View Full Version : Event
Mc Maciek
14-09-2011, 18:47
Witam wszystkich serdecznie!
Jako, że rozpoczął się nowy rok szkolny, mózgi naszych Apowiczów ruszyły, mam przyjemność ogłosić, że w sobotę, 17 września w okolicach godzin południowych (lub popołudniowych), na serwerze 7.6 odbędzie się Event w postaci quizu!
Przygotowaliśmy dla Was 100 pytań z zakresu:
serwerów APO
wiedzy ogólnej
matematyki
geografii
informatyki
chemii
fizyki
historii
Zasady quizu:
Pytania i wszelkie informacje (kto dał poprawną odpowiedź, ile ma punktów, jaka była poprawna odpowiedź) wyświetlane będą na Game-Chat poprzez specjalnie do tego przygotowany skrypt.
W czasie trwania quizu (przewidujemy, że będzie to około 1 godziny) rozmowy na Game-Chat będą niemożliwe.
Każde nowe pytanie wyświetlane będzie również na kanale Default oraz na środku ekranu gry, w kolorze czerwonym.
Odpowiedzi udzielać będzie się na wspomnianym już wcześniej Game-Chat. Żadna wysłana tam wiadomość nie będzie wyświetlana.
Po udzieleniu przez pierwszą osobę poprawnej odpowiedzi, reszta graczy ma na to jeszcze 5 sekund. Po tym czasie wyświetlona zostanie informacja o tym, jaka odpowiedź była prawidłowa. Czas między tą informacją, a następnym pytaniem to 30 sekund.
Niektóre pytania mogą wymagać sprawdzenia czegoś na interaktywnej mapie APO (lub na samej mapie).
Udział mogą brać gracze na Rook jak i na Main. Nagrody będą jednakowe.
Nie ma możliwości przydzielenia nagrody na inną postać niż ta, która zdobyła dane miejsce.
Po udzieleniu odpowiedzi na wszystkie pytania wyświetlona zostanie punktacja 4 pierwszych miejsc. Nie będą to jednak wyniki ostateczne! Ostateczne wyniki oraz ewentualne informacje o dogrywce (czytaj niżej) podane zostaną w tym temacie.
Za każdą poprawną odpowiedź gracz otrzymuje 1 punkt.
Wylogowanie gracza w trakcie konkursu jest równoznaczne z utraceniem posiadanych punktów! Nie ma tutaj tłumaczenia się zerwanymi połączeniami z internetem, czy debugami.
Jak udzielać odpowiedzi?
Pytania staraliśmy się konstruować tak, aby odpowiedź była jednoznaczna.
W pytaniach o liczby, np.
Ile metrów ma kilometr?
odpowiedź podajemy w postaci konkretnej liczby, nie słownie. Poprawna odpowiedź więc będzie miała postać:
1000
Ogólna zasada przy liczbach jest taka, że jeśli w pytaniu mamy podaną jednostkę, w jakiej ma być odpowiedź, to jednostki już nie podajemy (jak to miało miejsce w przykładzie wyżej).
W odpowiedziach nie są rozróżniane duże i małe litery oraz nie są uwzględniane polskie znaki.
NAGRODY
Nagrodzone zostaną pierwsze 3 miejsca:
I miejsce - GM Token + 60 dni PACC + Nazwanie dowolnego przedmiotu (własnego)* + Dyplom z podpisami Administracji APO
II miejsce - GM Token + 45 dni PACC + Nazwanie dowolnego przedmiotu (własnego)*
III miejsce - GM Token + 30 dni PACC
* Nazwa nie może łamać regulaminu APO. Ekipa może bez podawania przyczyny odrzucić proponowaną przez Gracza nazwę i poprosić o inną.
W przypadku, jeśli osób na I, II lub III miejscu będzie więcej, w dodatkowym terminie zorganizowana zostanie dogrywka (o każde z miejsc osobno).
Pozdrawiamy,
Ekipa APO
Szczerze, to nie wiem czy będę wtedy w domu, no ale jeżeli będę to wezmę udział. W końcu ktoś wykorzystał system quizów o którym już gdzieś (chyba) wspominałem :)
Muszę być na tym konkursiwie... Dyplom z podpisami administracji - bezcenne.
Kimus The Master
14-09-2011, 19:11
Bardzo dobry pomysłz z tym quizem!!
#ps
chcecie nas czymś zająć, żebyśmy nie "płakali" o update xD!!
