User Tag List

Zobacz wyniki ankiety: Czy przeszkadzaja ci Metalowcy??

Głosujących
340. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Sam nim jestem i jest mi z tym dobrze.

45 13.24%
  • W zadnym wypadku.

150 44.12%
  • Przeszkadzaja.

44 12.94%
  • Nienawidze ich!!

101 29.71%
Strona 7 z 16 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki 121 do 140 z 312

Wątek: Czy przeszkadzaja ci metalowcy??

Zaawansowany
    Miasto
    w dópje!
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

o ja pier*ole Kur*a LUDZIE!!! Dlaczego wy patrzycie tylko na kolor ubioru, buty, włosy i słuchanie muzyki??To ludzie tacy sami jak wy ale ubierają sie inaczej i noszą inne buty, włosy. Dam wam radę- otwórzcie szeroko oczy i nie patrzcie tylko na włosy ubiór. Oni wam NIC nie zroblili( nienawidze jedynie satanistów i M. Mansona.)

A i zagłosowałem na
    W zadnym wypadku.
    Neko ty chyba jesteś jakiś eee.... dziwny -nick w grze Sev zazwyczaj siedze w city lub na soran ewentualnie city of the sky. Wystarczy byśmi dał hunta, ale ja mam to gdzieś. Tibia to nie całe życie.

Punk/ metal ROX( daje ignore tym co bluzgaja na metal)
    Ostatnio edytowane przez Sev : 10-09-2007 o 08:57
    >CO SIE LÓMPISH???<
    Pomóż policji, spałuj się sam xD

Wejdź
    http://wojasogr.myminicity.com/ind a pomożesz mi.
    NA 4um teraz wchodzę rzadko, chyba że mam sprawę...

Banned
    Miasto
    Wroclaw
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

Ja tam nic do nich niemam , ale do tego po*ebanego Mansona mam....
    Co za porąbany typ zniego , kiedys gdzies przeczytałem ze on se wyciął żebra zeby se lache trzaskać XD.... żal.pl

Zaawansowany Kaman Veri's Avatar
    Miasto
    Żyrardów
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

to sa debile i tyle mam w klaseie jedna taka pascentke jest taka zryta ze sie w bani nie misci gada teksty ze uprawiala seks z sztaname na bialym ołtazu i czy to ne jest chore ta muzyka wciaga jak tibia xD
    Pozdro Dla Kumpli z Reala :P: Adrian Of Sork, Tras Lowe, Leonidaas, Gladzio

Old Owner: Kaman Veri
    Old Owner: Ibner
    Old Owner: Kali of druid
    New Char: Daymav or Helholt

Nabijacz postów EsSaY's Avatar
    Miasto
    City of Compton Pozycja: Często na pieska Pobity rekord: Najdłuższy afk Reputation points: 76
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

Nie to żebym ich nienawidził, ale ich nie lubie nie są w moim typie przez to co słuchają. Metal kojaży mi się z satanizmem, sektami, zabijaniem niewinnych ludzi. Ogólnie metal to jęki, stęki, krzyki, zjadanie kotów. Nie lubie, nic więcej.

Nie oddaje reputów.

Death Dzela
    Guest

Domyślnie Metal

Ja też zabardzo nie przepadam za metalem, ale nie mam nic do niego czasem nawet slucham. Ale uwazan ze ci fani rzeczywiscie zachowuja sie jak psychole tez znam taka jedna.

Łowca postów
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

Powiedzial Kaman Veri: to sa debile i tyle mam w klaseie jedna taka pascentke jest taka zryta ze sie w bani nie misci gada teksty ze uprawiala seks z sztaname na bialym ołtazu i czy to ne jest chore ta muzyka wciaga jak tibia xD
    A ja mu odpowiem tak: ushushushsuhushsuhushushushushushsuhsuhush... i tak dalej
    Dobra hitroria zeby tylko wzniecic nienawisc do metali/punkow.

