User Tag List

Pokaż wyniki 1 do 12 z 12

Wątek: APO discord bot.

VIP Week's Avatar
    Miasto
    Y78 Z714 7
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie APO discord bot.

Aktualnie w trakcie tworzenia mam projekt APObot pod oficjalny serwer discord APO.

Serwer posiada aktualnie takie rzeczy jak:

• Pobieranie newsów z forum z działu Nowości;
    • Topka banów ze strony zbanowanych
      ;
    • Zliczanie banów za „macro/bot” od daty wprowadzenia nowego systemu kar - 16.11.2023
      ;
    • Raportowanie banów na Discordzie - wysyła każdego nowego bana w czasie rzeczywistym
      ;
    • Statystyki GMów w nadaniu kar w grze ze strony zbanowanych
      ;
    • Nowa komenda /wystaw, która tworzy wiadomość embed ze wszystkimi danymi postaci, które zostały uzupełnione
      .

Uprzedzając pytania:

Komenda /wystaw ma podział na postacie ROOK oraz MAIN. Jeżeli wybierzemy ROOK podczas wyboru - pojawią się do uzupełnienia questy tylko z Rookgardu oraz odwrotnie tyczy to samo postaci z MAIN - pojawią się tylko questy z Mainlandu.

Co w planach:
    • Dodanie death trackera;
    • Rejestrowanie postaci do konta discord (szybsza możliwość uzupełnienia niektórych danych co do postaci podczas wystawiania jej na sprzedaż);
    • Dodanie starszych banów (statystyk GMów oraz topka zbanowanych) z archiwalnej strony APO.

Oraz pytanie do Was - graczy. Co jako gracze chcielibyście, aby zostało dodane. Nie oczekujcie cudów, aczkolwiek mam nadzieję, że kilka przydatnych rzeczy jeszcze uda się wprowadzić.

Czekam na propozycje oraz opinie

APObot na serwer discord APO mam w planach wpuścić na święta, być może trochę wcześniej, aby można było śmiało przetestować.
    Ostatnio edytowane przez Week : 16-12-2025 o 16:23

Senior Tutor Skan's Avatar
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    4 Thread(s)

Domyślnie

Wprowadziłeś moje pomysły, niektóre... Super!

Jak coś mi się jeszcze przypomni to dam znać, czekam na realizacje APO discord BOTa!
    The only thing more dangerous than someone who doesn't care about the rules is someone who does - and wants to break them anyway.

VIP Week's Avatar
    Miasto
    Y78 Z714 7
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

Cytat Napisał Skan Zobacz post
    Wprowadziłeś moje pomysły, niektóre... Super!

Jak coś mi się jeszcze przypomni to dam znać, czekam na realizacje APO discord BOTa!
    A jakie to jeszcze miałeś? :>
    To czekam na propozycje w takim razie ;p

Banned
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

Fajne opcje, szkoda że nie skorzystam niestety...

zawadzky__ Demon's Avatar
    Miasto
    盧布林
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

Vimpexik, Sasha oj wysoko, wysoko. Zawadzky rzecz jasna na czele stawki! jakże milo widziec nas tu wszystkich razem!

szanuje za napracowanie, fajny podgląd danych. niech służy i rośnie : )

@Hakkuwa
    nieee, top3 to ja vimp i pan s
    Ostatnio edytowane przez Demon : 20-12-2025 o 19:49
    ヽ( ͠°෴ °)ノ

Banned
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

Dobra robota a mowili ze to ja boce

VIP Week's Avatar
    Miasto
    Y78 Z714 7
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

Update:

Osoby z rangą Gracz dostały nowy kanał informacyjny - onlinelist.

Dla osób z rangą VIPa natomiast przyszykowaliśmy, aż 3 nowe kanały czysto informacyjne:
    Onlinelist oraz dwa, które zostaną (mam nadzieję) tajemnicą, a być może się przydadzą

Oraz jeden dla administracji serwera/forum/dc.

Średnio zaawansowany
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

vimpex powinien zostac nagrodzony najnizsza krajowa za sposob w jaki prowadzi discord! najlepiej z kieszeni sponsora wospowego jednego i drugiego co kupili domek na pol
    Zii Baba no.1

VIP Week's Avatar
    Miasto
    Y78 Z714 7
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

Hej, mam w planie do istniejącego już bota na Discordzie - APObot możliwość przypisania postaci.
    Na czym będzie to polegać? Większość osób, które kiedykolwiek grały na Real Tibii kojarzy pewnie Nabbot na discordzie, gdzie przypisujemy sobie postać i bot śledzi nasz poziom, dedy, zmiana nicku, online/offline, gildie i nadaje automatycznie role na dc w zależności od gildii.

W planach zrobić cos takiego, ale na serwerze Armia Podkarpacki OTS.

Jak miałoby to dzialac?
    • Wpisujemy na discordzie /rejestracja (wybieramy Apobot) i wciskamy enter.
    • Bot generuje dla nas krótki kod, który wklejamy w opisie postaci, która chcemy przypisać do konta Discord.
    • Nastepnie wpisujemy nick postaci, który ten kod posiada.
    • Jeżeli wszystko się zgadza, postac zostaje przypisana.
    • Jeżeli się nie zgadza - wszystko zostaje bez zmian i możesz wygenerować nowy kod.

