Zaloguj się

View Full Version : Propozycja zmniejszenia ilo?ci kcc na serwerze

Lethornek
21-09-2011, 13:57
Wpadłem na pomysł jak można zmniejszyć zdecydowanie ilość kcc na serwerze, polega On na wpłacaniu kasy ( nie ważne czy na stronce czy w pokoju loterii ).
Po wpłacie np. 500kcc main / 10kcc rook przez graczy zostawałby zwiększony exp ( Oczywiście trzeba wpłacić przykładowo 5% do puli aby dostawać expa ) Zwiększone pkt. doświadczenia mogą być przez godzinę lub do restartu - obojętne ! Pomysł wypali na 100% bo każdy prawie ( z h lvli ) ma X plecaków kasy a lvl szybko nie idzie...

Za szybko by leciał lvl ? To wyjebać SL'e a z blessami by się traciło kilka % lvla... Tak powinno być -.-

Czekam na Wasze opinie ( napinke ) ;/

#Zarex
Skąd wiesz że nie grałem h lvlem ? Nie wiesz czym gram lub grałem po Lehornie więc milcz -.-
To 500kcc to tylko propozycja i nie wpłaca tego jedna osoba tylko każdy chętny a po uzbieraniu danej kwoty będziesz miał np godzinę zwiększonego expa więcej -.-
Naucz się czytać, później Pierdol pisz.

cd.
Zarex
Ty myślisz że na APO miałem / mam tylko Lethorna ? Moja jedyna postać ? Sam sobie nie zdajesz sprawy jak często mnie widujesz HaHaHaHa :>

#Splax
Przecież to są szczegóły, które można dopracować....

#sPoxter
Mówisz że moje propozycje są banalne ? Znajdź jeszcze jedną, którą napisałem w przeciągu roku to będziesz dobry (:
Wymyśl lepszy pomysł na zmniejszenie kasy na serwie.
ps. doczytaj temat do końca, nawet masz pogrubiony sposób na szybkie wbijanie lvli.

Awe
21-09-2011, 14:01
swietna propozycja miszczu, na pewno zmniejszy to ilosc kcc na tym noob serwie.

TuRoczeK
21-09-2011, 14:11
Jestem na nie, ponieważ za szybko leciałby levur.

Ale kasy na servie na pewno byłoby mniej.

Zarexoholik?
21-09-2011, 14:15
Pomysł wypali na 100% bo każdy prawie ( z h lvli ) ma X plecaków kasy a lvl szybko nie idzie...

Nie masz zielonego pojęcia o tym jak idzie exp na wyższym levelu, bo nigdy takim nie grałeś - to raz. Dwa, że nie każdy expi z lootem.

Jestem na NIE, bo nikt zdrowo myślący nie wpłaci tylu kcc, żeby przez jakiś czas mieć większy exp. : o

#Zarex
Skąd wiesz że nie grałem h lvlem ? Nie wiesz czym gram lub grałem po Lehornie więc milcz -.-
To 500kcc to tylko propozycja i nie wpłaca tego jedna osoba tylko każdy chętny a po uzbieraniu danej kwoty będziesz miał np godzinę zwiększonego expa więcej -.-
Naucz się czytać, później Pierdol pisz.

Setny ownerze lethorna ile razy mam ci pisać. Spójrz na swój podpis to raz, dwa, że nie grałeś h lvlem - i ja to wiem i ty to wiesz. Trzy, że ty myślisz, że tylko osoby, które wpłacą kcc będą miały tego expa? To jest żałosna propozycja, taka jest prawda.

Hide
21-09-2011, 14:15
nie wiem po co to xd jest od tego hot'a ;)

lv ma długo lecieć, bo jest h lv. Zmniejszy się ilość kcc, a zwiększy h leveli :( i nic się nie zmieni xd

Splaxor
21-09-2011, 14:27
Czy wg Ciebie jest osoba co wpłaci 25 kcc po to, aby mieć powiększony exp przez godzinę? Myślę, że nikt nie traciłby 25 kcc, aby mieć exp do restartu, który może nastąpić w każdej chwili.
Po drugie tylko ci, którzy wpłacili 5% do puli będą mogli korzystać z extra expa. Może to być 10 osób na serwerze bo inni wpłacą przykładowo 2%. Jak dla mnie głupi pomysł. Nie przejdzie na 100%.

