PDA

View Full Version : Plugin - koncert ?ycze?!

DonieX <3
09-10-2011, 11:40
Witam, moja mała propozycja to taka, że zamiast votowania map, po prostu najlepszy gracz na danej mapie (największa ilość fragów) pozwala mu na wybranie mapy, która następna będzie grana.

http://amxx.pl/topic/1283-koncert-zyczen/

Moim zdaniem to jest urozmaicenie gry i wniesienie czegoś na serwer. Będzie to jakaś walka na serwerze. Jeśli ktoś będzie chciał wybrać mapę to po prostu będzie walczył o to.

Wypowiadajcie się na ten temat. Moim zdaniem to byłby dobry krok. :)

deeL `
09-10-2011, 12:34
Jak dla mnie odpada. Jeśli chodzi o wybór map to tylko nominations. Zresztą.. Ten serwer jest jak 8.42.

ValermanII
09-10-2011, 12:41
są gusta i guściki, więc najlepiej ustawić odpowiedni mapcycle.

ps. resinstall jest potrzebny, a nie pluginy..

DonieX <3
09-10-2011, 12:55
Jak dla mnie odpada. Jeśli chodzi o wybór map to tylko nominations. Zresztą.. Ten serwer jest jak 8.42.
Czemu nomination tylko?:) Bo są grane najbardziej znane mapy?:)
Niektórzy wolą pograć też inne mapy ;]

Mapcykle było, niby się spisywało, a jednak zostało to usunięte.

Miało być coś robione w sprawie tego FFA, aby to zmienić czy coś ;)

A co do tematu, to moim zdaniem ten koncert życzeń byłby dobry,ale to tylko moje zdanie. ;]

Crak .
09-10-2011, 14:12
Dla mnie nie jest to dobry pomysł, gracz wybierze mapę jaka mu się podoba, a np. większość serwera nie będzie lubiła tej mapy i będą wychodzić z serwera, więc ja bym został przy zwykłym vote.

DonieX <3
09-10-2011, 14:54
Dla mnie nie jest to dobry pomysł, gracz wybierze mapę jaka mu się podoba, a np. większość serwera nie będzie lubiła tej mapy i będą wychodzić z serwera, więc ja bym został przy zwykłym vote.

Tak,ale zauważ, że połowa graczy i tak będzie jechać na mapach dust2,nuke,inferno,aztec,westwood,dust, ale może doszłyby takie mapy jak cpl_mill, tuscan itd. :)

Jak chcecie, moim zdaniem urozmaiciłoby to tylko grę, zepsuć by nic nie zepsuło.

deeL `
09-10-2011, 15:32

Popieram. Najlepiej zrobić urozmaicone i dobrze przemyślane mapcycle.

DonieX <3
09-10-2011, 15:35
Dobre mapcykle czyli jakie?;)
Dust2,inferno,nuke,india,dust2,inferno,nuke,india? :)
Było mapcykle w miarę dobre dawniej,ale pojawiły się mapy takie jak cpl mill, tuscan itd i już graczy nie było. :))
To albo mapcykle albo koncert życzeń. :) Można byloby to zmienić.

KozaQ ZiooM
09-10-2011, 15:46
Ten serwer jest jak 8.42.
Podbijam.

@top
odpada, mapcycle też odpada. Ktoś będzie robił innym nazłość.
Nie.

Huskar
09-10-2011, 19:14

Jak było mapcycle to ludzie początkowo grali lecz po jakimś czasie server świecił pustkami tak jak teraz. Dopiero jak wprowadzono nominations i ten plugin w którym gracze wybierają mape grywalność się poprawiła. Ale skąd ty to możesz wiedzieć? Jak Crayon zrobił by to co mówisz to gwarantuje ci ,że NIKT nie grałby na serverze , nawet ta garstka osób która gra w chwili obecnej.

@top.
Jestem na tak.

ValermanII
09-10-2011, 19:56
Jak było mapcycle to ludzie początkowo grali lecz po jakimś czasie server świecił pustkami tak jak teraz. Dopiero jak wprowadzono nominations i ten plugin w którym gracze wybierają mape grywalność się poprawiła.
Widocznie mapcycle był źle ustawiony.

Ale skąd ty to możesz wiedzieć? Jak Crayon zrobił by to co mówisz to gwarantuje ci ,że NIKT nie grałby na serverze , nawet ta garstka osób która gra w chwili obecnej.
Mało wiesz. Zajmuję się kilkoma serverami i wiem, co gracze lubią, a co nie, więc oszczędź sobie takich uwag.

ps. Chciałbym wspomnieć, iż server ma być TP, a więc zastanówcie się, czy pasuję koncert życzeń, który był pisany na potrzeby aim/awp.

Savater
09-10-2011, 20:01
Jebnij się w łeb. Wystarczy głosowanie jaka mapa ma być grana i koniec.

DonieX <3
09-10-2011, 20:08
Jebnij się w łeb. Wystarczy głosowanie jaka mapa ma być grana i koniec.

Jebnąć kolego, to ty się możesz :) Z takimi słowami to do kogo innego.

@Top
Jak chceca, moim zdaniem to było dobre rozwiązanie,ale jak społeczność jest na nie, to nie ;d Ale poznawanie map nie jest złe, nie mówię tutaj o naprawdę zje*anych mapach takich jak ratsy,sratsy itd. Tutaj w grywalność wchodzi m.in. tuscan, cpl mill i wiele innych map.

deeL `
09-10-2011, 21:28
Ja sądzę, że tylko niepotrzebnie i bez efektów napierdalamy opuszkami w klawiaturę , jeśli chodzi o tą sprawę.

SedaN*
10-10-2011, 15:19
Grałem na niejednym servie z tym pluginem. W sumie dobrze to działało, ale ludzie też byli inni. Nie wiem jak się ludzie z tego servera do tego dopasują, jakie mapy będą grane, jaka będzie frekwencja, ale można spróbować.

#dałem na tak

Romus
10-10-2011, 23:25
Jestem na Nie bo musiałbym ciągle wybierać mapę.
A tak serio to jakis nie podoba mi się ten plugin. Osobiście uwazam, że nominations jest najlepszą z możliwości.

spenser
16-10-2011, 19:50
Jestem na Nie bo musiałbym ciągle wybierać mapę.

hehe Romuś, ja też jestem na NIE, ponieważ to ja bym musiał mape wybierac :) XXD

@Topic.
NIEEEEEEEEEEE, zrobic dobry mapcycle i bedzie gitara :) jak coś to służę pomocą