PDA

View Full Version : Propozycja konkursu do wygrania 1000z?

Mortiis
08-10-2011, 13:28
Wpadlem na taki pomysl, aby uruchomic serwer 7.6 konkursowy na czas np. jednego miesiaca, nagrody bylyby pieniezne w zaleznosci od ilosci osob ktore chcialyby wziac udzial w konkursie. Po miesiacu wszystkie postacie zostalyby przeniesione na glowny serwer 7.6.
- Wygrana bylaby przeznaczona dla osob bedacych na 1,2,3 miejscu pod wzgledem ilosci zdobytego exp'a, mozliwa jest oczywiscie zmiana ilosci nagrod czy kwoty w zaleznosci od ilosci osob bioracych udzial w konkursie.
- rozgrywka 1 miesiac
- exp na serwerze bylby x5 lub wprowadzony zostalby exp-stage ktory przy np 400lvl wynosilby x5 tak jak na glownym serwerze
- co do funduszy na nagrode to widze dwie opcje: pierwsza to taka ze na serwer wstep mialyby tylko osoby posiadajace PACC, druga opcja to taka, aby zalozenie postaci na serwerze konkursowym bylo platne sms'em, mozliwe wtedy byloby ograniczenie ilosci osob bioracych udzial w konkursie, np robimy max 200 miejsc i nagrody nie przekaraczajace sumy 600zl, jezeli 200 osob zdecydowaloby sie wziac udzial w konkursie i byloby wiecej chetnych, moglibysmy zwiekszyc ilosc slotow oraz nagrody np 350 slotow - kwota przeznaczona na nagrody 1000zl
- serwer moglby byc czynny 24/7 lub moglby byc czynny w pewnych godzinach np codziennie od 15:00-1:00 aby nie bylo placzu ze ktos ma szkole przez wiekszosc dnia.

Prosze o wasze wypowiedzi co myslicie o takim konkursie i jakie opcje wam odpowiadaja lub nie w takim konkursie? oraz czy zdecydowalibyscie sie wziac udzial w konkursie gdyby trzeba bylo wyslac smsa lub platnosc za zalozenie postaci na serwerze konkursowym?

Jeszcze dodam ze jezeli platnosc bylaby za zalozenie postaci to oczywiscie kazda postac na serwerze konkursowym posiadalaby na czas konkursu konto promocyjne.

Heaven
08-10-2011, 13:32
Ciekawa propozycja.

Ja byłbym za opcją "- serwer moglby byc czynny 24/7 lub moglby byc czynny w pewnych godzinach np codziennie od 15:00-1:00 aby nie bylo placzu ze ktos ma szkole przez wiekszosc dnia.", byłaby możliwość w miarę równej gry (nikt nie puszczałby cave na noc itp).

Chętnie wziąłbym udział :) Ale zapewne i tak nic nie wygram :p

@edit
Mam jedno pytanie: czy będzie od razu start z Main? Jeżeli z ROOK, to jak będzie w przypadku, jeżeli gracz wybierze grę na ROOK'u i będzie właśnie na ROOK na pierwszym miejscu statystyk?:)

Majdzik
08-10-2011, 13:34
pomysl dobry ja mogl bym troszke pograc ;]

- serwer moglby byc czynny 24/7 lub moglby byc czynny w pewnych godzinach np codziennie od 15:00-1:00 aby nie bylo placzu ze ktos ma szkole przez wiekszosc dnia.
a co do tego co napisales to nie koniecznie moglo by byc tak ze wiekszosc osob ma szkole mozesz wziasc pod uwage ze osoby ktore tu graja tez pracuja nie zawsze maja pierwsza zmiane wiec predzej bym byl za 24/h ;]

Noł Nejm
08-10-2011, 13:34
Wpadlem na taki pomysl, aby uruchomic serwer 7.6 konkursowy na czas np. jednego miesiaca, nagrody bylyby pieniezne w zaleznosci od ilosci osob ktore chcialyby wziac udzial w konkursie. Po miesiacu wszystkie postacie zostalyby przeniesione na glowny serwer 7.6.
- Wygrana bylaby przeznaczona dla osob bedacych na 1,2,3 miejscu pod wzgledem ilosci zdobytego exp'a, mozliwa jest oczywiscie zmiana ilosci nagrod czy kwoty w zaleznosci od ilosci osob bioracych udzial w konkursie.
- rozgrywka 1 miesiac
- exp na serwerze bylby x5 lub wprowadzony zostalby exp-stage ktory przy np 400lvl wynosilby x5 tak jak na glownym serwerze
- co do funduszy na nagrode to widze dwie opcje: pierwsza to taka ze na serwer wstep mialyby tylko osoby posiadajace PACC, druga opcja to taka, aby zalozenie postaci na serwerze konkursowym bylo platne sms'em, mozliwe wtedy byloby ograniczenie ilosci osob bioracych udzial w konkursie, np robimy max 200 miejsc i nagrody nie przekaraczajace sumy 600zl, jezeli 200 osob zdecydowaloby sie wziac udzial w konkursie i byloby wiecej chetnych, moglibysmy zwiekszyc ilosc slotow oraz nagrody np 350 slotow - kwota przeznaczona na nagrody 1000zl

Prosze o wasze wypowiedzi co myslicie o takim konkursie i jakie opcje wam odpowiadaja lub nie w takim konkursie? oraz czy zdecydowalibyscie sie wziac udzial w konkursie gdyby trzeba bylo wyslac smsa lub platnosc za zalozenie postaci na serwerze konkursowym?

Jeszcze dodam ze jezeli platnosc bylaby za zalozenie postaci to oczywiscie kazda postac na serwerze konkursowym posiadalaby na czas konkursu konto promocyjne.

