PDA

View Full Version : Domek ( Dwóch Ownerów )

Arad
12-08-2011, 11:27
Siema.

Wyobraźcie sobie Dwóch kumpli (Bolek i Lolek) chcą sobie kupić domek ale kto ma zastać prawdziwym włascicielem na Drzwiach.
Bolek kupuje ten domek za sklepana kasę z Lolkiem.
Pisze na drzwiach:

Widzisz drzwi.
'Small Street I'.
Bolek jest wlascicielem tego domu.

Osoba przechodząca koło tego domku myśli że ten domek jest tylko Bolka.

I tu zaczyna się spór kumpli.

Proponuję dodać komendę !owner.
Bolek kupił by domek.
Napisał by komendę !owner i dodał na listę Lolka.
I wtedy na drzwiach pisało by np.

Widzisz drzwi.
'Small Street I'.
Bolek i Lolek są wlascicielami tego domu.

Co wy na to?

Kapitan Alkohol.
12-08-2011, 11:29
Po 1. Nie ma sondy.
Po 2. Jestem na nie - po co to komu ? A jakby mieli sprzedawać potem ten domek to który może to zrobić ? niech Bolek da Lolkowi soma i będzie sobie mógł robić wszystko jak w swoim domku. Zupełnie niepotrzebna propozycja.

Devixx
12-08-2011, 11:59
Nie ma co zawracać sobie głowy takimi rzeczami. Od tego jest komenda 'som'. Jedyną różnicą między właścicielem a współwłaścicielem jest ten napis na drzwiach ;p

Xzaz!t
12-08-2011, 12:07
Nie... Chcesz kupić domek z kolegą? To daj mu soma... Przecież to jest bezsensu :confused:

Soi
12-08-2011, 13:00
TAK, chcialem nei raz kupic domek z kims ale ciagle bylo to pytanie na kogo przepisac.. ;|

Splaxor
12-08-2011, 13:20
Jak dla mnie jest to zupełnie niepotrzebne. Co jeżeli Twój kolega selnie chara i zapomni, że domek jest na niego zapisany. Nowy owner sprzeda i po sprawie.
Z resztą jeżeli już chcecie, aby widniał napis, że to wasz domek to kupcie sobie tabliczkę do domku. Kasa zniknie z serwa, a wy bedziecie zadowoleni.

Pit
12-08-2011, 14:36
jak zjada cię zawiść, że kolega jest właścicielem domu to się zamieniajcie np co tydzień.

Jestem zdecydowanie na nie, totalna bzdura i nie przydatne.

Ketel
12-08-2011, 18:37
Jeżeli Lolek jest takim kretynem że przeszkadza mu to że nikt nie wie że on dokładał do domku to niech sie zamieniają lub kupi sobie własny :O.

#Nie

tomekapo
12-08-2011, 20:12
Jestem na tak, bo to trochę jak z misiem panda, wielu może go mieć, ale nie każdy o tym wie;/ i co wtedy gracz mający pande może zrobić? W depo trzymać? Ciekawe po co jak i tak tylko on ją widzi.

Mr Fsza
13-08-2011, 11:52
wszystko już wyżej zostało napisane jak chcesz z kimś domek daj mu soma.
tylko weź właściciela ; > ale gorzej by było jak by ktoś sprzedał postać .

'NIE

Malff
13-08-2011, 11:56
Aleta som w zupełności wystarczy, aczkolwiek są chyba możliwości zakupienia tabliczki przed domek i przykładowo na takiej tabliczce mógłby istnieć napis: "Bolek i Lolek są właścicielami tego domu"

arcelceavoreli
13-08-2011, 19:34
Tak jak na Apo się to dzieje-Lolek opierdoli domek Bolka.
Po co to komu??

Zarexoholik?
14-08-2011, 05:11
Od tego masz czar aleta som, wiesz? Po co ma być dwóch właścicieli domku? Sqm'ami też się będą dzielić? Jak chcesz by ktoś mógł zapraszać innych to używasz aleta som i po problemie. Jak dla mnie strata czasu na tworzenie takich komend. Zbędne.

Sherlock
14-08-2011, 06:44
aleta som