PDA

View Full Version : System blessow 7.6 v2

Mortiis
06-09-2011, 16:02
Krótki opis możliwości systemu:
- kupowanie 10 blessów na raz, dzięki czemu możemy korzystać z taniej kupionych blessów na wyzszym lvl
- podczas logowania na postac informacja, gdy posiadamy ostatni bless.
- Byc moze mozliwosc otrzymania gratisowych blessow przy zakupie PACC lub zdobywania blessow z questow jako nagrody.
- mozliwosc posiadania wiecej niz 10 blessow w przypadku zdobycia ich w quescie lub jako nagroda np z eventu.
- komenda !bless pokazujaca ilosc posiadanych blessow
- ochrona przed utrata expa/skilli i ekwipunku (dzieki temu mamy wolny slot na amulety, co w przyszlosci daje nowe mozliwosci na uzycie nowych amuletów)
- Niskopoziomowe postacie maja mozliwosc posiadania blessow za kwote mniejsza niz dotychczas.
- Wyzsze poziomy traca wiecej pieniedzy podczas smierci ale jest to korzystne dla wszystkich, po 1. zmniejszenie ilosci pieniedzy na serwerze po 2. Ktos kogo zabijecie nie bedzie sie wam smial w twarz, bo go bardziej "zaboli" strata poniesiona w wyniku smierci.

Przez 6 lat nie bylo podwyzki SL, po roku czasu na serwerze jest 2x wiecej pieniedzy na kontach graczy i w ich domkach (samych pieniedzy nie liczac itemow).

Dajemy wam do wyboru albo podwyzke SL i ladunkow amuletow do 200cc albo wprowadzenie bardziej sprawiedliwych blessow z przelicznikiem 0,15cc/lvl chociaz tutaj nie do konca jestemy przekonani, ale abyscie nie narzekali zgadzamy sie na taka stawke.

Przykladowe ceny dla przelicznika 0,15cc/lvl
100 lvl - 15cc
200 lvl - 30cc
300 lvl - 45cc
400 lvl - 60cc
500 lvl - 75cc
600 lvl - 90cc
700 lvl - 105cc
800 lvl - 120cc
900 lvl - 135cc
1000 lvl - 150cc
1500 lvl - 225cc
2000 lvl - 300cc
2500 lvl - 375cc
3000 lvl - 450cc

1 bless dziala dokladnie tak jak teraz dziala 1xSL

Xelix
06-09-2011, 16:05
Wydaje mi się że te ceny są idealnie dobrane, nie za drogo dla niższych poziomów oraz nie za drogo dla wyższych.

Jestem za blessami!

Lagga v3
blessy bez sla / aola ? jeśli tak to jestem za blessami xddd

//aol nie bedzie wymagany, a jezeli bedziesz go nosil zadziala tylko gdy skoncza Ci sie blessy

Arcano Druid
Mortiis Czyli wychodzi 3k lvl 1 bless 450 x 10 to 4.5kcc? XDDD

To troche pokurwione <lol> (za przeproszeniem)

Max 3 blessy 0.1cc za 1 bless to wtedy 3k lvl placi za owe 3 blessy 900cc chociaz to i tak za duzo na ilosc padania na dzien takiej postaci.

//edit by Mortiis
bedzie mozna kupowac pojedynczo blessy, lub napisac full blessing i dokupic do 10

Adasik
06-09-2011, 16:06
Po drugie wstrzymuję się od głosu do momentu, w którym nie zapewnisz, że zrobisz potwora dla ms/ed, na którym expi się tak samo masowo jak na wardach, bo expienie na wardach, padanie i płacenie 2sc za każde wejście na respawn skończy się zbankrutowaniem.
@Mortiis co o tym sądzisz?

Sethan
06-09-2011, 16:06
Mortiis a co z perfectem? Uzycia 200cc a broszka 15?
I czy mniejsze lvle tez musza placic 200cc?

Gdyby zrobic 1-1000 SL 100cc a wyzej 200+ to kazdy ladowalby amulety z noob postaci ;)

Raczej jestem za blessami ;) Fajnie bedzie robic cos nowego

#Tygrys

Bo jesteście przyzwyczajeni do padania co chwilę, bo SL jest zbyt tani... Gdy podniesie się cenę za śmierć, wtedy nie będziecie już tak często padać, tylko będzie trzeba bardziej uważać.
Ale jak uważać na Wardach 2400+ msem jesli padne gdy dostane w sekunde 2 strzaly xD
Jakbym mógl auto vite to nie padne ;d

#edit
Gram teraz od 800 lvla knightem mam 1005 poziom i w tym czasie padlem moze 5 razy na respie.
Wiecej padam na 2800 sorku bo nie ma na czym expic. Tylko Wardy.

Zrob nowego potwora dla magicznej bedzie super;) Moze nazwa "Wardoholik"?

#Lordzik#
06-09-2011, 16:07
Widzę, że zmiana z tym tak czy siak nastąpi także już lepsze te sl itp. za 200cc. Elton Dżon.

Oczywiście Adam dobrze pisze, inaczej nie ma sensu grać magiczną...

KaZeK
06-09-2011, 16:07
Mortiis a co z perfectem? Uzycia 200cc a broszka 15?

Wtedy cenę broszki podniosą gracze ;)

#t
Zdecydowanie SL + ładunki 200cc

#down
Jak mamy być nieprzyzwyczajeni skoro SAMI nas tego nauczyliście? lmfao

Tygrys
06-09-2011, 16:08
@Arcano Druid

Bo jesteście przyzwyczajeni do padania co chwilę, bo SL jest zbyt tani... Gdy podniesie się cenę za śmierć, wtedy nie będziecie już tak często padać, tylko będzie trzeba bardziej uważać.

@topic
Wydaje mi się, że nawet te 0,15cc/lvl to zbyt mało, ale mówi się trudno...

1.St Nielegal
06-09-2011, 16:11
a co bedzie z amuletami typu yb czy soft?

Elite Vegox
06-09-2011, 16:12
Czyli pogram nie caly miesiac i konczy mi sie kasa bardzo dobre rozwiazanie ! Zrobcie aola za 500 cc i sla za 15 kcc to bedzie najlepsze rozwiazanie rly.
Co was teraz tak wzielo na to zmniejszanie kasy na serwerze ? Przeszkadza to tylko low lvlom a teraz wbicie 1k lvla to kwestia miesiaca wiec juz nie placzcie tak.

Splaxor
06-09-2011, 16:13
Jeżeli zrobicie ten bless to wtedy będzie można używać wszystkich dostępnych amuletów bez ryzyka straty eq i lvla?
Narazie nie głosuję :]

//tak

Rozumiem także, że jeżeli wybierzemy system blessów to cena SLa i jego właściwości zostają? Tak samo dzieje się z amuletami i ładunkami. Właściwości oraz cena zostają?

Palldino
06-09-2011, 16:16
Jeżeli zrobicie ten bless to wtedy będzie można używać wszystkich dostępnych amuletów bez ryzyka straty eq i lvla?
Narazie nie głosuję :]

no przeciez blesy bedziesz mial jak na 8.4 z mozliwoscia uzycia amuleta ;p

@down
nom hehe

Lagga v3
06-09-2011, 16:25
no przeciez blesy bedziesz mial jak na 8.4 z mozliwoscia uzyca amuleta ;p

czyli tak jak na 8.42 będą nie działały ?xdddd
@top
Wypowiadałem się , dla low będzie to opłacalne , bo tańsze niż sl , dla high nieopłacalne ;p

Sethan
06-09-2011, 16:27
A co bedzie z nowymi? Nikt im nie napisze, ze na 7.6 sa blessy i beda w aolach na 500 lvlu;)
My sobie poradzimy bo gramy dlugo ; Najwyżej bede prosil w depo o kase na blessy jak nie zarobie na wardach ; dd

Moze usunac NCP z SL'ami lecz zostawic te ktore juz sa na serverze? Bedzie mile wspomnienie po amulecie lub zeby lecialy tylko z Omena/Mastera/Minosa/Miniona

Panek Kitara
06-09-2011, 16:33
Albo jesteście durniami, albo chcecie już do końca rozpierdolić ten server.

