-
Co myślisz o serwerze APO 7.6?
Gram tu 3 lata, i stwierdziam ze to najlepszy ots w Polsce.
Co według Ciebie powinniśmy dodać do serwera APO 7.6?
Hmm, sam niewiem.
Co według Ciebie jest głównym problemem na APO 7.6? Jak wyeliminować ten problem?
Są to boty, sam kiedyś używałem ale stwierdziłem, że używają tylko psy ;<
Co sądzisz o pracy poszczególnych osób z ekipy APO?
[Niżej wymienię nicki osób, które należą do ekipy. Przedstawię je w kolejności alfabetycznej, jednak prosiłbym, abyście Wy ułożyli nazwy w kolejności od osoby według was najbardziej kompetentnej.]
Adios - Dawno go nie widziałem zaangażowanego.
Dexoti - Czasami coś zrobi
Gellert - Dawno go nie widziałem zaangażowanego.
Mortiis -Wydaje mi sie że robi to co może.
Santano - Jeden z najlepszych Gmów na tym serwerze.
Tygrys - Robi co może z mapą :P
Co przede wszystkim kojarzy Ci się z APO 7.6?
Rozrywka :) za dużo nie gram, a jak gram to żeby sobie urozmaicic rozrywkę.
-
Fajny serwer i lubie czasem pograć
Dodać do asortymentu Sonii wh,softy,c arrow i jakieś nowe respy Apocalypto żeby cena broszki spadła
Co według Ciebie jest głównym problemem na APO 7.6? Jak wyeliminować ten problem?
Boty i zbyt małe kary za bocenie, nie chodzi tylko o cave w sumie bardziej drażniące jest jak ktoś biega z auto vita i kox ;)
Santano - często odpowiada na raporty i ogólnie widać, że duzo robi dla serwera
Mortiis - zalożyciel serwera co można mu zarzucić xD myślę, że nic też napewno duzo robi dla serwa
Tygrys - tu też za bardzo nie wiem
Dexoti - daje dużo banów i o to chodzi :)
Adios - nie wiem
Gellert - nie wiem
Najlepszy OTS na jakim grałem, ponieważ poznałem tu naprawdę wiele fajnych osób
-
- Co według Ciebie jest głównym problemem na APO 7.6? Jak wyeliminować ten problem?
Przedział wiekowy 9-14 , tego sie zlikwidowac nie da, dlatego APO ma tyle problemów.. - Co sądzisz o pracy poszczególnych osób z ekipy APO?
Adios - Nie rozmawiałem nawet jako tutor
Dexoti - Wporzadku koles, nie miał zadnych problemów ze sobą, starannie wykował to , co było mu dane jako zadanie.
Gellert - Nigdy nie mialem do czynienia z tym osobnikiem(?)
Mortiis - Wporzadku osoba, gratuluje psychiki po tylu latach z dziecmi ...
Santano - Ciebie znam ponad rok, jako członek ekipy APO starasz sie chyba najbardziej, typ pracoholika?
Tygrys - Zrobiłes pare map, byłes stronniczny, ładnie nawywijałes, pózniej wróciłes w łaske, ogólnie to nie za fajne wspomnienia z toba związane >;L
TO PROSTE
-
Apo jest spox tylko administracja do dupy. oglonie na serwie panuje syf i tyle powiem. ;(
Chociaz 1 inteligentnego gma ;x , respy , questy.
najwiekszym problemem jestes ty santano a jak cie wyeliminowac ? tym powinien zajac sie mortiis;x
Adios-spox koles. nie doczepia sie , nie banuje duzo osob.
Dexoti- Powiem tyle 1 z najbardziej powalonych administratorow na apo .;/
Gellert- nie widze typa za czesto;P
Mortiis-proboje ratowac jakos ten burdel ale mu to nie wychodzi
Santano- naprawde chcecie? to powiem tak. WIEKSZEGO DEBILA nie widzialem;/
Tygrys -nie mam zastrzezen. 1 z najlepszych adminow.
pozdro mam nadzieje santano ze wylecisz ;*
-
Wszystko jest super. Poprawcie tylko ilość botów. ; P
Miłą Ekipę. : P Kiedyś pamiętam często spotkało się GM w City, można było porozmawiać. A teraz w ogóle. W ogóle to żeby GM odpisał na CTRL + R to trzeba napisać o PACCu.
