PDA

View Full Version : Zestaw audio do ma?ego pokoju

Poziomek :P
28-07-2012, 07:35
Witam,
Mam pokój 8 m2. Aktualnie posiadam zintegrowaną kartę dźwiękową Realtek ALC892, wzmacniacz Unitra WS315 i kolumny Tonsil które były razem z nim. Nie wiem dokładnie co to za model, ponieważ nic na nim nie pisze, ale głośnik niskotonowy to Tonsil GDN 20/40.

Przejdźmy więc od mojego pytania. Jako, że na komputerze najwięcej słucham muzyki, chciałbym zakupić jakiś zestaw do tego. Wiem, że mój nie jest najlepszej jakości. Aktualnie posiadam 500zł na wydanie, i zastanawiam się w co pierwsze zainwestować. Muzyki głośno nie słucham. Na tej Unitrze potencjometr od głośności nigdy nie przekroczył połowy, zawsze jest na mniej więcej 20-30%. Jako iż, nie potrzebuję jakiejś ogromnej mocy, jedynie czystego dźwięku, nie wiem czy w ogóle kupowanie dobrego wzmacniacza i kolumn ma sens. Chciałem kupić wzmacniacz Yamaha za 500zł, a za jakiś czas lepszą kartę dźwiękową i kolumny, ale chyba nie wykorzystam ich potencjału w tak małym pokoju.

Co byłoby najrozsądniejszym wyjściem? Może po prostu jakieś głośniki komputerowe? Nie zależy mi na żadnym 5.1, 7.1 i super efektach. Zestaw ma być do muzyki i czysto grać. Nie muszę za to 500zł kupować od razu całości. Mogę prostu kupić za to jakąś część i zbierać na coś następnego.

Muzyka jakiej słucham to głównie industrial i black metal, ale także dużo lżejsze i spokojniejsze kawałki.

Demon
28-07-2012, 09:48
glośniki 2.1 firmy modecom, koleżka posiada i naprawde zjadają creativy/logitechy etc.

28-07-2012, 10:31
Czytałem właśnie, że w tej cenie dobre są Modecomy, co mnie dziwi, bo to firma raczej z gównem kojarzona. xD Widziałem jeszcze Microlab SOLO7C, ale przekraczają mój budżet.

.-Oskariusz
28-07-2012, 10:38
O ***** z Unitry mój stary miał magnetofon szpulowy XD

#tak serio to nie wiem, ale do takiego małego pokoju starczy ci 2.1 :P

28-07-2012, 11:01
Dobra, jednak biorę wzmacniacz i kolumny Pioneera. xD Temat do zamknięcia.