View Full Version : Tibia na Netbooku.
Witam wszystkich mam pewien problem. Posiadam Netbooka HP. Gdy gram na nim w Tibie 7.6 lekko mi sie przycina, muli. Czy jest jakis sposob, abym mogl grac normalnie i plynnie?
Prosze o szybka odpowiedz! :)
Ryśku xD
02-10-2011, 11:31
Może to wina internetu , skoro Ci laguje.
Nie nie. To nie jest lagowanie tylko takie przycinanie sie. Mam internet neo 1 mb i na innym kompie chodzi mi normalnie.
ja też czasem gram na netbooku na apo i mam toshiba nb 500 i to jest wina netbooka poprostu na nim bd ci sie przycinać tak jak mi
Nic zupelnie nie da sie zrobic? Nie ma zadnego sposobu aby cos zmienic?
Rastamanek
02-10-2011, 13:05
Drogi Szymonie,
w ustawieniach tibii, ten suwak na dole ustaw na max'a, może to coś pomoże? jak nie, jest jeszcze wyjście abyś spróbował zmienić priorytet procesu tibii.
KePuczasta
02-10-2011, 13:38
Mi się osobiście tibia nie ścinała a netbook'u... Może to nie jest wina neta, ale na stopro kompa...
Lepiej podziel sie z nami informacja jaka masz kartę graficzne i inne duperele... Moze wtedy ktos odkryje dlaczego ci sie tibia scina...
Ja sie na tym, za bardzo nie znam, ale moze moja wskazówka ci sie przyda... :<
Sorc Kingow
02-10-2011, 14:09
Może to wina internetu , skoro Ci laguje.
Ta moze byc wina neta jak ma bezprzewodowego od np: orange ,Era
(t-mobile),czy tam cyfrowy polsat to jest od tego ze jak siedzisz w miejscu gdzie masz zasieg edge to ci lagguje a gdzie siedzisz w miejscu hsdpa (tym lepszym ) to cie nie laguje , ja mam neta z (oragne free)
i netbook (Acer aspire one 250) tak samo laguje ale juz mi to mineło z tymi lagami wiec siedze w miejscu gdzie jest zasieg hsdpa i jest ok
wiec lepiej bedzie jak napiszesz nam z czego masz neta i jakiego czy bezprzewodowego czy flash net (taki na kabel)
Mam normalna neostrade ze wszystkimi kablami i modemem 1 MB! Jak podlacze ja do innego kompa to mi sie Tibia nie tnie wiec wina jest w komputerze.
Mam netbooka HP mini
procesor Intel Atom N450 (1.66 GHz) - Intel NM10
pamięć operacyjna 1 GB
dysk twardy 250 GB
matryca 10,1" WSVGA LED BV (panoramiczny)
rozdzielczość 1024 x 600 pikseli
wbudowany modem HSDPA
system operacyjny Windows 7 Stater
3 złącza USB
wbudowana kamera 0,3 Mpix
Prosze to sa parametry
Sir Krystian
02-10-2011, 17:01
windows 7 i wszystko jasne.Mnie takze tak przycina na win 7 na xp nie
Oto rozwiązanie problemu: http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=96837
Temat zamykam.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.