Zaloguj się

View Full Version : [Ankieta] Forma servera CS

Crayon
17-09-2011, 14:12
Cześć.

Proste, zasadnicze pytanie. Jaką chcecie formę servera CS? FFA (tak jak teraz z battlefield 2 rank), TP ze strefami rashu, TP bez stref rashu, ale z naciskiem na grę drużynową (zabijanie CT jak nie rozbroją bomby itd), czy MOD (vide War3Mod, COD Mod, BF2 MOD, inny) ?

Liczę na dyskusję, byleby kulturalną i wybór umotywowany argumentem, jakimś dobrym.

Z góry dzięki

Krajon

Azonka
17-09-2011, 14:20
Server TP [strefa rashu] jest moim zdaniem najlepszy.
Jest chociaz troche tej gry 'tp'.

FFA beznadzieja i MOD tez.

Ewentualnie jeszcze bez stref rashu mogloby byc.

ValermanII
17-09-2011, 14:32
Myślę, że mod w ogóle nie wchodzi w grę. Chciałbym bardzo zobaczyć server TP z granicami, lecz mam mieszane uczucia, czy wypali (nie żeby na APO był niski poziom, lecz wątpię, by gracze przystosowali się do gry team play). Mój, jakże ważny głos chciałbym oddać na FFA, najbardziej pasuję do ludności APO.

Szyszus
17-09-2011, 14:58
TP [strefy rashu] przy dużej liczbie adminów (którzy pilnowaliby grę tp), z chęcią pogram ;).

SedaN*
17-09-2011, 15:04
Powiem tak.. orientuję się trochę jak to wygląda teraz a serverami i powiem wam, że kiedyś było bardzo dużo serverów TP a teraz ich strasznie brakuję. Przydałby się jakiś ogarnięty server TP ze strefą raszu. Większość osób leci na jakieś mody, dlatego teraz ich jest najwięcej a tak naprawdę jest na pewno sporo starych wyjadaczy, którzy chętnie pograliby sobie na dobrym serverze TP.

deeL `
17-09-2011, 15:37
Jestem za TP ze strefami rashu. Jak kufnix powiedział, takich serwerów teraz jest mało. Myślę, że ten pomysł może wypalić. Można się też zastanowić nad only Steam, ale w tej kwestii jestem bezstronny.

Oby Ci się Crayon powiodło :>

Diabolix
17-09-2011, 15:58
Jestem za FFA, niekoniecznie z BF2 modem.

Bez przesady, każdy wie, że tutaj TP ze strefami nie wypali. Kilka osób zostanie z TT, będą kampić na respie, a całe CT będzie płakało, bo nie będą ich mogli ubić. Pograją ludzie na tym tydzień i znowu będą pustki, bo nikomu się nie będzie opłacało grać. Jeszcze z tym poziomem administracji tego serwera, to wiadomo, co się stanie po max tygodniu.

Hydra
17-09-2011, 16:02
tp bez strefy rashu.
do tego ogarnąć adminów, wgrać kilka pluginów (potrzebne i 4fun).

Ovner
17-09-2011, 16:04
Strefy rushu to kompletny debilizm i hipokryzja, wiec powinny byc wykluczone z ankiety. Btw 'rash' to z ang. wysypka.
Niech zostanie FFA, bo pojecie o jakimkolwiek teamplayu z graczy tu grajacych ma ok 20-30%.

deeL `
17-09-2011, 16:19
@up
Gra tu mało graczy, a zmiany są po to żeby ściągnąć nowych.

sry za dbl.

n a j o m i .
17-09-2011, 17:59
TP ze strefami rashu. Chociaż szczerze wątpię, aby gracze się przystosowali do tego typu gry. Na początek można zrobić serwer TP bez stref rashu, a po jakimś miesiącu ze strefami. COD totalnie zły pomysł, większość dzieci...

Tricolore
17-09-2011, 18:20
Team Play [strefy rashu] + ff on i lajt.

*Old Karmazyn*
18-09-2011, 07:32
Zaglosowałem na TP [strefy raszu] najlepsza opcja w ten ankiecie , moze cos się ruszy + jakies pluginy+wybór nowych grywalnych adminow

Tie :)
18-09-2011, 10:59
Zdecydowanie jestem za tp bez stref rashu, wreszcie będzie można coś zagrać w teamie, bo do tej pory każdy robił co chciał tłumacząc się typem serwa ( FFA )

DonieX <3
18-09-2011, 13:19
@Up
TP bez strefy rashu skończy się tak jak zwykłe FFA - czyli i tak i tak nie będzie gry TP , buheheh .
@Top
Oczywiście, że TP ze strefą rashu, choć i tak nie wierzę w to , że będzie to tak wyglądać jak każdy sobie wyobraża. Lecz możę frekwencja na serwerze jak i poziom wzrośnie dzięki grze TP na serwie . ;)