Oki, chcecie wprowadzić coś nowego, tylko jak już nas przyzwyczailiście do tego że ms/ed od zawsze na tym serverze dostawali po dupie.

Lepiej wprowadzić doładowania amuletów 1-200cc

Blessy- porażka rozumiem że chcecie pozbyć się kasy z servera jednak ms/ed
będzie tracił najwięcej. Ktoś tam pisał ostrożniej będziemy expic to najlepszym rozwiązaniem będzie wyjebanie wardów :)

Opcja nr2 ;)

Franco de la Pucio
06-09-2011, 16:33
Zrobiłbym 0,2cc/lvl.

#t
Oczywiście jestem na tak.

Hashirama
06-09-2011, 16:34
Ja jestem za . Jakis fajny amulecik wejdzie. p drugie opcja jest taka ze nosimy perfa/sl/aol lub blessy i jakis amulet inny. ceny sa dobre xD bo za nim ktos grajacy wyexpi wiekszy lvl to minie troche czasu xD. a wszyscy placza bo mysla ze wyexpia 2,5k lvl z tych mniejszych lvl grajacych. i dzieki temu itemsy podrozeja ;/. rzecz fatalna. Przynajmniej ded bd dotkliwy. bo to zenada ze ktos ma 3100 osob zabitych;/
teraz bd miec sie na bacznosci szkoda blessa bd

Tygrys
06-09-2011, 16:34
Bless będzie działał dokładnie tak samo jak SL. 1 bless = 1 SL. Chroni od utraty eq (jak aol), oraz od utraty doświadczenia, skilli itp.

Po wprowadzeniu blessów, wszystkie SL'e zostaną wymienione na 95cc (niestety nie możemy dać 100cc, gdyż NPC Salim sprzedaje SL'a właśnie za 95cc).

Co do perfectów itp. mamy i na to pewne rozwiązanie.

Splaxor
06-09-2011, 16:37
Swoją drogą Ci co mają lvl 1300 i większy zagłosują na droższe ładunki, a Ci co mają mniejszy lvl będą głosować na blessy bo bardziej się opłaca.

Tygrys może napiszecie to rozwiązanie co do amuletów (perfect itd) bo to dużo zależy od tego co ludzie wybiorą.

Wieczny Knightt
06-09-2011, 16:40
Nie mam eq kasy jak wprowadzicie blessy to już po mnie. to 5 sc 1 x ded na wardach... zal :)

Hollow
06-09-2011, 16:49
Co do perfectów itp. mamy i na to pewne rozwiązanie.

To się tym z nami podzielcie...

...:::PLAGENZENHO:::....
06-09-2011, 16:52
Po wprowadzeniu blessów, wszystkie SL'e zostaną wymienione na 95cc (niestety nie możemy dać 100cc, gdyż NPC Salim sprzedaje SL'a właśnie za 95cc).

Ok to rozumiem ze npc Salim zniknie tak?to jeszcze jedno pytanie co wtedy zrobicie z misja na uw polegajaca na kupowaniu sl'i?:D

[Tygrys] Czemu miałby zniknąć? Nie będzie już sprzedawał SL'i... A misje z UW zmieni się z SL'a na Bless'a.

Kapitan Alkohol.
06-09-2011, 16:52
A co kiedy raz na jakiś czas nie zadziała bless ? Oddacie mi stracone lvl'e i itemki ? Nie. Ja jestem za drugą opcją - droższe sl'e i użycia amuletu. A żeby mniejsze lvle nie mówiły że są znów poszkodowane zróbcie tak że sl za daną kwotę działa od lvl'a do lvl'a, a nie bawicie się z blesami. Ewentualnie mam jeszcze inny pomysł - wycofajcie sl'e z loota z potworków [ewentualnie niech leci tylko z bardzo mocnych mobów] i zrócie tak że sl'e kosztują 150cc, a ładunki amuletu po 200-250. Dlaczego ? Ponieważ 80% większych lvl'i nosi amuletu typu soft, perfect.
Przykro mi, ale propozycja jest nie przemyślana, nie wzięte są pod uwage amulety i profesje które zawsze mają po dupie czyli ed/ms.

1.St Nielegal
06-09-2011, 16:57
co do perfectów itp. mamy i na to pewne rozwiązanie.
no to moze byscie tak powiedzieli? bo jezeli dacie np 1kcc za amulet to bardziej mi sie yb oplaca sprzedac teraz za 50kcc ;)

Adasik
06-09-2011, 17:06
Chciałem spytać co z tym nowym potworkiem dla ms/ed, o którym wspominał Mortiis, bo ja nie widze sensu expienia na wardach 2500 ms/ed, który pada parę razy na cały lvl i do tego płaci 2sc za każde wejście. Chciałem zaznaczyć, że jeśli miałby powstać taki potwór to z expem podobnym do warda i respy do masowego bicia tak samo jak jest na wardach, bo z jakiej racji ms/ed ma teraz wolniej expić? Nie piszcie, że jak nie dajesz rady na wardach to idź na Queen/Fire Woman, bo od dłuuugiego czasu na wardach expi się od 2k i pomysł z wyganianiem 2.5lvli na inne respy nie jest dobry... Skoro 2k lvl ma wydać 375cc za blessa to za trzy dedy(pewnie i tak padnie więcej razy w ciągu wbicia całego poziomu) zapłaci 11sc + 3x zapłaci za wejście (2sc każde) więc w tym wypadku robi się już 17sc. Zważając, że 2k lvl wbije lvl na wardach w 15-20minut to utrata takiej sumy pieniędzy to chyba dość dobre waste, co? :D Ogarnijcie się z tymi blessami, albo przeanalizujcie tą propozycję dokładnie, bo wprowadzanie jej na szybko będzie jednym wielkim niewypałem...

//edit
albo wbiajasz szybko level albo zarabiasz zdecyduj sie, zawsze jest cos kosztem czegos.

<Magiczny>
06-09-2011, 17:08
Wydaje mi sie, ze 15cc to jeszcze troche za malo.
Podniescie to do 30cc/lvl i bedzie w sam raz :)

Bardzo dobre rozwiazanie! Nareszczie ktos pomyslal.

Heaven
06-09-2011, 17:08
Jestem za blessami w takiej cenie jak są obecnie. Później ewentualnie można zrobić jakąś podwyżkę cen (jeżeli te ceny okażą się nadal za małe).

Mam rozumieć, że wszyscy NPC sprzedający Starlight'y będą wtedy sprzedawać blessy?

Ole
06-09-2011, 17:09
OMG ale wy plączecie widzę ze graja tu same 13latki. Ich wypowiedzi "super stracę cala kasę w 3dni" W końcu chcą zrobić coś za co powinni wziąść się już z 5 lat temu taki 2k lvl ma tyle kasy ze sobie nią podciera dupę a teraz jeszcze plącze ze ded będzie kosztował go 450cc, sorki ale jest to dla mnie śmieszne na rl jak padasz tracisz z pol lvl na blesach i jest dobrze. Jak kupiłeś postać na allegro i nie umiesz grac to się nie dziwie ze jest dla was złe, bo padasz 20 razy dziennie i już teraz musisz dokopywać kasę na allegro a jak wprowadza bleesy to ci kieszonkowego nie starczy... JESTEM NA TAK ALE 0,25cc na lvl

Sethan
06-09-2011, 17:19
#Ole
Na rlu sa osoby ktore placa za rary po 50kk a nie placza bo tak bylo od poczatku. Na rlu potwor na ktorym sie expi nie zgarnie cie na 2 strzaly na APO tak.