Nagrody rozwalaja, a o godzinie nie wspomne, prosze zauwazyc, ze nie kazdy w sobote jest w domu... wedlug mnie event powinien byc w niedziele w godzinach 15-19. Lub w dzien tygodnia 19+
O fajnie ;P ale chyba mnie nie będzie ;P
coś ciekawego może teraz gdyż rook szkolny będzie się działo więcej rzeczy na serverze ; d
na 8,42 nic jak zawsze ; >
Domcio Old
14-09-2011, 19:23
hmm a nie mozna zrobic tego eventu jakos wieczorem ?? ;D bo watpie ze bedzie duzo ludzi w godzinach popoludniowych ;D najlepsza godzina to by byla 21:30 wtedy duzo ludzi gra ;D
Sasha Rookslayer
14-09-2011, 19:24
Mc Maciek, jednak nie kłamałeś, jak pisałeś jakies 2 tygodnie temu, że zrobisz Taki Event :D Mi się podoba event. Dzieki, że poświęcasz czas na takie zabawki, coś to urozmaici tą gre :p Ciesze się, że ktoś się Stara i ma czas na takie zabawy jak ta. Dzięki jeszcze raz i oby więcej takich było, pozdrawiam :D
Mam nadzieje, że niedługo w ''Nowosciach'' będzie taki Temacik jak Update 2/2 xD
Mc Maciek
14-09-2011, 19:26
hmm a nie mozna zrobic tego eventu jakos wieczorem ?? ;D bo watpie ze bedzie duzo ludzi w godzinach popoludniowych ;D najlepsza godzina to by byla 21:30 wtedy duzo ludzi gra ;D
Zobaczymy, jeśli więcej osób będzie za tym, żeby było wieczorem i jeśli ja dam radę - to jak najbardziej, można zmienić godzinę. Ale nie jestem w stanie obiecać, że dam radę.
1st R. Boonek
14-09-2011, 19:29
Muszę być na tym konkursiwie... Dyplom z podpisami administracji - bezcenne.
Albo to ironia, albo beka z ciebie XDDD
#t niestety nie bede bral udzialu, ale zycze wszystkim powodzenia :]
...:::PLAGENZENHO:::....
14-09-2011, 19:50
O fajnie ;P ale chyba mnie nie będzie ;P
coś ciekawego może teraz gdyż rook szkolny będzie się działo więcej rzeczy na serverze ; d
na 8,42 nic jak zawsze ; >
za duzo tibi:P
@top
i tak mnie nie bedzie:( powodzenia zycze xd
Kamor zabił Papkina
14-09-2011, 19:54
JA WEZNE UDZIAL BO JEZDEN MONDRY
Plus dla ekipy !!11
Beka xd Jak dla mnie Bardzo dobre ;D Napewno wezme udział !!!
Wylogowanie gracza w trakcie konkursu jest równoznaczne z utraceniem posiadanych punktów! Nie ma tutaj tłumaczenia się zerwanymi połączeniami z internetem, czy debugami.
Rozjebało mnie to. Przez neta odpaść z konkursu ;d Nie możecie ogarnąć skryptu aby zawsze zapisywały się punkty?
Event taki sobie. Lepszy byłby z expieniem, tak jak ostatnio na rooku.
Witam wszystkich serdecznie!
Jako, że rozpoczął się nowy rok szkolny, mózgi naszych Apowiczów ruszyły, mam przyjemność ogłosić, że w sobotę, 17 września w okolicach godzin południowych (lub popołudniowych), na serwerze 7.6 odbędzie się Event w postaci quizu!
Czemu akurat wtedy kiedy ide na melanż? ;<
#top
Dobra opcja z takim quizem. Gorzej juz z organizacja poniewaz nie kazdemu pasuje w weekend z taka godzina. :)
No cóż niestety nie wezme udzialu.
W końcu jakiś event. : ) Osobiście nie wezme jednak udziału. Jakbym zajął 1 miejsce to nazwałbym sobie UW, hehe.
Arcano Druid
14-09-2011, 20:40
No to zoabczymy kto zdobedzie najwiecej pkt ;D
Okaze sie kto jest "najmadrzejszy" xD
Tylko dobrze ze juz nie gram ;P
Xienus o.O
14-09-2011, 20:52
ale wymyśliliście ;D 17 września... wtedy to ja mam 18tke ;/
Sherlock
14-09-2011, 20:54
Fajnie, tylko szkoda, że jedyna dobra nagroda to ten dyplom, dla reszty 'nagród' nawet nie chciałoby mi się na OTS zalogować...
Jeśli będe w domu, to wezmę udział w Evencie ;)
Myślałem, że prędzej będziecie chcieli zrobić Konkurs ;), no ale i tak będzie ciekawie.
Mc Maciek
14-09-2011, 21:25
Fajnie, tylko szkoda, że jedyna dobra nagroda to ten dyplom, dla reszty 'nagród' nawet nie chciałoby mi się na OTS zalogować...
