Napisał
Kaisza
Hm... a kiedy wy sie nauczycie nie oceniac ludzi przez pryzmat ubioru czy sluchanej muzyki?..
Nie lubisz metali bo? maja dlugie wlosy...O my God... a czyz wsrod mezczyzn nie panuje teraz moda na dluzsze wlosy? mnie sie wydaje cos,ze tak...Poza tym "Metal" dzieli sie na kilka kategorii...
Nie kazdy metal slucha Mensona..i nie kazdy rodzaj metalu to "ave satan".
Wychowalam przy muzyce rock`owej dorastajac szukalam ludzi ktorzy beda mi odpowiadac swoimi pogladami i zainteresowaniami..i musze wam przyznac ze "rock`owce" "metalowce" czy wspolczesni "Hipisi" to chyba jedyna subkultura nie czepiajaca sie innych ludzi pod wzgledem ubioru, muzyki czy pozycji materialnej akceptuja kogos w 100% takim jakim jest.Nie oceniaja tylko za to ze ktos jest ladny czy brzydki.Mi odpowiadalo ocenianie mnie za moj charakter i postepki.Wiekszosc z moich znajomych " metalowcow" to ludzie uzdolnieni chodzacy na rozne zajecia plastyczne , muzyczne czy teatralne. NIe mowie ze w innych subkulturach tego nie ma -poprostu ja sie nigdy nie spotkalam z tym zeby "Dress" chodzil na zajecia plastyczne :Dlub kurs fotografii.Sama jestem osoba ,ktora nie patrzy na wyglad czy subkulture a na to jak mnie dana osoba traktuje i jak postepuje wobec mnie.
Co lepsze poznanie kogos takiego to czysta przyjemnosc...sa towarzyscy <moze sa wyjatki> ale wiekszosc z nich to osoby ktore z checia przyjma cie do swego grona znajomych tak od poprostu.
Od 13 roku zycia sama moglabym nazwac sie "metalem" nawet nosilam sie na czarno , nosilam glany < mam je do teraz i chodze w nich zima XD> caly czas az do teraz 20stego roku zycia krece sie gdzies pomiedzy metalem, punkiem, gotykiem, rockiem pomimo ze wyroslam i nie nosze juz CZARNYCH ciuchow w glebi wciaz sie jest "rock`owcem". Nie ukrywam ze lubie np Drum&Bass`y czy dobry Hause lub Chillout.. Kazdy metal w swojej dyskografi ma cos co mogloby was zadziwic :)
@Elvan to ze on sie tak zachowywal czyz to nie znaczy ze poprostu kochal ten kawalek co lecial? doceniam ta muzyke i czul jej klimat?
Ps.. Wiecie ze wasz Bóg jest metalem ? ... tak raczej hihih...
Nie oceniajcie ludzi za to jakimi sa.. a za to co czynia :)
Aj... a wogole jesli juz jest ktos tak ograniczony i powierzchowny ze czepia sie tylko tego ze ktos nosi sie na czarno i ze ma dluge wlosy jest prosta rada. Traktuj metali jak powietrze..wyobraz sobie ze ich nie ma...tak jak wiekszosc metali wyobraza sobie ze nie ma ludzi ktorzy ich nie akceptuja badz gnebia....a wysmiewanie sie z nim to dziecinada i pokaz swojej niedojazalosci wobec 2 osby a zreszta ktos kto uwaza sie za lepszego od innych nigdy nie zrozumie pojacia "rownosci" i uwazam ze predzej pomoglby Ci sie z ziemi podniesc metal gdy sie przewrocisz niz "dres""kibic""pseudo SZKEJT"ktory by sie tylko zasmial.
Punk is not Death
a i Neko nie kazdy w upale chodzi w glanach wsrod metali jest pelno dzieciakow ktore chca pokazac "ahm mam glany jestem metalem" tak jak wsrod innych subkulturach sa pozerzy.