Niestety, ale jak pisze, że mam bottera czy jakiś problem to nikt nie odpisze, jak napisze, że zapłaciłam za PACC a nie ma to zaraz ktoś odpisuje. Poprawcie to.
Główny problem APO to BOTY. Jak wyeliminować. hmm... Na to jest wiele sposobów, musicie sami wybrać coś stosownego.
[Niżej wymienię nicki osób, które należą do ekipy. Przedstawię je w kolejności alfabetycznej, jednak prosiłbym, abyście Wy ułożyli nazwy w kolejności od osoby według was najbardziej kompetentnej.]
Adios - [krótka opinia]
Dexoti - [krótka opinia]
Gellert - [krótka opinia]
Mortiis - Miły, fajny... miłe wspomnienia z nim mam. xD (BEZ SKOJARZEŃ)
Santano - [krótka opinia]
Tygrys - [krótka opinia]
Z innymi sie nie rozmawiało. No może z Tygrysem. ; p
Znajomi? Xd
-
Ogółem jest miła atmosfera,lubię grać na APO :)
Fajnie by było jakbyście robili częste UPDATE,dodawali nowe skrypty itd.
Głównym problemem na APO 7.6 są boty,oraz hacki. - Wyeliminować ten problem można w dość łatwy sposób. A więc co do hacków to Mortiis powinien konsultować się z graczami na e-maila,i jeśli już ktoś miałby sprzedać konto to żeby Mortiis o tym wiedział (albo zmiana IP) (nie wiem czy jest to dobry pomysł,ale ja tak sądzę. Wiem że zaraz będą wypowiedzi typu wyjdź itd...) Co do Botów to moim zdaniem Game Master powinien często kontrolować graczy.
Mortiis - Dzięki niemu właśnie teraz piszę tego posta ;) I to mu zawdzięczam. Swoją pracę wykonuje na miarę swoich możliwości :) Czyli dobrze :).
Tygrys - Świetny mapper z dużym poczuciem humoru :) Jego praca jest dość trudna,ale wykonuje ją naprawdę idealnie! Da się z nim pogadać (RRV :D).
Santano - Hmm? Pracę swoją wykonujesz aż za bardzo dobrze :D (Proszę natychmiast wyłączyć bota x5 :D) W sumie jesteś w porządku :) Zdecydowanie zasługujesz na Game Master'a.
Gellert - Śmieszny,i idealny do robienia najazdów :D hehe. Również wykonujesz swoją pracę dobrze,nie powiem że idealnie bo tak nie jest ale 'dobrze'.
Dexoti - Rzadko odpisujesz na raporty :eek: Ale niech Ci będzie,dobrze wykonujesz swoją pracę. :)
Adios - ???? Zbyt dużo o tobie nie mogę powiedzieć. ?dobrze wykonujesz swoją pracę?
Drugie życie! Nie no świry... Co mi się kojarzy? Najlepszy serwer pod tibię 7.6 :) :p
-
Kiedyś zaj/bisty ots, teraz chamstwo, nobostwo.
Nowe respy dla mniejszych lvl'i oraz jakies questy, dla wiekszych lvl'i nowe respy potworów typu: ots queen, Glacius, Apocalypto, Devil Atom, ward oraz jakies questy ale tym razem zagadkowe czyli cos matematyka itp...
Boty, nie da sie tego wyeliminowac...
Adios - Dawno go nie widziałem.
Dexoti - Spoko kolo ;D
Gellert - Nie podoba mi sie on gdyz za nic banuje osoby...
Mortiis -Administrator servera, nie wypowiem sie o nim gdyz wszystko idzie mu swietnie.
Santano - Wychwyca Botterów, banuje, jest w kazdej chwili obecny...
