View Full Version : Wybory parlamentarne 2011.
Z racji tego, że za miesiąc odbędą się wybory parlamentarne, warto stworzyć temat do dyskusji na jaką partię zagłosujecie, albo zagłosowalibyście.
Wczoraj odbyła się bardzo interesująca debata dotycząca gospodarki. Naprawdę warto ją obejrzeć :).
Na dzień dzisiejszy po wczorajszej debacie stwierdzam iż Pis nie ma kompetentnego kandydata na ministra gospodarki.... prof. Jerzy Żyżyński, który reprezentował pis, nie kandyduje w wyborach, a na tej debacie jeszcze się tylko zbłaźnił.
http://tvp.info/informacje/biznes/debata-o-gospodarce-w-tvp1/5216496
Nie głosując na żadną uznajesz że nie chcesz niczego zmieniać w tym kraju.
Większość ludzi jest taka prosta bo wybór u nich ogranicza się do PO jest złe więc głosuje na PiS i na odwrót.
Ja głosuje na Kongres Nowej Prawicy bo chce normalności w tym kraju a nie ciągłych podwyżek podatków a pensje stoją.Dość pierdolenia przez Tuska w TV że nie mamy kryzysu i że wzrost podatków jest konieczny.Pensje małe bo średnia krajowa to 1300zł brutto więc ok 800-900 na rękę.Co to ma być?.
Niestety większość ludzi to ciemne masy, które wierzą telewizji.Jednak młode pokolenie widzi co się dzieje.
Temat dla osób pełnoletnich, którzy mają prawo głosować w wyborach :)
Kamor zabił Papkina
08-09-2011, 10:45
Nie głosując na żadną uznajesz że nie chcesz niczego zmieniać w tym kraju.
Nie głosując na żadną partię uznajesz ze nie ma partii politycznej która odpowiadała by twoim przekonaniom.
@top
dlatego nie ide na wybory
Mc Maciek
08-09-2011, 12:19
Problemem jest mentalność ludzi: w pierwszej turze głosują na "mniejsze zło" wybierając PO lub PiS zamiast wyrazić swoje prawdziwe poglądy.
Osobiście popieram KNP.
Jakoś nigdy nie byłem głosować, choć już od paru lat mogę. Nie głosowałem, ponieważ nie było na kogo? Tak też kiedyś myślałem, jednak każdy głos się liczy. Dla mnie jest ważne, aby Polska stała się lepsza. Na pewno nie zamierzam głosować na żaden PIS czy PO... Jest tyle różnych partii, nie będę ograniczał wyboru tylko do tych dwóch, bo akurat te są najbardziej znane, rozreklamowane?
Zagłosuje być może na Palikota i jego partię, albo Janusza Korwina Mikke (czy jak to się pisze).
A tutaj pewien filmik, zachęcam do obejrzenia ;)
CB3pgot8hHU
@edit/down
Może napiszesz mi, dlaczego określiłeś mnie "polityczną prostytutką"? Czym sobie na to zasłużyłem?
⊕ Cineczeq ⊕
08-09-2011, 13:13
Na zadna. Chyba ze ktos kupi moj glos to zaglosuje na kogo bedzie chcial.
Zgłoś się do PO, podczas ostatnich wyborów było miliard afer w związku ze sprzedawaniem głosów. : d
Zagłosuje być może na Palikota i jego partię, albo Janusza Korwina Mikke (czy jak to się pisze).
Normalnie jak PSL, taka polityczna prostytutka z Ciebie. ;)
Topic: Zagłosuję na KNP, w pewnych kwestiach kulturowych się nie zgadzam, ale jeżeli chodzi o gospodarkę jak najbardziej tak.
Up: Tym samym co PSL. Mówisz, że może zagłosujesz na Ruch Palikota albo KNP, tylko że te partie są na przeciwległych biegunach politycznych. KNP prawica w iście podręcznikowym stylu, natomiast Palikot to typowa, amerykańska lewica. Jakoś nie sądzę, że jesteś na tyle mało inteligenty, że nie masz sprecyzowanych poglądów gospodarczo-kulturowych. A dla dalszego wyjaśnienia, tego zwrotu użył, z tego co pamiętam, jeden z posłów PiS'u, zresztą słusznie.
KePuczasta
08-09-2011, 18:15
Jesli chodzi tak ogolnie o partie to jestem za PO a jesli chodzi osobno o politykow jako jednostkę to chodząc na wybory (a rzadko to robie - bo nie lubie) to zamykam oczy nad partia ktora mnie obchodzi i strzelam ... -.-
#Kimus The Master
Zgadzam sie ale jesli nie jest ci obojetne co sie dzieje z twoim krajem - idz zaglosuj i spróbuj cos zmienic...
Kimus The Master
08-09-2011, 18:28
Ja osobiście nie pójde glosowac gdyż jestem tego zdanie, że politycy to OSZUŚCI I ZŁODZIEJE!!
Mikiel Gorące Wersy Płoną
08-09-2011, 18:39
Osoba, która nie idzie na wybory, nie ma potem prawa płakać i użalać się jaka ta Polska jest zła i niedobra.
Jeszcze od siebie dodam że po co głosować na PO,PiS,SLD,PSL?.Wszyscy już byli co się zmieniło?.Nic...Jest tak samo od 20 lat czyli świnie przy korycie, które tylko chcą się nachapać pieniędzmi podatników.
Trzeba dać szanse tym co jeszcze nie byli.Ja sam jak mówiłem polecam głosować na KNP ale ja jeden nie przekonam ludzi.
W pełni się zgadzam z opinią Mikiela.Potem nie płakać że znowu wszystko drożeje itp.
Tak patrze w tą sondę to nie wiem po co głosują 12-14 latki jak i tak nie idą na wybory :)
Patryk1551
08-09-2011, 19:21
pewnie dlatego, że autor napisał na kogo zagłosują lub zagłosowaliby :)
#top
Nie jestem jeszcze pełnoletni, ale nawet jak będę to nie zagłosuję, bo po prostu nie interesuję się polityką, nie mam o tym pojęcia, więc lepiej nie głosować, bo przyczynię się jeszcze do pogorszenia sytuacji w Polsce.
Kamor zabił Papkina
08-09-2011, 20:28
Osoba, która nie idzie na wybory, nie ma potem prawa płakać i użalać się jaka ta Polska jest zła i niedobra.
ale gdy ludzie dużym procentem wybierają "mniejsze zło" to jeden chuj,na jedno wychodzi
⊕ Cineczeq ⊕
08-09-2011, 22:04
ale gdy ludzie dużym procentem wybierają "mniejsze zło" to jeden chuj,na jedno wychodzi
A wystarczy tylko 5%, lub 8% w przypadku koalicji aby 'mała' partia narobiła zamieszania.
Hmm.. na K-M zaglosuje :P w tym roku siedze w radzie :D tylko dla pieniedzy hsuahsua
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.