Na APO 2500 msem nie zarobisz duzo jeszcze jak bedzie bless za 300+cc to pewnie kazdy wyjdzie na 0. Komu przeszkadza ilosc kasy na serverze? Jak juz czepiacie sie rl tibii na 1 swiecie jest pewnie wiecej kk niz na APO kcc.

>>Kluczko<<
06-09-2011, 17:23
Jestem za. Cena 0,2cc/lvl jest najlepsza moim zdaniem.

palobo
06-09-2011, 17:24
Tygrys ma rację, przyzwyczajeni jesteśmy do tego, że gleba to dla nas nic takiego. W końcu fragi zaczną być "wartościowe", a zabicie kogoś będzie satysfakcjonujące. Skończy się wracanie z respów przez glebę (:

@T
Tak

Ole
06-09-2011, 17:26
A dlaczego tak mało się zarabia ms ? Mozę dlatego ze się przekręcasz po 10 razy dziennie? Gdyby ktoś padał tyle razy dziennie na rl co na apo to musiał by chyba calą wypłatę wydawać na cc żeby mieć za co expic...Jak kogoś zabije na rl to mnie przeprasza za to ze mi wbil na respa a na apo jak kogoś zabije to jest odpowiedz typu: "haha jaki śmieć myślisz ze nie stać mnie na sl, zaraz tu wrócę masz tylko 3 fragi...

Lethornek
06-09-2011, 17:28
1.5k/ lvl to jest zdecydowanie zbyt mało, sam zobacz Panie Mortiis ile jest kcc na serwie... Jak taki 3k lvl straci 450cc myślisz że poczuje to ? Blessy powinny być drogie, za rok czasu będzie znów dwukrotnie więcej kcc niż na dzień dzisiejszy... 0.3cc-0.5cc jest rozsądniejsze... Przecież nie będziesz za rok czy za dwa ( o ile ten serwer nie padnie na kolana ) znów zwiększać cen blessów...
Przemyśl to co napisałem ;>

ps.
Dzięki temu amulety typu:
Elven amulet, stone skin amulet czy protection amulet powinny zyskać sporo na wartości ;>

A Ty Mortiis masz zamiar kiedyś odblokować PW :D ?

Karpek
06-09-2011, 17:32
Jeżeli wprowadzicie te blessy to Edzio będzie miał trochę lipe. XD

#t
W 100%'ach jestem za podwyżką ceny amuletów, bo to żałosne trochę, żeby jedno doladowanie kosztowało tyle ile zwykły sl. Teraz każdy low lvl może kupić Yeah Bunny Amulet za śmieszne kilkadziesiąt kcc i mieć spokój, bo i tak zapłaci za doładowanie tyle samo co za sl. Wtedy 100 ładunków w "zwykłych" amuletach kosztowało by 20kcc, a tyle około chodzi broszka, czyli cene za doładowanie Perfect Amuleta też trzeba byłoby podnieść. Np. broszka + 10kcc.

Wsysaczapo
06-09-2011, 17:33
Również jestem za blessami ja gram msem i szybko sie kasę zarabia zawsze mi się zwraca z lvl gdzieś kolo 8kcc na 815lvl wiec nie robi mi to różnicy sl czy blessy
Wybieram blessy. I to będzie dobre posuniecie od strony administracji może i całej kasy nie usunie z serwera no ale zawsze coś.

Domcio Old
06-09-2011, 17:36
ja zaznaczylem ze 1 sl 200 cc , poniewaz wole Sl wszyscy sa przyzwyczajeni do SL , to jest chlopaki tibia 7.6 a nie 8.42 nie zmieniajcie nic juz w Sl tylko ze bd kosztowac 200cc, na moje bedzie naprawde lepsze rozwiazanie to jak sl bedzie kosztowac te 200cc

First Boonek
06-09-2011, 18:06
jestem za slami.. po co komu zmiany jakies blesy... omg tylko mieszanie nie potrzebne xd

Adasik
06-09-2011, 18:12
Trzeba było wcześniej myśleć o blessach i wprowadzić je zamiast amuletów, bo po co one były skoro mają zostać usunięte i bezużyteczne? To tak samo jakby wprowadzić Dao Questa, dać możliwość posiadania shaman legsów, a za jakiś czas je usunąć... Jednak głosuję na SLe.

//edit by Mortiis
amulety nie straca wlasciwosci od tego zacznijmy i nie beda bezuzyteczne. A Ty Adasik to w ogole pojdziesz z torbami jak SL bedzie kosztowal x2 wiecej w 2 dni cala kase stracisz na dedy.

@Mortiis
To ty pójdziesz z torbami jak ze 180graczy zrobi ci się 100 :(

Kimus The Master
06-09-2011, 18:45
Dla mnie to juz wszystko jedno jakie zmany beda wprowadzone.. pod koniec sondy zaglosuje na tą opcje gdzie oddane zostalo wiecej glosów i tyle

Ryśku xD
06-09-2011, 19:22
Fajna propozycja , bo będzie można jakiś nowy amulet dodać ;p

Elite Vegox
06-09-2011, 19:26
Również jestem za blessami ja gram msem i szybko sie kasę zarabia zawsze mi się zwraca z lvl gdzieś kolo 8kcc na 815lvl wiec nie robi mi to różnicy sl czy blessy
Wybieram blessy. I to będzie dobre posuniecie od strony administracji może i całej kasy nie usunie z serwera no ale zawsze coś.

Moze mi zdradzisz gdzie zarabiasz ponad 3x wiecej na lvl niz ja majac 800 lvli wiecej od ciebie ?

Kamilio 2.0
06-09-2011, 19:29
Jestem za blessami po 0.15 od lvla. Jest to bardzo trafiona mysl, na tych wiekszych lvlach gracze nie beda sie zabijac bez sensu, natomiast nisko poziomowi gracze beda mieli lepiej.

jezeli jakis skurwysyn usunie mojego posta to mu jaja wyrwe.

szyszolek
06-09-2011, 19:47
ja zaznaczylem ze 1 sl 200 cc , poniewaz wole Sl wszyscy sa przyzwyczajeni do SL , to jest chlopaki tibia 7.6 a nie 8.42 nie zmieniajcie nic juz w Sl tylko ze bd kosztowac 200cc, na moje bedzie naprawde lepsze rozwiazanie to jak sl bedzie kosztowac te 200cc

+1 nie robcie 8.42 -.-

Zostawcie tak jak jest... koniec perm pvp przy temple

KePuczasta
06-09-2011, 19:56
Niezbyt... Teraz jak są all przyzwyczajeni do sl'i i amuletów chcecie cos zmieniac? Szczerze* (- literówka -.-) jestem dosc specyfistycznie do tego nastawiona...
Może wprowadzicie cos takiego na probe i wtedy zrobicie sondę z zapytaniem czy jest to do przyjecia?!

KamilQ
06-09-2011, 20:04
Jestem za blessami ale drozszymi niz 0.15cc/lvl.
Przynajmniej jak kogos zabijesz na respie to juz nie wróci, hehs.

Orson_Pall
06-09-2011, 20:28
Fajny klimat rpg to wprowadzi- troche expa na wardach, troche lootania kasy na queen/path/fw ;> Tylko ek bedzie za szybko expil- bo nie bedzie potrzebowal dropic kasy z slabszych mobkow...