Miałeś 5 dni czasu, żeby się na ten temat wypowiedzieć, zaproponować coś innego, miałeś to gdzieś, a teraz krytykujesz? Tylko ty tak potrafisz ;)
Sherlock
14-09-2011, 21:37
Miałeś 5 dni czasu, żeby się na ten temat wypowiedzieć, zaproponować coś innego, miałeś to gdzieś, a teraz krytykujesz? Tylko ty tak potrafisz ;)
Bojkotuje tylko nagrody za 2 i 3 miejsce. Nagroda za pierwsze miejsce jest przyzwoita i sam Event nie jest głupi. Nie wypowiedziałem się w temacie, w dziale dla ekipy, bo pewnie gdybym to zrobił, to napisałbyś żebym się nie wtrącał do 7.6... Z resztą nie ma o co się kłócić bo i tak to do niczego nie prowadzi. ;)
Ja wtedy bd pić piwa lepiej w niedziele by było bo w sobote ludzie idą na imrezy itd troszke zdupcyliscie XD
Noł Nejm
14-09-2011, 21:49
Sherlock i Mc Maciek - to nie jest miejsce do kłótni, jeszcze bardziej do kłótni ekipy, jeśli macie ze sobą jakieś spory możecie porozmawiać z szefem wszystkich szefów (czyt. Mortiisem), a jak coś to pw.
@topic
Hoo, pierwsza nagroda świetna, ale muszę się zgodzić z Sherlockiem, gdyby nie ten dyplom to nawet do gry by się nie chciało wchodzić, nagroda dla 2 i 3 miejsca jest fatalna :/
Ale sherlock ma racje dupiate nagrody mogli by dać jako1 nagrode te uw co Vojska dal niby za odbanowanie hara a nie takie gów.. i to jeszcze w dzień co all są na dworze
Sasha Rookslayer
14-09-2011, 21:59
@up.
Co do nagród od Vojski, to Administracja już kiedyś napisała, że będzie na to Loteria. Loteria będzie podobna co na Rook była, a prawdopodobnie ona będzie po upie 2/2 ;<
a ty sasha nie nabijaj postów udajesz że masz gm'a i piszesz że niby ty Santano raz piszesz że to ty a raz że to twój znajomy i ci załatwił gm;a na apo . jak ty byś go miał to by upadło apo a kto wie że nie masz bo musi być jakiś powód że apo się sypie ...
i Sasha nie udawaj że wszystko wiesz . kiedy to i kiedy tamto all pisze na forum .
co do eventu nie lepiej w niedziele ? więcej osób wtedy jest i ogołnie
ten dyplom to jak w tibi nagroda ?? xD
najlepsze nagrody to dowlny item swoja nazwa i ten dyplom choć nie wiem co to xD
Zarexoholik?
15-09-2011, 04:31
Czemu akurat wtedy kiedy ide na melanż? ;<
Ja wtedy bd pić piwa lepiej w niedziele by było bo w sobote ludzie idą na imrezy itd troszke zdupcyliscie XD
Data urodzenia
May 8, 1994 (17) /fp
#topic
Godzina dobra, bo jest to dzień wolny od lekcji, a przecież 4/5 apo to gimby. Może się sprawdzą, ale z moim netem będę miał ciężko. Mam nadzieję, że nie ma banalnych pytań.
Mi też nie pasuje za bardzo w Sobotę ;/ Wolał bym w Niedzielę:)
Ale spróbuję być na tym evencie :D
Mc Maciek
15-09-2011, 08:16
najlepsze nagrody to dowlny item swoja nazwa i ten dyplom choć nie wiem co to xD
Dyplom zostanie wydrukowany, podpisany i wysłany pocztą do zwycięzcy. Jeśli ten nie będzie chciał podać danych, to go zeskanujemy i wyślemy mailem :)
Mam nadzieję, że nie ma banalnych pytań.
Są i takie i takie.
Ryśku xD
15-09-2011, 08:43
Fanie coś nowego ;p
Czekamy na pytania ;p
Lethornek
15-09-2011, 11:51
Już napinka Maciek vs Szkop ! :D
Fajnie to wymyśliłeś Maćku, szkoda że nie będę miał czasu akurat aby wziąść udział ;<
Mc Maciek, jednak nie kłamałeś, jak pisałeś jakies 2 tygodnie temu, że zrobisz Taki Event :D Mi się podoba event. Dzieki, że poświęcasz czas na takie zabawki, coś to urozmaici tą gre :p Ciesze się, że ktoś się Stara i ma czas na takie zabawy jak ta. Dzięki jeszcze raz i oby więcej takich było, pozdrawiam :D
Mam nadzieje, że niedługo w ''Nowosciach'' będzie taki Temacik jak Update 2/2 xD
Sasza pucuj, pucuj, Tobie wystarczy żeby serwer był włączony i Fszy nie było na Skeletach do szczęścia i wtedy po 16h expić expić !
czyli mam pytanie. Jezeli wygram to bede mogl na rook nazwac d axa np. 'dzida' czy bede mogl wybrac sobie dowolny item np. sca i wtedy sobie go nazwac?
