View Full Version : KSW : Pudzian vs Thompson ( opinie)
Witam i proszę o nie spinanie się w tym temacie. Co sądzicie o dzisiejszej wygranej Pudziana ? Owszem jak dla mnie zrobił postęp kondycyjny lecz technika i tak nie jest jeszcze zbyt dobra - ale wiadome to dopiero nauka dla niego ale mniejsza już z tym bardziej chodzi mi o werdykt sędziów. Jak dla mnie śmiało mogli przyznać dogrywkę i bez sensowne jest to , że jej nie przyznali. A co Wy o tym sądzicie ?
dobrze mu szło, jestem dumny, kibicowałem mu!
wkur*iło mnie zachowanie tego rezusa thomsona, po co te wyzwiska, przegrac nie umie : |
lord max
26-11-2011, 23:33
Thompson krzyczał ,, what the fuck is that joke? " i wyzywał publiczność, co o tym sądzicie?
Fakt Pudzian zrobił wielkie postępy. Widać było, że walczy z głową i nie leci na pałę. Dzisiejszy werdykt był nieuczciwy. Jak dla mnie powinien od razu wygrać Brytyjczyk bez dogrywki. Nie dziwię się, że wziął mikrofon i zaczął gadać.
Sam Pudzian był niepewny wygranej, więc nawet nie podnosił rąk przed werdyktem. Szkoda, że kolejna walka jest wypatrzona przez sędziów. Może panowie, którzy punktują walkę oglądali jakąś inną...
Niuchacz
26-11-2011, 23:35
Powinna być dogrywka, bo jednak Pudzian ***** 1 rundę cały czas na plecki się wypierdalał, w 2 rundzie coś pokazał dlatego powinna być dogrywka. Oczywiście mu kuibicowałem.
No ja również nie dziwię się Thompsonowi bo mnie również by zdenerwował fakt , iż człowiek przygotowuję się do walki jak najlepiej i chcę wygrać a praktycznie przegrywa niesłusznie , gdyż kto wie co wydarzyłoby się w dogrywce ? Dla mnie sędziowie poszli na rękę Mariuszowi i zobaczycie sami , że wiele osób będzie mieć takie same poglądy. Oczywiście kibicowałem Mariowi i fakt zrobił postęp kondycyjny bo technika nadal kuleje ale myślę , że wszystko ogarnie.
POLSAT dojebal z tymi reklamami, kiedy swoje orędzie wygłaszał goryl Thompson.
Też uważam, że powinna być dogrywka, bo w 1 rundzie ewidentnie lepszy był Thompson. Beka z ciosów Pudziana na prostej łapie, technika wciąż chujowa :DDDDD taktyka trochę zmieniona, teraz agresor w 2 rundzie a nie w 1 XDDD Thompson dobrze się wypowiedział, bo też bym się na jego miejscu wkurwił.. najsprawiedliwszym wynikiem byłby remis i dogrywka :)
Fakt faktem Pudzianowi idzie coraz lepiej :D
Ale i tak wolałem oglądać Mameda Khalidova :)
Też uważam, że powinna być dogrywka, bo w 1 rundzie ewidentnie lepszy był Thompson. Beka z ciosów Pudziana na prostej łapie, technika wciąż chujowa :DDDDD taktyka trochę zmieniona, teraz agresor w 2 rundzie a nie w 1 XDDD Thompson dobrze się wypowiedział, bo też bym się na jego miejscu wkurwił.. najsprawiedliwszym wynikiem byłby remis i dogrywka :)
Zgadzam się. Dogrywka byłaby najsprawiedliwsza.
W sumie to nie dziwie się temu Angolowi, że tak się wkurwił. xd
Diabolix
27-11-2011, 00:36
Ja liczyłem, że będzie dogrywka. Pudzian, rzeczywiście, walczy dużo lepiej. Ale faktem jest, iż Thompson jest dużo lepszy, doświadczenie robi swoje.
Tak poza wywodami na temat kondycji, techniki, o której nikt z nas nie ma pojęcia tak naprawdę, to walka bardzo mi się podobała.
Skrillex
27-11-2011, 10:24
Dalej dzieci wierzcie w uczciwość wyników w ksw. Nie ma to jak łapać się na komercyjne "gale"
Ryśku xD
27-11-2011, 10:28
W sumie pudzian dobrze walczył i moim zdaniem jemu należało się zwycięstwo.
