Zaloguj się

View Full Version : Anonimowi chc? wy??czy? Facebooka

_woto_
12-08-2011, 19:16
http://www.benchmark.pl/aktualnosci/Anonimowi_chca_wylaczyc_Facebooka-36344.html

cya fb

deeL `
12-08-2011, 19:19
Zobaczymy. Mam nadzieję, że im się uda :>

Eklerq
12-08-2011, 20:14
i tak im się nie uda, a jeżeli się mylę, to na pewno tylko na jakiś czas wyłączą stronkę...

Vexvv
12-08-2011, 20:59
Mam nadzieję, że im się uda [2]

Remus
12-08-2011, 21:05
Chcą pokazać swoją siłę, że informują kiedy ma nastąpić atak?. Nie uwierzę, że wielka korporacją jaką jest facebook, przegra walkę z anonimowymi hackerami. Ale jak najbardziej jestem za tym.

'Oxidosis'
12-08-2011, 21:27
Teraz nagle wszyscy są za, a jestem przekonany, że większość was ma tam konta i znaczna część z was używa facebooka. A jak jest inaczej, to w większości są to osoby nie mające życia, czy znajomych. Oczywiście mówie w większości, bo znam osoby które nie lubią się ujawniać w necie, ale jest to naprawdę rzadkość. Wielu z was może mnie nazwać debilem lub dzieckiem nk czy facebooka, ale nie ma co się oszukiwać - nastały takie czasy, gdzie większości rzeczy dowiadujesz się na tego typu portalach. Bo np. po co pisać do każdego z osobna sms, skoro możesz zrobić wydarzenie na fejsie dla wszystkich? Szczerze, to gdyby nie facebook i ogłoszenia, o niektórych imprezach organizowanych bym po prostu nie wiedział.

Jeżeli chodzi o rzekomą hak facebooka, była by to rzecz na skale światową. W sumie to większość z was nie zdaje sobie sprawy, jakie trzeba posiadać umiejętności i inteligencję by złamać tak sporo zabezpieczeń : D

unk
12-08-2011, 22:58
podobno ci goście polozyli playstation i sony na miesiąc

w sumie to nie obchodzi mnie to

IljaWaleriewiczKowalchuk
12-08-2011, 23:55
zgadzam się z tym co oxid napisał w 200% to jest bardziej pod film, zroione dla popularności tak jak ten dziadek co przeiwdizał koniec swiata i nie bylo go wcale ;>

Diabolix
15-08-2011, 13:19
zgadzam się z tym co oxid napisał w 200% to jest bardziej pod film, zroione dla popularności tak jak ten dziadek co przeiwdizał koniec swiata i nie bylo go wcale ;>

Co ty, człowieku piszesz? Tak jak ktoś wyżej napisał, hakerzy wykradli dane z Sony, a nikt mi nie wmówi, że taki Facebook ma lepsze zabezpieczenia od takich firm. O żadnym filmie nikt tutaj nie pisze, zacznij trochę czytać, bo się pogrążasz.

@Topic
Jestem po lekturze o tym, co robili hakerzy (mowa nie o jakiejś głupiej, internetowej stronce tylko o gazecie z porządnym nakładem, nie brukowcu), więc mogę stwierdzić, że jest to możliwe, tym bardziej, iż bawią się teraz połączeni z inną, znaną grupą.

Tak jak ktoś już wcześniej napisał, mam nadzieję, że im się to uda. Fakt, mam tam konto, ale jest "puste". Facebook mi był potrzebny tylko do jednej rzeczy i od dawna go nie używam.

Śmieszą mnie ludzie, którzy siedzą całymi dniami na fb czy nk, zamiast wyjść do ludzi i normalnie porozmawiać. Uważam, że to jest chore, serwisy zawalone przez dzieci, bez mózgów i analfabetów. Nk powstało po to, żeby spotkać tam ludzi "ze swojej klasy" po wielu latach, więc, docelowo, był to serwis dla ludzi z wiekiem, około 40+. Szkoda, że "zawładnęły" tym serwisem same dzieci.

@Oxi
I, jak widzisz, mam kolegów, koleżanki, często wychodzę na dwór i nie używam fb ani nk, chociaż dalej żyję. Zagadkowa sprawa.