Ale pomysl z tym eventem fajny :)
Mc Maciek
15-09-2011, 14:29
czyli mam pytanie. Jezeli wygram to bede mogl na rook nazwac d axa np. 'dzida' czy bede mogl wybrac sobie dowolny item np. sca i wtedy sobie go nazwac?
Item, który chcesz nazwać, musisz posiadać Ty.
Co do "napinki"... Nie ma żadnej, nie mam zamiaru już tego komentować :)
Item, który posiadasz możesz nazwać.
@topic
Wiedziałem, że jak będą nagrody mniej wartościowe to będą komentarze, że nie opłaca się brać udziału. Powiem Wam kilka słów. Najpierw każdy narzeka, że jest w cholere kasy na serwerze, a tutaj chcecie w nagrodę jakieś UW.
Po drugie narzekacie, że Administracja nic nie robi, a jak pojawia się event to jesteście zadowoleni to nagrody Wam nie pasują.
Ten kto będzie chciał brać udział to weźmie, a Ci co nie chcą to spoko ich sprawa. Mam wtedy większe szanse na zycięstwo.
Razem z innymi postanowiliśmy, że nie warto dodawać drogich nagród bo potem pojawią się komentarze, że znów itemki z kosmosu. Teraz są sporadyczne nagrody też źle.
@Zarexoholik
Ja już w wieku 14 lat waliłem winca za hołdami, więc oni w wieku 16-17 lat też może idą na imprezę. Nie imprezowałeś w wieku 17 lat?
No to beda chyba podstawy podstaw, bo poziom wyksztalcenia osob grajacych na apo to pewnie gdzies mniej wiecej srednia 2.0 - 3.5 w lic./tech i 2.5 - 4.0 w gim.
A 8.42?
Na 7.6 nie gram, wiec nie wezme udzialu.
TuRoczeK
15-09-2011, 15:03
#Sprawa Vojski
Co z tym UW? Co miało być do wygrania?
#t
Wreszcie coś na Apo ruszyło ...
Teraz czekamy na UP 2/2.
Szanowany Banned v1
15-09-2011, 15:04
Ja również jestem za tym, aby godzinę przenieść na 20 lub 21, aby każdy miał możliwość skorzystania z eventu. :)
@topic.
Ja osobiście powinienem być, choć nie obiecuję.
Mc Maciek
15-09-2011, 15:14
No to beda chyba podstawy podstaw
No to się chyba zdziwisz :P
Pewnie jakaś podróba chyba ten dyplom nie będzie latał przez całą Polskę aby gm dał autograf; d
pokaż jak on wygląda xD
pewnie zaraz ktoś zrobi kopie i na allegro da ;d
O! Bardzo fajnie :)
Tylko mam 1 pytanie:
Jeżeli mają być zadania proste jak i te "zaawansowane" to dlaczego wszystkie są liczone po 1 pkt?
Zadania np. z fizyki kwantowej, funkcji trygonometrycznych czy ustroju Księstwa Warszawskiego liczone po tyle samo punktów co przeliczanie jednostek, ortografia albo interpunkcja to trochę coś nie tak :D
No ale się nie czepiam :)
Dobrze, że coś się dzieję.
Możliwe, że wezmę udział. :p
widzew rts
15-09-2011, 17:16
Brawooo w końcu coś się dzieje na APO
Xienus o.O
15-09-2011, 17:28
Dyplom zostanie wydrukowany, podpisany i wysłany pocztą do zwycięzcy. Jeśli ten nie będzie chciał podać danych, to go zeskanujemy i wyślemy mailem :)
jak będę chciał autograf Twój, Mortiisa lub Tygrysa to mogę się przejechać te 25km ;/
@top
nie biorę udziału
Mc Maciek
15-09-2011, 17:36
jak będę chciał autograf Twój, Mortiisa lub Tygrysa to mogę się przejechać te 25km ;/
A kto powiedział, że Ci go damy? :P
Szanowany Banned v1
15-09-2011, 17:36
Brawooo w końcu coś się dzieje na APO
Cały Czas coś się dzieję, lecz brakuje Czasu na jakiś porządny update, który już kilka miesięcy miał być.
