PDA

View Full Version : Wymiany na stronie

Toxic
02-10-2011, 11:53
Witam was otóż przed chwilką widzę co raz więcej tematów z osobami które mogą wymieniać postacie.

Nie uważacie że powinna powstać taka opcja na stronie ARMII??

Otóż powstałaby nowa zakładka wymiany na której można by było kupywać lub sprzedawać postacie.

Oczywiście nie potrzeba by było do tego numeru kont ani passów,wszelkie pieniądze powinny znajdować się w plecaku lub w depozycie.

Następnie postać kupiona pojawiała by się na waszym koncie ;)

Tak samo by było z wymianami postać za postać.

Np gracz 2k ed wymienia się za 1,5ek + jego dopłata w plecaku(lub depo) mówmy 200kcc.

Gracz 2 k ed widzi propozycje 1,5 ek +200kcc w kasie oboje akceptują i się cieszą wymiana ;)

Oczywiście aby złożyć ofertę pieniążki muszą być na postaci inaczej wyświetla się napis za mało pieniędzy masz na koncie.

Wszelkie transfery i transakcje mogłyby się odbywać tylko i wyłącznie podczas długiego restartu.Dlaczego?

Otóż byłaby mniejsza praca nad skryptami które chroniła by przed kradzieżami mówię tu o np:

wysłałeś ofertę graczowi z wymiana twój 1k ek za 2k ed oczywiście twoja dopłata 1kkcc po wysłaniu oferty wszedłbyś na postać wziął pieniążki z postaci a tamten gracz by dostał sama postać ;>

Musiałyby powstać jakieś blokady albo transfery odbywałby się tylko i wyłącznie podczas długiego restartu :)

Fajnie by to wyglądało przypominają mi się czasy grania w fife manager kiedy nadchodzi sezon transferowy ;D

Oczywiście jeśli Mortiis by chciał za takie wymiany byłaby drobna opłata co za tym idzie ?? Mniej kasy na serwerze....

Ps.Bardzo proszę o zmianę tematu na : Wymiany na stronie

Azielu$
02-10-2011, 11:57
Napisane na odpierdol. Nie da się tego czytać...

#topic
Jestem na nie.

#down
Jesteś debilem czy tylko udajesz? Nie chodziło mi tylko o stylistykę, ale o to, że napisałeś tą propozycję jak jakiś niedorozwój. Skoro ja mam iść do podstawówki to ty wypierdalaj do księgarni po swój 'Pierwszy Elementarz'.

Sasha Rookslayer
02-10-2011, 12:07
To nie Fifa ziomuś :D
Dobrze jest, jak jest teraz, nic nie potrzeba zmieniać.

NIE

Mr Fsza
02-10-2011, 12:13
Tak i taki koleś będzie miał na swoich pasach wszystkie h levele ;d fajnie ; d

można coś takiego zrobić ale na innej zasadzie

Nick.......... level -400 profesja -zamienia postać o nicku .......... lvl - 400 profesja - i coś takiego

jeżeli takie coś by się dało to czemu nie ; D

potem klikasz OK daje ci pasy ty ustawiasz swoje zmieniasz r key i takie coś no ale raczej to by musiało być płatne ; ]

Toxic
02-10-2011, 12:15
Fsza szkoda zachodu z ta zmiana r keya -.- Przecież nikogo nie stać na wszystkie h levele... xD

John Cena
02-10-2011, 13:15
Jestem na nie ,wymiennicy są lepszą opcją niż ty napisałeś że wymiany na stronie...

Adasik
02-10-2011, 13:29
Piszesz jak PoKeMOn! Propozycja wcale mi się nie podoba, bo skoro są osoby chętne do wymian to czemu mamy im tego zabronić? Robią to dobrowolnie poświęcając swój czas. Jeśli miałaby być jakaś zmiana przy wymianach to może taka, że Administracja wyznaczyłaby jedną osobę z ekipy do przeprowadzania wymian zamiast stu nołnejmów.

jak nie wiesz co to są znaki przystankowe to zapraszam do podstawówki
Znaki przystankowe? Co to jest? Muszę się cofnąć do podstawówki, bo mnie tam nauczyli o znakach przestankowych zamiast przystankowych?

Pazdzioszek
02-10-2011, 13:35
Czytałem 3x,za trzecim razem CHYBA zrozumiałem o co chodzi.. i muszę przyznać ,że większego idiotyzmu dawno nie widziałem.
Dobrze jest jak jest , tyle.

Shervolia
02-10-2011, 13:40
Jestem na nie, bo oczywiście jakby był jakiś błąd, to postaci już raczej się nie odzyska... I winnego niema xd

KePuczasta
02-10-2011, 13:47
Propozycja nawet fajna... Mozna bylo by zniwelowac ewentualnie mozliwosci kradziezy, ale pomyslales o wymianach np. pacc?
Raczej w to watpie...
Napisales to tak, ze zanim doszlam do tego, o co ci konkretnie chodzi, musialam przeczytac to jeszcze raz (stylistyczne zero)
Zaznaczylam 'tak' poniewaz propozycja po duuzych przerobkach byla cy do przyjecia... Nie chce mi sie wiecej rozpisywac, sami najlepiej wiecie o co mi chodzi... -.- Pozdro...

Toxic
02-10-2011, 13:54
Jestem na nie ,wymiennicy są lepszą opcją niż ty napisałeś że wymiany na stronie...

No właśnie nie są lepsi...Co raz to nowi maja pozwolenie i co raz więcej wałków.... Np :Sendo Drenthe ;)

Domcio Old
02-10-2011, 14:01
toc przeciez masz osoby wymieniajace i masz rynek postaci na intergaming.info...
jestem na nie

stoweczka2
02-10-2011, 14:13
Jestem na nie jest dobrze a po 2 syf by sie zrobił na stronie kazdy by spamił

Splaxor
02-10-2011, 14:20
Witam was otóż przed chwilką widzę co raz więcej tematów z osobami które mogą wymieniać postacie.
Dziwne... Od prawie trzech miesięcy nikt nie ma oficjalnego pozwolenia na wymiany, więc wyślij mi na PW te tematy z nowymi osobami co mogą wymieniać postacie.

@topic
Co do propozycji to jest ona dobra, ale napisałeś to w tak chaotyczny sposób, że zrozumiałem z tego jakieś 50%. Taką wymianę można wprowadzić, ale każda wymiana na stronie powinna być płatna. System powinien pobierać podatek w wysokości 10% wpłaconej kasy. Jeżeli sprzedajemy postać za 1000 kcc to podatek z tej wymiany to 100 kcc. Wiem, że się nie opłaca, ale może to sposób na pozbycie się kasy. Jeżeli jest wymiana postać za postać to także powinna być wpłacana jakaś opłata do kasy.
Jeżeli postac za postać + dopłata. Z dopłaty zabiera 10% podatku.
Przykład: Postać Zenek za postać Franek + dopłata 100 kkc. Gracz Franek wpłaca do banku 100 kcc i otrzymuje postać Zenek, a Zenek otrzymuje postać Franek i 90 kcc.
To tak prosto opisane, a wtedy ten system będzie miał jakiś sens.