Tygrys - najlepszy mapper jakiego widzialem...
Duza ilosc botterów,kiedys częste najazdy, update mapki itp poprostu najlepszy ots w polsce i nie tylko :>
-
Kiedyś najlepszy OTS (nawet mimo tych wielgachnych kolejek). "Prawdziwi gracze" (każdy w topce się ze sobą znał) i nawet jak się afkowało, to nikt cie nie bił, wspólne hunty, zwiedzanie, pomoc, kulturka.
Obecnie życie na APO main tylko w dzień, w nocy to boty biegają (moze patch regulaminu coś zmieni).
A takie bardziej społecznościowe granie przeniosło się na Rooka. Tutaj o wiele mniej flugają, ludzie sobie pomagają, jak ktoś na red hp to zaraz jedzenie dostaje. Bezinteresowna pomoc w serpent czy p set questach.
No i w nocy gracze siedzą w większości na rooku (szczególnie lucky rat, na którym między 2:00 a 2:30 w nocy były 3 osoby - ten pod miastem), bo w dzień a zwłaszcza popołudniu na ghostach, slimach straszny ruch i nie d asie expic
Ale mimo wszystko osobiście najbardziej lubię serw 7.6 Z rl Tibi zrezygnowałem przez te dodatki, ograniczenia lvl dla broni itd. APO jest jedyną sensowną alternatywą (na Mazurku za duży mnożnik expa)
Obecnie chyba najbardziej potrzebne jest rozbudowanie Rooka. Na mainie właściwie dla każdego lvl są moby do bicia ( ewentualnie dodatkowy resp OTS queen gdzieś dla Pacc) Bo Gacki i tak świecą pustkami, bally dużo chętnych mieści, Wardy tak na styk, może Wise Man dodatkowo.
A co do rozbudowy Rooka proponowałbym np przeniesienie kilku lokacji z Maina na rook tych nieużywanych ( Przede wszystkim można dać zamek Ab
na Rooka bo na mainie nikt tam nie chodzi, a dla Pacc na Rooku Orc Fortress).
Jeżeli jednak będzie więcej czasu na ulepszenia, to proponowałbym dorzucić jakieś pojedyńcze respy dragon/dl/vamp/gs ... nadające się na przgody "drużynowe". Teraz potwory na Rooku są ustawione monotematycznie, na nich sie wbija lvle. A ja bym dał na jakiejś bardziej otwartej przestrzeni, z bramką np 30 lvl. Tak żeby mogło iśc kilku znajomych, własciwie początkujących na Rooku i spróbować się z smokiem, gs. Pograć wspólnie, poczuć adrenalinę, że można paść itd. Nie muszą być te potwory razem. Może być też kawałęk budynku i scodzki jak na Poh w rl itp.
Caveboty - może zostaną ograniczone przez delety, no i niestety związane z botami h lvl, które odstraszają nowych przed grą na serwerze. Bo po co zaczynać jak i tak się już w topce nie będzie
Adios - nie widuje / nie wypowiem się
Dexoti - pojawia się, banuje kilku i znika
Gellert - nie widuje / nie wypowiem się
Mortiis - wiadomo twórca. Banuje, robi co może , ale przydałoby mu się do pomocy jeszcze z 3-4 Santano
Santano - najlepszy GM. Banuje, pomaga, odpisuje na chacie. Robi najazdy
Tygrys - roi mapki, respy, więc też nie mam kontaktu / nie widuje
Stare dobre czasy. Najazdy,s wand, nowe potworki. Niestety wosso.
-
Super ots
Zawsze expowiska i questy:D
Głupie auto expionce boty osuwajcie konta tak będzie sprawiedliwie.
Tygrys - Super mapper bez niego by nic nie było
Mortiis - Stworzyciel otsa bez niego by nic nie było
Santano - Spoko kolo banuje miło
Adios - nie znam kolesia
Dexoti - nie znam kolesia
Gellert - nie znam kolesia
-
Jest to serwer na którym 2/3 ludzi minimum 70% swojego lvl-a jechali na cave...
