View Full Version : Nokia n97
.:Hugo:.
18-09-2011, 17:00
Tak jak w temacie co myślicie o tym fonie...
Pisać zalety jak i wady.. A i która lepsza n97 czy n97 mini??
z góry thx:cool:
Ale pytanie :D No oczywiście ,że N97 bo ma na klawiaturze coś w rodzaju takiego touchpada,myszki .Lepsza wydajność.
19-09-2011, 19:05
Nikt nie wie co to za telefon, że sie nikt nie wypowiada?XDD
Zalety:
- Nokia N97 to bardzo stabilny telefon, z uwagi na symbian, którego prostota po prostu nie daje mu szans do zwieszeń
- Dosyć duży i wyraźny ekran
- Fajne zawiasy klawiatury qwerty, bardzo płynnie działające
- Nawigacja nokii bardzo szybko łapie FIXa
Wady:
- Idź z duchem czasu, symbian/nokia to przeżytek, to tak jakbyś kupił nowego kompa i zainstalował na nim Win XP - wszystko ładnie, pięknie, ale to STAROĆ
- Klawiatura qwerty lubi nawalać - pojedyncze przyciski przestają działać, bądź po ich wciśnięciu literka wyskakuje kilkukrotnie (wada większości telefonów z pełną klawiaturą)
- Ze względu na prostotę, symbian to system bardzo ograniczony - mała ilość aplikacji, praktycznie zerowa częstotliwość update'ów
- W tej cenie masz ogromny wybór telefonów o wiele wydajniejszych/nowocześniejszych
Podsumowując:
Jeżeli szukasz telefonu, z którego możesz dzwonić i smsować, bierz N97. Jeżeli szukasz kombajnu multimedialnego, który przy okazji daje możliwość wykonywania połączeń i wysyłania SMSów, bierz coś z gamy Androida.
Mam nadzieję, że pomogłem :D
Miałem nokię n97 przez ponad rok. Powiem Ci tak:
Świetnie się pisze smsy, często się zacina tak że musisz wyjąć baterię, w nocy robi okropne zdjęcia (widać białe tło od lampy błyskowej) Teraz nabyłem N8 i powiem Ci że n97 w porównaniu właśnie do N8 jest telefonem tylko do pisania smsów. ;) Nie polecam!
21-09-2011, 16:32
#up
No właśnie miałem kupować n8, ale za rok mi się kończy abonament wiec wtedy sobie wymienie na n8...
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.