Hoodking
06-09-2011, 21:06
Sl'e po 200 są zdecydowanie lepsze

ALbert Einstein
06-09-2011, 21:50
Witam. Dlaczego niby wysoko poziomowi gracze, którzy spędzili na grze powyżej 1000 h maja porównywać się z graczem co gra 5 min. Uważam ,że podwojenie a nawet potrojenie i utrudnieni mozliwości zdobycia SL wszystkim graczom jest bardzo kożystne i najsprawiedlisze jakos nie dostrzegam sesnu zeby taki 3k lvl mial placic 7 sc za deda skoro taki 10 lvl bedzie placil 1,5 cc.
Jestem na nie i tyle. Skoro tak wam zalezy na sprawiedliwości to na starcie powinien kazdy gracz miec full eq wtedy by bylo po równo w kasie i kazdy by byl zadowolony. A zamiast sc wprowadzilbym kupony rabatowe na sieci sklepow snake :o

Smoczek
06-09-2011, 21:58
TAK ofc za nalezy tylko rozwazyc kwestie amuletow , rooka , doladowan brochy itd. uwazam ze po przemyslanym wprowadzeniu bedzie to swietne rozwiazanie dla serwera i ceny te przystepne

Assassin Mateusz
06-09-2011, 22:04
Jestem za blessami. Uwazam, ze nie bedzie tak zle, a ludzie zamiast expic caly czas na wardach beda musieli sie wybrac na inne expa po kase. (:

Delorian17
06-09-2011, 22:06
Głupota, głupota i jeszcze raz głupota.
POtem będziecie tylko żałować, wprowadziliście hotkeye odeszła część osób chcecie tego samego.
Jestem na nie, niech zostanie tak jak jest.

Mr Fsza
06-09-2011, 22:18
Tak jak Tygrys napisał każdy jest przyzwyczajony to dedów bo i tak zarabia dużo więcej .
będzie tak rzadkie padanie jak na rooku .
ale w sumie kasa się tylko zmniejszy na mainie a na rooku zostanie jeżeli będą takie same ceny licząc sl warte na roku 500-800cc a ty napisałeś że do 350 ; PP. Czyli o połowę taniej . ; >>>
I teraz praktycznie te małe levele nie będą expili bez blesa bo wyjdzie tanio .
Może i się kasa zmniejszy ale sl było zawsze i też każdy jest to tego przyzwyczajony i do innych amuletów .
Szkoda że teraz chcecie robić te blessy mogły być od początku servera teraz raczej to nie wypali .

można na próbę dać blessy proste ;P tylko pierwszego dnia wiele osób będzie kupować aby to przetestować .

Panek Kitara
06-09-2011, 22:25
Odbiegając od tematu, liczmy wprowadzicie te blessy wszystko okej. Tylko przyzwyczailiście nas już że jak jest coś nowego, nie zawsze działa to w 100% dobrze.
Ktoś padnie będzie miał blessy które mu nie zadziałają i co dalej?

Azonka
06-09-2011, 22:29
Zdecydowanie dobra propozycja!

Wreszcie koniec z tanimi sl'ami.
Jestem za blessami!

Poiwo
06-09-2011, 22:46
Raczej zbyt dobrze nie pomyślałeś bo na rooku sl wyjdzie taniej i się będzie opłacało grać na rooku aby mieć kasę na main zamieniać rook->main
co do blesów to może całe apo rozwalić tyle powiem. można dać na test w jakimś dniu .
ale w sumie dla małych leveli to będzie korzystne . ;l d nie będzie już kozaków jestem na tak w sumie im większy lvl tym więcej zzarabia a na rooku też coś tak będzie?

Lethornek
06-09-2011, 22:54
Co Wy chcecie testować bo nie rozumiem ?
Podchodzisz do NPC, piszesz hi, bless i tyle...
Dobrze by było aby się kupowało 2 blessy, jeden facc i jeden pacc, ten na pacc aby działał musi być bless facc, który chroniłby nas tylko od utraty ekwipunku, czyli tak jak AOL i bless pacc pełniący funkcję SL'a. Oczywiście bless facc bardzo tani a Pacc jest już chyba ustalony 0.25cc/lvl ? Kolejny raz piszę że to za mało ale ok ;d

Wnorekkk
06-09-2011, 22:56
Ktoś padnie będzie miał blessy które mu nie zadziałają i co dalej?

Jak to co? To nie wina GMa, w dupie to by mieli.

#t
Sram na Wasz pomysł z tymi blessami. Przyzwyczaiłem się do SL i wolę, aby został. Nie róbcie z tego otsa 8.x.

Ole
06-09-2011, 23:10
Śmieszą mnie wasze posty w stylu "nisko lvl postacie będą miały łatwiej" Tylko ze 100lvl nie zarobi tak jak 1500 z 5-8kcc na lvl... Albo argumentacja dziecka w wieku 3-lat "Przyzwyczaiłem się do SL i musi on zostać" Nie wiem o co wy plączecie przecież na takim 2k lvl ma się tyle kasy ze trzeba wystawiać na allegro, a możne właśnie to was boli, ze skończy się wam biznes z wystawianiem kcc na allegro ?

Zarexoholik?
06-09-2011, 23:30
Źle zaznaczyłem w sondzie, ale również jestem za SL i doładowanie amuletów po 200cc. Jednak to i tak z mało. Doładowywnie amuletów powinno kosztować po 300-500cc, a sle niech zostaną takie jakie są.

Alfons
06-09-2011, 23:38
Śmieszą mnie wasze posty w stylu "nisko lvl postacie będą miały łatwiej" Tylko ze 100lvl nie zarobi tak jak 1500 z 5-8kcc na lvl... Albo argumentacja dziecka w wieku 3-lat "Przyzwyczaiłem się do SL i musi on zostać" Nie wiem o co wy plączecie przecież na takim 2k lvl ma się tyle kasy ze trzeba wystawiać na allegro, a możne właśnie to was boli, ze skończy się wam biznes z wystawianiem kcc na allegro ?

Jaki biznes człowieku 1kcc-25 gr liczmy ze 10kcc dziennie wychodzi 2.5 zł dziennie to 2 razy to np 2 razy tyle dostanie pomocnik gdzie na budowie lub hooy wie gdzie indziej za 1h pracy. Inni sprzedają dlatego, że kończą grę lub z innego powodu:D. Najpierw policz później pisz :xdd

#t
Jestem na nie :( większość sondy, w której głosowali na NIE to lvl od 15-1k jak nie do 1.5k lvl

Caverin
06-09-2011, 23:53
Olle
1500 lvlu mamy 8kcc na lvl? To sie obale jak ja 2600ek ledwie 5 wyciagam na pathach nie piszac o msie ktory w 3k lvlu padnie na respie 5 razy bo leci na 3 hity.

Ogarnijcie dla ek to bez roznicy bo ja padam max raz na wardach na 1h wiec co mi tam ;) nawet w 10 mnie nie dobija bo uciekne a msa dobije 1300ek na wardach z uw. Sle sa tanie ale to wina mortiisa ze od poczaku olewa all gowno robi a teraz chce 10sc za deda brac mogles od poczatku zrobic balans a nie po 6 latach zaczynasz sie bawic.

Update miales zrobic 4 miechy temu a okazalo sie ze dopiero teraz zaczynasz myslec jak zaczac i co wprowadzic. Pird....nie ze robiles na 842 i nie miales czasu na 7.6 aa teraz dopiero zaczales robic oaka i all na 8.42 + 7.6 bo 200 osob placze

Ole
07-09-2011, 08:56
Wy plączecie ze miał to już dawno zrobić ze teraz to już nie ... LEPIEJ PÓŹNO NIŻ WCALE !!! Jeśli przejdzie sonda ze będą blessy to proponuje Jeszce dodać sondę z ceną blessow bo 0,15cc to ZA MAŁO !

Mortiis
07-09-2011, 09:13
wiem ze 0,15cc/lvl to za malo moze sie nawet okazac ze na serwerze wcale to nie zmniejsza kasy, wystarczy popatrzec jak duzo jest osob z levelem mniejszym niz 700 gdzie cena sl bedzie mniejsza...
Ale jak widac nawet mimo takiej ceny jest placz...