Czyżby do tego samego co mi?? Kliker? Klikacz czy jak to się tam pisało ?X D

Nie, chciałem dołączyć do pewnego projektu, tyle że potrzebowałem do tego konta fb, więc je założyłem. Nawet tam nie zaglądam, a żadnym kliknięć nie będę "sprzedawał" czy co się tam robi, ponieważ nie zrobiłem konta fake, ale z prawdziwymi danymi.

G_R_U_L_I_X
15-08-2011, 13:36
Nie mam "twarzy". I tak zrobią ataki, to sa najlepsi informatycy na swiecie. Na bank jacyś ziomkowie z pracy/osiedla, którzy mają do siebie zaufanie. Nie widzicie, że "fejs" jest chujowy? Za dużo tam możesz się o danej osobie dowiedzieć tak samo jak nk, tylko nk nie jest na tyle popularne, żeby je atakowali.

@edit
A co do sony, to wykradli dane dla picu. Pieniadze hakerzy pewnie maja z normalnej pracy, płaca podatki itd. Dla nich hackowanie to jest pasja robia to dla jaj i pomagaja ludzkości przy okazji.

Zarexoholik?
16-08-2011, 02:24
Wolałbym, żeby nie usuwali! Czasem warto jest wejść na fb i pośmiać się z głupoty innych ludzi. :)

Helyezze
16-08-2011, 11:29
Tak jak ktoś już wcześniej napisał, mam nadzieję, że im się to uda. Fakt, mam tam konto, ale jest "puste". Facebook mi był potrzebny tylko do jednej rzeczy i od dawna go nie używam.

Czyżby do tego samego co mi?? Kliker? Klikacz czy jak to się tam pisało ?X D
Topic,
Ja proponuję, żeby fotka.pl zaatakowali.

Splaxor
16-08-2011, 11:50
W styczniu 2011 niejaki George Hotz, znany jako Gehot opublikował w internecie kod łamiący zabezpieczenia PS 3. Sony chciał wytoczyć sprawę, ale w kwestii formalnej nie było wiadomo jaki sąd ma zająć się tą sprawą, więc to pokazuje, że nie są to chłopcy z łapanki.
Na prośbę Sony policja odwiedza drugiego hakera Alexandra Egorenkova i od tego się zaczęło.
Po incydencie do sieci wyciekło 77 mln danych kont, kart kredytowych.

Co do facebooka myślę, że jak najbardziej im się uda. Z resztą jeżeli już opublikowali film to na pewno mają juz przygotowane wszystko. Przypomina mi to film "Zodiak". W tym filmie koleś dawał wskazówki w jaki sposób i gdzie zamorduje swoją ofiarę, a policja i tak za cholerę go nie znalazła. Historia na faktach. Wpiszcie na wikipedii Zodiak.

1st R. Boonek
16-08-2011, 12:12
no i beka, jestem za xD

ktos tam wyzej napisal, zeby wylaczyli fotke, tez jestem za ! no i nk tez moga wylaczyc ;d

uwaga cytuje najbardziej ogarniete pare zdan w tym temacie...

Śmieszą mnie ludzie, którzy siedzą całymi dniami na fb czy nk, zamiast wyjść do ludzi i normalnie porozmawiać. Uważam, że to jest chore, serwisy zawalone przez dzieci, bez mózgów i analfabetów. Nk powstało po to, żeby spotkać tam ludzi "ze swojej klasy" po wielu latach, więc, docelowo, był to serwis dla ludzi z wiekiem, około 40+. Szkoda, że "zawładnęły" tym serwisem same dzieci.

Styl
16-08-2011, 18:52
@t
Mam konto, wchodzę sobie czasami popatrzeć co się dzieje itp. nie załamałbym się jak 90% facebookowiczów, gdyby usuneli ten portal ;p

⊕ Cineczeq ⊕
16-08-2011, 20:02
Jak dla mnie chodzi o to, żeby w razie czego Facebook zrobił jakiś większy backup, oni to zdobędą i będzie największa baza policyjna na świecie.

KozaQ ZiooM
21-08-2011, 15:45
Zaplanowany na rocznicę wykrycia spisku prochowego (5 listopada) był również atak na portal społecznościowy Facebook. Miała to być zemsta za handel danymi osobowymi użytkowników przez twórców witryny. Z ostatnich informacji wynika jednak, że był to zwykły żart, a Anonimowi na oficjalnym koncie Twitterowym szybko odcięli się od tej operacji, tłumacząc że to nie w ich stylu. Jednak kto wie, może w przyszłości grupa podejmie się ataku na jedną z internetowych potęg?

Dziękuję, temat do zamknięcia.