View Full Version : Pk Team
Palladyn Zlosci
26-08-2011, 11:19
Siemka.
Mam taka mala propozycje.
Ide sobie pekowac z team (nie wiem, Gildia, kumplami) Idziemy powiedzmy w 3 kazdy z nas ma zalaczone pk No i nagle leci jakis koles no i my go all walimy, i przy tym walimy także sami siebie : /
I tutaj moja propozycja zeby czegos takiego nie bylo.
Moze Party, lub kogos kogo mamy w vip to nie mozemy atakowac cos w tym stylu.
Co Wy na to ?
No ja jestem na tak :)
Wiele razy zabiłem kumpla gdy waliłem kogoś :)
Właśnie tu jest utrudnienie i wtedy pokazuje kto ma lepsze pvp i ogólne ogarnięcie pola gry. Ciesz się, że musisz mieć zaznaczoną "łapkę", aby kogoś uderzyć bo powinno być tak, że jeżeli uderzysz czarem w kogos to od razu powinieneś mieć skull :) Wtedy expienie byłoby jeszcze większą trudnością.
Ogólnie jestem na nie, ponieważ byłoby za prosto. Idzcie na PVP Island.
Jestem na NIE ! to jest bezsensu - może zróbcie NON-PVP HMM ?:d:d
z pvp jest dobrze i nie trzeba nic zmieniać :D
Jak wyżej od tego jest PVP-Island .
ale ty jesteś cwany :< a postaw się w sytuacji tego 1, którego bije 3 typa? :/ i wyobraź, że oni się nie biją nawzajem ( mają skule ) . . jedyna opcja to spierdolić ; d a tak przynajmniej można jeszcze próbować się bić, wbiec miedzy nich i spowodować, że sami się poskładają nawzajem xd
Jezeli by była taka możliwość jestem jak najbardziej za ;d
The Master Sorc
26-08-2011, 11:44
Dobra propozycja. Można do tego użyć znaczników, które da się podczepić do kogoś w vip. Przykładowo, Xixe bije Saru, a w tym czasie przybiega kolega Xixe o nicku Edzio first. Jeżeli xixe ma Edzia w vip ze znaczkiem Gwiazdki to używając ue nie będzie go bił, a jeżeli będzie miał go bez żadnych oznaczeń to będzie bił ich obu.
Lethornek
26-08-2011, 12:19
Jeśli jest system yellow skulla, nie ma party...
Nie atakuje się vip ? PogieŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁo ;o
Ogarnijcie się:mad:
To ma to wyglądać tak 10 vs 1?>??:confused:
Bez tego ten 1 ma jakieś nikłe szanse, wbije wśród nich trzymając hotka którym się leczy i mogą sami się zabić:o
Na nie to nie jest tibia 8.+++ tylko 7.6 TO JEST APO:D
Nie, wtedy kilka osób w party odpali pk i będą każdego ys gasić w miejscu na spama z czarów co to za sens?
Tak przynajmniej trzeba ogarnąć żeby samemu się nie pozabijać.
Palladyn Zlosci
26-08-2011, 14:17
Ale ja dali taki przyklad nie musi byc 3 vs 1 moze byc 3 vs 3 bo i tak ci 3 Co maja pk odpalone sami siebie bija, a Ci z YS sie ciesza, chociaz zrobic cos takiego ze ci co maja YS tez siebie bija.
Nie zawsze tak było i niech tak zostanie .
potem by było tak że team 10 osób zabijali by wszystkich po drodze.
Arcano Druid
26-08-2011, 14:24
tyle lat na APO juz sie bija i lataja ze sio co zbija tzw dmg kolegi jak lataja w 2/3 ;]] zalatw sio i ello
John Cena
26-08-2011, 14:37
Jestem na nie ,dlaczego bo np team będzie się składał z np 10 osób to żadna osoba może ich nie uwalić po to jest to żeby obrażenia siadały też na innych osobach żeby pvp było w miarę równe ...
Zarexoholik?
26-08-2011, 14:38
A nie pomyślałeś, że właśnie o to chodzi, żebyście trafiali też sami siebie? Za dużo ułatwień - jetem na NIE.
Masz yellow skulla i to wystarczy.
Party jest żałosne, np. gość daje party koledze i on ucieka i daje tobie, bo chce przykładowo solo i w tym czasie przychodzi twój ziomek i go bijecie.
A ty chcesz pekować w kilku jedną osobę, myśl.
Poćwicz pvp na solo a nie we 3 i sie zabijacie.
# nie
Diabolix
26-08-2011, 16:41
Jestem na "nie".
Wszyscy wyżej już ci odpisali, ja się przyłączam do ich słów, a szczególnie do kolegi, który, pierwszy, zaproponował postawienie się w sytuacji tej jednej osoby, którą chciałbyś ubić.
Na tym chyba polega ten cały myk, żeby było utrudnienie, jak walisz z kolegą gościa to musicie uważać, żebyście wy sami siebie nie pozabijali.
Nie
Ja jestem jak najbardziej na tak bo często uwalam kumpli ja pk mamy i kogos bijemy najlepiej party zrobić bo jak mam 1.7k lev a kumple 900 lvle co co hwile padaja :|
KePuczasta
27-08-2011, 19:42
"Party" nawet jest... Szkoda tylko, że nie dziala -.-
Ofc. Tak
Chcesz się naparzać drużynowo, idziesz na 'ustawkę', na arenę do City of Dreams.
Chcesz być hardkorem, odpalasz w kilku pk i ciupiesz przypadkowych poszukiwaczy tibijskich przygód, uważając na współmorderców, żeby przypadkiem ich nie skrzywdzić.
#T
NIE
Fastelix
29-08-2011, 14:13
Tak jest na każdych serwerach i takie coś nie jest potrzebne, jest to w stopniu lekkim utrudnienie, tak jak napisał nasz moderator, oczywiście moim zdaniem jest to zbędne stanowczo i raczej nie przejdzie.
Według mnie jest to bezsens, pvp to pvp trzeba ogarniać a nie spamować ten hotkey i być 'koxem'. Administracja ma co robić a nie wprowadzać jakies poprawki które (bynajmniej według mnie) odchodzą od tej "normalnej tibi".
Na Warze Xelixa myslalem ,ze takie cos bedzie fajne ale niestety to nie wyszlo na dobre :( Jezeli tak bardzo chcecie sie bic gildia na gildie to idzcie po prostu na PVP COD :)
Jestem na NIE.
Trochę przeszkadza, ale da się przeżyć.. Nie przesadzajcie.
# Obojętnie, zaznaczyłem tak.
Właśnie o to w tym chodzi, żeby choć trochę ogarniać, aby nie pozabijać 'swoich'. Jestem na nie.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.