Hollow
07-09-2011, 09:21
Mortiis
Piszesz o blessach ,ale powiedz mi czy wiesz w ogóle jak to zrobić? Czy tylko masz taki pomysł a na jego wykonanie będziemy musieli czekać jak na 2 część "wiosennego" update'a?

Ole
07-09-2011, 09:33
wiem ze 0,15cc/lvl to za malo moze sie nawet okazac ze na serwerze wcale to nie zmniejsza kasy, wystarczy popatrzec jak duzo jest osob z levelem mniejszym niz 700 gdzie cena sl bedzie mniejsza...

Dokładnie tak a plączą bo chcieliby mieć tak jak do tej pory dp pełne kcc...
Jak dla mnie to powinno być minimum 2x droższe, i jestem pewien ze przyciągnie to dużo więcej graczy bo jeśli to wejdzie to ja sam z 4 qumplami z rl zaczynamy grac... Do tej pory każdy mi wbijał na respa wyzywał a jak go zabiłem to się śmiał ze straciłem tylko fraga i ze zaraz tu wróci...

ALbert Einstein
07-09-2011, 10:09
:Ole nie ośmieszaj się cytuje:" bo jeśli to wejdzie to ja sam z 4 qumplami z rl zaczynamy grac.." jescze nie czytalem takich glupot najpierw niech zaczna grac wbija 2 k lvl potem pisz. Ja tez mam kumpli ale w tibie to oni nie graja znaczy zbyt glupia to jest gra. MOrtiis rob co chcesz po huj wogóle sie kogoś pytasz o zdanie skoro wystarczy jeden noob na 300 lvl tak jak na rl-11 i juz wnioskuje porozumienie i chec współpracy. Jak chcesz zgarnac dzieci do gry to na 7.6 juz sie nie da kto lubi szybki exp, duzo dead idzie na otsy nie jest ten pierwszy i nie ostatni. Skoro chcesz stworzyc świat i zabrac graczy z rl tibia to powodzenia :D. A tak wogóle to nie masz sznas z takim zapałem do pracy. powodzenia czekam na updtae i blessy i od razu decyzja :D:D

Artis
07-09-2011, 10:32
Pomysł ciekawy, lecz ceny są przesadzone. Chyba, że równowartość płacy za SL będzie taka sama, gdyż taka opcja jak najbardziej jest przydatna, niż dotychczas. Czas pokaże, ukończcie update v2, na którego już sporo graczy czeka. Ja nie czekam, bo tutaj nie gram.

Mortiis
07-09-2011, 10:33
Dokladnie, mysle ze to troche pomoze rozwiazac problem wbijania na respy, kolejna zaleta moze byc to ze osoby na nizszym levelu zabijane bez powodu beda ponosily mniejsze straty dzieki czemu moze przyjemniej bedzie sie gralo i z mniejszymi stratami. Jezeli chodzi o system blessow to jest to kwestia jednego dnia. Ponadto wydaje mi sie ze moznaby bylo wprowadzic system blessow w taki delikatny przejsciowy sposob, np przez jakis czas zostawimy SL'e i osoby na nizszych lvlach beda juz mogly sprawdzic dzialanie blessow i korzystac z ich dodatkowych mozliwosci.

Update v2 scenariusz zna tylko Santano, bardzo przepraszal za opoznienie, a ja nie jestem za bardzo w stanie nic zrobic w sprawie przyspieszenia update v2 to co moglem ja zrobic, juz zrobilem, dlatego zajmuje sie obecnie konczeniem oak'a na 8.42 i blessami na 7.6

Azielu$
07-09-2011, 10:34

0.15/lvl to stanowczo za mało. Moim zdaniem 0.25/lvl to dobra cena, ale jest jeden warunek. Zrobicie nowe potwory ala ward dla ms/ed albo zniesiecie opłatę za wejście na wardy. Dlaczego nie 0.15/lvl? Dlatego, że dopiero 700 lvl odczuje wzrost ceny blessów w stosunku do ceny sl'a, a co za tym idzie mniejsze lvl'e jeszcze bardziej będą kozaczyć. ;x W sondzie zaznaczyłem bodajże wzrost ceny sl, bo w tym przypadku wydaje mi się, że to będzie lepsze rozwiązanie. Jeśli cena blessów będzie wynosiła 0.25cc/lvl i zostaną spełnione wyżej wymienione warunki to wtedy będę za blessami. ;x

Artis
07-09-2011, 10:44
Dokladnie, mysle ze to troche pomoze rozwiazac problem wbijania na respy, kolejna zaleta moze byc to ze osoby na nizszym levelu zabijane bez powodu beda ponosily mniejsze straty dzieki czemu moze przyjemniej bedzie sie gralo i z mniejszymi stratami. Jezeli chodzi o system blessow to jest to kwestia jednego dnia. Ponadto wydaje mi sie ze moznaby bylo wprowadzic system blessow w taki delikatny przejsciowy sposob, np przez jakis czas zostawimy SL'e i osoby na nizszych lvlach beda juz mogly sprawdzic dzialanie blessow i korzystac z ich dodatkowych mozliwosci.

Update v2 scenariusz zna tylko Santano, bardzo przepraszal za opoznienie, a ja nie jestem za bardzo w stanie nic zrobic w sprawie przyspieszenia update v2 to co moglem ja zrobic, juz zrobilem, dlatego zajmuje sie obecnie konczeniem oak'a na 8.42 i blessami na 7.6

Kwestia jednego dnia z kodowaniem :) Świetnie, ale Demon Oak też musi być przemyślany. Mam kilka dla Ciebie propozycji aby Demon Oak był jeszcze na tyle trudniejszy, niż samo wbicie na niego. Nie lepiej zrobić, że na misje ;d?
Na końcu finał - atakujesz Demon Oaka, później powstrzymujemy jakieś bossy lub coś innego musimy zrobić. Jak chcesz jakieś propozycje, to wiesz gdzie pisać.

Pozdrawiam.

ALbert Einstein
07-09-2011, 11:12
Oczywiście że blessy wyrównały by sznase miedzy mniejszymi a wyzszymi lvl.
Ale to nie przekonuje mnie ponieważ cytuje:" pomoze rozwiazac problem wbijania na respy" wbijanie czy wyganianie z respa. Jezeli beda dodawana co jakis czas nowe monstery a świat w grze bedzie rozsrastal się pare razy do roku jestem za. Obecnie dodanie 1 monstera nie zalatwi sprawy poniewaz zbyt wiele graczy ma juz ponad 2k lvl, a respy wardow sa skonczenie małe.
Pozdrawiam
:D

//edit by Mortiis
o ile wiem w update v2 ma wejsc okolo 20 nowych potworow

Pandoria
07-09-2011, 12:36
@Mortiis.
Myślę, że to powinno nieco pomóc rozwiązać problemy na respowiskach, będzie jakiś szybszy sposób na kupowanie, może w jakiś sposób to przekona graczy do grania, no cóż jeszcze nic nie wiadomo.

@edit
Masz bardzo duże opóźnienia, update miało być parę miesięcy temu i nic nie widać dalej, oprócz dopiero robienia podobno update..

RekruT #21
07-09-2011, 12:54
Najlepiej to nic nie kombinuj i będzie najlepiej a nie... Chcesz żeby połowa graczy odeszła z apo?
A jeśli chodzi o wbijanie na respa do zrób nowe i większe i problem będzie z głowy!

