Jeden serwer musi odpaść!
To pewne, bo jak wszyscy pewnie wiedzą, jeden z serwerów jest prawie pusty.

Dlaczego jest to potrzebne?
Po pierwsze - większa kontrola nad graczami łamiącymi regulamin (łatwiej kontrolować 2 serwery, niż 3)
Po drugie - częstsze eventy
Po trzecie - nie będzie jednego pustego serwera

Dlatego dodałem ankietę z kilkoma propozycjami

1. Usuwamy 7.6 i zostawiamy 8.42 i ROX

7.6 to przestarzały serwer który dla mnie jest już tylko historią. Zrezygnowałem z gry na nim ze względy na konieczność używania boota (hotkeys). Forum przeżyło by prawdziwe tsunami ale ten ruch na pewno byłby najlepszy. Przede wszystkim mapper mógłby się skupić na jednym (bo 8.42 i ROX używają tej samej mapy)

2. Usuwamy 8.42 i zostawiamy 7.6 i ROX
Ten krok nie miałby sensu, ale co prawda pozbylibyśmy się niemalże pustego serwera.

3. Usuwamy ROX i zostawiamy 7.6 i 8.42
Mimo że sam gram na ROX to byłbym za tym krokiem. ROX nie ma przyszłości.

4. Usuwamy 2 serwery i zostawiamy 7.6
Powrót do przeszłości?

5. Usuwamy 2 serwery i zostawiamy 8.42
To byłby chyba najbardziej genialny krok, chciałbym żeby właśnie tak było. Chciałbym również żeby ten serwer nie staną w miejscu jak 7.6 (nowe respy i moby to nie wszystko) i rozwijał się tak samo szybko jak tibia Cipsoftu.

6. Usuwamy 2 serwery i zostawiamy ROX
To nie było by dobre posunięcie. W sumie fajnie by było, bo mielibyśmy zza dnia pewnie z 300-400 graczy online, ale ze względu na Exp rate jaki jest na serverze potrzebował by on częstych aktualizacji. I przede wszystkim wymagało by to zmian w wyrównaniu profesji (knight).

7. Zostawiamy tylko ROX i tam przenosimy graczy z 7.6 i 8.42
Usłyszałem taką propozycję od kolegi. Bez komentarza.

8. Zostawiamy 7.6 i resetujmy postacie.
Jak mówiłem 7.6 to historia. Po tym kroku serwer by upadł.

9. Zostawiamy 8.42 i resetujmy postacie.
Reset postaci by zmniejszył ból po stracie postaci. Wszyscy fani APO zaczęli by od początku.

10.Zostawiamy ROX i resetujmy postacie.
To samo co wyżej, ale tak jak mówiłem, ROX wymaga częstych aktualizacji.