Pobieram i każe mi ciągle reinstalować wgl nie odpala, co może być przyczyną??
Printable View
Pobieram i każe mi ciągle reinstalować wgl nie odpala, co może być przyczyną??
może jakiś screen/ albo kod błędu cokolwiek?
Łap link do tematu gdzie są dodawane Mapy :)
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=138423
Ma ktoś aktywne linki do tych klientów ?
jak moge do tego clienta wgrac mape?
Problem mam z filtrem loota jak ściągam klienta skały np12,13.1 to loot który wypada z mobów nie wyświetla się na zielono na ekranie gry i nie wiem o co chodzi lootliste mam w głównym folderze gry ale nic się nie dzieje też jej nie modyfikowalem(kiedyś mi normalnie działało przed formatem kompa) ma ktoś pomysl jak to naprawić?
Poszukuje pilnie Mapy do OTC z odkrytym labiryntem z Miniminosami:)
Bede wdzieczny + moge cos dodac w grze na main:D
Refresh
V13.2
Jakie zmiany w nowym kliencie?? @Harakiri II
#t zamiast podac ip. Kazdy by sobie wpisal to cuduja
Świetny klient, aż miło się gra :)
@Harakiri II, wszystkie poprzednie Twoje otclienty mi normalnie działają, więc co to za zmiana? Bo za bardzo nie rozumiem. ;) Pytam z ciekawości.
Aha, ok.
Jakiś skan by się przydał, bo mi osobiście wywala, że zawirusowany fest.
Nie polecam do czasu, jak nie będzie skanu.
Mam pytanie, dlaczego nie pokazuje czasu do zdobycia następnego lvla?
Proszę napisać dokładnie czego wolno a czego nie wolno używać w tym OTCliencie, ponieważ nowi gracze którzy nie mieli styczności z Clientem 7.6 może nie wiedzieć.
-zabronionym jest zblokowanie hotkeya z czarem leczącym siebie bądź kolegę i jednoczesne pisanie na default, ponieważ tej możliwości nie ma w cliencie 7.6.
Pisze to aby nikt więcej nie dostał bana za taka głupotę.
P.S
Bardzo duży nacisk kładzie administracja na to przewinienie uważajcie, co z tego ze połowa serwera lata z UE UW na hotkeya, plecakiem na hotkeya i jajkami na hotkeya...
@Khartusik
Tak, ale po 8 latach bez gry nie pamiętałem ze się tak nie dało, a karanie mnie takim samym banem jak kogoś z blackD jest trochę śmieszne :)
Kowal nie wiem czy wiesz, ale od xx czasu istnieje taka oto informacja, skoro zabronili używania wszystkiego co jest możliwe na otc, a na zwykłym 7.6 się nie da to logicznym jest że resowanie i pisanie w tym samym czasie też w to wchodzi, a to że ty doczytać niektórych słów nie potrafisz to niczyja wina.
https://i.imgur.com/fi57XAZ.png
Ma ktoś może tego clienta "pod rooka". Poproszę o odświeżenie linku ;)
@Khartusik
No to jest ostatni client. Ten pod rooka i maina zostały połączone czy jak? Na poprzednich stronach były wyróżnione 2 clieny, ale linki wygasły.
KOlejny raz mi wyczyscilo mape i hotkeye.. mialem update windows 10 otwieram po nim otc i znowu ***** wszystko usuniete. ma ktos to samo? i wie czemu sie to dzieje? to juz jakis 6 raz.
w otc nic nie przerabialem i nic nie montowalem, tylko zmienione spr.
Nie będę codziennie zapisywać pliku config proszę cię.
I nie kasuje wszystkiego tylko po aktualizacji windowsa. Randomowo trace wszystko już od kilku miesięcy
Mam pytanie, dlaczego nie pokazuje czasu do zdobycia następnego lvla?