@Studencik aka Zarex
(Nie bede uzywal wulgaryzmow) Marny studencie wardologii, nie kazdy siedzi tak jak ty przy kompie sluchajac odglosow wardow w sobote. Nie wolno mu pic/ isc na melanz w wieku 16 lat? to nie to pokolenie kolego. O ile mi wiadomo imprezy sa od wieku 16 wiec 17 latkowi nie mozna isc na impreze? z dziewczyna lub kumplami, nie wszyscy sa toba. Moze jeszcze jestes prawiczkiem "wardologu".
@Topic
Wypowiadalem sie.
a ty sasha nie nabijaj postów udajesz że masz gm'a i piszesz że niby ty Santano raz piszesz że to ty a raz że to twój znajomy i ci załatwił gm;a na apo . jak ty byś go miał to by upadło apo a kto wie że nie masz bo musi być jakiś powód że apo się sypie ...
i Sasha nie udawaj że wszystko wiesz . kiedy to i kiedy tamto all pisze na forum .
co do eventu nie lepiej w niedziele ? więcej osób wtedy jest i ogołnie
ten dyplom to jak w tibi nagroda ?? xD
Gościu, w ogóle nie zrozumiałem Twojej wypowiedzi, tak niespójnie piszesz, że cholera...
Kolejna marna prowokacja Sashy... Nie bronie go, też wyrobił sobie u mnie opinie PSA
@
Xienus, wal osiemnastke. Tyle godzin przesiedziałeś, takie wielkie poświęcenie ma iść na marne? Przygotowywałeś się do tej chwili (eventu) pare lat. Zrób impre na apo, za*uchasz kiedy indziej.
Niedługo będzie na apo znajdź otwartą linię pod 80101 i wygraj pacca ;d xD
jak ja wygram zeskanuje takich parę i sprzedam 1 przynajmniej na allegro xD
down% to by było tylko dla zielonych xD
No to najs, ale ja bym proponował, że osoby które nie zdobędą żadnego punktu, lub w ogóle nie będą uczestniczyli w evencie, dostały po expie x50 przez 15 minut. :D
Do bani taki event..
Duzo pytan(google nie boli) do tego jak ktos ma problemy z internetem to ma po konkursie... dodatkowo jeszcze o takiej godzinie szok poprostu bzdura totalna.
Pomysł fajny. Kolejny + dla was. Niestety nie ma mnie w tych godzinach w domu.
Palldino
16-09-2011, 15:54
Nom słabo ale może być ;d ciekaw jestem ilu was będzie brało udział, znając 7.6 pewnie połowa ta co pisze ze nie będzie to napewno będą ;p
No większość mówi, że nie będzie, w rzeczywistości są online, więc tutaj się nie oszukujmy. :)
Dobrze, że w ogóle administracja coś robi, dlatego niech będzie duży plusik dla nich.
Aa...
Tak w ogóle będzie podana godzina? :)
Czy trzeba będzie siedzieć przy kompie kilka h, żeby "trafić" na pytania? :confused:
@down
No spoko, umiem czytać :D
To było bardziej pytanie do Maćka...
Czyli, jeśli chcesz się załapać na wszystkie pytania, musisz czekać od 12-17+/- ??
No tak to średnio-fajnie ;)
Mc Maciek
16-09-2011, 18:02
Postaram się zorganizowac Event w godzinach popołudniowo-wieczornych, aby było więcej osób online.
Tylko napisz w jakich godzinach.
Mi by pasowało kolo 19:00 :)
Postaram się zorganizowac Event w godzinach popołudniowo-wieczornych, aby było więcej osób online.
Fajnie jakbyś przynajmniej kilka godzin przed rozpoczęciem podał godzinę na Forum :D
Jak się wyrobisz ;)
@down
Po 1 fajnie nabijasz xDD
Po 2 masz problemy z ustalaniem czasu?
Sobota- sobota
17 września- sobota
20~- wieczór
Wniosek?
EVENT JEST JUTRO!! :)
Czytaj zanim coś napiszesz plx =]
John Cena
16-09-2011, 20:53
Pomysł mi się podoba bardzo fajny minimum będzie się coś działo na apo...
Bardzo dobry pomyśl, nagrody bardzo dobrze dobrane, a nie uw, shamany etc.
Mc Maciek
17-09-2011, 13:31
Dzisiejszy Event odbędzie się po meczu Polska - Włochy.
Maciek kibic xd
@top
Bardzo fajny pomysł z tym eventem, pewnie wezmę udział ^^ Może kolejny na 8.42? :p
Szkoda, ze nie moglem odpowiedziec chociaz na kilka pytan ;)
Fajny event oby wiecej takich, dzieki Maciek.
Kiedy bedą wyniki?
#Zarexoholik
Pytanie: W jakim roku urodził się mc maciek?
Miałem 30 pkt + i dałem loga bo mi się chciało śmiać. Kogo obchodzi kiedy on się urodził? Beka. :
Dlaczego klamiesz?
