PDA

View Full Version : Community Managers

Mortiis
25-08-2011, 14:35
Postanowiliśmy testowo wprowadzić nową pozycję w ekipie APO, osoby wyznaczone jako Community Manager będą zajmowały się usprawnieniem działania ekipy APO oraz ogólną kontrolą wykonywanych zadań przez Game Masterów, Senior Tutorów, Tutorów, Adminów CS oraz ekipy forum.

Wyznaczonych zostało czterech Community Managerów
serwer APO 7.6 oraz forum
- Blatow
- Cuthbert

serwer APO 8.42
- Sherlock

serwer APO CS 1.6
- Crayon

Osoby te nie będą zajmowały się bezpośrednio sprawami graczy, lecz będą pewnego rodzaju łącznikiem pomiędzy administracją, a obsługą APO.

Dodatkowo na serwerze APO 8.42 został wyznaczony nowy helper
- Moon Red

Również została dodana na stronie lista zbanowanych osób na APO 8.42

_woto_
25-08-2011, 14:38
Tak jak juz kiedys mowilem. Wszystko co pomaga gracza, pomoze serwerowi. Gratulacje dla wybranych :P. Zawsze jakis plus dla ekipy

Poziomek :P
25-08-2011, 14:39
Jestem ciekawy jak to się sprawdzi.

Veto
25-08-2011, 14:43
Patrząc po 8.42 i 1.6 wnioskuję, że Blatow i ten drugi to nicki kogoś z ekipy 7.6 :D

KaZeK
25-08-2011, 14:45
Patrząc po 8.42 i 1.6 wnioskuję, że Blatow i ten drugi to nicki kogoś z ekipy 7.6 :D

Ty detektywie !!

#
Zobaczymy jak się to sprawdzi, może nie będzie więcej skarg na Disca lub innych pionków GMów:rolleyes:

Heaven
25-08-2011, 14:46
Zobaczymy jak się sprawdzą.
Osobiście gratuluję, ale zadania nie są aż tak banalne jak by się wydawało. Życzę powodzenia i myślę, że zostaną z nami na stałe!

Lagga v3
25-08-2011, 15:01
serwer APO 8.42
- Sherlock

DLACZEGO? DLACZEGO? CZEMU MI TO ROBICIE? :confused:

@top
Na 8.42 jedyne co się zmieni to ilość zbanowanych xddd

Nevari
25-08-2011, 15:03
Jak dla mnie wybieranie CM'ów to złe posunięcie z tego powodu , że ekipa już się rozrosła na tyle , że nie powinno być nowych pozycji oraz nowych członków. Zobaczymy jak się sprawdzą nasi nowi Helperzy , ja życzę wam powodzenia.

Co do naboru - Dobrze , że wybraliście chociaż osoby godne zaufania.

Do tego nie róbcie tego , że z CM'a można awansować na wyższą rangę , bo będzie ekipa 30 osobowa.

:)

Karpek II
25-08-2011, 15:15
Widzę, że ostatnie tematy w dziale "Opinie & Krytyka" dały wam do myślenia. XD

Nie wiem w sumie po co to, ale OK.

Również została dodana na stronie lista zbanowanych osób na APO 8.42
W końcu. ; d

Rosire
25-08-2011, 15:17
No, no !
Widzę w zespole pozytywne zmiany, gratulacje wybranym.
Może teraz trochę ograniczą się tematy 'faworyzacja' itp. , jeżeli jest ktoś od pilnowania tego :)

Do tego nie róbcie tego , że z CM'a można awansować na wyższą rangę , bo będzie ekipa 30 osobowa.

CM jest w chwili obecnej osobą nadzorującą pracę zespołu. Można powiedzieć kontroluje ich. (Przynajmniej tak myślę :D)
Chyba jest to na takiej zasadzie:

-Tutor
-Senior Tutor
-GameMaster
-Community Manager
-Administrator

Powodzenia !

Saru
25-08-2011, 15:24
no ciekawe , zobaczymy co z tego wyniknie :D

Heaven
25-08-2011, 15:25
Przeglądałem właśnie listę zbanowanych na serwerze 8.42... Czy nie powinno być przypadkiem (jak na 7.6) że lista zbanowanych otwiera się w nowym oknie/nowej karcie?:p

TuRoczeK
25-08-2011, 16:03
Wreszcie się coś ruszyło. Gitara (: Zobaczymy, jak się to będzie sprawowało.

Sherlock
25-08-2011, 16:44
Średnio jestem przekonany co do egzystencji rangi COMA, bynajmniej dzięki za awans. ;)

Zarexoholik?
25-08-2011, 17:03
Teraz już wiem, kto nas debugował pod depo. A wy płaczecie, że nas faworyzują. o.O

Aha, i po co to? Dla 160 osób online?

widzew rts
25-08-2011, 17:12
Ciekawe jak to teraz bedzie :D

Mc Maciek
25-08-2011, 17:53
Aha, i po co to? Dla 160 osób online?

Zakładam, że nie czytałeś głównego posta, bo inaczej nie zadawałbyś takiego głupiego pytania.

Dobrze, że takie coś powstało, będzie może łatwiejszy i szybszy kontakt z Administracją.

Sethan
25-08-2011, 18:04
Moze lepiej zeby byli wylacznie od sprawdzania GMów?