A teraz korzyści z przypisania postaci do konta:

• Automatyczne uzupełnienie informacji (poza questami, dniami pacc, ceną) przy wystawianiu postaci na sprzedaż na kanale discord do tego przystosowanym.
    • Rola na discordzie (jeżeli jesteś w jakiejś gildii) + kanal głosowy oraz tekstowy tylko dla gildii.
    • Online lista osob z gildii.
    • Informacje na temat postaci (tylko dla konta przypisanego do postaci).

Rozważam też możliwość przypisania tego samego kodu do max 5 postaci (jeżeli ktoś gra kilkoma postaciami, żeby można było obserwować kilka swoich postaci).

Ktoś ma jakiś pomysł jeszcze?

Senior Tutor Skan's Avatar
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    4 Thread(s)

Domyślnie

Cytat Napisał Week Zobacz post
    Hej, mam w planie do istniejącego już bota na Discordzie - APObot możliwość przypisania postaci.
    Na czym będzie to polegać? Większość osób, które kiedykolwiek grały na Real Tibii kojarzy pewnie Nabbot na discordzie, gdzie przypisujemy sobie postać i bot śledzi nasz poziom, dedy, zmiana nicku, online/offline, gildie i nadaje automatycznie role na dc w zależności od gildii.

W planach zrobić cos takiego, ale na serwerze Armia Podkarpacki OTS.

Jak miałoby to dzialac?
    • Wpisujemy na discordzie /rejestracja (wybieramy Apobot) i wciskamy enter.
    • Bot generuje dla nas krótki kod, który wklejamy w opisie postaci, która chcemy przypisać do konta Discord.
    • Nastepnie wpisujemy nick postaci, który ten kod posiada.
    • Jeżeli wszystko się zgadza, postac zostaje przypisana.
    • Jeżeli się nie zgadza - wszystko zostaje bez zmian i możesz wygenerować nowy kod.

A teraz korzyści z przypisania postaci do konta:

• Automatyczne uzupełnienie informacji (poza questami, dniami pacc, ceną) przy wystawianiu postaci na sprzedaż na kanale discord do tego przystosowanym.
    • Rola na discordzie (jeżeli jesteś w jakiejś gildii) + kanal głosowy oraz tekstowy tylko dla gildii.
    • Online lista osob z gildii.
    • Informacje na temat postaci (tylko dla konta przypisanego do postaci).

Rozważam też możliwość przypisania tego samego kodu do max 5 postaci (jeżeli ktoś gra kilkoma postaciami, żeby można było obserwować kilka swoich postaci).

Ktoś ma jakiś pomysł jeszcze?
    Nie wiem, nie jestem pewien... Kiedyś miała miejsce już akcja związana z wystawianiem postaci i umieszczaniem kodu w opisie na Intergamingu, w wyniku czego wiele graczy straciło konta. Nie twierdzę, że tak samo będzie teraz, ale chciałem tylko przypomnieć o takich sytuacjach, które miały miejsce w przeszłości. Warto być ostrożnym i nie dawać żadnych cennych informacji, które mogą zostać wykorzystane w nieodpowiedni sposób. Lepiej chronić swoje konto i nie ufać wszystkim bezmyślnie, nawet jeśli wydaje się to niewinne.

Btw, nie zapominaj, że na intergamingu logowałeś się na stronę, tutaj nigdzie się nie logujesz
    Wpisując Twój kod w opis postaci, musisz się zalogować na stronę. :v
    Ostatnio edytowane przez Skan : 16-05-2026 o 13:25
    The only thing more dangerous than someone who doesn't care about the rules is someone who does - and wants to break them anyway.

VIP Week's Avatar
    Miasto
    Y78 Z714 7
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

Nie wiem, nie jestem pewien... Kiedyś miała miejsce już akcja związana z wystawianiem postaci i umieszczaniem kodu w opisie na Intergamingu, w wyniku czego wiele graczy straciło konta. Nie twierdzę, że tak samo będzie teraz, ale chciałem tylko przypomnieć o takich sytuacjach, które miały miejsce w przeszłości. Warto być ostrożnym i nie dawać żadnych cennych informacji, które mogą zostać wykorzystane w nieodpowiedni sposób. Lepiej chronić swoje konto i nie ufać wszystkim bezmyślnie, nawet jeśli wydaje się to niewinne.
    Jasne, zawsze po napisaniu kodu mogę Ci go wysłać i zweryfikujesz sam : )
    Btw, nie zapominaj, że na intergamingu logowałeś się na stronę, tutaj nigdzie się nie logujesz
    Ostatnio edytowane przez Week : 16-05-2026 o 12:31

VIP Week's Avatar
    Miasto
    Y78 Z714 7
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

Jasne, zawsze po napisaniu kodu mogę Ci go wysłać i zweryfikujesz sam : )
    Wpisując Twój kod w opis postaci, musisz się zalogować na stronę. :v
    Ale nie logujesz się przez bota przecież, normalnie logujesz na stronie??? ��

Ps. Niech ktoś połączy posty, kliknąłem edytuj a i tak dodało nowy xD

Zasady Postowania