Hmm propozycja fajna, wręcz bardzo fajna. Ale wstęp na serwer płatny przez przelew/sms, i osoba dostaje automatycznie pacca. Do tego w godzinach od 15-22 serwer on dzięki czemu będą wyrównane szanse.

@offtopic
Mortiis, wejdziesz dzisiaj na gg jak będziesz mieć czas ? Mam jedną sprawę do Ciebie.

Sherlock
08-10-2011, 13:39
1000 zł za miesiąc grania w Tibie? Myślę, że spokojnie uzbierasz ponad 200 osób... Dodaj ankietę. :p

Karpek
08-10-2011, 13:44
Bardzo fajny pomysł. Gdybym grał dalej to bym wziął zapewne udział i wygrał. (:

#Logest
08-10-2011, 13:52
Po 1. szalony/za dobry jesteś, żeby z własnej kieszeni dokładać, aby grali.
Po 2. propozycja dosyć ciekawa, myślę iż 24/7 będzie najodpowiedniejsze.
Po 3. Nie skorzystam bo wolę 8.42.
Po 4. Sukcesów życzę :)
edit:
sms za własny slot, 10.98 i automatycznie będzie pacc.

.Voorlon.
08-10-2011, 14:00
ofc ze wzialbym udzial w konkursie, dobry pomysl

Xelix
08-10-2011, 14:02
Uważam, że wszyscy gracze powinni zacząć grać od pierwszego poziomu ponieważ wszyscy wiemy że na wyższym poziomie po prostu więcej zdobywa się doświadczenia/h. Osobiście nie wziął bym udziału w takim konkursie, ponieważ nie mam ochoty expić - znudziło mnie to nawet za taką nagrodę.

palobo
08-10-2011, 14:14
Z jednej strony propozycja jest dobra, z drugiej jednak nie. Już tłumacze czemu - 1000zł dla nastolatka to kupa kasy, więc zapewne 3/4 z grających pomyśli: "miesiąc odpuszczę szkołę, pogram, wygram kasę, a potem nadrobię zaległości". Gówno prawda, większość przez ten stracony czas zaliczy spadochron.
Reasumując, konkurs bardzo ciekawy, jednak na wakacje, ew. ferie.

P.S.
A co powiecie na małą zmianę, mianowicie wygrywa tylko top1 (zwycięzca zgarnia wszystko), a nagroda będzie pula składająca się z wpłaconej kasy?

Sethan
08-10-2011, 14:14
1. Zrobic balans
2. Update
3. Ogarnac ST/GMów bo każdy robi co chce. Wybraleś COMA ktory nie wchodzi juz od miesiaca, ST daje bana komus z RS'em zeby nie padł itp.
Nie wchodzisz na server to nie wiesz ;)
4. Nastepnie zrobic konkurs lecz kazdy od 1 poziomu. Server musi być 24/7 moze dlatego, ze sa osoby ktore graja tylko w nocy?
I zrobic przelicznik expa zeby po zakończeniu konkursu przegrani cos z tego mieli ;p Ja np wiem, ze nie mam szans wbic najwiecej expa lecz chętnie bym zagrał na tym serverze.

SMS 10zl to mało mysle, ze konkurs wypali.

#Mortiis
Kazdy bedzie z poczatkowym eq?
Troche dziwne ;P
Czyli zaczniemy od 1 poziomu z nowym nickiem? Bedziemy zakladac nowe postacie na tym serverze a po miesiacu zostana one przeniesione ?

I niech nie bedzie GMów na tym serverze bo wiadomo kto wygra ;d
Najwyższa ranga tutor + TY z TYGRYSEM.

Nastepna sprawa.
Zrobisz konkurs przed update to nikt nie przyjdzie. Połowa bedzie chciala zrobic questy na głownym serverze.

#######
Beda to pierwsze pieniadze zarobione przez ZAREXA xDDDDD

Mortiis
08-10-2011, 14:21
Rozgrywka bylaby tylko na main jak i nagrody, byc moze postac od razu bylaby na main, a moze trzeba by bylo przejsc rookgard, ale z expem x200 albo wiecej? o ile bylby exp-stage to rookgard moze nie zostalby zapchany na poczatku? ale raczej nie wyobrazam sobie zeby 350 osob zalogowalo sie jednoczesnie na rookgardzie, mam na to pewne rozwiazanie, otoz mozna zrobic polaczone dwa serwery konkursowe, dzieki temu jezeli jeden bylby zapelniony to mozna by bylo grac na drugim dokladnie ta sama postacia co na pierwszym, cos jak channele w metinie.

Serwer konkursowy bylby wlasnie od 1 lvl ewentualnie od 15 lvl na main od razu, takze bylaby ciekawa rywalizacja przez miesiac, a dla osoby ktorym nie uda sie byc w czolowce beda mialy szanse na szybsze zdobycie 400lvl niz na glownym serwerze 7.6 pod warunkiem wprowadzenia exp-stage. Tak jak wspominalem wszystkie postacie zostalyby wraz z itemami przetransferowane na glowny serwer 7.6

- Serwer od 1lvl lub od 15lvl na main od razu postac
- lacznie na nagrody chce przeznaczyc cala wplacona kwote, wiec jezeli wiecej osob wplaci bedzie wieksza nagroda
- te potencjalne 1000zl zostaloby podzielone na 3 pierwsze miejsca wiec 1 osoba nie bedzie mogla wygrac wszystkiego, jezeli bedzie wiecej wplat mozna tez zrobic wiecej miejsc ktore wygraja.
- Przelicznika expa nie bedzie poniewaz korzysc kazdy juz bedzie mial z exp stage ktory dopiero np na 400lvl osiagnie x5

Kowal'2.0
08-10-2011, 14:36
No nie wiem czy ktos moglby rywalizowac z Zarexem, Adasikiem czy Deadsem...wymienilem prawdopodobnie pierwsza trojke :)

Ogolnie pomysl dobry ale wyniki konkursku juz sa ustalone :D

Jak dla mnie żenada i nie wziałbym nawet udziału.