Thompson powinien wygrac, to ustawione bylo jak nic :]
Pudzian sie troszke wyrobil, stracil na wadze przez co ma szybsze ruchy i dluzej wytrzyma ale tak czy siak jest leszczem w tym sporcie :]
Krulowiec
27-11-2011, 10:37
Moim zdaniem Pudzian nie nadaję się do MMA czy KSW, siła to nie wszystko, poprawił kondycje, ale już pod koniec pierwszej wymiękał, druga kilka błędów Thompsona i wyszło, że "wygrał Pudzianowski" hehe, dobry żart.
Moim zdaniem powinni dać dogrywkę w której Pudzianowski padłby z wyczerpania ;)
Zobaczymy jak to będzie kiedy testem będzie sprawdzenie się z naprawdę dobrym zawodnikiem który może i znokautować pudziana. Thompson nie miał szans znokautować pudziana w stójce.
Moim zdaniem Pudzian nie nadaję się do MMA czy KSW, siła to nie wszystko, poprawił kondycje, ale już pod koniec pierwszej wymiękał, druga kilka błędów Thompsona i wyszło, że "wygrał Pudzianowski" hehe, dobry żart.
Moim zdaniem powinni dać dogrywkę w której Pudzianowski padłby z wyczerpania ;)
Właśnie o dziwo wydaje mi się, że w drugiej rundzie Thompson był w gorszej formie kondycyjnej ;d
tak czy siak zdania nie zmienię, że ta gala ksw to są jedynie krętacze i oszusci.. co najmniej dwa werdykty nie słuszne, pierwszy to ten chmielewskiego chyba z tym anglikiem kudłatym, który go kompletnie zdominował, jednak walkę przegrał.. ale on w sumie było widać, że miał w to wyjebane, bo do polski tylko przyjechał po wypłate, nawet sie nie przygotował, mógłby chociaż włosy ojebać.. A z Thompsonem to co innego, bo on już nie odpuścił. Zobaczył, że go oszukali to walczył o swoje i wypowiedział parę dobrych słów do tego CAŁEGO "KSW". Na prawdę bardzo niski poziom w tym ksw, gdyby poszli do innych gal typu ufc czy coś to tak łatwo już by na pewno nie było.
Mamed Khalidov dobrze, że wygrał, ale po raz kolejny dają mu jakiegoś kelnera. Chwalą się, że walczył gdzieś tam w ufc itp itd, ale prawda taka, że właśnie.. walczył. Dla mnie ten chłopak mógłby spokojnie walczyć na wyższym poziomie, ale chyba mu brakuje charakteru czy coś i woli sobie bić słabiaków na tym ksw.
A i tak najlepszy był nutix tego strażaka co wchodził na ring, wjechał wozem strażackim, nutix leciał sobota - z buta wjeżdzam, a padł na strzała po sekundzie : D
Lagga v3
27-11-2011, 12:16
POLSAT dojebal z tymi reklamami, kiedy swoje orędzie wygłaszał goryl Thompson.
dokładnie , beka ostra.
Thompson był zdecydowanie lepszy niż pudzian , pudzian potrafił dźwignąć się na 2 -3 minuty? pozostałe 7 oklepywał go thompson. ...
Thompson mówił coś tam że to jakiś dowcip .
ale w sumie większość osób przyszła dla pudziana !
ale tak moim zdaniem powinna być jeszcze jedna ostateczna runda moim zdaniem to był remis bo pierwsza runda była dla thompsona a druga dla pudziana ;d
~Bocianex~
27-11-2011, 12:39
Pudzian powinien przegrac bo rozpłakał się w pierwszej rundzie
Ekzterso
27-11-2011, 12:41
Wszyscy gadacie, ze Thompson wygral, ale moze nie widzieliscie jak w 2 rundzie dostal raz i byl zamroczony, ze ledwo stal?
Ale kto napisał , że Thompson wygrał ? Niektórzy z nas uważają , że powinna być dogrywka i ja również jestem tego zdania , że w rundy to za mało. Sam mamed tak uważał. Dla mnie sugerowanie się obitą twarzą to najgorsze co może być. Dla mnie wygrany to ten który pada na deski lub jest poddany. Thompson jak z kimbo slice walczył to zobaczcie co miał z twarzą i walczył do końca !! To , że dostał w drugiej rundzie i był zamroczony to co z tego skoro w pierwszej rundzie miał cała kontrolę ? I również w drugiej potrafił jeszcze coś skontrolować tego nikt pod uwagę nie bierze ? Jak dla mnie naprawdę powinna być dogrywka...
