View Full Version : laggi nie wiem co zrobi? ;/ ??
Cześć mam pewien problem ponieważ miałem komputer 5 lat i był strasznie stary tibia chodziła bardzo dobrze ale chciałem pograć w inne gry wiec brat wymienił mi ze środka karte graficzną i Płyte główną karta graficzna to Ge force 6600 128bit mam 1GB ram 1,7 procesor jak włączam tibie i gdzieś ide to nie chodze płynnie jak wchodze w menedżer zadań jak włącze tibie 100 % uzycie procesora tibia RL dobrze chodzi a ta się zaś tnie ;/ nawet instalowałem starszy sterownik do grafy troche lepiej ale i tak nie moge grac proszę o szybką odpowiedz po drugie mysle że to przez komputer a nie przez inernet bo internet mam ok wirusów nie mam defragmentowałem dyski :( i robilem formata prosze o pomoc !
a jaki system masz jak masz win 7 to lagi bd mieć i nic z tym nie zrobisz napisz jaki system masz
Strzelam:
Options > Graphics > Advenced > Adjust framerate limit - tutaj dajesz 40-50.
nie mam windowsa 7 tylko mam windows XP ustawilem Adjust framerate limit 40-50 i tak dalej to samo a jak chciałem się bić to wtedy dopiero mnie lagguje ;/
Ero Senin
30-09-2011, 11:32
Strzelam:
Options > Graphics > Advenced > Adjust framerate limit - tutaj dajesz 40-50.
To co magik napisał tylko ustaw limit fps na 25-30
no i co stego i tak dalej nie wiem co mam zrobic żeby tak nie lagowalo ;/
zainstaluj viste ja mam viste na starym kompie i o lagow
nie mam visty po drugie chcialem zainstalowac windows 7 ale nie mam pliku boot.bin żeby się botowała płyta sama więc to odpada ;///
Skorzystaj moze z mojego poradnika xD ?
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=81655
NA nowo wgraj sterowniki m.in. do karty graficznej. mialem podobny problem.
zaraz zobacze ten program a jeżeli chodzi o sterownik to jaki bo nie wiem wgrałem NVIDIA ForceWare Drivers 71.84 WHQL taki sterownik ale i tak sie scina
kurde dalej tak samo game booster nie pomógł jak chodze to nie płynnie chodzi tylko tak sie scina ;x jakieś jeszcze rady może?
Może najpierw spróbuj poczytać słownik ;/
#Radził bym skorzystać z poradnika Xelixa albo próbuj ze sterownikami
Sir Krystian
01-10-2011, 07:35
Maciejas ogar nie obrazaj chlopaka nie kazdy musi byc polonistą.Ziom reinstal win xp zrob i nie wgrywaj za duzo i bedzie chodzic jak marzenie
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.