Crayon
18-09-2011, 13:48
@Up
TP bez strefy rashu skończy się tak jak zwykłe FFA - czyli i tak i tak nie będzie gry TP
Ale bądź co bądź - gra będzie wymuszała wykonanie celów mapy, więc jako tako trzeba będzie iść po bombę nawet jeśli nie za bardzo się ma ochotę, bo kamp place jest przyjemny i ciepły

DonieX <3
18-09-2011, 14:12
Ale bądź co bądź - gra będzie wymuszała wykonanie celów mapy, więc jako tako trzeba będzie iść po bombę nawet jeśli nie za bardzo się ma ochotę, bo kamp place jest przyjemny i ciepły

No tutaj się z tobą zgodzę, ale trzeba pamiętać, że admini musieliby być na serwerze, bądź też odpowiednie pluginy wgrane na serwer :) Także powodzenia w działaniach, mam nadzieję, że w końcu to ruszy, bo zawsze mi się przyjemnie grało na tym serwerze ;d

Patryk1551
18-09-2011, 18:51
TP bez stref rashu :) Niekiedy jest, że TT rozłożą namiot na respie i co gracze mają czekać aż te pizdy zechcą sobie podłożyć pakę XD? Wiadomo strefy znikają ale po ok. 1 min, a to za długo.

DonieX <3
19-09-2011, 18:27
TP bez stref rashu :) Niekiedy jest, że TT rozłożą namiot na respie i co gracze mają czekać aż te pizdy zechcą sobie podłożyć pakę XD? Wiadomo strefy znikają ale po ok. 1 min, a to za długo.

Są odpowiednie pluginy, które zapobiegają tego typu akcjom ;) Poza tym, jak ktoś Ci będzie kampił na respie to raz na ruski rok, a dla mnie serwer TP bez strefy raszu na APO to jest bez sensu. ;) Takie jest oczywiście tylko moje zdanie ;d

Patryk1551
19-09-2011, 19:37
Nie można też "zabronić" agresywnej gry osobom, które są w ct :) Skracanie zawsze zajebiste!

Mafixen
20-09-2011, 03:02
Ja myślę, że Team Play [strefy rashu] powinien być dobrym pomysłem, to tyle ode mnie.

`Arcuś
20-09-2011, 09:27
Tp + strefy rashu. Gra powinna byc zespołowa i rozgrywac się poprzez komunikacje głosową.

Ovner
20-09-2011, 13:36
Strefy rushu to hipokryzja sama w sobie. Zabraniaja jednego z elementow teamplayu, ktory rzekomo poprawiaja.
Imo zmiana profilu serwera na TP nic nie da, polowa nsow i tak blyszczy bezmozgowiem, a teraz jeszcze zaczeloby to wplywac bardziej na ogolny wynik meczu, zamiast na ilosc zgonow danej osoby.
Jesli chcecie zmienic profil serwera na TP - zacznijcie od graczy.

Romus
20-09-2011, 15:35
@Up
Po co ty cokolwiek komentujesz i bredzisz głupoty ne temat graczy skoro w ogóle nie przebywasz na serwie. Po to są bany i admini aby nie było idiotycznych zachowań ze strony graczy.

@Top
Oczywiście że tp ze strefami rashu.

Patryk1551
20-09-2011, 15:49
Jak TP to only Steam :) To nie jest wydatek kupić ten głupi klucz za 15zł, a chociaż ilość odpałów spadnie o 90%
Ovner ma rację, jeśli chcecie serwer TP to osoby grające tam muszą mieć jakiekolwiek pojęcie o grze zespołowej, a chyba wszyscy wiedzą jak było na FFA :) Jeszcze jak nie miałem perma to pamiętam co tam niektórzy odpierdalali, wiadomo są admini i oni się tym zajmą, ale admini nie zawsze są :)

TuK!
20-09-2011, 22:24
Jak TP to only Steam :) To nie jest wydatek kupić ten głupi klucz za 15zł, a chociaż ilość odpałów spadnie o 90%
Ovner ma rację, jeśli chcecie serwer TP to osoby grające tam muszą mieć jakiekolwiek pojęcie o grze zespołowej, a chyba wszyscy wiedzą jak było na FFA :) Jeszcze jak nie miałem perma to pamiętam co tam niektórzy odpierdalali, wiadomo są admini i oni się tym zajmą, ale admini nie zawsze są :)
Widocznie chłopcze, nie znasz się na cenach cd keyów.
Po za tym, maksymalnie 20 osób z tego forum ma steama a połowa z nich by grała, więc te 10 następne uzupełniają nsy.
A tak nawiasem spójrz ilość banów na blu, wiesz nie każdy steamowiec gra uczciwie.
#top
oczywiście, że tp ze strefami raszu.
wgrajcie też blacklisted.cfg ;)

Patryk1551
20-09-2011, 22:42
Widocznie chłopcze, nie znasz się na cenach cd keyów.