Kogo ty chcesz oszukac??

Kimus The Master
08-10-2011, 14:40
Dobry pomysl no ale zeby na tym serwerze testowym nie bylo tych tutorów co sa na glównym APO tylko zebys ty Mortiis tam dogladal

<Magiczny>
08-10-2011, 15:08
Nie umiecie zdobyc wiecej graczy i robicie jakis zalosny konkurs w ktorym dzieci beda wagarowac miesiac i szarowac po 10.

Sasha Rookslayer
08-10-2011, 15:22
Dla mnie ciekawy pomysł, ponieważ coś się dzieje.
Ja niestety nie wezme udziału w Konkursie, ponieważ nie wydaje pieniążków na Pixele, sorry Mortiis. Wole expić na prawdziwym APO :p
A po 2 osobiście nie chciałoby mi się expić od nowa, od 1 lvla, ani nie miałbym czasu NacurViać po 20h dziennie ;<

A jak to wypadli to powinien być jeden Server, jak na głównym i ludzie by grali Albo Rook, albo Main.. A nie jakieś 100 milionów Serverów.
Wtedy czołówka z Rooka, tak jak i czołówka z Maina by wygrali konkurs ;<

Lecz dla mnie ten cały Konkurs jest bezsensu i nie wprowadzi większej ilości ludzi w gre... Lepiej róbta UPTEJT, a nie... ;D:D
+ Dla Mortiisa, który wpadł na tak zacny Pomysł :eek::eek:

1st R. Boonek
08-10-2011, 16:00
Przeciez to jest raj dla spinki czlowieku ogarnij co ty w ogole teraz wymysliles XD na tym servie by panowala jedna wielka nienawisc, a ludzie byliby jeszcze wiekszymi ku***mi niz sa na zwyklym 7.6

do czego to prowadzi?

/jestem na nie

/btw
1. Shar
2. Boty <- rozgrywka nie bylaby fair :] bo niby czemu ma wygrac ten co ma 2 braci ktorzy graja w tibie?Xd albo ten ktory jak np. ja umie nie zostac wykryty ze swoimi programami?O.o

Elite Filutek
08-10-2011, 16:14
Hmmmmm dla mnie niby dobry pomysł ale jak tam pare up powiedziało bot/ shar ;/.
Można wprowadzic coś takiego od maina od razu z 15 lvl . 24/7 , przez 1 miecha
I tak nie wezme udziału ;)
Pzdr i dodaj sonde; p

Lethornek
08-10-2011, 16:21
W sumie pomysł fajny, nie będę miał czasu za dużo grać na takim serwerze ale na pewno bym pograł :) Kiedyś były loterie z nagrodami typu pendrive a teraz zł xD

Zarexoholik?
08-10-2011, 16:22
Nie widzę sensu, bo i tak wygrałbym ten konkurs. Zresztą jaki sens ma robienie konkursu, w którym liczą się godziny spędzone na expie? Jak dla mnie żenada i nie wziałbym nawet udziału.

Mix Master
08-10-2011, 16:33
Nawet dobra propozycja ale jednak bym coś pozmieniał.
Tak jak napisał Zarexoholik

Zresztą jaki sens ma robienie konkursu, w którym liczą się godziny spędzone na expie?
Ja bym do tego dodał szukanie jakiś ukrytych itemów, i np. Osoba z największym expem która by nie miała wszystkich itemów po prostu by nie wygrała.
+ jakies zagadki czy coś tego typu.

Oficjalnie jestem na Tak ( tylko żeby były jakieś zmiany.)

Ciasny Wiesiek Come Back
08-10-2011, 16:59
Jak dla mnie pomysł spoko :)

Najlepiej serwer 24 / 7

A nie do 15:00 - 01:00 bo przecież nie było by na czym expić ;/

A co do opłat to zależy ile :/

HpX3
08-10-2011, 17:31
gut idea, ale z tym ze trzeba mieć pacca żeby wbic to zupełnie nie potrzebne.
Pomyśl na tym servie nie da się wbic więcej niz 300 lvla bez pacca , więc siłą rzeczy ludzie by go kupowali. Takie coś przyciągnie bardzo duzo nowych graczy.
No i warunek musi być taki ze trzeba założyć nowe konto.
Zrobisz takie cos i server odżyje.

Mr Fsza
08-10-2011, 19:47
w sumie takie maniaki co grali do allegro na apo pewnie by wrócili jak by to się okazało prawdą bo by chcieli być pierwsi i zrobić xD

mi to tam obojętnie .

Eklerq
09-10-2011, 12:23
Ciekawy pomysł, na pewno przyciągnie rzeszę graczy, którzy będą chcieli się wykazać swoją umiejętnością szybkiego zdobywania punktów doświadczenia. Sam może się skuszę, ale wątpię, że wygram, bo mam mało czasu i konkurencja jest na zbyt WYSOKIM poziomie - chodzi mi oczywiście o skill maniakowania.

ps. Mortiis, załóż sondę, bo Ci temat skasuje :p

KePuczasta
09-10-2011, 13:07
-serwer moglby byc czynny 24/7 lub moglby byc czynny w pewnych godzinach np codziennie od 15:00-1:00 aby nie bylo placzu ze ktos ma szkole przez wiekszosc dnia.
Najodpowiedniejsza mysle była by "wersja" z ogrniczeniem czasowym, przynajmniej przez ten czas ktos my pilnował tego czy nie biegaja cavy, i ograniczyli przynajmniej troche ilesc "booterów" (perma im za booty wtedy!!)