Nowicjusz
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

Moze glupio zabzmi ale sam slucham metalu ;] tak jak ktos sucha disko polo to ja moze sluchac metalu chodz i tak wole techno,house,trance

Forgotten Soul
    Guest

Exclamation Żal ....

Witam...Przeczytałem cały temat i żal mi sie zrobiło tych cieci z GKSy i innych tępych ludzi którzy mówią o nas - metalach brudasy... Zapuszczałem włosy 5 lat i ściełem w czerwcu...Co oczywiście nie oznacza że już nie jestem Metalem. Któryś z inteligentów mówił że metale nie myją się i mają tłuste włosy (nie mówiąc już o wszach - huhahsha). STARY! Metale mają szystsze włosy od was! Spróbuj sobie zapuścić włosy i ich nie myć ! Nie da się! Dbamy o swój wygląd i higienę... (No nie wnikam już w poszczególne przypadki ludzi, ale nie tylko w środowisku metalowym znajdziesz ludzi którzy niemiło pachną czy też mają tłuste włosy). Może techniarze ukrywają tłuszcz pod wartstwą geliku? Ja osobiście myłem włosy co drugi dzień i myślę że każdy metal tak robi a te bajki o tłustych włosach i innych badziewiach że się niby nie myjemy to sobie sami wpajacie żeby mieć się do czego przypier*!

Co do muzyki....:
    Teksty i przesłanie....:
    Mówiliście że w HH jest przesłanie...lol...Może w jakiejś malutkiej części...:P A w większości to samo pier* jakie to życie jest do dupy i nawalanie na policje że jest zła, a jak już ktoś wspomniał: gdyby nie policja to byś na ulice nie wyszedł bo by Cię ktoś zabił za 30gr bo mu do fajek brakowało....A co do zjeb* życia to Peja śpiewał " O to życie kurewskie miej do siebie pretensje" (czy jakoś tak:P). I tu jest 100% prawdy. Ziomeczki zamiast nawalać jakie to macie straszne życie i w ogóle to się pouczcie żeby kiedyś dobrą prace mieć i godnie żyć, a nie przesiadujcie całymi dniami na ławkach pijąc piwka... Szanuje muzyke HH jeśli chodzi o składanie rymów itd...nie jest to napewno proste i trzeba mieć do tego talent i pasje. (btw widzieliście Skorpiona na Youtube? xD )

Jeśli chodzi o przesłanie w metalu, rocku, Punku... W punku to np walka przeciwko rasizmowi (hmm więcej przykłądów nie potrafie podać bo raczej nie słucham punka:P). W metalu i rocku spotkać się można z róznymi tekstami...niektóre typu AVE SATAN itd ale to tylko malutka część....niestety współcześni "Normalni" (ironia) ludzie o tym nie wiedzą a metal kojarzy im się wyłącznie z darciem mordy, satanizmem, sektami, jedzeniem kotów, paleniem krzyży i nie wiem co tam jeszcze w waszych chorych główkach się da wymyśleć... W metalu można odnaleźć siebie jak i w innych typach muzyki (np hh). Ja kiedyś odnalazłem siebie w utworach SlipKnota (Purity, Diluted, No life, Scissors) fakt faktem - nie są to zbyt wesołe utwory a raczej dołujące (klimaty suicide etc), lecz słuchając ich jakoś sie wyładowywałem...całą to nienawiść do tego zasranego świata i niektórych ludzi...Każdy ma okres że łapie doła i do wszystko wkur* i wtedy może odnaleźć ulge w muzyce. Oczywiście jeśli ktoś tłumaczy sobie teksty i zwraca na nie bardzo dużą uwage, zaraz obok muzyki. Może niektóre osoby słuchają a nawet nie widzą co śpiewa wokalista-.- heh. Mogę również podać przykład tekstu romantycznego np As I Lay Dying - "A long march", Bon Jovi - "Always" (omg boska piosenka), HIM - "bury me deep inside your heart" - "Gone with the sin" i są jeszcze dziesiątki utworów które można zadedykować swojej ukochanej a ziomki co zadedykują? Lerka i Nowatora?(moja panienka jest taka piękna...)