@edit
Lethornek ja wypowiadam się na temat propozycji, która się pojawiła, więc mogłeś troszkę więcej caszu poświęcić na przemyślenie jej i dobrać dobre ceny.

Xelix
21-09-2011, 14:38
Jestem na nie.
Lepszym sposobem na zmniejszenie ilości kcc na serwerze byłoby wprowadzenie w życie tej propozycji:
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=88191

Diabolix
21-09-2011, 15:20
Jak dla mnie, pomysł jest bez sensu, więc, oczywiście, jestem na "nie".
Dlaczego? Dlatego, że znowu będzie dyskryminacja low lvli, bo nikt z nich nie będzie mógł sobie na to pozwolić. Pomyśl chwilę, zanim coś takiego znowu napiszesz, pomoże.

Jest to, chyba, najgorsza propozycja, jaką przejrzałem w ostatnim czasie. W ogóle nieprzemyślana i niedopracowana.

TuK!
21-09-2011, 15:26
Ty i te twoje idiotyczne propozycje, może od razu dajemy 500kcc i otrzymujemy za to mniejszy % expa, heh.
#top
Na nie.

Plendil
21-09-2011, 15:26
Można by to trochę zmienić tzn. Po wpłaceniu xxx kcc (rook,main) dostawalo by się książke, list czy coś tam i mogłoby być to na godziny ( klikając raz by się włączało, klikając 2 by się wyłączało. Myślę, że to by bardziej zachęciło graczy do wpłacania kcc. Wymyśliło by się na ile godzin ile kcc itp. Jestem na Tak przy drobnych zmianach...

Asill
21-09-2011, 15:37
Zdecydowanie nie:mad: Ponieważ ja na swojej postaci mam tylko 50kcc nie licząc eq i nigdy nie kupywałęm z allegro, a co powiedzą jeszcze mniejsze lv
???:confused: Przemyśl tą propzoycje

Adasik
21-09-2011, 15:45
Jest za dużo kasy na serwerze? -Ok. Może i jest to problem, ale tylko z winy administracji, która robi loterie raz na parę miesięcy, a na loterii pieniędzy idzie najwięcej.
Szybkie expienie to drugi problem. Od lat za szybko się expi na tym serwerze mając na myśli fakt, że jest tu exp x5. Jaka tu logika kiedy 1400lvl wbija lvl w 15-20min, a ja 2400+ mam lvl w 25-30min?
Co za tym idzie to fakt, że nie należy jeszcze bardziej skracać czasu wbijania poziomów. Druga sprawa jest taka, że stracą na tym małe lvle, którzy nie mogą sobie skrócić expa, bo ich zwyczajnie nie stać na wpłacenie marnej kwoty 10kcc. Propozycja nieprzemyślana i do bani. :o

Mr Fsza
21-09-2011, 15:59
Nikt ci nie kupi expa 1% - 100% na to 4h za tyle kasy .

ogólnie z expem źle można to trochę na zmianach .
100 lvl na 1h i 1%-100% płaci pewną ilość kcc
200 lvl i tak cały czas coraz więcej do pewnego poziomu XxxX

przecież oni wcale nie chcą zmniejszać tej kasy xD to wynika z tego ile dodają nowych npc które i po jakiej cenie sprzedają niektóre itemki ; ppp
chyba że są t*** bo sami nie wiedzą co robią i co piszą .

ale jestem na nie . ; d szkoda mi kcc

Viseq
21-09-2011, 17:14
Jak dla mnie pomyśł dobry, ale kasa za zwiększenie expa lvlowo zwiększana. Przykładowo 100 lvl płaci 100 cc za godzine expa 20%+ [przykład!] lub taki 2k lv placi 2kcc za godzine wiekszego expa. Oczywiscie mozna to przemyslec dokladnie, bo poki co troche napisana na szybko XD. jestem na tak.