sms za własny slot, 10.98 i automatycznie będzie pacc.
Zastanawia mnie to czy to nie za dużo, ale jak najbardziej jestem za tym zeby sloty byly płatne... Nie wiem, może okolo 3zł nie wiecej, ale jednak cos sie odbijesz, Mortii (xd)... :D

Przeciez to jest raj dla spinki czlowieku ogarnij co ty w ogole teraz wymysliles XD na tym servie by panowala jedna wielka nienawisc, a ludzie byliby jeszcze wiekszymi ku***mi niz sa na zwyklym 7.6
O dziwo z tym się zgodze, dlatego uważam, że server takowy powinien byc online tylko czasowo i powinny nad nim "czuwać" jakies osoby z administracji (z 2-och mniej wiecej GM'ów) , żeby po prostu choc* tam (choc* troche), gra była fair i żeby sie userzy trzymali regulminu...
RYGOR QR?*WA

#OFC

Jestem na tak, z małymi zmianami...

I ten konkurs nie przyciagnie powaznych graczy, tylko jakies dzieci, ktore maja za duzo czasu na exp ^^
Powaznych graczy? Powazni to sa ludzie pracujacy na poczcie, to jest gra, sila napedowa takich gier sa przeważnie dzieci ktore nie maja co robić...
A konkurs ten przyciagnie graczy, bo dzieje sie cos nowego, ciekawego czego nigdzie indziej nie było....
Tylko, miejmy nadzieje, ze na jednym pomysle sie nie skończy...

Qwerty92
09-10-2011, 13:25
żeby po prostu chodz tam (chodz troche)
Gdzie mam iść? Naucz się pisać baby :*

Co do tematu jestem na tak ale udziału nie wezmę bo szkoda czasu skoro i tak nie wygram.

Szulcyk Aka Esine
09-10-2011, 13:46
Jestem na tak, napisze sie do paru PG i napewno ponad 400 osob bd xd
///EDIT
Moze zamiast 7.6 zrobic server 7.7? Mniej botow itp. : )

Ryśku xD
09-10-2011, 14:00
Widać , że mortiis jedzie już teraz po całości żeby graczy przyciągnąć ;p
Może wezmę udział w konkursie ;p

Joogi
09-10-2011, 14:12
Zero pkowania, zero kultury, zero zasad, kazdy tylko aby miec respa i wbic pare %. Jeden wielki chaos, do tego tyle botow i cave ze nikt by tego nie ogarnal XDDD

Wystarczajaco na 'nie', elo.

Crak .
09-10-2011, 14:17
#Joogi
Mortiis napisał, że gdyby było dużo zainteresowanych można by było zrobić channele.

#
Mam do tej propozycji neutralny głos, bo z jednej strony fajnie, że są jakieś nowe konkursy, a z drugiej na APO znajdzie się jakiś no-life, który nie pracuje, nie chodzi do szkoły i będzie grać cały czas, więc nikt nie będzie miał z nim szans. Więc sam nie wiem. ;)

Poiwo
09-10-2011, 14:32
ta gm zrobi temat bez sondy nie usuną a jak gracz to od razu i potrzeba od nowa pisać ...

oczywiście był taki server pod 8.42 co dało się wygrać kasę i grało po 1200 osób na 1200 jakiś rok temu i kto wbił najwięcej expa w miesiącu miał chyba 250zl a rocznie do wygrania było 1000zl ; D
jednak to się okazało wielkim kłamstwem i servera szlak trafił ; d

Jarken
09-10-2011, 14:47
Ale gówno robicie z tego OTSa hahaha, jak to przeczytałem wybuchłem śmiechem :confused: :confused:. <ciach> Cie Mortiis, przecież to wiadome że wygra dziecko które nie chodzi do szkoły, lub chodzi ale siada w 1 gim. . Dla mnie taki konkurs to śmiech śmiech i jeszcze raz śmiech, ponadto miałem Cię za fajnego gościa a takimi propozycjami mnie dobijasz, i pewnie nie tylko mnie. Te 1000 zł czy mniej, ktoś kto wygra musiałby chyba dać rodzicom za prąd i pacc'i? Reszte przeznaczy na kcc z allegro. BEKA XDDD:eek:
Przyciągaj ludzi na OTS ale nie takimi dennymi i materialistycznymi propozycjami, lepiej poświęć więcej czasu na sensowny UP a nie na taką kupę.

Soi
09-10-2011, 14:57
Hmm.. spoko pomysl nawet nawet, ale z opcja 15:00-1:00 bo jak wiadomo niektore osoby maja czas 24/7 z uwagi na siedzenie na glowach rodzicow bez pracy i szkoly... Co uwazam byloby nie fair w stosunku do ludzi normalnych ktorzy chodza do pracy/szkoly. :)
Tak ale od 15 do 1.

Orson_Pall
09-10-2011, 15:05
UWAGA! OD DNIA 26 GRUDNIA 2008r. OBOWIĄZUJĄ NOWE ZASADY!
Nowość: Do każdego tematu MUSI zostać dodana sonda:

Jestem na nie. Wymysl cos, co pomoze Ci przy okazji rozreklamowac jakos server. Ten konkurs spowoduje tylko podzialy i klotnie miedzy graczami. I ten konkurs nie przyciagnie powaznych graczy, tylko jakies dzieci, ktore maja za duzo czasu na exp ^^

mateuszek
09-10-2011, 16:10
Jeśli ma to służyć przyciągnięciu nowych graczy to 300 slotów to za mało : )
+ pierwszy tydzień za darmo a jeśli chciało by się grać dalej było by już trzeba zakupić pacc.
+ żeby odebrać nagrodę było by trzeba posiadać pacc.