Podam przyładowy tekst już wcześniej wymienionego tytułu : As I Lay Dying - a long march:

Only You know my pain inside
    You've been there when no one else could be
    When tears fall from my eyes
    I know that You are always there
    No matter what's in my heart
    You are the One who cares
    When I doubt, You stand by me
    So I'm not ashamed to say the way I feel
    I love You, You are my Everything

Teraz tłumaczenie ( możliwe że niektórzy nie znają dobrze angielskiego i przyda im się tłumaczenie, a jesli czyta to ktoś kto zna to proszę sobie samemu przetłumaczyć powyższe:P) :

Tylko Ty znasz mój ból w środku.
    Byłaś tam - nim ktokolwiek inny mógł być.
    Gdy łzy będą płynąć z mych oczu
    Wiem że zawsze przy mnie będziesz.
    Niezważając na to co jest w mym sercu
    Jesteś jedyną osobą której zależy.
    Kiedy powątpiewam, Jesteś przy mnie.
    Więc nie wstydzę się powiedzieć tego co czuję
    Kocham Cię, Jesteś moim całym światem.

Moim zdaniem genialny tekst...a jeśli chodzi o wykonanie....Sami sprawdzcie...Napewno macie program typu bearshare czy inny shit. Ściągcie mp3 i posłuchajcie....Już? I co nieźle koleś dre morde co nie?! nawet nie słychać słow...jakbyście ten kawałek usłyszeli gdzieś to byście walneli śmiechem, nie znając tekstu i myśląc że to jakieś tępe, bezsensowne darcie mordy! Więc na drugi raz kiedy usłyszycie jakiś metalowy kawałek to nie przesądzajcie od razu że to shit tylko albo pozostańcie bez zdania albo pozostawcie to dla siebie i nie besztajcie innych skoro sami nie wiecie czego ktoś słucha...Jest multum tekstów tego typu więc zapraszam do przeczytania przynajmniej tych tytułów które podałem powyzej.

Jeśli chodzi o styl i ubiór metali...hmm o włosach już wspomniałem wyżej. Co do glanów w lecie - fakt też czasami mi sie zdarzało w gorące dni łazić w glanach i jeżeli ktoś ma glany bez ocieplenia (nie zimowe) to wcale nie jest w nich tak gorąco jak się wam wydaje ziomeczki kochane... właściwie mi wogóle nie było...Już gorzej jak czarną koszulkę mam (a mam tylko czarne lol) to słońce nieźle grzeje -.- I to że ktoś ma koszulke z "diabłem" nie znaczy że jest satanistą czy innym poje*..po prostu gust i wyobraźnia producentów odzieży... Co do Mansona i innych takich dziwolągów - osobiście go nie słucham bo nie w moim guście jego muza ale jak już ktoś wcześniej wspomniał on tez ma prywatne życie i jestem pewien że nie jest ono takie jak to na scenie. Cały jego image i koncerty są pod publike...dla kasy....dla sławy...niektórym osobą to się chyba podoba (SIC?) mi osobiście nie bardzo;/ no ale to już ich gusta... Nie pamiętam też żeby ktoś zabijał jakieś zwierzęta na koncertach czy cos w tym stylu LOL.... co najwyżej jacyś fani rzucali mięsem na scenę ale to chyba na koncercie Slipknota:P o.O I nawet to że ktoś słucha Mansona nie oznacza ze jest jakimś satanistą czy zrytym beretem. Obczajcie też jego teksty. Napewno nie sa takie straszne jak to sobie wpieracie....

