View Full Version : Pomoc dla crayona.
Wypisujcie tutaj pluginy które waszym zdaniem są potrzebne na serwerze. Pomożemy troszkę Crayonowi bo z tego co widzę to nie wie sam od czego zacząć.
Jak dla mnie ciekawym pluginem jest pokazywanie zadawanych i otrzymywanych hitów w czasie rzeczywistym. Chodzi o to że np jak skanujemy to pokazuje nam czy zadajemy obrażenia czy też nie. Myślę że jak na taki serwer plugin jest odpowiedni. Będzie można trochę poskillować skanowanie : )
Kolejnym potrzebnym pluginem jest Afk kicker - wykopuje ludzi za AFK
http://gamecenter.pl/forum/index.php?showtopic=252921 <---- Stąd można wybrać coś ciekawego. No chyba że Crayon chce być oryginalny z pluginami tak jak Mortiis ze skryptami.
@Down
Uwierz ze jak na serwie pojawia sie nowe, ciekawe pluginy to poprawi się grywalność. Istnieje jeszcze możliwość wgrania jakiegoś moda ale co do tego to bym się zastanowił.
Wypisujcie tutaj pluginy które waszym zdaniem są potrzebne na serwerze. Pomożemy troszkę Crayonowi bo z tego co widzę to nie wie sam od czego zacząć.
Jak dla mnie ciekawym pluginem jest pokazywanie zadawanych i otrzymywanych hitów w czasie rzeczywistym. Chodzi o to że np jak skanujemy to pokazuje nam czy zadajemy obrażenia czy też nie. Myślę że jak na taki serwer plugin jest odpowiedni. Będzie można trochę poskillować skanowanie : )
http://gamecenter.pl/forum/index.php?showtopic=252921 <---- Stąd można wybrać coś ciekawego. No chyba że Crayon chce być oryginalny z pluginami tak jak Mortiis ze skryptami.
Romek ale przecież nawet jak Crayon wgra te pluginy co mówisz to i tak nie poprawi się grywalność ludzi na serverze :| Nie wiem sam już co może pomóc temu serverowi...
Możecie dodać plugin (nie pamiętam jak się w pełni nazywa), ale coś jak "Asysta" czyli że jak Ty zjedziesz komuś minimum 50% HP i padniesz, to ten co go dobił dostaje fraga i ty. :O?
@Up
Był już kiedyś taki plugin ale się nie sprawdził.
Wybrałem parę fajnych według mnie pluginów, które mogłyby zostać dodane :D
Rozgrzewka/nożówka fajna rzecz na początku mapy. :d
http://www.cscenter.pl/pluginy_amx_mod_x/1263-autorestart_odliczanie_i_muzyczka_%5Bpoprawiona_we rsja%5D.html
http://www.cscenter.pl/pluginy_amx_mod_x/352-najlepszy_gracz_wybiera_mape.html
Bo wiecie, przy każdym pluginie, który został wgrany, bądź nie było rozpatrywane 'za i przeciw'. Założenie było takie, żeby zbytnio nie obciążać servera pluginami, tylko żeby rozgrywka była miła i szybka. Bez zbędnych bajerów. Ot, tylko zabijanie. Przez większość czasu to wszystko sprawdzało się bardzo fajnie, ale powoli zmieniają się przyzwyczajenia konsumenckie. Pluginy, które proponujesz Ty Romek są fajne, ale mam swoje osobiste zdanie co do tego i jako admin wiem, że plugin o którym wspominałeś pomaga graczom z WH w swojej 'demolce'(niby przypadkowo trafi w ścianę, zobaczy, że zadał obrażenia i dojedzie przeciwnika dalej).
Możecie dodać plugin (nie pamiętam jak się w pełni nazywa), ale coś jak "Asysta" czyli że jak Ty zjedziesz komuś minimum 50% HP i padniesz, to ten co go dobił dostaje fraga i ty. :O?
Blokował zmianę nicków, wywalał potem cały plik users.ini - server był bez adminów. Miłe, nie?
Witam :)
Ja proponuje wgrać plugin BANNEO, ułatwia on prace adminom podczas banowania dzieci "neo" :PP Miałem ten plugin na swoich serwerach i dobrze się sprawował :) jak cos link : http://amxx.pl/topic/53692-banneo-ban-na-neostrade-dokladny-opis/
ValermanII
14-09-2011, 16:31
Jak dla mnie ciekawym pluginem jest pokazywanie zadawanych i otrzymywanych hitów
Niech będzie tylko dla vipów.
Z tym się zgodzę. Są 2 dobre pluginy, jeden wywala po 60 sec afku, a drugi zabija ostatniego gracza - ofc jeżeli jest afk.
Dodać regulamin przy wejściu na server. W lewym, górnym rogu na jakieś 20 sec.