Osobiście jestem na TAK

Ferrum
09-10-2011, 16:27
Propozycja mi się bardzo podoba, raczej nie mam tu nic do zarzucenia. Będzie trzeba tylko zaostrzyć dyżury ST/GM'ow w takiej sytuacji skoro takowy serwer miałby wypalić. :)

Devixx
09-10-2011, 16:33
Jeżeli ten pomysł wejdzie w życie - już widzę ile osób zawali szkołę w 1 miesiąc xd..
Konkurs jaki nagroda mi się podoba.

rumun
09-10-2011, 17:22
Jak najbardziej na nie! Zrob lepiej tego up'a zamiast chore konkursy!

Domcio Old
09-10-2011, 18:05
oczywiscie jestem na tak ;) propozycja mi sie bardzo podoba ; D moze nawet przez to wiecej bedzie ludzi na servie gralo ; D i zeby server byl online tak od 16 do 2 w nocy ;) i y bylo git

stoweczka2
09-10-2011, 18:55
Jestem na Nie wiadomo wygra ten co nie uczęszcza do szkoły i pracy co spędzi najwięcej na expie czyli wiadomo student aka Zarex l;)

Mortiis
09-10-2011, 18:59
Po pierwsze to ja sie nie odbije jak ktos stwierdzil, gdyz caly zysk ktory musimy najpierw opodatkowac przeznaczymy na nagrody!

Jezeli chodzi o godziny otwarcia to mam ciekawy pomysl, mysle ze wam sie spodoba, mianowiscie mozna by bylo swoja konkursowa postacia zdobywac danego dnia exp tylko przez np 4 godziny max, pozniej exp przestawalby byc dodawany danego dnia, mozna by bylo pozostac zalogowanym w celu uzupelnienia zapasow, sprzedazy lootu itp. serwer bylby czynny 24/7 lub, aby lepiej pilnowac botterow od 7 rano do 24-1 ? wtedy nie byloby narzekania ze akurat ktos jest w szkole albo w pracy i nie byloby narzekania ze ktos jest no lifem i gra 24/7 lub dzieli w 5 osob konto, jezeli znalezlibysmy osoby dzielace konto od razu wykluczalibysmy je z konkursu poprzez bana na postac. Oczywiscie mogloby sie zdarzyc ze ktos z tym samym adresem IP bedzie dzielil konto i wtedy niestety niewiele zdzialamy, jednak jezeli ktos bedzie dzielil konto bedzie tez musial podzielic sie z druga osoba wygrana, wiec wcale tak duzo nie zyskaja te osoby nawet jezeli udaloby im sie wygrac, co o tym sadzicie?
Kazdy mialby dziennie do dyspozycji 4h grania ktore musialby jak najlepiej wykorzystac, oczywiscie mozemy podyskutowac o innej ilosci czasu przeznaczonego dziennie na zdobywanie expa.

Mozemy tez zrobic kategorie nagrod czyli np nagroda dla jednej osoby ktora bedzie miala najwiecej wbitego expa po miesiacu, nastepna nagroda dla osoby ktora wykona najwieksza ilosc questow? (z tym moze byc drobny problem, ale da sie to policzyc), kolejna kategoria to nie wiem skille ?:D lub najwiekszy mlvl? sam nie wiem... zaproponujcie cos...
Oraz jak sadzicie czy z kategoria questy bedzie to mozliwe? tak aby nie bylo sytuacji ze kilka osob bedzie mialo tak samo duzo zaliczonych questow? czy na APO 7.6 jest wystarczajaco duzo questow, aby mozna bylo rywalizowac w ilosci ich wykonania? liczyc moglyby sie tez wszystkie pojedyncze zadania u npc, kazda akcja ktora zmienia stan jakiegos questu.

Czas okreslony danego dnia na expienie powodowalby tez taki skutek ze serwer nie bylby tak przeciazony, poniewaz podczas otwarcia serwera nie beda musieli wszyscy na raz sie logowac.
Jezeli chodzi o kanaly swiatow to przeprowadzilem wstepne testy i wypadly dosc pomyslnie, tak wiec ilosc potworow i wielkosc mapy moglaby zostac zwiekszona w zaleznosci od ilosci kanalow, dla dwoch kanalow mielibysmy 2x wiecej respow, 2x wieksza mape mogaca pomiescic wiecej osob jednoczesnie bez scisku.

Sfera
09-10-2011, 19:03
POmysł jest ok ale po co te hary przenosić na 7.6 jak można je poprostu usunąć a ci ludzie co tam by chcieli grać to tylko dla konkursu a nie żeby potem mieć lvl na 7.6 a all ludzie by poszli na tego new serva jak znam życie

Show 2.9.1
09-10-2011, 20:38
A ja myślę że 90% ludiz nie będzie chciało opuścić tego serwera zęby znów latać z 3k lvlami . : ))

POmysł jest ok ale po co te hary przenosić na 7.6 jak można je poprostu usunąć a ci ludzie co tam by chcieli grać to tylko dla konkursu a nie żeby potem mieć lvl na 7.6 a all ludzie by poszli na tego new serva jak znam życie

Nie nie tylko dla konkursu 4fun i po wspominać jak to kiedyś było kiedy największe lvle to były 400-500 .

Ferrum
09-10-2011, 20:44
Mozemy tez zrobic kategorie nagrod czyli np nagroda dla jednej osoby ktora bedzie miala najwiecej wbitego expa po miesiacu, nastepna nagroda dla osoby ktora wykona najwieksza ilosc questow?

Z ilością wykonanych questów moim zdaniem raczej odpada, ponieważ teraz w questach dużo osób pomaga sobie nawzajem i jest zbyt łatwo je wykonać. Przyznanie nagrody dla osoby, która wbije najwięcej expa w ciągu miesiąca to chyba najrozsądniejsza decyzja, mlvl da się wybocić chociaż myślę że porządek na serwerze będzie utrzymany - gracze będą sprawdzani na bieżąco. Ogólnie bardzo ciekawie, ale bez przesadyzmu z niektórymi opcjami, aby później nie było problemu.