No to tyle mojego wywodu, omg ale się rozpisałem...Mam nadzieje, że przeczytacie moje wypociny a w szczególności ci wszyscy "BESZTACZE" i weźmiecie je sobie do serca i troche zmienicie podejście do ludzi. Dążmy do lepszego świata ludziska i szanujmy się...to naprawde niewiele...Pomagajmy sobie...Naprawde życie będzie wtedy przyjemniejsze. Pozdrawiam Wszystkich niezależnie od subkultury \m/

VIP
    Miasto
    Lubaczów
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

Hip-Hop
    Motto: Chwdp!
    Magiczna liczba: 997

Metalowcy
    Motto: Ave Szatan!
    Magiczna liczba: 666

Nic dodać nic ująć.

Forgotten Soul
    Guest

Domyślnie

Taa....Czcimy szatana ponad wszystko. Dzisiaj na śniadanie miałem rozjechanego kotka.

Banned
    Miasto
    Gołdap
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie Nelin napisał

Cytat Napisał Nelin Zobacz post
    @Up
    Ten tekst to cała prawda.
    Hip Hop to paranoja. Polski hip hop to ostry shit. Trzeba sobie to jasno powiedziec. Do tego w Polsce jest cos w stylu - " On jest dzieckiem ulicy, on jest dobrym raperem" . Wiec jeszcze raz, Hip Hop to pieprznieta muzyka z przeslaniem typu Obij morde temu, nie nawidz policji, ruchaj blondynki i wszystko bedzie dobrze. Ten tekst to cala prawda...
    Czy tobie ktoś każe Ruchać blondynki? obijać komuś morde. nie nawidzić policje??! zobacz sobie Jak Peja był u Kuby Wojewódzkiego.. Sam powiedział " Ja Nie daje Nikomu Recepty na życie Nie mówie mu nie ćpaj bo to jest złe ***** czy coś tam " a co w polskim Hip Hopie jest super?? Piotr Rubik nie wiem czy znasz Dyrygent.. Zarabia 50 tys Zł za Koncert... A polski hip Hop-owiec?? Musi opierdolić minimum z 5-6 Koncertów żeby tyle zarobić.. a Co w polskim HH nie śpiewają prawdy?? Sciągni sobie przynajmniej O.S.T.R - ABC. I już się przekonasz.. Każdy ma swój Styl Flow... Tyle

Fisher
    Guest

Domyślnie

Mi metalowcy nie przeszkadzają, są spoko ale wole skateów :P

Łowca postów
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

Old Lucek:
    Czy tobie ktoś każe Ruchać blondynki? obijać komuś morde. nie nawidzić policje??! zobacz sobie Jak Peja był u Kuby Wojewódzkiego.. Sam powiedział " Ja Nie daje Nikomu Recepty na życie Nie mówie mu nie ćpaj bo to jest złe ***** czy coś tam "
    Ok. peja jest mądry. Więc niech te 90% skate`ów i innych hip hopowców bierze z niego przykład i niech bedzią tolerancyjnymi... a nie wrzucali texty typu: "Ogolić brudasa, pierdolić tych metalowców" i takie tam! BO TO JEST żAłOSNE!!! Juz trzykrotnie to bede pisał: Prędzej z ziemi cie podniesie metal niz dres... (czy jak sie nazywa ludzi w drechach) i to jest prawda...

Zaawansowany
    Miasto
    Łódź
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

ja slucham punk rocku & h-h & techno i nikt sie mnie nie czepia a ja sie nie czepiam innych zwlaszcze do wygladu ^^

Banned
    Miasto
    W mikołowie city x-D Pozycja: Master Mapper X-d Pracuję nad: Mapą do ots!?xD Reputation points: 186
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

Mi nie przeszkadzają, ale nie lubię metalu. (Każdy ma inny gust).
    Sam przerzuciłem się z techno->H-H->pop-> Punk rock :P
    Mam kilku kumpli co słuchają metalu i są spoko goście.

Cytat Napisał Arhadus Zobacz post
    Hip-Hop
    Motto: Chwdp!
    Magiczna liczba: 997

Metalowcy
    Motto: Ave Szatan!
    Magiczna liczba: 666

Nic dodać nic ująć.
    Ave Szatan!!!!
    (W piątek z kumplem roznieślibyśmy tym babke z religi )
    Ostatnio edytowane przez Ake : 10-09-2007 o 07:09

Majsterek
    Guest

Domyślnie

Nie mogłem... Po prostu nie wytrzymałem..

