Zaloguj się

View Full Version : Szk?a Kontaktowe (Soczewki)

elmO.
26-09-2011, 20:57
Mam prośbę... doradził by mi ktoś jakiej firmy nosi soczewki i jakich używa płynów do nich, bo mam soczewki Johnson & Johnson i używam płynu iWear all-in-1- bassic, mam taki problem bo muszę soczewki nosić cały dzień, ponieważ trenuje i jeżdżę motorem, i nie mogę w tym czasie nosić okularów :|,w tym miesiącu kończą mi się soczewki, planuje teraz kupić z jakimś "wzrokiem"

Jak to ma znaczenie to moja wada wzroku to : op. -2.00 i ol. -1.75

Moje pytanie w waszą stronę :

1. Jakie soczewki doradzacie...
2. Jakie płyny...
3. Jakieś inne uwagi...

4. Zaproponujcie jakiś wzorek :) :):);)

@@ Viseq

Aprilia :D

A po co plyn? Ja nosze soczewki juz od roku i nawet ich nie zdejmuje na noc, bo i tak mi nic nie ma ;D Ale jak juz kupowac soczewki to polecam Ciba Vision albo Pure Vision ;)

No ja ściągam na noc bo oczy po 10~~ h noszenia mnie pieką bardzo :| i płynem na noc je oczyszczam od zbędnego syfu, który później czuje w oczach jak bym miał ziarenka piasku w oczach..

@@@@

Prawdopodobnie mam zapalenie :| spojówki ... oko mam całe czerwone :| szczypie mnie... mimo tego, że ściągam soczewki codziennie na noc :|...

Viseq
26-09-2011, 21:10
Jedynie mogę pomóc Ci przy kolorze - całe białe i tylko żrenice widać aaa no i jeszcze jedna rzecz która mnie zainteresowała to motor. Na jakim motorze latasz?

N-series
26-09-2011, 21:20
moja dziewczyna nosi i pare kolezanek co znam ,spytam to edytuje i ci powiem:)

Cleyu
26-09-2011, 21:59
A po co plyn? Ja nosze soczewki juz od roku i nawet ich nie zdejmuje na noc, bo i tak mi nic nie ma ;D Ale jak juz kupowac soczewki to polecam Ciba Vision albo Pure Vision ;)

n a j o m i .
26-09-2011, 22:07
A po co plyn?
płyn jest po to, aby je chyba wyczyścić, nie? jeżeli nie będziesz go używał, możesz dostać zapalenia czegoś tam, ale wiem, że jest to bardzo trudne do wyleczenia.

#t
Ciba vision, jak kolega wyżej

~Bocianex~
26-09-2011, 22:42
plyn maly okolo 20zl albo duzy 50zl - w medyku takie ceny
ja sam nosze soczewki kosmetyczne i potrzebna jest do tego odpowiednia higiena w innym przypadku dojdzie do zapalenia spojowek i mozesz pozegnac sie z sokolim wzrokiem : ) zapieczetuja ci sie oczy ^.-

Devixx
27-09-2011, 11:01
Ja noszę 3 miesięczne firmy Bausch&Lomb są to soczewki 'Optima FW' do tego płym Bausch&Lomb RuNu. Polecam b&l bo są najbardziej znaną i najlepszą marką ;d Można w nich spać ale najlepiej chodzić w nich tak po 3-4 dni, wkońcu oczy potrzebują trochę świeżego powietrza.

Xelix
27-09-2011, 16:12
płyn jest po to, aby je chyba wyczyścić, nie? jeżeli nie będziesz go używał, możesz dostać zapalenia czegoś tam, ale wiem, że jest to bardzo trudne do wyleczenia.

#t
Ciba vision, jak kolega wyżej

Nie czegoś tam tylko spojówki :D

Sam noszę soczewki kontaktowe lecz osobiście polecam jednodniowe soczewki.
Firma: Acuvue TruEye
Ich nie można czyścić płynem ponieważ one są bardzo cienkie i źle potem dopasowują się do oka (spadają).
Jeśli chodzi o płyn to w 100% polecam All in one light - jak miałem soczewki miesięczne to ich używałem.

Za dwa tygodnie kupuję soczewki miesięczne - najlepsza marka lecz nie pamiętam jej, mogę chodzić w nich 2 tygodnie, następnie zdejmuje na noc i zakładam ponownie rano i drugi tydzień chodzę nie zdejmując bez skutków ubocznych. Noszę dwa lata to wiem coś o tym :)