A.J #17
09-10-2011, 21:25
Mozemy tez zrobic kategorie nagrod czyli np nagroda dla jednej osoby ktora bedzie miala najwiecej wbitego expa po miesiacu, nastepna nagroda dla osoby ktora wykona najwieksza ilosc questow? (z tym moze byc drobny problem, ale da sie to policzyc), kolejna kategoria to nie wiem skille ?:D lub najwiekszy mlvl? sam nie wiem... zaproponujcie cos...

hm jakby nie było ograniczenia jak to napisałeś , ze max do 4 h , to mozna byłoby zrobić nagrode , nie za skille , lub mlvl tylko za czas online kto grał najdłuzej . tylko , ze max 4 h dziennie online to jest swietny pomysł moim zdaniem .

Co do questów mysle , ze jest ich na tyle i mozna byłoby ze sobą jak najbardziej rywalizowac .

Kaziu Extreme
09-10-2011, 21:27
Zrob taki serwer jak go opisujesz a potem po miesiacu zrob sonde czy zostawic taki serwer czy usunac, a postacie ktore zwyciezyly przeniesc na glowny serwer jesli ludzie beda za usunieciem tego konkursowego.

Ilu
09-10-2011, 22:46
Po co robic takie cos, wiekszosc graczy z normalnego 7.6 przejdzie na ten nowy, i na zwyklym bedzie mniej osob. Potem czuje ze bedzie tak jak z APO ROX, bedzie blaganie zeby server zostal bo kazdy chce byc najlepszy a na normalnym servie jest to troszke trudne gdyz sa juz 3k lvle. Mysle ze powinienes wymyslic jakis inny sposob by nie odciagac graczy z normalnego 7.6. Mysle ze to bedzie ne wypal jak APO ROX

HpX3
09-10-2011, 22:53
Dobry pomysł jest z tym ,że w każdej kategorii był by konkurs. Począwszy na lvlu , skończywszy na fishingu. Oczywiście na rooku również powinna być konkurencja.

Bysio
10-10-2011, 02:54
To może i ja się wypowiem. Ogólnie jestem na tak. Podoba mi się ten pomysł aby postaciami konkursowymi można było wbijać exp tylko przez określoną ilość godzin dziennie. Co do nagród za skile chyba nie ma to sensu skoro każdy grał by te ustalone 4h ;]. Taki konkurs na pewno odciążył by trochę respy na głównym serwerze. Ja osobiście nie wziął bym w nim udziału.

Toxic
10-10-2011, 04:39
a ja bym proponował zrobić pacc -czasowy który kupujesz za sms.Co się równa z większymi zarobkami dla Mortiisa bo ci co będą chcieli grać nocki będą musieli częściej inwestować w sms ;) A żeby inni nie stękali pacc mógłby się odnawiać 3 godziny na 24h.

Venarek
10-10-2011, 09:50
Moim zdaniem, dobrym rozwiązaniem co do expienia, byłoby wprowadzenie staminy. Gracz, który zużyłby przykładowo 3h staminy, nie miałby expa x5, tylko np x3. Gdy zużyje 6h i więcej - wtedy jego exp wynosci x1.

Co do samego konkursu, jestem jak najbardziej na tak(:

Show 2.9.1
10-10-2011, 09:53
Po co robic takie cos, wiekszosc graczy z normalnego 7.6 przejdzie na ten nowy, i na zwyklym bedzie mniej osob. Potem czuje ze bedzie tak jak z APO ROX, bedzie blaganie zeby server zostal bo kazdy chce byc najlepszy a na normalnym servie jest to troszke trudne gdyz sa juz 3k lvle. Mysle ze powinienes wymyslic jakis inny sposob by nie odciagac graczy z normalnego 7.6. Mysle ze to bedzie ne wypal jak APO ROX

I o to chodzi juz dawno powinien powstać nowy serwer 7.6 nie masz pojęcia ile grało by tam ludzi z takim rozbudowaniem jak jest teraz ... : )

a ja bym proponował zrobić pacc -czasowy który kupujesz za sms.Co się równa z większymi zarobkami dla Mortiisa bo ci co będą chcieli grać nocki będą musieli częściej inwestować w sms ;) A żeby inni nie stękali pacc mógłby się odnawiać 3 godziny na 24h.
Jestem jak najbardziej za : ))

Moim zdaniem, dobrym rozwiązaniem co do expienia, byłoby wprowadzenie staminy. Gracz, który zużyłby przykładowo 3h staminy, nie miałby expa x5, tylko np x3. Gdy zużyje 6h i więcej - wtedy jego exp wynosci x1. tak(:

Rozwiązanie ze stamina też by miało jakieś rozwiązanie nie było by dzielenia kont : )

Analfabeta
11-10-2011, 13:05
Najlepszym rozwiazaniem bylo by wprowadzenie Owej staminy jak koleja wyzej napisał Oraz Limitu Grania Np po 6h online wywala cie z gry i nie mozesz zalogowac dopiero nastepnego dnia 1-3h grania 5x exp 3-5h grania 2x exp Powyzej 5 godzin 1 expa co do nagrod to najlepiej za Ilosc doswiadczenia Oraz za Ilosc zdobytego zlota bo co do questow i skili to by slabo wypalilo moim zdaniem.
Takze bym byl zatym aby ten serv nie byl postawiony miesiac tylko Gora 2 Tygodnie .
Najlepiej moim zdniem Jak Server byl by 24/7 co by Polepszylo sprawe w Ilosci Ludzi na serveze poniewaz jak by byl w godzina Np 15-20 to mnostwo ludzi by bylo zalogowanych i all respowiska byly by zajete to by byla walka jedynie o expa a tak to ludzie miejacy wolny czas z rana By grali Rano ci co maja czas po szkole/pracy to dopiero po szkole/pracy dzieki czemu expowiska nie beda tak zaludnione i kazdy bedzie mial mozliwosc wbicia expa.
dobrze by bylo aby wyznaczyc z 3-4 gm'ow co by sie zmieniali co iles godzin by pilnowac pozadku oraz cave Botow a czasie Online servera. zdaje sobie sprawe ze malo kto by chcial w nocy siedziec i pilnowac czy ktos nie boci dlateg mozna by bylo zrobic jeszcze tak ze serv by byl online np od 6-24 by w nocy dany gm co by byal warte mogl by sie wyspac ;p Takie godziny by napewno odpowiadaly Gracza