Nowe expowiska dla pacc (exp) oraz manasy 1-3k many dla 1klvl+
Cave, Cave, jeszcze raz Cave i boty (autouh/manas). Delete za cave i nie banować za auto manas bo nie ma sensu zap****** żeby w minute naładować 30+k many -.-
Santano - [na równi z Tygrysem] najplepszy GM jak do tej pory, zbanował wiele osób, oraz pomaga innym, ale często nie odpisuje na raporty, gdyż pewnie ma ich z 2 strony dziennie.
Tygrys - [na równi z Santanem] najlepszy admin/mapper, powie ci wszystko i pomoże we wszystkim (jak mu sie chce).
Mortiis - był zajebistym kolesiem dopóki nie zaczęły go obchodzić tylko pieniądze.
Gellert - nie ma go od wielu tygodni/miesięcy.
Adios - nie ma go od wielu tygodni.
Dexoti - dodaje sobie sam reputy - nub/nie ma go od wielu tygodni a jak jest to se reputy daje -.-
NEW APO > Cave, boty, allegro itp. < Delete konta za cave, i sprzedawanie allegro.
OLD APO > kumple, expy porządne, kolejki, po 200 osób czeka na miejsce itp...
-
Osobiście bardzo mi się podoba, jedyna rzecz, która odstrasza to niektórzy gracze...
'Nic dodać nic ująć' chyba nie będzie brzmiało zbyt dobrze. Myślę, że wystarczy rozbudowywać serwer/mapę według własnej kreatywności
Gracze i ich analfabetyzm, opinie i zachowanie. Tego się nie zmieni, poprostu, takie pokolenie.
Adios - Dosyć rzadko mam styczność z tym GM'em, jednak uważam, że każdy z was ma bardzo duży wkład w istnienie serwera.
Dexoti - Dobry GM, do którego już sie przyzwyczaiłem
Gellert - bardzo często obecny, w 100 % wypełniw swoje obowiązki
Mortiis - Głowa rodziny, wszystko trzyma, wielkie gratki za tyle lat szerokiej działalonści
Santano - założyłeś temat, więc Cie lubie bo wkońcu mogę nabić posta.
Dostałem nawet od ciebie bana, i fajnie. Dobrze wykonujesz swoje obowiązki i srać an to co inni mówia:)
Tygrys - Szacunek i gratulacje, to głównie dzięki Tobie powstają mapy
Stare dobre czasy, stara dobra zabawa, i niechęć do 8.42:P
-
Z roku na rok coraz gorzej, ale mam nadzieję, że się poprawi ;)
Powinniście się stosować do nowego systemu kar (szczególnie delete) i ewentualnie przy usunięciu konta zamiast banished to deleted w zakładce 'zbanowani' na stronie.
Ciągły spadek graczy. Rozreklamować go.
Santano - Sprawiedliwy - w porządku.
Mortiis - Kiedyś gadaliśmy ale kontakt się urwał. W porządku.
Tygrys - Dobry gość.
Dexoti - Nie znam.
Gellert - Nie znam.
Adios - Idiota.
Początek gry w tibię, paru dobrych ludzi i nic więcej.
-
Najlepszy Ots w Polsce , ale też nie zliczone zbiorowisko noobów. XDD <bez urazy>
System kar powinien być stosowamy tak jak sie go ogłaszało ..
Głównym problemem jak dla mnie są boty.
Adios - Swojego czasu naprawde dobry GM.
Dexoti - Jak wyżej.
Gellert - Od pewnego czasu nie widać go.
Mortiis - Respect , bardzo dużo zrobił.
Santano - Na temat tego osobnika nie można dużo powiedzieć BAN XDD // ale też szacunek wielki.
Tygrys - Przede wszystkim zajebisty Mapper
Stare dobrze czasy , to tyle.
-
Spoko serwer. Ogarnieci ludzie.