Mam nadzieje, ze sa to nowe osoby. Mniej znane na APO.
Bedzie smiech gdy CM okaże sie przyjacielem GM'a ktory jest zlyy...

Mr Fsza
25-08-2011, 18:07
i Bardzo dobrze że takie coś zrobiliście może wreszcie będzie porządek na serverach .

bo raczej więcej osób odeszło przez większą ilość banów ;P

Crayon
25-08-2011, 20:56
To przede wszystkim ułatwi kontakt. Ktoś ma problem do tutora/admina CS - zgłasza się do odpowiedniego CMa, który robi z tym porządek, ewentualnie idzie do SWS (Szefa Wszystkich Szefów). Ciekawy pomysł, zobaczymy jak będzie w praktyce ; d

John Cena
25-08-2011, 21:13
Zobaczymy jak to będzie z tym Cm według mnie ekipa stara się coś robić na serwie duży + XDD...

Goatee
25-08-2011, 21:26
Nie wiem po co to ale lus. Widzę, że Mortiisowi już całkiem nie chce się prowadzić tego serwa jeśli szuka nowych ludzi których wybiera ;d Oczywiście + dla ekipy, że chociaż coś robią...

Poiwo
25-08-2011, 22:32
łał szał z średnia ilość nowych gmów nowych stanowisk to 1 miesiąc .
na 1 mieś przypada 1 nowy gm. wielkie gratulacje.
teraz tylko 2 dodali bo ta reszta była ;d
może będzie porządek może nie .

a ty zerex już piszesz niżej 2x po to aby tylko posta nabić ?

Sabziro
25-08-2011, 23:09
Sądząc po tym jakie funkcje pełnią nie mogą to być nowe osoby. Hmm ale grających na 7.6 jest coraz mniej, a osób w ekipie coraz wiecej. To chyba nie w tą strone? Pora pomyśleć nad serwerami innych gier tibia wypada z obiegu... Updaty zapowiadane z mega wielkim wyprzedzeniem, a potem tylko przedłużanie, brak jakiejkolwiek organizacji w terminach. Zapowiadają up 8.42 mija rok i ani update, ani graczy. Potem pojawia sie update 7.6 dość ciekawy, zapowiedź drugiego up i co? To co zwykle... W końcu nie wiadomo skąd pojawia sie zapowiadany ponad rok temu up 8.42 ale wcale nie wygląda na taki który był robiony kilka miesięcy. Cóż wiem, że administracja coś tam robi(wiem że trzeba czasu na coś porządnego) ale to nie wystarczy, niestety. :/Serwery będą pewnie jeszcze długo ale co to za sens grać w kilkanaście osób.

edit
może przynajmniej będą pilnować disca, cava oraz ich friendów co mogą wszystko, a i tak nie dostaną bana...

#Sethan

Racja :D

Zarexoholik?
26-08-2011, 00:34
Zakładam, że nie czytałeś głównego posta, bo inaczej nie zadawałbyś takiego głupiego pytania.

Zakładam, że Blatow nie sprawdzałby mnie o boty, gdyby wiedział co ma robić na APO, bo inaczej nie napisałbyś głupiej wypowiedzi.

#topic

Kompletny niewypał. Nie wiedzą co mają robić - myślą, że są od banowania.

Arab
26-08-2011, 00:50
Ja tam daje Wielkiego + XD!

Zobczymy co to bedzie ;D
Ale moim zdaniem wyjdzie na lepsze :D

Sasha Rookslayer
26-08-2011, 01:15
Heh może być, dobrze, że coś Robicie ^.^
Ciekawe co z tego będziee :PP
Pomysł ciekawy.

adrian0093
26-08-2011, 04:49
Hehe, cześć!

Dawno się na forum nie udzielałem więc napiszę tutaj, jesteście fajni. Działacie, super! Powodzenia do nowych Commu~~ coś tam. Miłego!

Sethan
26-08-2011, 09:50
#Zarexoholik

Zakładam, że Blatow nie sprawdzałby mnie o boty, gdyby wiedział co ma robić na APO, bo inaczej nie napisałbyś głupiej wypowiedzi.
I to cie boli?
To pierwsza osoba z pozycja ktora sprawdza czy masz bota, bardzo dobrze

Teraz bedziesz komentował kazdego gracza zeby nabic posta?

Nie wiedzą co mają robić - myślą, że są od banowania.
GMi (Caav/Disc) wiedza co do nich nalezy a tego nie robia. Juz sie wyplakales?

Lagga v3
28-08-2011, 08:57
Widzę , że moon red podnióśł średnią grających z 25 ~~ na 12-13 oby tak dalej xddd

wypowiadałem sie już , sądzę , że ten pomysł to niewypał

KePuczasta
30-08-2011, 16:37
Super pomysł... Moze to zniweluje tematy tupu np. "bo Magik zrobil..." albo "bo Caav mnie zbanowal a jego nie..." przynajmniej do połowy, bo bedzie mozna sie bezpośrednio zwracac do CM'ów...

Azonka
03-09-2011, 16:27
Co to za debilne pomysly?

Wezcie sie w koncu za uptade, a nie za takie gie.

Sfera
03-09-2011, 17:15
Po co oni są o tak nie widziałem ich w grze i tyle i co oni bd robić jak dla mnie dostali za darmo nowa range i tyle jak dla mnie żenada lepiej up robić