DonieX <3
14-09-2011, 19:33
Każdy dobry plugin zawsze coś wniesie do serwera. Dawniej ciągle serwer był full. Jakiś powód musi być, że nie ma tej grywalności na serwerze co dawniej. Ja osobiście gram jak widzę, że jest parę ludzi, ale moim zdaniem ta gra jest monotonna. Problem jest w tym, że jedni lubią normalną spokojną grę, a drudzy uwielbiają jak są pluginy wydające odgłosy typu "hetszot", "multikill", "twoja stara" itd.. I to jest właśnie to.
Valemar
* Co to znaczy "dla vipów" ? Plugin z pokazywaniem dammage nic nie da, ułatwi tylko grę, a osób nie przybędzie.
* Regulamin moim zdaniem nie potrzebny i tak każdy praktycznie tylko wciska "Potwierdzam regulamin - 1" nic więcej.
Moim zdaniem potrzeba pluginów, które urozmaicą grę.
Jest też strona amxx.pl , gdzie są pluginy. Komuś się nudzi ? Niech wejdzie i poszuka ciekawych pluginów, które według niego są fajne/przydatne i niech tutaj wkleja, a Pan Crajon, który jest odpowiedzialny za serwer, zadecyduje czy są one przydatne/urozmaicające grę czy nie .
http://amxx.pl/topic/56584-helmet-hit-sound/ - Po strzeleniu w głowę, jest wydawany odgłos. Mogłoby trochę urozmaicić grę, po prostu 4fun plugin.
http://amxx.pl/topic/219-bad-camper/ - Ten plugin kara graczy, którzy kampią za długo. Moim zdaniem przydatny na serwerze APO. Dlaczego ? Połowa ludzi na serwerze, albo stoi w miejscu i czeka na kogoś albo po prostu kampią na respie (przykładowo na DD2 po stronie TT połowa ludzi zanim wejdzie na dany BS stoi 1min na respie oczekując , że ktoś przez niego przebiegnie.
Takie są moje propozycje jak na razie. Jeśli coś znajdę będę wrzucał ;)
Patryk1551
14-09-2011, 20:28
pokazywanie dmg - nie
regulamin - nie
psychostats - tak
czas na kupienie bronii - tak
muzyczki - tak
test 32bity - tak
afk kick - tak
bad camper - nie wiem
rozgrzewka nożowa - tak
Krulowiec
16-09-2011, 14:23
Moim zdaniem plugin z dmg byłby dobrym rozwiązaniem, co do skanowania graczy z wh - są admini, są bany :)
Moim zdaniem plugin z dmg byłby dobrym rozwiązaniem, co do skanowania graczy z wh - są admini, są bany :)
trudniej jest wykryć wh z tym pluginem...
______
@top
azareus czy coś takiego - poczytajcie o tym pluginie
DonieX <3
18-09-2011, 14:15
trudniej jest wykryć wh z tym pluginem...
Bo to musiałby być ogarnięty admin, a nie ... ;DD Żaden problem wykryć typa z WH na tym pluginie. To tyle ;] Ale zauważ, że od strony słabszych graczy, którzy się uczą byłoby ciągłe narzekanie, że ktoś ma wh, bo rzucając głupiego HE i zadając obrażenia już ktoś wie, gdzie kto jest .
Roftl Master
26-09-2011, 11:54
Ale zauważ, że od strony słabszych graczy, którzy się uczą byłoby ciągłe narzekanie, że ktoś ma wh, bo rzucając głupiego HE i zadając obrażenia już ktoś wie, gdzie kto jest .
no to wtedy ktos takiemu nowemu wytlumaczy o co chodzi i przestanie narzekac
sam przez to przechodzilem
No i nadal cisza. Crayon w ogóle udziela sie coś? Nie wiem jak Wy ale ja uwazam, że pora zmienić Crayona na kogoś kto znajdzie choć trochę czasu i oczywiście zna się na rzeczy.
No i nadal cisza. Crayon w ogóle udziela sie coś? Nie wiem jak Wy ale ja uwazam, że pora zmienić Crayona na kogoś kto znajdzie choć trochę czasu i oczywiście zna się na rzeczy.
Popieram. Crayon na tej pozycji był już dawno spalony. Proponuję administracji o wybór nowego członka załogi zajmującego się serwerem ApoCS.
Znając apo to i tak gówno z tego będzie.
ValermanII
20-10-2011, 08:01
30-09-2011, 06:35
Data jego ostatniego posta.. albo jest na zwolnieniu, o którym wie tylko administracja albo po prostu olał sprawę, co nie zmienia faktu, iż ktoś serverem musi się zająć. Wystarczy znajomość ftp, bo w końcu głupi reinstall można zrobić za pomocą 2 kliknięć w panelu. Znaczy jest coś jeszcze, niech dana osoba trochę czasu spędza na serverze i niech wie coś o serverach, co jest potrzebne, a co nie.
Azonka Banned
20-10-2011, 12:15
Kiedys to bylo modne, ale teraz mi sie to znudzilo.
Nie wprowadzac tego plx!
To, że nie postuje, nie znaczy, że nic nie robię. Na kompie mam już w zasadzie ułożony fajny server taki jaki chcieliście z tego (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=99235) tematu. Czekałem na nowy miesiąc i nowy abonament dla servera.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.