..:KoMBoj:..
11-10-2011, 14:42
Propozycja dobra, tylko żeby gra była np od 19 do 24. Wtedy najwięcej osób jest w domu. Oczywiście udział napewno wezme w zależności od której bd można grac... bo szkoła też ważna ; ]

Vronixik
11-10-2011, 14:54
Pytanie kiedy zaczynamy xD. Najlepiej jak najpredzej bo przyjdzie do mnie 2 kuzynów to wygramy xD a po te 200 zl by sie przydalo heh

rumun
11-10-2011, 19:48
Jesli masz juz robic cos takiego to oczywiscie 24/7 i po konkursie polecam serwer zostawic wiele osob wrocilo by na APO na serwer gdzie nie ma 3klvl+ i gdzie jest malo kasy.

John Cena
12-10-2011, 11:21
Dla mnie ten konkurs to będzie porażka wole sobie po expić na prawdziwym servie niż zagrać na tym konkursowym bo to nie ma sensu...

Only Sio
12-10-2011, 13:13
Niby fajne, ale rozumiem, ze bez eq od 15 lvla i 3cc na start?

PornoL
12-10-2011, 17:29
Komercja, na pewno nie wezmę udziału w tym pasztetowym konkursie.

Dikkuś
13-10-2011, 15:10
No Nawet Dobry Pomysł. Ale Bym był za tym żeby nie tylko exp się liczył do wygrania Konkursu. A z tym czasem Expienia Jak Mortiis Napisałeś te 4h to dobra propozycja, tylko będziecie mieli problem chyba żeby ogarnąć 2 serwery żeby botów nie Było...

Jestem Na TAK. =]

Azonka
13-10-2011, 16:29
I bedzie tak samo jak z ROXEM XD

Robta co chceta, ale dla mnie jest to powtorka z rozrywki.
Na nie.

widzew rts
14-10-2011, 01:37
Dobry by był zarobek na takim czymś grało by 200 osób np sms po 10 zl 200 x 10 = 2000 do tego jeszcze 10 zl za pacc next 2000 czyli juz 4000 a na nagrody przeznaczone zostanę tylko 1000 łatwy szybki zarobek

Gratuluje Mortiisowi za taki pomysł sam bym na to nie wpadł nie mam czasu na gre teraz wiec na pewno nie wezmę udziału w tej zabawie :D

Miffek
14-10-2011, 09:04
Dobry by był zarobek na takim czymś grało by 200 osób np sms po 10 zl 200 x 10 = 2000 do tego jeszcze 10 zl za pacc next 2000 czyli juz 4000 a na nagrody przeznaczone zostanę tylko 1000 łatwy szybki zarobek

aktywacja konta kosztuje 10 zł sms ale mortiis dostaje z tego ok. 3zł :P a pacc był by za darmo przez cały okres gry, także nie wiem czy to jest łatwy, szybki zarobek

widzew rts
14-10-2011, 20:07
No ale wiadomo ze każdy chce zarobić przecież nie będzie dokładał do tego interesu z własnej kieszeni :D

#Logest
14-10-2011, 20:21
No ale wiadomo ze każdy chce zarobić przecież nie będzie dokładał do tego interesu z własnej kieszeni :D

Żebyś się nie zdziwił...

GULICHRUPEK
16-10-2011, 11:56
Jak juz mialbys robic takie cos to postaw serwer taki jak bylo old apo bez hotow itd wydaje mi sie ze wiecej osob wzieloby w tym udzial ^^

mtflyfek
16-10-2011, 12:12
Juz znam wygranego ;] To bedzie hmm ;] Zerex? Ale w kazdym badz razie. Dla mnie to juz jest takie ratowanie servera. Ten server sie poje.. Starzy ownerzy skonczyli gre bo weszlo allegro i ludzie sprzedawali postacie poniewaz mozna bylo zarobic. Teraz ju nie wiadomo kto kim gra. Niestety. Wogole juz mi sie tutaj nic nie podoba. A up serva jak kiedys byl co 2-3 miechy tak teraz jest raz na rok..

Jaanek
19-10-2011, 18:44
co do funduszy na nagrode to widze dwie opcje: pierwsza to taka ze na serwer wstep mialyby tylko osoby posiadajace PACC, druga opcja to taka, aby zalozenie postaci na serwerze konkursowym bylo platne sms'em, mozliwe wtedy byloby ograniczenie ilosci osob bioracych udzial w konkursie, np robimy max 200 miejsc i nagrody nie przekaraczajace sumy 600zl

Po 1 ) - Zobaczcie mamy np. 200 slotów pacc kosztuje 11zł(+vat) Czyli
200x11 = 2200 , a nagroda to 600 zł? ! banalne widać jak chcecie nas naciągać na kasę ! , pomysł banalny chcecie tylko więcej zarobic -_- ( i tak już dużo zarabiacie) :mad:

Po 2 ) - Używane by były macro boty typu blackd. -_-

Chyba ,że założenie postaci nie kosztowało więcej niż 3 złote..