Wy tu gadacie, że punk jako muzyka nie ma przesłania... Cóż... Nie będe tutaj bluzgał na hip- hopowców, bo nie zniżę się do poziomu ''dziecka ulicy'' jak się to sami z dumą nazywają. Podam za to konkretne przykłady...
    Każdy szanujący się słuchacz punk rocku zna The Offspring.
    Powinien znać ich płytę: Ixnay on the Hombre. Mamy tam piosenke ''Gone Away'' napisaną po śmierci żony Briana ''Dextera'' Hollanda:

Maybe in another life
    I could find you there
    Pulled away before your time
    I can't deal it's so unfair
    And it feels
    And it feels like
    Heaven's so far away
    And it feels
    Yeah it feels like
    The world has grown cold
    Now that you've gone away
    Leaving flowers on your grave
    Show that I still care
    But black roses and Hail Mary's
    Can't bring back what's taken from me
    I reach to the sky
    And call out your name
    And if I could trade
    I would
    And it feels
    And it feels like
    Heaven's so far away
    And it stings
    Yeah it stings now
    The world is so cold
    Now that you've gone away

Dla mniej kumatych, przetłumaczę to, łopatologicznie, by każdy zrozumiał górnolotne frazy...

Może w innym życiu,
    Znajdę Cie...
    Zepchnięta z drogi przed swoim czasem...
    Nie mogę zrozumieć, to takie nie fair.
    I czuję,
    czuję że
    Niebo jest tak daleko ode mnie...
    I czuję,
    czuję że
    świat stał się zimny.
    A teraz Ty odchodzisz...
    Pozostawiając kwiaty na twym nagrobku
    pokazuję, że wciąż o Tobie pamiętam
    Ale czarne róże i święta Mary
    Nie przywrócą tego, co zabrano ode mnie...
    Sięgam niemal chmur
    I wykrzykuję twoje imię...
    I gdybym mógł teraz zamienić się,
    Zrobiłbym to.
    (Refren 2x)

Wybaczcie prosze, ale ciężko jest przetłumaczyć to jeszcze prościej. Przynajmniej mam te 50 % że wszyscy ''ziomale z pod bloku'' zrozumieją tekst.
    A co reprezentuje swoimi tekstami hip hop? Co?...
    Pierwszy tekst z brzegu w ''teksty.org'':

997

[PEJA]
    A na chuj mam z toba gadac zadnych korzysci z tego nie mam
    przestan dupe mi zawracac patrz jak za biznesem biegam
    po co z toba wspolpracowac
    jestes nikim wes zobacz
    jestej nie wart moich bitow
    chcialbys ze mna rapowac ?
    nie chce sluchac twych problemow
    mam ochote sie najarac
    chce miec wiecej nie chce gadac
    moj egoizm chce wspomagac
    i rozwija go dziewczyna, dziwka jesli nie dasz wybacz
    nie uslyszysz komplementow zadnego milego slowa
    nie mam z tego korzysci to po co z toba mam zartowac
    po co dyskutowac
    chcesz zapytac mnie o godnosc ?
    o bezinteresownosc ?
    a co to dzisiaj znaczy
    w kolo pelno naciagaczy
    tyle samo naiwniakow
    na slepo mi ufaja, sami siebie przekrecaja
    bo z byt mocno chca wierzyc ze w porzadku ludzi znaja
    na slepo mi ufaja, sami siebie przekrecaja
    bedzie dobrze powtarzaja
    pieknie plyna, nie wracaja

Bla, bla, bla... Pozwoliłem sobie wytłuścić elementy, które w pewien sposób niesmaczą mnie, a nawet odrzucają. ''Na ślepo mi ufają''- egoizm i pycha leje się strumieniem. Nie wspomnę o inwektywach które nie wnoszą NIC do tekstu. ''Mam ochote sie najarać''- pokazać jaki jestem trendy\cool? A może zapomnieć o ''dziwkach, które nie dają'' ?
    Ktoś powie mi, że The Offspring to tylko punk. A co z metalem? Już daje...
    Zespół Kamelot. Stricte power metal.

