User Tag List

Zobacz wyniki ankiety: Dobry pomysł??

Głosujących
43. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

17 39.53%
  • Nie

20 46.51%
  • Nie wiem

6 13.95%
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 1 do 20 z 23

Wątek: Nowe miasteczko

Średnio zaawansowany
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Thumbs up Nowe miasteczko

Witam pomyślałem sobie ze zaproponuje nowe małe miasteczko które jak się spodoba administratorom i wam to możliwe ze będzie na mapie. Miasto mogłoby się znajdować miedzy expgard a kanionem. I mogłoby byc dla Pacc jako miasteczko rookowe ze tam można by było popłynąć i wrócić do głuwne miasta na rooku
    Zdjęcia przedstawiają miasto w takiej kolejności
    1 2 3
    4 5
    6 7 8

1- tu znajduje się depo ponad 4piętrowe oraz na dole jest npc Ozi oraz dark rodo a na samej górze znajduje się np który sprzedaje starlight. Niżej jest statek który prowadzi go npc ANK na Ankaros.

2- tutaj jest kościół na ponad 36osób oraz na górze znajduje się sala balowa mieszcząca 48osób.Oraz poniżej jest statek nie wprowadzony na morze i prowadzi go npc Astro na Senje . A wyżej jest npc który zabiera ludzi do capital city.

3- To jest Bar w którym jest pirate jack jest tam jedzenie i dobre winko u pirata, poniżej jest market w którym jest jedzenie u rzeźnika i meble u npc OBI, do tego miejsca przechodzi sie przez małą kładke:P

4- Jest tutaj 3piętra trainerów poniżej jest npc Wulkan i prowadzi na wyspę Volcano Islands.

5- W tych krzakach znajduje się statuetka dzięki której można stać się mieszkańcem miasta. Wyżej po schodach w dół schodzi sie na expowista podobne jak na expgard.

6- To jest mała farma na niej nie ma nic ciekawego ale administratorzy mogą to przerobić jak będą chcieli:P

7- Tutaj znajduje się drzewo które zostało ścięte gdy rozpętała się tu wojna pomiędzy demonami i hydrami.

8- Tutaj znajduje się wieżowiec który ma ponad 5pięter i na każdym po 4 pokoje na samym dole znajduje się Pokój administracyjny ten pokój jest na GAMEMASTERA lub jakiegoś tutora i oni przechowują w tym domku kasę za pokoje aby potem jak ktoś to sprzedawał to można oddać mu kasę za ten domek oraz mogą tam być składane rożne skargi dotyczące sąsiadów oraz pokoi. Na samej górze znajduje się orlan oraz Guild master tez Robin the righteous.

NPC oraz nazwa miasta jest do uzgodnienia miedzy Administratorami.

To mój pomysł, trochę się nad tym napracowałem wiec proszę o sprawiedliwe odpowiedzi z góry dzięki Jeśli ci sie nie podoba napisz czemu:P
    Ostatnio edytowane przez maniekow2 : 10-10-2009 o 12:02

Nabijacz postów Wnorekkk's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

Nie, nie sądzę, aby Twój pomysł się spodobał. Jeśli Mortiis lub Tygrys zarządzą, że potrzebne nowe miasto, wtedy Tygrys sam je pewnie zrobi.

Admin

Tygrys's Avatar
    Miasto
    P-śl
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

Sam pomysł nie jest zły, ale wykonanie jednak pozostawia wiele do myślenia. Widzę, że dopiero zaczynasz robić mapy. Proponuję jeszcze trochę poćwiczyć
    Masz dobre pomysły, a to już połowa sukcesu. Jednak sam pomysł nie wystarczy. Chodzi również o samo doświadczenie :>
    Ja także kiedyś zaczynałem i na samym początku robiłem gorsze mapy niż ta:P
    Potrzeba czasu i zaangażowania, aby dojść do perfekcji. Zapewne kilka lat? Nie wiem, mi do perfekcji jeszcze sporo brakuje. Ale z każdym kawałkiem mapy nabieram doświadczenia, dlatego i Tobie radzę, aby robić jak najwięcej, a i Ty kiedyś będziesz robił na prawdę dobre mapy
    Najlepiej poszukaj w internecie, jak inni ludzie robią mapy (jakieś dobre) i wzoruj się na nich, co oczywiście nie oznacza, abyś robił tak samo jak oni. Dobrze jest czasem swój pomysł dodać,a mapa nabiera wtedy "uroku" :>

Btw. co do pomysłu. Hmm, nie wiem czy nowe miasteczko na APO 7.6 to taki dobry pomysł... Myślę, że jest on zbędny, no ale zobaczymy co inni "powiedzą"

Zaawansowany
    Miasto
    Z daleka ;o
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

Nie ma co dodać do wypowiedzi Tygrysa, świetny pomysł gorzej z wykonaniem, moim zdaniem jakieś nowe miasteczko by się przydało, o ile by je zrobił ktoś doświadczony :P
    Ziom Guard 0-xxx ? (ok. 500 teraz)

Bywalec
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

Bezsens.. miast jest dużo... nie ma poco robić nowej.

Sciex Trade Center! Sciex's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

Mysle ze juz nie trzeba dodawac zadnego miasteczka ale widze ze sie postarales ;p

Banned
    Miasto
    ZPY Py█████
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

Dlaczego nie ? Pomysł całkiem fajny. Można będzie wprowadzić

Nowicjusz Matio's Avatar
    Miasto
    <Brak danych>
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

Propozycja bardzo ładnie przedstawiona, opisana, wyjaśniona.
    I za to brawo.
    Ale, ale...
    Jak wiadomo nie ma już na serwerze po 500+ graczy, więc robienie kolejnego nowego miasta jest zbędne. Nie wiem jak tam dokładnie jest na mainie ale większa część graczy mieszka w Capital City. COD już pewnie się marnuje, a co dopiero nowo stworzone miasto. (oczywiście miałem na myśli że COD się marnuje pod względem mieszkańców).