Gdy wszedlem bylo pytanie o wiek Macka. Sam na to odpowiedzaleś wiec nie pisz, ze cie to nie obchodzilo.
Po 30 pktach dales loga? Wydaje mi sie, ze gdy miales 30 to przerwano konkurs bo bylo setne pytanie.
Pochawal sie, ze tylko kilka osob w tym Ty odpowiedzialo na pytanie ile jagód jest na drzewku w tibii...
1. Mgr Marceki
2.?
3.?
#Tie :)
Czesto logowalem dlatego nie widzialem wyniku
@up
Wyniki zostały podane po ostatnim pytaniu.
@top
Smiać mi się troche chcialo przy pytaniu o to kto gra Jacka Sparrow'a, gdzie odpowiedź brzmiała Johny Depp a nie Johnny Depp. Kiedy moja dogrywka ze Splaxorem ? :p
Zarexoholik?
17-09-2011, 18:47
Pytanie: W jakim roku urodził się mc maciek?
Miałem 30 pkt + i dałem loga bo mi się chciało śmiać. Kogo obchodzi kiedy on się urodził? Beka. : o
dokładnie ten event fajny tylko normalnie rozbraja mnie to ze dobrze odpowiedzialem na pytanie a punktu nie dostalem -. np napsialem kwas siarkowy 4 bo tak mowi z liczbe wiazan oczywiscie punktu nie dostalem ;P pytanie o jacka sparoowa napsialem poprawinie johnny deep niezaliczylo mi pytania potem net kick nie ma to jak wifi i powiedzialem ze mam w dupie ten caly event ;)
No cóż, był i się zmył, warto było wziąć udział, bo nagrody nie są aż tak złe, dziękujemy za event Maciek.
Kaziu Extreme
17-09-2011, 19:43
Jestem 2 i jest mi z tym bardzo dobrzeeeeeeee XD zrobilem wiele glupich bledow mialbym tez tyle co Marecki czyli 42 a nie 37..:D
13 pkt, ale tylko dlatego, ze weszedlem w polowie :/ Ogolnie fajnie bylo, ale niektore pytania byly poyebane. Gratulacje zwyciezcom.
#Lordzik#
17-09-2011, 19:52
Miałem chyba 35 pkt. Gdyby nie kilka debilnych pytań byłbym drugi. Chodzi tu o np. Czego to jest wzór H2SO4? Napisałem, że kwas siarkowy a poprawna odpowiedź to kwasu siarkowego, śmiech na sali, albo manasy - fioletowy a poprawna fioletowego. XD
Pytań chyba nie było 100 także elton z czego i tak 80% to o jakieś miejsca, npc na APO...
Kiedy moja dogrywka ze Splaxorem ? :p
Naszej dogrywki chyba nie będzie bo Adasik awansuje na drugie miejsce - z tego co sie orientuję.
Co do eventu mam kilka zastrzeżeń. W przykładzie (1st post) jest napisane, że nie trzeba podawać jednostek. Jednak przy pytaniu o oporność trzeba było podać jednostkę Om. Napisałem liczbę "1" i system nie zaliczył mi poprawnej odpowiedzi.
Drugie pytanie o koszt biletu do ZOO. Napisałem 20 gp, a poprawną odpowiedzią było 20gp. Gdybym nie wpisał spacji miałbym punkt.
Rozwinięcie skrótu NZSS "Solidarność" też było dziwnym pytaniem. Dla mnie skrótem w tym zwrocie jest NZSS, a wg organizatora widać także Solidarność.
Manasy koloru fioletowego jednak odpowiedź fioletowy również powinna być uznana.
@Kaziu Extreme
Ja też wtedy spadnę i to poza podium, więc nie wiem do czego pijesz. Piszę tylko jak może to wszystko wyglądać.Zauważ, że oficjalna statystyka nie została podana na forum. Swoją drogą te pytania to były podstawy. Da radę zrobić takie pytania, że google czy wikipedia nie byłyby pomocne.
>>Kluczko<<
17-09-2011, 22:14
Event ogólnie spoko, ale szkoda że niedopracowany. Też mi się nie podobało z tymi manasami, albo z green street. W pytaniach pisałeś capital city, a odpowiedź o ulicę brzmiała "city". No i miało nie być jednostek, a jednak trzeba było wpisać "1 om".
Zdobyłem 29 pkt i nawaliłem parę razy literówki.
Gratuluję zwycięzcom :)
Kaziu Extreme
17-09-2011, 22:16
Naszej dogrywki chyba nie będzie bo Adasik awansuje na drugie miejsce - z tego co sie orientuję.
