Ten 'poradnik' dla niektórych może być ciekawostką, niektórzy może zaczną się do niego stosować, inni być może stwierdzą, że to im niepotrzebne, a i tak ci sprytniejsi pewnie już dawno rozgryźli Loot-Channel.
Zaprezentuje wam sposób, w jaki możecie przyspieszyć zbieranie loota z ciał potworków.

Tak to już na APO jest, że rzadko expi się na pojedyńczych mobach, zazwyczaj bije się ich kilka naraz. Często też jest tak, że na Loot-Channel'u zauważamy itemek, który chcięlibyśmy zebrać, jednak większa ilość trupów na podłodze może nam utrudnić lokalizacje tego ciała, z którego musimy wyjąć nasz łup. Owszem, można otworzyć wszystkie ciała jednocześnie, stracimy na tym tylko kilka sekund, pamiętajmy jednak o tym, że niektórzy cenią sobie swój czas, a z kolei inne osoby mogą posiadać małe monitory swoich komputerów, przez co nie otworzą wielu ciał jednocześnie.

Przejdźmy do rzeczy.
Wszystkie potworki, które zabiliśmy jednocześnie, pojawiają się na naszym kanale również w jednej chwili, przez co możemy mieć problemy z lokalizacją danego ciała, jednak kolejność wypisanych lootów na kanale, jest ściśle związana z położeniem danego trupa. Pokaże wam to na kilku przykładach:

Wszystkie ciała mobów, które padły jednocześnie, oznaczyłem liczbą, która odpowiada kolejności, w jakiej zostanie wypisana na Loot-Channel'u. Tak więc chcąc wyciągnąć tylko interesujący nas demon armor, powinniśmy otworzyć trupa, który został oznaczony numerem 3, ponieważ jego zawartość została przepisana na nasz kanał jako trzecia.

Ale co będzie, jeśli ciała nie będą ułożone tak ładnie? Musimy się nauczyć je numerować sami, w takiej samej kolejności, w jakiej skrypt 'przepisuje' loota na Loot-Channel. Trudno jest mi to wytłumaczyć, jednak ta zasada jest balanie prosta i z pewnością zrozumiecie ją, jeśli pokaże wam kilka przykładów:

Tutaj ten mini-poradnik się kończy, bo nie ma nad czym się rozpisywać. Możecie sobie pomyśleć, że więcej czasu wam zejdzie na ponumerowanie ciał w myślach niż przeszukanie każdego z osobna, jednak uwierzcie mi na słowo, po dłuższej chwili wejdzie wam to w nawyk, będziecie to robić z automatu nie tracąc na przemyślenia cennego czasu. Otwieranie jednego, właściwego ciała z grupy jest bardzo komfortowe. Zbieram loota w ten sposób od dłuższego czasu i nie jest to w żaden sposób uciążliwe.