Bonus
07-09-2011, 17:43
Ja jestem za dodaniem sli z ładunkami po 200 cc ( bardziej byłbym za wyższą jeszcze nie co ceną )

Hide
07-09-2011, 21:55
to teraz ja ; )

no chyba nie ! ! : DD sorry, ale mi się podoba, jak można się pobawić w city itp, nie po to wbijałem 2700 lv, żeby potem dostać tak po dupie, jeszcze jako ed :<

ale widocznie się uparłeś na to, tak więc nie mam nic do powiedzenia . .
to doradzam Ci tak, blessy, byE ; > cena sl'a i doładowań ^^UP^^ ? oki xd sl-200cc
doładowanie-300cc
perf-2x broszka ?

ale pod warunkiem, że bd coś typu ward dla ms/ed. . . albo zwiększysz ilość expa dostawanego za np, fallen magi? zrobione są na podstawie wise, i według mnie expi się na nich bardzo dobrze, to nie to co ward, ale jak się zwiększy do tego 1,5 mln expa za 1, zrobi resp tak:2 poziomy, łatwy i trudny ; ?? XD 1 - po 3/4 koło siebie, 2 - po 6/7, żeby nie było, że edzio biega na 1 i wybija takiemu 2k lv? który oczywiście nie weźmie solo tyle mobków co 3k i da np npc przed wejściem na wardy, aby przepuszczał only ed/ms.

to możesz wprowadzać te swoje zmiany

1st Plutek?
07-09-2011, 22:51
Dokładnie tak a plączą bo chcieliby mieć tak jak do tej pory dp pełne kcc...
Jak dla mnie to powinno być minimum 2x droższe, i jestem pewien ze przyciągnie to dużo więcej graczy bo jeśli to wejdzie to ja sam z 4 qumplami z rl zaczynamy grac... Do tej pory każdy mi wbijał na respa wyzywał a jak go zabiłem to się śmiał ze straciłem tylko fraga i ze zaraz tu wróci...

No i bedziesz gral na apo tyko ty i twoi qmple ;[....

@Top
Jestem za propozycja hidera, nie wiem po jakiego grzyba wprowadzasz te blessy na apo mortiis nie wiem... Sorki ,ale takie jest moje zdanie XD

Caverin
07-09-2011, 23:57
Jak mamy nie wbijac na respa jesli moze na 4 da sie expic do1500 lvla reszta to gownn zrobi9nne byle jak zeby tylko bylo.
Np msc ank tylko na 1 respie da sie expic.
Potem to juz 1 resp wardow na 40 osob

Wez kur zrob sle 150cc a amulety300 i tyle bez pierdolenia sie.
Rob upa balans a nie baw sie w blesy ktore bedziesz poprawial 50razy bo komus spadnie 30lvli

Ogarnij sie i zrob wreszcie cos z GMami

Toxic
08-09-2011, 14:28
Przykladowe ceny dla przelicznika 0,15cc/lvl
100 lvl - 15cc
200 lvl - 30cc
300 lvl - 45cc
400 lvl - 60cc
500 lvl - 75cc
600 lvl - 90cc
700 lvl - 105cc
800 lvl - 120cc
900 lvl - 135cc
1000 lvl - 150cc
1500 lvl - 225cc
2000 lvl - 300cc
2500 lvl - 375cc
3000 lvl - 450cc

Ahh ładne podejście ludzie widzą że ceny blessów są tańsze tak więc już sli za 200cc nie chcą ;) I co z tego że zwiększycie ładowanie ładunków do 200cc jak perfecta ładujemy broszką -.-

Brain
08-09-2011, 14:54
Trzeba było wcześniej myśleć o blessach i wprowadzić je zamiast amuletów, bo po co one były skoro mają zostać usunięte i bezużyteczne? To tak samo jakby wprowadzić Dao Questa, dać możliwość posiadania shaman legsów, a za jakiś czas je usunąć... Jednak głosuję na SLe.

//edit by Mortiis
amulety nie straca wlasciwosci od tego zacznijmy i nie beda bezuzyteczne. A Ty Adasik to w ogole pojdziesz z torbami jak SL bedzie kosztowal x2 wiecej w 2 dni cala kase stracisz na dedy.

@Mortiis
To ty pójdziesz z torbami jak ze 180graczy zrobi ci się 100 :(

Nie popłacz się

@topic
Widzę, że większość płacze bo straci troche wiecej pikseli w grze. Jestem za blessami 0,25cc/lvl. Musi być troche ciężej bo na razie na APO to sielanka. Płaczecie, że macie mało kasy, a domki są wyładowane itemami i kasą :confused::confused:

Grasz na APO? Masz na serwie jakiś duży lvl? Po Twoim przeliczniku w ciemno uważam, że nie / Splax
@down
Ok. Już lepiej. Nie będę się denerwować już :)

Oj splaxior nie denerwuj się, to była czysta pomyłka : (. Już poprawiłem, dobrze?

...::Sido::...
08-09-2011, 17:58
Zaznaczyłem blessy ale jak wprowadzicie blessy to musicie zrobić jakiś nowy resp potworów dla ms/ed ponieważ większy lvl zostanie udupiony bo jak wiemy ms/ed nawet na 2k lvlu padnie w 2-3 sec od warda. Wiec jeżeli mają być wardy to i zróbcie tylko resp dla ms/ed i potwora coś podobnego do warda.

ALbert Einstein
08-09-2011, 20:28
Normalnie jakbym był na miejscu mortiisa to bym usunał takie posty w których mozna wyczytac ze mialyby powstac respy oddzielne dla danej profy. Chyba przed rozpoczęciem gry dokonaliście wyboru czym bedziecie grać, chyba że kupiliście chara na allegro wtedy wybór był prosty wyłudzilem tyle zl od rodziców stac mnie na takiego chara. Blessy sa kozystne dla niskopoziomowych garczy. Wolałbym żeby powstały jakies fajne itemki dodajace np. 1,2% do ataku orze 1 h za koszt 2 kcc. Kasa by znikała z apo a expienie by było przyjemniejsze. A to ,ze mortiis chcesz żeby na allegro nie selano kcc to doskonale wiesz że to niemożliwe. A przeładowane domki w kcc to przez allegro i dzieci którzy zamiast grac wolo szpanowac pro-itemami, zawsze tak było juz na rl tibia jak grałem spotykałem graczy nawet na 8 lvl z full itemami za kasa z allegro. A najważniejsza sprawa jest taka żebyś wreszcie zajął się tutorami i gm, bo jak narazie to ich praca jest bezsensowna jest kilku spoko np. rosire którzy coś robią dla miłej gry a np. disc to dziekan zarexa:eek:

Hollow
09-09-2011, 19:34
Czy gracze bez konta promocyjnego mogą korzystać z blessów?

Dziaracz
13-09-2011, 14:09
Jestem na nie te blessy to by był jeden wielki nie wypał zdecydowanie SL i doładowanie amuletów po 200cc

Arad
13-09-2011, 14:14
No
Ja
Jestem
Za
Wprowadzeniem
Blessów

Z Sla można by było zrobić jakiś nowy items :):)
Ale co z misją Npc w Sky związaną z slami???????

Tomek Soyer
13-09-2011, 14:15
Oczywiscie ze sl po 200 scc/ladunek amu 200 cc. Jestem za :)

Kimn
13-09-2011, 14:25
Jestem za Blessami dla czego?
Dla tego ze bedzie bardziej oplacalne wydac kase na blessy i miec miejsce na amulet niz miec amulet(sl) i 1 miejsce mniej :S

Toxic
13-09-2011, 14:27
Ja mam dwa pytania czy gracze bez konta promocyjnego beda mogli uzywac blessów ?? Jak będzie wygladała sytuacja kiedy giniemy majac red skulla ?

adisek
13-09-2011, 14:31
odpowiem CI na banalne Twoje pytanie.

Facc=aol (nie będą mogli)

red skull=wypada Ci wszystko

Toxic
13-09-2011, 14:38
odpowiem CI na banalne Twoje pytanie.

Facc=aol (nie będą mogli)

red skull=wypada Ci wszystko
Widzisz człowieku i tu się grubo mylisz ;)

14:33 Mortiis: mozemy pomyslec nad tym zeby blessy dzialaly na facc ale kupic bedzie je mozna tylko na terenie pacc

HpX3
13-09-2011, 15:37
zdecydowanie blessy ale dla wszystkich nie tylko dla pacców, bo po wbiciu 300 lvl nie da się grać na faccu.