Co do eventu mam kilka zastrzeżeń. W przykładzie (1st post) jest napisane, że nie trzeba podawać jednostek. Jednak przy pytaniu o oporność trzeba było podać jednostkę Om. Napisałem liczbę "1" i system nie zaliczył mi poprawnej odpowiedzi.
Drugie pytanie o koszt biletu do ZOO. Napisałem 20 gp, a poprawną odpowiedzią było 20gp. Gdybym nie wpisał spacji miałbym punkt.
Rozwinięcie skrótu NZSS "Solidarność" też było dziwnym pytaniem. Dla mnie skrótem w tym zwrocie jest NZSS, a wg organizatora widać także Solidarność.
Manasy koloru fioletowego jednak odpowiedź fioletowy również powinna być uznana.
Ta? Awansuje na drugie bo co? Bo 15 latek wycial 20 latkow? AHUSA beka smieje sie z was i dla mnie tez to jest dziwne ze nie zaliczalo fioletowy np. i jesli Adasik bedzie 2 to ja jestem 1 majac 46 pkt ktore mi nie zaliczylo z powodu nieodmienionego wyrazow. Ogolnie bylo wiele innych bek jak wartosciowosc h2so4... charem Kaziu Comeback jestem drugi i nie widze powodu przez wasz placz zdegradowania mnie po za pierwsza trojke:).
Otóż ja widzę powód, dla którego miałbyś zostać zdegradowany. Ten powód to Rosire, który dał mi kicka w trakcie eventu w momencie, gdy miałem 30pkt. Po napisaniu do Mc Macka o tym całym zdarzeniu odpisał mi żebym dalej udzielał odpowiedzi więc przed kickiem zgromadziłem 32pkt, a po kicku 11, co w sumie daje 43pkt i jesteś trzeci... :o
A jest lista dalszych miejsc? Zgromadziłem 35 punktów i jestem ciekaw jak to wypadło na tle innych.
Co do samego eventu - "2 cc" a "2cc" lub "północny - zachód" a "północny zachód" to lekka przesada... , ale i tak propsy ;D
Adasik nie płacz ja też zdbyłem 28 ptk i kick i ze 3 pytania straciłem kaziu 2 miejsce i tego nie zmienisz
Otóż ja widzę powód, dla którego miałbyś zostać zdegradowany. Ten powód to Rosire, który dał mi kicka w trakcie eventu w momencie, gdy miałem 30pkt. Po napisaniu do Mc Macka o tym całym zdarzeniu odpisał mi żebym dalej udzielał odpowiedzi więc przed kickiem zgromadziłem 32pkt, a po kicku 11, co w sumie daje 43pkt i jesteś trzeci... :o
Nie płacz gruby. Może następnym razem uda ci się "legalnie" wygrać a nie znowu jakieś lewe przekręty robisz ;/
BTW;
sam nie brałem udziału w evencie ale z tego co słyszałem to trochę kicha z tymi pytaniami i odp xD oby więcej takich konkursów, eventów itp ale w bardziej przemyślanych godzinach i dniach, a nie sobota wieczór, gdy ci co mają swoje life idą gdzieę ze znajomymi :/
Mc Maciek
17-09-2011, 23:39
Napisane było, że nie należy podawać jednostek, jeśli są one podane w pytaniu. Pytanie natomiast brzmiało: Ile wynosi ich wypadkowa rezystancja?
Piszesz "1km" czy "1 km"? Piszesz "1kilometr" czy "1 kilometr"? W przypadku skrótów nie używamy spacji (przykład: 23:32 Dark Rodo: Sprzedaje wand of inferno [15k], plague [5k], cosmic energy [10k], vortex [500gp] i dragonbreath [1k].).
Rozwin skrot "NSZZ Solidarnosc". Całość byla w cudzysłowie, więc chyba oczywistym było, że chodzi o całość.
Jakiego koloru byly kiedys manasy? Manasy były koloru "fioletowy"? Czy manasy były koloru "fioletowego"?
@Kaziu Extreme
Ja też wtedy spadnę i to poza podium, więc nie wiem do czego pijesz. Piszę tylko jak może to wszystko wyglądać.Zauważ, że oficjalna statystyka nie została podana na forum. Swoją drogą te pytania to były podstawy. Da radę zrobić takie pytania, że google czy wikipedia nie byłyby pomocne.
Nikt nie zostanie zdegradowany z podium, dogrywka między Wami się odbędzie. Nikt poza Wami nie uzyskał 36 punktów. Sprawa z Pietro ma się inaczej i jeszcze nie zostało do końca postanowione, jak zostanie to rozwiązane. Z tego też powodu nie ma jeszcze oficjalnych wyników.
Sasha Rookslayer
17-09-2011, 23:47
hehe, fajny evencik, chociaz mnie na nim nie było ;P
mc dasz wszystkie pytania jakie były ;>?
i kto ma jakie miejsca ;)?