Maatinii
27-11-2011, 13:31
I wypowiadają się tu osoby które mają zerowe pojęcie o bjj/mma.
Co do walki, to oni ledwo co stali w 2 rundzie a co dopiera mieli by się bić w 3. To by było tylko przytulanie i lekkie ciosy które nie robiły by wrażenia ani na Thompsonie ani na Pudzianowskim.
/Down. Oddychaj okej. Mówisz o założeniu jakiejś dźwigni? Wiesz ile to siły kosztuje ? A co do jednego strzała, to Pudzian zadał jednego porządnego strzała w 2 rundzie i nie potrafił tego wykorzystać i pewnie tak samo by to wyglądało w 3 rundzie jak by w ogóle miał sile wyprowadzić cios.
Dzięki za ważne informacje, bo nie wiedziałem tego.
I wypowiadają się tu osoby które mają zerowe pojęcie o bjj/mma.
Co do walki, to oni ledwo co stali w 2 rundzie a co dopiera mieli by się bić w 3. To by było tylko przytulanie i lekkie ciosy które nie robiły by wrażenia ani na Thompsonie ani na Pudzianowskim.
Ok dobrze to Ty jedyny masz pojęcie i każdemu powiesz , że się nie zna. Może i masz większe pojęcie ode mnie ale już nie będziemy teraz doszukiwać czy ktoś coś trenował itp. Mniejsza z tym tu jest dyskusja na temat walki. Mówisz , że w 3 rundzie już byłoby tylko przytulanie itp. Tylko pamiętaj , że w niejedynych walkach 3 runda decydowała o całej walce nawet jeśli zawodnicy byli zmęczeni !! Nie raz w dogrywce dochodziło do obijania lub nokautu. Może i thomspon był zmęczony ale kto wie czy by dźwigni nie założył jeśli by się przewrócili ? Pamiętaj , że sporty walki to sport w którym czasem nawet jeden strzał decyduję i każda minuta walki odgrywa bardzo ważną rolę i dochodzi do różnych rozczarowań. Dla mnie powinna być dogrywka :) pozdrawiam
PS: to ja nie chciałbym abyś Ty był sędziom z Twoim myśleniem. Jakby tak miało być , że zawodnicy zmęczeni i nie ma sensu robić 3 rundy to połowa by się chyba pozabijała po werdyktach.
Tata Muminek
27-11-2011, 14:51
Od początku walki twierdziłem, że Pudzian nie ma szans. Może i jego technika się poprawiła, jest szybszy i zwinniejszy ale to nie jest sport dla niego ._.
Reakcja Thomsona trochę idiotyczna, mógł chociaż się jakoś zachować, druga runda była totalną klęska obu panów.
Macie filmik z popisu Anglika
http://www.motowiocha.pl/FB/ksw1.html
Elite Filutek
27-11-2011, 15:33
Yyy ? Bardziej czekałem na walke Mameda ;) Pudzian słabo się popisał ;)
Karol Strasburger
27-11-2011, 15:43
no chyba was pojebało że miała być jakaś dogrywka w tej walce skoro tomson ciągle robił to samo, przewracał pudziana i czasem walnął i nic więcej, a mariusz stosował różne style :3
no chyba was pojebało że miała być jakaś dogrywka w tej walce skoro tomson ciągle robił to samo, przewracał pudziana i czasem walnął i nic więcej, a mariusz stosował różne style :3
co ja pacze :confused:
Jeszcze 10sek 2 rundy i Thompson by z ringu karetką wyjechał.
Jak dla mnie to po 2 rundach był remis. Zdecydowanie powinna być 3 runda w której wydaje mi się że wygrał by Pudzian. No ale tak już jest a naszym KSW. Wszystko to jedna, wielka komercja.
Arcano Druid
28-11-2011, 07:59
Pudzian to piz*a dal w lape sedziom zeby go nie zdissowali Polacy i tyle !
Jest glupia piz*a i bal sie przyjal porazke... Tyle ode mnie
Thomsonowi nalezala sie wygrana...
Informacje z ostatnich chwil:
Federacja KSW zorganizowała konferencję prasową, na której... zmieniono wynik walki! Anulowano zwycięstwo Pudzianowskiego, a pojedynek został uznany za tzw. no contest (walka nieodbyta).
Myślę, że można zamknąć temat. Nie zakładajcie już nowgo "Czy wg ciebie walka słusznie została anulowana?"
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.