1st Plutek?
13-09-2011, 15:59
Daj nowa cene Sli i ladunkow moze nie 200 ale 300 i usun SL z loota all mobow...

Huskar
13-09-2011, 16:20
A co kiedy raz na jakiś czas nie zadziała bless ? Oddacie mi stracone lvl'e i itemki ? Nie. Ja jestem za drugą opcją - droższe sl'e i użycia amuletu. A żeby mniejsze lvle nie mówiły że są znów poszkodowane zróbcie tak że sl za daną kwotę działa od lvl'a do lvl'a, a nie bawicie się z blesami. Ewentualnie mam jeszcze inny pomysł - wycofajcie sl'e z loota z potworków [ewentualnie niech leci tylko z bardzo mocnych mobów] i zrócie tak że sl'e kosztują 150cc, a ładunki amuletu po 200-250. Dlaczego ? Ponieważ 80% większych lvl'i nosi amuletu typu soft, perfect.
Przykro mi, ale propozycja jest nie przemyślana, nie wzięte są pod uwage amulety i profesje które zawsze mają po dupie czyli ed/ms.

Gdyby cena SL'a była zależna od lvl to każdy by je kupował z noob charów żeby było jak najtaniej.

Malff
13-09-2011, 16:31
Poprzednio byłem na nie, ale teraz ceny spadły i są idealne. Ale i tak 10 blessów to za mało jak na max. powinno być zdecydowanie więcej np. 50 !

Kiedis
13-09-2011, 17:02
@up
No chyba cie poyebao kupisz 50 blessow na 15 lvlu i starczy ci do 500+

@topic
Jestem jak najbardziej na tak, a z tymi amuletami typu perfect, yebany i kroliczek to przeciez nie szkodza, mozna zrobic, zeby sie taniej ladowaly.

Mysle, ze jest ponad 60% na tak to czekam na jak najszybsze wprowadzenie blessow.

Sasha Rookslayer
13-09-2011, 17:17
Co ty Mortiis, to nie jest potrzebne ; /
Szkoda czasu i wgl jest sl..
Lepiej by było, gdbyście zrobili sl za 5-10sc...
Tyle odemnie.
2 opcja, lecz za większe pieniądze.

Kornas Pall.
13-09-2011, 17:23
Jestem za blessami. I tak 0.15cc za 1lvl to stanowczo mało.

adisek
13-09-2011, 18:23
po co usuwać z mobów sl'e?
w locie normalna sprawa żeby były.

Dominik of Fury
13-09-2011, 18:32
Jednym słowem jest to żałosne i tak na apo nie będzie trudniej przez to że 2sc będzie kosztować sl a bless 15cc na lvl to znaczy że jak mam 1600+ lvl to za bless płace 225cc a za sl 2sc wiec ja nie wiem poco to zmieniać i te blessy będą droższe, na pewno nie kupie blessów :[ !!! a to jest ułatwienie dla 500 lvli a co z tymi co mają amulety za 2sc jedno doładowanie to może od razu kupie perfect bo tanie na broszce wyjdę niż na tym cudowaniu to nie tibia 8+

Sfera
13-09-2011, 21:14
Brawo jeśli chcesz żeby na otsie grało 100 ludzi to wprowac te blessy i zobaczy ja gadałem z paroma osobami i gadali że jak wejda blessy to ida z apo rub co chcesz ale jak je wprowadzisz to zobaczysz ile ludzi odejdzie z apo ja też sie do nich bd zaliczać

Bysio
14-09-2011, 02:08
Moim zdaniem blessy to bardzo dobry pomysł. Cena mogła by być większa niż podana tu w ankiecie.Ta opcja radykalnie zmieni sytuacje na APO. Widzę że się staracie. Ode mnie + dla was ;]

RekruT #21
14-09-2011, 11:34
Brawo jeśli chcesz żeby na otsie grało 100 ludzi to wprowac te blessy i zobaczy ja gadałem z paroma osobami i gadali że jak wejda blessy to ida z apo rub co chcesz ale jak je wprowadzisz to zobaczysz ile ludzi odejdzie z apo ja też sie do nich bd zaliczać

No dokładnie tak będzie że wszyscy prawie odejdą i nikt nie będzie już grał
Niektórzy nie rozumieją i dlatego są za blessami.

Pit
14-09-2011, 11:44
Z drugiej strony zwalnia się 1 slot w eq i zamiast obecnych amuletów pojawią się inne - lepsze.

1.St Nielegal
14-09-2011, 11:53
@up
No chyba cie poyebao kupisz 50 blessow na 15 lvlu i starczy ci do 500+

@topic
Jestem jak najbardziej na tak, a z tymi amuletami typu perfect, yebany i kroliczek to przeciez nie szkodza, mozna zrobic, zeby sie taniej ladowaly.

Mysle, ze jest ponad 60% na tak to czekam na jak najszybsze wprowadzenie blessow.

to nie lepiej yebany perf i tego typu amulety mialy te wlasciwosci lecz nie dzialaly jak sl? wtedy trzeba by bylo kupic blessy a amuletow nie usuwac (:

Avi
14-09-2011, 15:16
Z blessami jestem na nie!

Ale i tak zrobie blessy wiec.. MY CHCEMY WIEKSZY LOOT!

Nie obchodzi mnie to ze chcecie sie pozbyc kasy na serwie! My stracimy wiec wy tez!

Uebo
14-09-2011, 16:32
jestem na nie !

chcecie się pozbyć kasy z serwera? zróbcie reset domków/itemów/kasy/eq z postaci
dajcie możliwośc na nowo zdobycia itemów z questów i jakieś początkowe eq + sl na start i po problemie bez zbędnych cyrków

głupia ankieta=głupia odpowiedź i zawarta w niej propozycja

scimex pallll
14-09-2011, 22:07
Jestem na Nie :/
Mortiis rob co chcesz jak chcesz zeby apo upadlo to niech upadnie to jest proste.
Uebo po chuja maja zrobic reset domkow/itemow/ i eq z postaci i tak bedzie chujowo bo bedzie placz ze nikt nie ma eq i kasy i apo upadnie xd.
Jest dobrze tak jak jest, niech ekipa weznie sie do roboty z tym upem. Nie opierdalac sie tylko brac sie do roboty !!! xd

sPoxter
14-09-2011, 22:15
#UP

Niestsety wprowadzicie Blessy połowa graczy odejdzie. to jest proste jak Cep.

JEstem na Nie chociaż na samym początku nie myśląc byłem na tak..

#Down
Nie jednego sam znam kilka osób ;/

Jarken
14-09-2011, 22:56
Mortiis, wiem że na początku każdy płakał, że po śmierci hight levele nic nie tracą, ale to jest cholerne błędne koło i po wprowadzeniu tych propozycji znowu będzie (jeszcze większy) płacz że za dużo się traci.
Ja osobiście nie chce wprowadzenia blessów, ani sla za 2sc. Gra stanie sie o wiele trudniejsza, taka już jest tibia 7.6 że tu można tylko trzepać pietruszke, od strat i satysfakcji jest nasz ukochany serwer 8.42 :). Myślę że po wprowadzeniu tych zmian stracę chęć do gry, ubędzie wam jednego gracza. :)

palobo
14-09-2011, 23:40
#UP

Niestsety wprowadzicie Blessy połowa graczy odejdzie. to jest proste jak Cep.

JEstem na Nie chociaż na samym początku nie myśląc byłem na tak..

#Down
Nie jednego sam znam kilka osób ;/

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/82/Dreschflegel.jpg/800px-Dreschflegel.jpg

Jak widać na obrazku (w linku) cep nie jest prosty. Jego budowa jest prosta (HEH?), stąd wyrażenie "prosty jak budowa cepa"... CEPIE.