Nie.

@Edit

Chyba że by dodać wyspę na której można by było spotkać potwory (Bossy) z których by leciały jakieś drobne, a zarazem rzadkie rzeczy?
    Ostatnio edytowane przez Matio : 10-10-2009 o 09:12

Banned
    Miasto
    LbN
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

To jest nie potrzebne duzo jest miast to po co miasteczko

Średnio zaawansowany
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

no tak ale to miasteczko mogłoby być dla Pacc i np z rooka byłby statek gdzie można by było tam popłynąć rook masterzy i osoby z pacc miałyby gdzie expic i miec swoje miasto na rooku.
    Sory ze pisze tu ale tam jest juz dużo

Banned
    Miasto
    www.skust.info
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

Tylko po co? Lepiej dać dobre expowisko niż jakieś miasto. Będzie tak samo uczęszczane jak Soran, CoD, Ank... czyli w ogóle
    Jestem na NIE

Banned
    Miasto
    Kraków
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

Zrobienie samego miasta nie wystarczy, musiałyby być tam jakieś nowe monstery, questy, npc. Coś co przyciągnęło by tam graczy. Aktualnie miast jest dużo, a 50% jest w ogóle nie oblegane, albo tylko przez nie przechodzimy.

Średnio zaawansowany
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Sądzę że to bardzo dobry pomysł .
    Ja jestem bardzo za tym !

Banned
    Miasto
    Silesia / Carmarthen
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

Pomysł znakomity, przydałoby się nowe miasteczko żeby troche uświetnić grę. Co do Twoich projektów, są dobre, lecz brakuje tam wielu wykończeń, pracuj nad tym

Oczywiście, jestem na TAK.

Mastah! Vivek's Avatar
    Miasto
    Podkarpacie
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

Zły pomyśł. Jest soran na którym nic się nie dzieje, chyba że ktoś idzie sprzedać loot do soni i wstąpi do mada. Wystarczy je odświeżyć.
    Co do map. Proponuje żebyś używał rme, odrazu by to ładniej wyglądało

Zaawansowany Leonidas Waleczny xD's Avatar
    Miasto
    Zgaduj, a znajdziesz ;o
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

Jest lepiej tak jak jest

Jestem na nie i zawsze będe ;d
    Comeback xDD

Twingo 0 - ? (382)

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

Powiem szczerze, mapa dość słaba, ale swoją propozycję poparłeś pracą i konkretnymi propozycjami i to się ceni. Poćwicz trochę jeszcze i na pewno z czasem zaczniesz robić mapy na poziomie.

Swoją drogą w zeszłym roku zrobiłem projekt w 100% wykonany przeze mnie w Mapeditorze, mapa śnieżnej wyspy, alternatywa dla paskudnej Senji. Niestety jak na razie Tygrys nie zamierza przebudowywać owej wyspy...a szkoda.

Więcej screenów

http://www.toproste.pl/forum/showthread.php?t=36581

Łowca postów *^*Hunterpall*^*'s Avatar
    Miasto
    City
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

Za duzo tych miast juz jest.
    Dobrze jest i niech tak zostanie, zreszta to za duzo roboty=x
    Kontakt:
    Obecnie: Skyflare [1 - ]

Armin Only Juxxifi's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

Na ots'ie z taką mapą jak na ss'ach nawet n00b nie zagra Xd No ale żeby nie było, że Cię zniechęcam, to ćwicz Trening czy mistrza.

Co do samego pomysłu. Niepotrzebny kawałek terenu, nieuczęszczany przez graczy. Nie ma expowisk - nie ma ludzi.

Bywalec Mortarius's Avatar
    Miasto
    Żory
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

Cytat Napisał Tygrys Zobacz post
    Sam pomysł nie jest zły, ale wykonanie jednak pozostawia wiele do myślenia. Widzę, że dopiero zaczynasz robić mapy. Proponuję jeszcze trochę poćwiczyć
    Masz dobre pomysły, a to już połowa sukcesu. Jednak sam pomysł nie wystarczy. Chodzi również o samo doświadczenie :>
    Ja także kiedyś zaczynałem i na samym początku robiłem gorsze mapy niż ta:P
    Potrzeba czasu i zaangażowania, aby dojść do perfekcji. Zapewne kilka lat? Nie wiem, mi do perfekcji jeszcze sporo brakuje. Ale z każdym kawałkiem mapy nabieram doświadczenia, dlatego i Tobie radzę, aby robić jak najwięcej, a i Ty kiedyś będziesz robił na prawdę dobre mapy
    Najlepiej poszukaj w internecie, jak inni ludzie robią mapy (jakieś dobre) i wzoruj się na nich, co oczywiście nie oznacza, abyś robił tak samo jak oni. Dobrze jest czasem swój pomysł dodać,a mapa nabiera wtedy "uroku" :>

Btw. co do pomysłu. Hmm, nie wiem czy nowe miasteczko na APO 7.6 to taki dobry pomysł... Myślę, że jest on zbędny, no ale zobaczymy co inni "powiedzą"
    To od tego tu jesteś Tygrysie żeby zaakceptować jego projekt i dopracować szczegóły według twoich tajemnych mega metod mocy power rangersów ; d

@topic
    Mnie się podoba Napewno bym lepiej nie zrobił xd 7/10