Moze jakies potworki nowe.Itemki questy.Czeste zwiekszanie exp naprzyklad z okazji swiat od 24-1 stycznia exp 10 albo 15
Boty... nie da sie wyeliminowac albo kasowac konta
Adios - Nie kojarze go
Dexoti - Tego tez nie
Gellert - Free bany ...
Mortiis -spoko napisalem zbanowal itp
Santano - Ogarniety gm
Tygrys - Mapper
Yhy boty , atmoswera , wspomnienia :P
-
Najpopularniejszy Polski serwer pod tibie 7.6.
Przede wszystkim nowy resp Apocalypto , nowego potwora , nowy quest , nowy item.
Oczywiście boty , taki 600 lvl + dziennie po 20 lvl na cave .
Santano - Według mnie Santano to najlepszy członek Apo.
Mortiis - 'Pan' Apo , raczej robi dużo dla serwera.
Tygrys - Rzadko co banuje , w ogóle nie interesuje się serwerem.
Dexoti -Nie wiem .
Adios - Nie wiem .
Gellert - Nie wiem .
Boty. Gra dla przyjemności.
-
n/c
Wyjebać w cholere
jw.
Adios - zrąbany nick
Dexoti - jw.
Gellert - o ja pierdole
Mortiis - n/c z powodów politycznych
Santano - OOO TEGO TO LUBIE SFUJ CHLOP
Tygrys - chory? ta
hmm... Jola Rutowicz?
-
Zszedł na psy dawno temu.
Nowe respy ,questy na rooku jak i na main
Kradzieże,wbijanie na repsa,boty,Olewanie ze strony ekipy.
Adios - [Daje bany jak człowiek pojeban*]
Dexoti - [To samo co wyżej ,więcej nie powiem o tym "członku"on wie.]
Gellert - [Nie mam opinii]
Mortiis -[Dużo zrobił dla serwera ,lecz nudzi mu się już to.]
Santano - [Najlepszy z ekipy praktycznie żadnych wad]
Tygrys - [Dobry mapper]
[Syf,smród i ubóstwo ;p]
-
Wspaniały server,jeżeli gm jest online to można pogadać. Dużo botów,ciągle dochodzą nowi.
AntyBotSystem
Wyżej wymienieni boterzy,uważam że zatrudnienie większej ilości boterów może załatwić sprawę.
Santano - To jest prawdziwy mistrz gry,pracuje,stara się,robi to co do niego należy,chyba nie faworyzuje nikogo,najlepsza osoba na tym serverze.
Tygrys i Mortiis - Super kolesie,też się starają ale mało kto potrafi ich docenić.
Gellert,Dexoti,Adios - zauważyłem poprawe hehe ;D ?
Co przede wszystkim kojarzy Ci się z APO 7.6?-botyy !
-
Kiedys o wiele lepszy... Schodzi na psy, ale da sie Go uratowac :>
Nowe tereny na rook jak i main... Nie musza to byc questy, ale jakies nowe tereny z nowymi potworami ... ;x
Boty... Juz niech bedzie ten manas i uhy na hocie, ale bez przesady... Na 100% nie cave ;x
Adios - spoko
Dexoti - cwel, ktory za duzo sobie pozwala, ale umie banowac xd
Gellert - noob
Mortiis -chce cos zrobic, ale to mu nie wychodzi... ;x
Santano - nigdy lepszego GM'a nie bylo :)
Tygrys - Super mapki, ale malo na Tibii...
HAŁOS !! :S
-
1.Myślę, że server ma lata świetności za sobą.
2. Sądzę, że qestu zarówno dla graczy z wysokimi lv jak i z niższymi bo wydaje mi się, że ekipa zaniedbała niższe lv(z qestami wiążą się itemy)
3.Głównym problemem jest popadnięcie w uzależnienie tej gry.
4.Adios - nie dawał kiedyś ostrzeżenia przed banowaniem:(
Dexoti - nie znam, czyli nie był zbyt aktywny
Mortiis - stara się, stara polepszyć server.
Tygrys - Dobry mapper, gm też ok
Santano - Bardzo pomocny i aktywny gm!
Gellert - nie spotkałem go jeszcze
5.Dobra mapa