No dobra chłopcze pomyliłem się, cd key kosztuje AŻ 30zł

Po za tym, maksymalnie 20 osób z tego forum ma steama a połowa z nich by grała, więc te 10 następne uzupełniają nsy.
Serw 20 slotów, 20 osób z forum ma steama, a przecież są jeszcze inne fora i pewnie kilka osób ze steamem znalazło by się do gry.

A tak nawiasem spójrz ilość banów na blu, wiesz nie każdy steamowiec gra uczciwie.
Nie to zły pomysł :) Nie będę sprawdzał tej gównianej blacklisty.

oczywiście, że tp ze strefami raszu.
namioty namioty namioty

blacklisted.cfg działa tylko pod steam, po drugie - ryzykowna byłaby forma zmiany servera na steam, nie wiem czy Najwyższa Góra by się zgodziła.

W ankiecie dominuje server TP, a w postach, tych z innych tematów cały czas była gadka o jakimś modzie. Skąd taka zmiana nagła?
Zmądrzeli :) Mody są dla ciot.
Serwer TP bez stref rashu, tylko właśnie trudna decyzja z tym ns czy steam ;d Mi osobiście nie widzi się serwer TP dla ns, jeszcze niedawno myślałem że może wypalić, ale pograłem na takich i po prostu jest chujnia. Jak ns to tylko FFA, mody.

Crayon
20-09-2011, 22:47
blacklisted.cfg działa tylko pod steam, po drugie - ryzykowna byłaby forma zmiany servera na steam, nie wiem czy Najwyższa Góra by się zgodziła.

W ankiecie dominuje server TP, a w postach, tych z innych tematów cały czas była gadka o jakimś modzie. Skąd taka zmiana nagła?

KozaQ ZiooM
21-09-2011, 08:16
TP bez stref raszu jest Okej, ale z drugiej strony nsy.. Większość nsów nie wie co to ffa, a co dopiero tp. Only steam był by z4j3b1sty.

Aha, jak coś to mam na sprzedaż steama 2k11, m.in gry cs 1.6 i cscz i csczds.

*Old Karmazyn*
21-09-2011, 09:53
Cały czas płaczecie o te nsy , a to gówno prawda na nsie tak jak i na steamie każdy może czitować , chyba po to są admini zeby byli i banowali takich pacjentów , kontakt do adminów jest więc nie widze problemu.
Po 2 narzekacie na TP ze strefami raszu , K**** ludzie , mówicie że nie mają ludzie pojęcia jak grać na takich servach to sie nauczą prosta sprawa...

Kto będzie chcial to będzie reklamowal server i będzie grywalność...

DonieX <3
21-09-2011, 18:51
TP bez stref raszu jest Okej, ale z drugiej strony nsy.. Większość nsów nie wie co to ffa, a co dopiero tp. Only steam był by z4j3b1sty.

Aha, jak coś to mam na sprzedaż steama 2k11, m.in gry cs 1.6 i cscz i csczds.

Oke, połowa NS'ÓW nie wie co to TP, ale zauważ też to, że jeśli jest TP to każdy zacznie bardziej ogarniać i się dowiadywać. Nie będzie latania po całej mapie, ct będą rozstawieni na bsach,bo nie będą mieli możliwości rashować tak jak to się ciągle dzieje na serwerze.

Moim zdaniem serwer TP bez strefy rashu jest bez sensu. Najlepsze rozwiązanie - TP ze strefami.

spenser
22-09-2011, 15:52
Moim zdaniem najlepszy by był serwer TP z granicami rashu :) jak grac TP to TP :)) Mody typu Cod, Warcraft są zbędne, osoby które będą grały od początku będą miały wieksze szanse pokonać przeciwnika który dopiero zaczyna grać na serwerze..

Roftl Master
26-09-2011, 11:46
wy chcecie wprowadzic serwa tylko dla steam, jak nie ma kompletu ludzi podczas s + ns?

powodzenia, grajcie sobie w tym elitarnym gronie 5 osob

DonieX <3
29-09-2011, 14:02
Nie ma sensu robić serwa tylko STEAM,bo to bez sensu. Chcecie się pozbyć cheaterów? Wzmocnijcie ekipę adminów. :) Ludzie na steam też mogą cheatować i to bez żadnych konsekwencji. A co do tematu to będzie coś realizowane czy tak nie bardzo?:)

Krulowiec
29-09-2011, 15:19
Team Play [strefy rashu]

Chociaż ciężko się pewnie będzie przestawić graczom z FFA.
Poleci więcej banów za brak TP to się nauczą.

ValermanII
06-10-2011, 10:08
Myślę, że nie ma co czekać i tracić hajsu.. trzeba się wziąć do roboty. Jeżeli Crayon nie masz czasu, to wyznacz inną osobę. Server słabo się rozwija, ba.. w ogóle się nie rozwija. Ankieta wyraźnie wskazuję, czego oczekują gracze/admini.

Kto będzie chcial to będzie reklamowal server i będzie grywalność...
Nie chcę Cię martwić, lecz raklama na innych serwisach gówno daje, a prawdziwa reklama kosztuję.

ps. o only steamie zapomnijcie.