Danke
hehe, fajny evencik, chociaz mnie na nim nie było ;P
mc dasz wszystkie pytania jakie były ;>?
i kto ma jakie miejsca ;)?
Danke
No event się ukończył, trzeba było być, a miejsca jeszcze nie są do końca rozpatrzone, nie długo powinny być wyniki na stronie głównej w nowościach prawdopodobnie. : )
Piszesz "1km" czy "1 km"? Piszesz "1kilometr" czy "1 kilometr"? W przypadku skrótów nie używamy spacji
Od kiedy się pisze 1km? O ile mi wiadomo nie pisze się 1km, a to, że na APO jest to już Wasz błąd. Jednostki zawsze się pisze po wartości (20 zł, 15 gr, 1000 m)
Rozwin skrot "NSZZ Solidarnosc". Całość byla w cudzysłowie, więc chyba oczywistym było, że chodzi o całość.
Szkoda, że nie mam SS'a i jak widać nie było to oczywiste dla wszystkich.
Jakiego koloru byly kiedys manasy? Manasy były koloru "fioletowy"? Czy manasy były koloru "fioletowego"?
Kiedyś manasy miały kolor "fioletowy".
Dostałeś kicka od Rosire mając 30 ptk albo 32 ptk bo już nie rozumiem? Chyba, że odpowiadałeś nie będąc w grze? Na koniec konkursu sprawdziłem i jak byk miałeś 7 ptk, więc razem wychodzi 37-39 co czy tak czy siak daje Ci drugie miejsce.
@Mc Maciek
Myślę, że w w każdym pytaniu powinniście do odpowiedzi wpisać słowo klucz tak jak na egzaminie. Trafisz w klucz masz punkt. Wtedy fioletowy, fioletowego, kwas siarkowy, kwasu siarkowego, 20 gp, 20 gp byłyby dobrymi odpowiedziami.
Mc Maciek
18-09-2011, 09:54
@Splaxor
Niestaty, ale w dalszym ciągu nie mogę się z Tobą zgodzić... :P
@Topic
OSTATECZNE WYNIKI
1 miejsce - ex aequo Mgr Marecki (42pkt) i Pietro (43pkt)
2 miejsce - Kaziu Comeback (37pkt)
3 miejsce - dogrywka pomiędzy Dementos'em oraz Slawoj'em (po 36pkt)
Zapewne będziecie się zastanawiać "co jest grane", jeśli chodzi o pierwsze miejsce. Otóż, z powodu pomyłki Senior Tutora (która nie była uwzględniona w zasadach quizu) Pietro stracił swoje punkty. Gdyby nie ten incydent, zająłby pierwsze miejsce. Dla pewności sprawdziliśmy jeszcze pozostałych graczy: nawet gdyby podliczyć punkty tych, którzy również przelogowali się w trakcie quizu, sytuacja na podium nie uległaby zmianie. Myślę, że przyznanie dwóch pierwszych miejsc jest najuczciwszym rozwiązaniem w tej sytuacji.
Termin dogrywki ustalony zostanie w porozumieniu z Dementos'em i Slawoj'em.
Gratulacje pomysłu, oby takich więcej, lecz te pytania z informatyki dotyczyły tylko obsługi kalkulatora... Powinny zawierać również inne pytania, które można zaleźć w wyszukiwarce.
Pytania moim zdaniem powinny dotyczyć logiki, myślenia, a nie strzelania np. daty twoich narodzin lub ilości depozytów w mieście Capital City.
Cool Story
18-09-2011, 10:09
Gratulacje dla wygranych , ja niestety nie wziąłem udziału .
Gratulacje dla wygranych tylko szkoda że połowa pytań dotyczyła graczy z MAIN.
możecie pokazać ten dyplom ; d???
Gratuluje zwycięzcom. Oby wiecej takich konkurów i może z jeden tak abym i ja mógł być ;p
Prawdopodobnie byłbym na podium, gdyby odpowiedzi liczyły się typu: siódmiak i artur siódmiak, fioletowy i fioletowego :) Ale event jak najbardziej na plus! Czekam na następne quizy.
Ide nauczyc sie czytac do konca XD
Fajny event, oby takich wiecej
Serdeczne gratulacje dla zwycięzców. Podziękowania dla organizatora. Chciałbym zrezygnować z dogrywki dlatego Slawoj jesteś samotnie na trzecim miejscu. Dzięki za rywalizację.
Splaxor jaki honorowy. ;)
# top
Najs najs, teraz zróbcie nowy. ;)
Teraz przydałby się taki event z unikalnymi pytaniami, że nawet wujek google nie pomoże. : )
Gratulacje dla zwyciężonych.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.