Xelix
19-10-2011, 19:28
#up
1. Pamiętaj że firma obsługująca SMSy pobiera 50% wysłanej kwoty, dodatkowo trzeba opłacić serwer na 200 slotów. Nagroda jest 600zł za pierwsze miejsce, a reszta czyli 400zł jest podzielone na kolejne miejsca (2 i 3).
2. Nad serwerem by czuwała kadra, tak ja jest do tej pory na serwerze APO 7.6, po prostu czasami by byli na tamtym serwerze, a czasami na głównym 7.6.

Xzaz!t
19-10-2011, 21:00
Hmm pomysł bardzo ciekawy tylko szkoda, że nie wprowadzony jakieś 2 lata temu ;). Ogólnie, jeżeli tylko 4-5h można by było expić dziennie to bardzo dobrze, ponieważ NP.(Ja + brat możemy siedzieć na zmianę i szanse są nie równe, chociaż Deads'a, Zarex'a i tak nikt by nie pokonał nawet jakby sharował ktoś z całą rodziną). I miło by było jakby ktoś był na tym serwie od banowania bo będzie istny chaos.

Pomysł jak najbardziej zakurwisty :D

Jaanek
19-10-2011, 21:21
#up
1. Pamiętaj że firma obsługująca SMSy pobiera 50% wysłanej kwoty, dodatkowo trzeba opłacić serwer na 200 slotów. Nagroda jest 600zł za pierwsze miejsce, a reszta czyli 400zł jest podzielone na kolejne miejsca (2 i 3).
2. Nad serwerem by czuwała kadra, tak ja jest do tej pory na serwerze APO 7.6, po prostu czasami by byli na tamtym serwerze, a czasami na głównym 7.6.

Dobra o tym 1 to nie wiedziałem ; | dobra zmieniam zdanie jestem na TAK !

TuK!
01-11-2011, 11:58
Miałem Cię wyśmiać jak to zobaczyłem bo myślałem, że pisze to jakiś gracz ;]
Oczywiśćie propozycja mi się podoba ale wiecie, ten exp mógłby być x7-x8 :D
# na tak

Kamilio 2.0
01-11-2011, 19:46
Jestem na tak, wali mnie nagroda, chce nowego serwera 7.6 nawet na miecha. Serwer 24h na dobe, Konta tylko z pakiem mogly by wbic na serwer, exp stages i tak jak Mortiis napisal od 400 lvla x5.

Pomarańcza z mandarynką
02-11-2011, 13:13
Jestem na TAK. Niech serwer będzie czynny 24/7. Przecież to nie moja wina, że ktoś ma szkołę, więc jaki jest sens w tym, że dany gracz nie może expić tylko dlatego, że ktoś inny siedzi w szkole? Jego problem, niech nie idzie do szkoły, tylko expi.

ViVuSeK
02-11-2011, 16:20
Pomysł jest ciekawy, ale nie widzę sensu robienia konkursu, jeśli ktoś będzie mógł siedzieć całą dobę (spokojnie, znalazłoby się kilku takich). Wg. mnie, serwer powinien działać od 6:00/10:00 do 24:00/2:00. Jeśli konkurs się odbędzie, to możemy się spodziewać, że większość się zdecyduję. Ja niestety nie będe w tym gronie, ponieważ jak to sie mówi - nie miałbym czasu i szans z resztą ;D

Krulowiec
02-11-2011, 20:44
No na pewno jestem za :D:D:D

Franco de la Pucio
15-11-2011, 16:25
Jestem na tak - taki konkurs na pewno przyciągnie nowych graczy.

Magic Knight
15-11-2011, 23:00
oczywiscie ze tak ;) tylko z tym serverem bez przesady 24/7 niech bd
jak kiedys powiedział mój kumpel " żeby cos osiągnąć trzeba expic "

Guy Fawkes
16-11-2011, 00:30
połowa osób przez ten konkurs przestałaby chodzić do szkół :x
ale być, dobry jest pomysł.

Bobas
16-11-2011, 20:03
połowa osób przez ten konkurs przestałaby chodzić do szkół :x
ale być, dobry jest pomysł.

Tak,ale na wakacje. ;)

Czarodziej Xardax
17-11-2011, 14:55
em... zróbcie przynajmnie bd all respy wolne : )) i bd po 40 osob na 7.6

Hartkorowy Koksu
17-11-2011, 21:44
Oczywiście jak najbardziej jestem na tak :) Tylko jedno pytanie.Pacc trzeba będzie od nowa kupić czy jak ??

Dominik of Fury
17-11-2011, 22:00
Nie no zajebisty pomysł czekam z niecierpliwością na odpalenie jeszcze gdyby Mortiis podał jakiś czas wcześniej datę i godzinę odpalenia tego servera było by ok 300 wejść to jest bankowe ; )

Van Destroyer
17-11-2011, 23:16
Pomysł jak pomysł, mówiąc krócej chyba już nie ma jak zachęcić ludzi do gry na tym serwie, czas jego "świetności" przeminął. Pamiętam jak były kolejki po 300 osób, a obecnie tyle nawet tu nie gra pozdro :)

Palldino
21-11-2011, 22:34
zrób takie coś na 8.4 hehe ;d to może bym wbił ;p

IkeBroflovski
22-11-2011, 00:18
Tak,ale na wakacje. ;)

Podbijam i jestem na TAK w końcu to my coś zarobimy na tym serwerze , a nie tylko administracja :) , tzn... jedna osoba :(
Zarex gratulacje otrzymujesz 1000zł! :confused:

sPoxter
22-11-2011, 01:01
Niestety ale kolega up ma racje jeszcze nie doszło do ukazania wyników ale Zaxer już wygrał XD.
Pomysł dobry ;]