovery-Key:
Ostatnie logowanie:
Ostatnie wylogowanie:

Dodatkową informację o posiadanym domku przez postać.
Ostatnio w dziale Bugi ktoś zgłosił problem, że nie może kupić domku. Okazało się, że ma domek na którejś postaci a nawet o tym nie wiedział.
Powodów, aby to dodać oczywiście jest więcej, ale myślę, że warto wysłuchać Waszej opinii.

Pozdrawiam

Zarexoholik?
10-08-2011, 19:40
Dobra propozycja. Jak ktoś będzie przeglądać statystyki danej postaci będzie miał możliwość zobaczyć czy ktoś posiada domek. Jestem za!

Pit
10-08-2011, 19:57
W zasadzie to jest mało przydatne. Kogo obchodzi gdzie ktoś ma domek. I w ogóle jak można nie wiedzieć czy na postaci jest jakiś domek...

Ale gwoli ścisłości jestem na tak

Bysio
10-08-2011, 21:36
Jest to dobra propozycja. Dzięki temu uniknie sie nieporozumień związanych ze sprzedażą domków. Jestem na tak.

Franco de la Pucio
10-08-2011, 21:45
Bardzo dobra propozycja. Sam kiedyś kupiłem postać i nie wiedziałem gdzie mam domek. Musiałem specjalnie pisać e-mail do Mortiisa, który udzielił mi stosownych informacji.

Jestem jak najbardziej za.

Splaxor
11-08-2011, 00:21
Bardzo dobra propozycja. Na RL Tibii jest taka opcja i na APO również się przyda.
Tylko zastanawia mnie jedno. Czy będzie pisać przykładowo:

Domek: Capital City, West Park II

czy

Domek: West Park II

Moim zdaniem jak już mają zrobić coś takiego to niech będzie także widnieć nazwa miasta.

@down
Myślę, że haker doskonale wie czy postać ma domek nawet jeżeli nie ma tego na stronie.

Sherlock
11-08-2011, 00:59
Propozycja ma dobre i złe strony. Dobra to jest ta, że nie będzie problemu ze znalezieniem domku, bądź dowiedzeniem się czy jakaś postać ma jakiś domek. Zła strona jest taka, że hacker również nie będzie miał problemu z odszukaniem domku i wyczyści nie tylko postać ale wtedy również domek. :)

Janki
11-08-2011, 08:20
@up. Nie wiem jak można dać się hacknąć. Wystarczy mieć czystego kompa, ściągnąć tibie i ip changer z oficjalnej strony i nic więcej nie ściągać, albo używać Apo Client by Xelix.
Co innego jak ktoś ściąga rzeczy typu Wosso, Cave Bot, MPA bot, TBI gg z pierwszego wygooglowanego linku takie osoby mnie specjalnie nie interesują czy im hacker okradnie domek czy nie. Już dawno powinny zostać zbanowane a hacker tylko pomoże wymierzyć sprawiedliwość.

Heaven
11-08-2011, 09:46
Jestem za :)
Propozycja dobra, na pewno nikomu nie zaszkodzi :). Ale chyba było już kilka tematów żeby takie coś dodać prawda?:p

Rosire
11-08-2011, 10:26
Ja nie mam nic przeciwko !
Będzie to ułatwienie drobne i bardzo przydatne.
Nie powinno nikomu to szkodzić, wręcz przeciwnie ... :)

JESTEM NA TAK.

tomekapo
11-08-2011, 20:58
To już lepiej dodać listę banów lub tekst, że postać nigdy nie była zbanowana, a nie tkaie coś, po co to komu?? tylko zaszkodzi, a po głosach widać, że masz kumpli pozdro

Janki
18-08-2011, 11:05
@up Jak masz jakąś własną propozycję to ją dodaj a nie spamuj tutaj. Ok ? Nie wiem czy wiesz, ale listę banów oraz czy postać była zbanowana można sprawdzić na stronie Intergaming.info . Nie wiem według Ciebie czym miałoby zaszkodzić dodanie mojej propozycji.

@topic Minął tydzień czasu
83% jest na Tak
12% na nie,
3% nie ma zdania.

W zasadzie mogłaby się już wypowiedzieć administracja.

Helixes
19-08-2011, 14:59
Nie mam nic przeciwko, w pewnym stopniu będzie to drobne ułatwienie, ale to nic ważne iż przyda się takie coś na serwerze.

Magik
23-08-2011, 11:16
Jeśli ma być to w formie:

Posiadany domek: tak/nie

to popieram pomysł. Właściciel postaci będzie wiedział na czym stoi, a hacker nie będzie wiedział gdzie go szukać. xd

Nevari
23-08-2011, 13:53
Propozycja dobra , bo czasami się nie wie nawet. Do tego nie można wyrolować przy wymianie postaciami , czy postać ma domek , czy nie ma.

Tak.

ViVuSeK
23-08-2011, 14:07
Jeśli ma być to w formie:

Posiadany domek: tak/nie

to popieram pomysł. Właściciel postaci będzie wiedział na czym stoi, a hacker nie będzie wiedział gdzie go szukać. xd

Coś w tym jest, ale uważam, że w przypadku gdy gracz dowie się, że posiada domek, ale nie wie kiedy go kupił, na jakiej postaci, to przyda mu się jego nazwa ;)

Co do tematu to jak najbardziej jestem na tak. Będzie to przydatna opcja ;)

Adasik
23-08-2011, 16:19
W gruncie rzeczy Hacki, które się zdarzają to głownie z racji tego, że właściciel postaci daje się oszukać, pobiera pliki itp. Jestem za wprowadzeniem tej propozycji.

Denim
23-08-2011, 17:12
Jestem na TAK ale jak Magik napisał:p

TuK!
23-08-2011, 18:45
Jestem na tak, jak się kogoś hacknie to jeszcze mu domek okradne i sobie dam xd

KePuczasta
23-08-2011, 19:27
Jestem calkowicie za, i jestem rowniez prawie pewna, ze pomysl sie przyjmie... ^^ gz ogaru, w koncu ktoś logicznie myśli...

Sylen
23-08-2011, 23:38
No,no,no calkiem fajny pomysl. Może się przyjmie; > :D:D

Sethan
25-08-2011, 01:36
Przyda sie lecz teraz potrzebny jest dobry balans.
Oczywiscie jestem na TAK. Ale to w nastepnym update.

Arab
25-08-2011, 01:44
Jestem na tak, jak się kogoś hacknie to jeszcze mu domek okradne i sobie dam xd

HAHA pozytywne podejście :D
Nie no pomysł dobry jestem na Tak xd

Mr Fsza
30-08-2011, 19:22
przyda się coś takiego na stronce ; P
i lepiej aby pisało to gdzie ten domek jest niż czy postać ma domek czy nie bo i tak potem go będzie szukał kupujący a haker i tak znajdzie proste. Tym bardziej na roku bo jest ich niewiele ;PP

Podismen's
11-09-2011, 23:20
Jestem jak najbardziej na tak było by to bardzo użyteczne ;d

Vinai
12-09-2011, 09:32
Za , bardzo się by przydało ale tak:

posiadany domek : nie
posiadany domek : tak (np: bamboo street 436) czy jakoś tak ;D

Kimus The Master
12-09-2011, 09:50
Dobra propozycja jestem na TAK no ale zeby na stronie tylko widnialo czy dana osoba posiada domek TAK/NIE