@Topic

Wszystko zależy od tego jak będzie wyglądać w praktyce. Jeżeli zrobi się wielkie bagno, najzwyczajniej w świecie wróci się do SLi/amuletów, c'nie?
Dajmy szanse innowacjom..

Only Sio
15-09-2011, 18:47
Gracze już zaczynają odchodzić, bo chcecie blessy wprowadzić. Sami macie odpowiedz na to.

Szanowany Banned v1
15-09-2011, 21:20
Oczywiście, że tylko blessy mają być wprowadzone jak najszybciej ! :)

sPoxter
15-09-2011, 21:29
palobo ty to jesteś <ciach> ;] No niestety ale gracze odchodzą ale tak naprawdę nie chcemy blessów na apo !

Baki
15-09-2011, 21:54
ja jestem raczej za ale skoro takie problemy nie moznaby wprowadzić tych blessów np do 1k albo 1,5 levela zeby low miały taniej a high biły sobie wardy i peekowały ile fabryka dała ???

darkdevil
15-09-2011, 21:57
Nie uczęszczam już na ARMI ale co do tematu napisze swoje zdanie..
1. Po co komu durne Bless'y? Czy to się nazywa Real? Czy Armia.? Bo już nie nadążam za tym.. Starlight amulet ten w zupełności wystarczy.. Cena za niego jest dobra 100cc..
2. Istnieje coś takiego jak Salim który umożliwia nam kupno nowych amuletów.. I nawet posiadają użycia..
Można przejść się na Apocalypto i masz 100x uzyć perfect.. Chcesz inne to płacisz 100sc za pełne doładowanie a więc?
3. Wracając do Bless'ów może i jest to dobry pomysł ponieważ suma na wyższym poziomie jest 4 a prawie 5 krotnie większa niz za normalny amulet ale w tym wypadku wszystkie SL'e powinny byc wycofane z obiegu..
3 (Powtórka). Wracając do Bless'ów każdy piszę że osoby posiadające niski poziom będą miały bardzo niewielkie koszty związane z tymi bajerami..
A więc mój pomysł oraz odpowiedź: Bless'y można używać dopiero od poziomu 150? W przypadku tego poziomu można zrobić a nawet połączyć OTS Quest + misje na Blessy! I wychodzi każdy na plus bo osoby które posiadają ten oto poziom wykonają OTS Quest oraz misje potrzebne do Blessów.
250? W przypadku tego poziomu to już inna rozmowa bo wchodzi w to Queen Quest czyli w momencie gdy robi się Queen Quest można natrafić na misje potrzebne do Blessów..?

Więcej pomysłów oczywiście dopisze do tematu a teraz pozdrawiam i prosze rozpatrzyć pomysł.
3LO!

Szanowany Banned v1
15-09-2011, 22:03
@up.
Twój pomysł jak najbardziej zbędny, niech się każdy cieszy tym cieszy, a nie jakiś 150 lvl dopiero, nie wiem jak to oceni administracja, lecz na to mam zdanie negatywne.

Nebass
16-09-2011, 12:53
Mortiis, wiem że na początku każdy płakał, że po śmierci hight levele nic nie tracą, ale to jest cholerne błędne koło i po wprowadzeniu tych propozycji znowu będzie (jeszcze większy) płacz że za dużo się traci.
Ja osobiście nie chce wprowadzenia blessów, ani sla za 2sc. Gra stanie sie o wiele trudniejsza, taka już jest tibia 7.6 że tu można tylko trzepać pietruszke, od strat i satysfakcji jest nasz ukochany serwer 8.42 :). Myślę że po wprowadzeniu tych zmian stracę chęć do gry, ubędzie wam jednego gracza. :)
yyyyyyyy

Bardzo dobrze, że będziecie tracić lev po śmierci, będą wpadać po największe lev.

TuRoczeK
16-09-2011, 14:43
Nie chemy blessów na Apo! Moge się założyć, że przez to odejdzie 35% Apo! Co sprowadzi server do totalnego upadku!

Bysio
16-09-2011, 14:56
Nie chcecie blessow to można zrobić jeszcze inaczej. Nie robić ich ale tez zabrać sl'e zostawić same aol'e ;p

Palldino
16-09-2011, 15:56
Nie chcecie blessow to można zrobić jeszcze inaczej. Nie robić ich ale tez zabrać sl'e zostawić same aol'e ;p

ta XD

@top
Przecież blessy są tanie ... 4.5sc na 3k lvl to nie majątek ;p wy idioci chcecie mieć sl za 4sc to nawet się nie opłaca ogary hehe xd

rumun
16-09-2011, 20:32
Zdecydowanie za sl/ladunki po 200cc!

Saru
16-09-2011, 20:36

Słowniczek ort. proszę :)

Nikt nie będzie płakać za 100 lvl'ami . Bo jeśli ktoś ma hmm np 2k lvl , uwierz ze nie odejdzie tak łatwo .

@top

Ja uważam , ze pierwsza i druga opcja jest dobra :)

mi to obojętne co będzie wprowadzone . Ważne , ze Administracja się interesuję .

Diabolix
16-09-2011, 22:20
Zagłosowałem na Blessy, wydają mi się lepszą opcją.

Mam nadzieję, że zostanie to wprowadzone, w końcu nie będzie takich samych cen dla każdego, jeżeli chodzi i SL'e i jemu podobne rzeczy.

Plendil
18-09-2011, 11:49
Na ch*j robiliscie ta 1 sonde gdzie 50% ludzi wolalo Nie0 wole noob otsa... jestem na NIE NIE NIE

Mafixen
18-09-2011, 13:14
Moim zdaniem przelicznik odpowiedni, nie mam zastrzeżeń co do propozycji, według mnie pomysł ciekawy i jest możliwość wykonania, lecz najpierw wprowadźcie update dla obu serwerów i się zajmujcie tym.

Plendil
20-09-2011, 09:26

To może w ogóle niech z tego OTS'a Zrobią Enfo jak już i tak robią z 7.6 tibii, tibie 8.0 + albo co gorsza rl...

Bysio
20-09-2011, 10:34
To może w ogóle niech z tego OTS'a Zrobią Enfo jak już i tak robią z 7.6 tibii, tibie 8.0 + albo co gorsza rl...

Może Administracja chce po prostu aby ten serwer był wyjątkowy? Są tu zastosowane rozwiązania jakich nie znajdziesz nigdzie indziej na serwerach 7.6. Nie wiem po co dodawać te nowe rzeczy jak i tak wam nic nie pasuje.

Mafixen
20-09-2011, 12:17

Gdybyś tak nie zauważył liczba graczy maleje już od dawna i coś musi robić administracja, a skoro na nich nie działa wszystko na protokół 7.6 to już nie moja wina, trzeba coś z 8.+ wziąć, zachęcić może lecz na pewno nie jedną rzeczą.

Kumpel Armii
23-09-2011, 08:31
A czy na Rookgardzie zamiast SL'i także będą działały blesy i w takiej samej cenie?.

Sorc Kingow
23-09-2011, 09:13
Ja wole zapłacić 2 sc za sl'a lub doładowanie amuletu i wiem jak to działa i sie używa niż zanim bym wiedział jak to działa paść i stracić eq NIE
SL lepszy niż jakieś blessy :)
Robicie i dawajcie up'a co mial byc do miesiąca po 1 upie a nie jakieś blessy nudno na tym serwie

Pazdzioszek
01-10-2011, 15:21
Robicie z Apo 7.6 server jak 8.4.
Nie zdziwcie się jak po pewnym czasie graczy będzie tyle samo co na 8.4.
Tyle. SLe._/
Aha ,żeby nie było nie mam 3k lvla,mam 300~~? i Co dla mnie nie ważne czy wydam teraz więcej tracicie graczy przez takie właśnie głupie ruchy. Ten server miał atmosferę 7.6. A teraz? No litości..