Powyżej lvla 497 już chyba jest bug i w tibii pokazuje Ci, że masz 0 expa, więc gra nie jest w stanie stwierdzić ile zajmie Ci wbicie kolejnego poziomu. Chyba, że Skała coś zrobi, żeby gra czas pozostały do wbicia lvla bazował na % aktualnego poziomu(powinno chyba działać?)
Mam mały choć duży problem, polega on na tym iż nie pokazuje mi kompletnie żadnych wiadomości postaci które do mnie napisały. Czy wie ktoś może jak to naprawić?
W prawym rogu czatu masz czerwony X tam jest opcja "Ignoruj prywatne wiadomości" może masz to włączone.
Dobra dzięki wielkie za pomoc, myślałem iż coś z clientem nie teges. Możecie mi jeszcze powiedzieć jak zapisać ignorowaną osobę tak aby jak się zaloguje do gry nie będę musiał tego powtarzać? :D
Możesz Skala odświeżyć bo linki wygasły?
@down
Ok już nieważne xD
Refresh
V13.5
Wprowadzone zmiany:
- Zapis ustawień wskaźników hp (nie trzeba ich za każdym razem dopasowywać do swoich wymagań, wystarczy raz),
- Od teraz wskaźniki hp/mp/expa można znaleźć w opcjach,
- Zmiany w tłumaczeniach,
- Modyfikacja okien gry,
- Dodanie modułu APOInfo z cenami NPC (aktualnie tylko rook),
- Zmiana UI na typowo "tibijskie",
- Uszczuplenie niektórych funkcji,
Nie pamiętam czy to wszystkie zmiany.
Dla osób mniej zaznajomionych z OTC
Wszelkie błędy związane z clientem możecie zamieszczać tu w temacie z opisem błędu i plikami "crashreport", "otclient" (notatnik)
Aby zmienić wygląd tibii (spr i dat), musisz wejść w:
folder z clientem -> data -> things -> 760 -> podmień spr i dat
Aby zmienić lootliste, musisz wejść w:
folder z clientem -> wybrać interesującą cię listę zawartą w notatnikach (rook lub main) -> zmienić jej nazwę na "lootlist"
W przypadku spadku fps/dużego obciążenia procesora
-> Ustaw stałą liczbę fps np. 150, a nie max,
-> Podłącz ładowarkę (w przypadku laptopa),
-> Upewnij się, że masz aktualne sterowniki,
-> Upewnij się, że nie masz innych otclientów na swoim komputerze, oraz plików config.otml i minimap.otmm (jeżeli masz to je usuń)
Client już pobrany, kozak sprawa :)
Dobra robota :spoko:
Łu chu chu ! Świetna robota! Polecam! +rep
Wiem, że robisz kawał dobrej roboty, ułatwiasz grę, lecz jakoś nigdy mnie to nie zadowalało. Ja wole i tak standardowe klienty bez żadnych ułatwień. ;)
Dziwie się jedynie, czemu jeszcze nie ma Twojego klienta na stronie głównej do pobrania. ;) Pozdrawiam i życzę samych sukcesów. :spoko:
Jak tylko wrócę do gry na serwerze na 100% sprawdzę twoją prace! Pozdrawiam serdecznie!
Czekałem na nowa wersje :) Jest może naprawiony błąd z teleportem przez sqm Wise Man - Apo?, a może jest to błąd tylko przez mój spr?:eek:
I mam takie pytanie czy umiałbyś wytłumaczyć jak ustawić kompatybilność otc z windowsem x64? czytałem trochę, ale słaby w tym jestem i po xxx razie sie poddałem a niestety a mimo dobrego laptopa to obciąża sporo procesor albo karte graficzna zależy jak odpale ;P
Wielkie brawa za chęci i wytrwałość w robieniu coraz lepszego clienta ;) Pozdro
Ogólnie wszystko fajne ładne tylko brakuje opcji "jasności gry" i trzeba z utevo luxem zakurwiac :p