sPoxter
22-09-2011, 20:39
Jestem na Nie. Żałośna propozycja nie dość że lvl szybko leci nawet na tym zasranym 2000. To ty jeszcze chcesz aby za kase zwiększyć expa ? pomyśl chłopie. A kasa tak czy tak będzie i tyle.. [od zajebani* będzie kasy]
Pss. Nie wiem czemu ale twoje propozycje są banalne ;o

A.J #17
24-09-2011, 19:30
W końcu ktoś to wszystko genialnie przemyślał .

# Jestem jak najbardziej na Tak .

Marek
24-09-2011, 21:39
Powiem tylko tak - nie gram na żadnym z serwerów apo ale zawsze rozumiałem jedno pojęcie = im większy lv tym większe szanse na bogactwo. I tak naprawdę nie ma problemu z kasą na apo bo jak widać nie każdy może do tego dojść. Nie każdy ma tyle kasy. Są i tacy co mają jej nadmiar a są i tacy co jej nie mają więc nie kumam w ogóle propozycji na zmniejszenie kcc na serwerze....jeżeli Wam coś nie pasuję to czemu Wy nie doszliście do bogactwa na apo ? Zazdrościcie ? W ogóle nie wiem jak można być zazdrosnym o pieniądze w pixelowym świecie hahaha...Dla mnie to rzecz nie pojęta...ja mogę zacząć grę wbić 2klv i nie mieć kasy a i tak nie będę narzekać i zazdrościć. Pamiętajcie , że to gracze sami do tego doszli ( nikt im nie pomagał ) a nawet jeśli wygrali jakąmś loterię to nikt Wam nie broni jej wygrać....ogólnie te wszystkie pomysły na zmniejszenie kasy na serwerze wiążą się z osobami co zazdroszczą kasy innym...skoro Oni mają dużo kasy czemu Wy nie możecie mieć ? Dlaczego Ci którzy grają na apo b.długo mają mieć wprowadzane propozycje aby im kasy ubywało ? W rl tibi też zazwyczaj tak jest , że im większy lv tym więcej kasy i niektórzy mają jej tyle , że hohoho i jakoś cipsoft nie próbuję wprowadzać zmian likwidując kasę na ots. To chyba normalne , że im dłużej stoi ots to tym więcej kasy...Zazdrościcie ?

Creatynka
24-09-2011, 21:41
Jeżeli mamy zmiejszyc ilosc kcc na serverze to napewno nie w ten sposob.Mysle ze jest wiele innych jak np w propozycji dementosa o HOTA niby malo znaczna roznica lecz napewno daloby sie we znaki.

Marek
24-09-2011, 21:45
Jeżeli mamy zmiejszyc ilosc kcc na serverze to napewno nie w ten sposob.Mysle ze jest wiele innych jak np w propozycji dementosa o HOTA niby malo znaczna roznica lecz napewno daloby sie we znaki.

ku.rwa nie gram na tym ots lecz powalają mnie takie propozycje nawet kiedy kierowane są z strony administracji...po jaki chu.j chcecie zmniejszać kasę na otsie ? przecież nikt Wam nie broni zdobyć jej samemu...Gdybyście Wy ją mieli nigdy byście z taką propozycją nie wyjechali więc ogarnijcie się. Nie przeklinam nigdy ale już mi nerwy puszczają....kto Wam broni taką kasę osiągnąć ?

Sethan
25-09-2011, 23:10
Wystarczy pobierac miesieczne oplaty za domki.
SL- 200cc + brak ich w potworach.
Task na wardach to gbp sli wiec malo kto je teraz kupuje.

Blessy zwieksza ilosc kasy bo bedziemy mniej padac.

####
Wracajac do tematu, NIE.
Komu sie chce to robic.

Takanori~
30-09-2011, 22:19
Ja jestem na tak, chociaz nie do konca chce mi sie wierzyc, ze daloby to dlugo trwaly efekt, ale sprobowac mozna :D