Kamelot- Forever

Here's a pain within
    that I can't define
    there's an empty space
    where your love used to shine
    from the night we met
    till the day you died
    do you think I wished
    do you still believe I tried
    all too soon we were divided
    and life had just begun

will you revive
    from the chaos in my mind
    where we still are bound together
    will you be there
    waiting by the gates of dawn
    when I close my eyes forever

Po ''naszemu'':

Czuję pewien ból,
    którego nie potrafię określić,
    Jest pewno puste miejsce,
    w którym niegdyś błyszczała Twoja miłość...
    Od tamtej nocy, kiedy się spotkaliśmy,
    aż po dzień kiedy umarłaś,
    Chyba nie myślałaś...
    Czy nadal wierzyłaś że próbowałem?
    Zbyt szybko nas rozdzielono...
    Ale życie dopiero się zaczyna...
    Czy zostaniesz wskrzeszona
    Z chaosu w moim umyśle?
    Czy nadal będzie nas cokolwiek łączyć?...
    Czy będziesz tam,
    Czekając przed wrotami zmierzchu,
    Kiedy zamknę oczy na wieki?....

Oczywiście, metal= darcie ryja, wbijanie kotów na pal, gwałcenie dziewic na białych ołtarzach i odwrócone krzyże... Jedynie ZAMKNIĘCI NA WŁASNĄ GŁUPOTĘ ludzie nie potrafią zrozumieć czegoś, co jest tak głębokie, że przewyższa ich inteligencję...

Mógłbym takich tekstów wymieniać bez końca...
    Apocaliptica- Life Burns
    Nightwish- Forever Yours, Ocean Soul

i tak dalej, i dalej... Dalej...
    Jestem metalem. Owszem. I nie obchodzi mnie, co mówią o mnie inni. Znam swoją wartość, i żadne ''HWDM'' mi nie straszne. A dresy i tak znikną prędzej czy później z ulic, bo scena hh się rozpadnie i pozostaną po niej jedynie wspomnienia, jak po disco-polo teraz...

Nabijacz postów GladeQ's Avatar
    Miasto
    Malbork
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

@up
    ja lubie the offspring, nie jestem metalowcem ani punkiem czy jak to tam sie nazywa ;p
    Najbardziej podoba mi sie ich piosenka "The kid's aren't right"... tak mi wpadla w ucho

Nesill
    Guest

Domyślnie

80% moich znajomych są metalowcami. A no i troszku pomieszałeś panków z metalowcami Wiecie 50% społeczeństwa zalicza skinów do Metali z tąd ta zjebana reputacja. Mi najbardziej przeszkadzaja dresiarze nie co że glupie i bez talencie to jesczze cwaniakuje oraz skini ....
    Ostatnio edytowane przez Nesill : 22-09-2007 o 16:16

Łowca postów
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

Wypowiadajcie sie dalej w tej ankiecie... Niekture wypowiedzi sa tak DEBILNE (inaczej sie nei da powiedziec) a niektore bardzo inteligentne... Pozdrawiam all tolerancyjnych ))

Zaawansowany Crazy Banana's Avatar
    Miasto
    Mieszkam "gdzieś", nie twoja s
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

Metal, dres i inni... styl życia metalów podoba mi się jakoś 4/6 ale to jak się ubierają to akurat nie ważne (choć przyznam nieraz wyglądają beznadziejnie) bo i metal i dres może być mądrym spoko człowiekiem a może być podróbką czy pozerem to ogólnie kwestia charakteru człowieka a nie tego do jakiej sub kultury należy zaznaczyłem że nie przeszkadzają....
    ███████████████████████████████████