PDA

View Full Version : Bleyn- Kolejny darmowy BAN

Doktor Szypka Konefka
13-01-2013, 01:02
Jakoś przed nowym rokiem dostałem pierwszego bana od Bleyna LINK [ http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=114062 ]

Oczwyscie po wielkiej walce na forum i przy tym farcie ze byly posumowanie roku ban został zdjęty, teraz dostałem kolejnego niesłusznego bana, znów probowałem dogadać się z Bleynem, bezskutecznie :[

Może opiszę sytuacje w jakiej dostałem bana, expiąc na OTS King lost (island),
wbił mi się jakiś marny 760 ek bił mi mobby to ja biłem jego mobby z tym że on napisał raport, oczywiście bystry Bleyn wbił na 3 minuty zobaczył ze ja mu bije bo on już po napisaniu raportu przestał biegać za mną, i bez żadnego ostrzeżenia dostałem bana, nawet nie zaobserwował sytuacji, jak wcześniej pisałem próbowałem znowu mu wytłumaczyć ale przecież się nie da. Znów przez jego pomyłkę tracę pieniądze, i nie mogę pograć gdy mam na to ochotę, uważam że to już jest prześladowanie! :<
Moim zdaniem powinni coś zrobić z tym Bleynem, a jakie jest wasze zdanie?

Danielku

Ta sytuacja wyglądała w ten sposób ze gracz x bił biegał i za graczem y. Gdy gracz x napisał raport został na respie a gracz y dalej expił w ten sam sposób, wbił GM zobaczył jak gracz y bije mobby graczowi x i dał mu bana. Powinien rzucić choć ostrzeżenie, lub spróbować wyjaśnić sytuacje.

Mógł Bleyn dać ostrzeżenie, nawet bym wyszedł i gdy on zaczął znow biegać po moim terenie sam napisałbym raport, a zabić go bym nie zabił bo popierwsze ma full eq po 2 to ek po 3 biegał z nim też 1.6k ms.

Okey
13-01-2013, 01:08
Nie mogę teraz znaleźć tego punktu w regulaminie, ale, ale! Było gdzieś napisane, że jeżeli gm nie może sprawdzić kto był pierwszy na respie, może zbanować gracza X który bije moby gracza Y (oczywiście moby gracza Y zaliczają się do tych które go biją, exeta res nie jest mile widziana). W takich sytuacjach gdy nie wiadomo kto był pierwszy, zawsze poleca się rozwiązanie to przez pvp.

Danielku

Ta sytuacja wyglądała w ten sposób ze gracz x bił biegał i za graczem y. Gdy gracz x napisał raport został na respie a gracz y dalej expił w ten sam sposób, wbił GM zobaczył jak gracz y bije mobby graczowi x i dał mu bana. Powinien rzucić choć ostrzeżenie, lub spróbować wyjaśnić sytuacje.

No dobra, może i tak, ale uwierz mi, że ciężko sprawdzić kto był jednak pierwszy, sprawdzanie logów nie jest jakimś sensownym argumentem na tą sytuacje. Mogłeś go zabić i byłoby po sprawie.

Przestudiuj dobrze ten temat: http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=104904
o ten temat mi chodziło!

KaZeK
13-01-2013, 01:29
Przestudiuj dobrze ten temat: http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=104904

Później pisz jakieś skargi, whatever.

#t
Skąd wiesz kiedy napisał raport? Ile Bleyn Was obserwował? Jako normalny gracz powinieneś napisać raport (w zależności na jakiej części respa się znajdowałeś). Skoro tego nie zrobiłeś a zrobił to tamten typ można stwierdzić iż to on był 1 na respie.

Zii Baba
13-01-2013, 01:41
Nie wiem kto byl pierwszy na respie, ale wniosek przychodzi na mysl sam... Koles, ktory napisal report postapil slusznie i tym razem bana pewnie ci nie zdejma. Trzeba bylo zrobic tak jak on, a sytuacja wygladala by zapewne inaczej...
@edit
Co do pochopnych wnioskow Bleyna uwazam, ze akurat ta sytuacja byla zalatwiona jak nalezy.

Arab
13-01-2013, 01:54
Gdybys pierwszy napisal report to tamten by dostal niespodzianke ale w tym wypadku on napisal i wyszlo jakbys ty mu zajal resp to nie widze tu zadnego nieslusznego bana :)
Bleyn Nie moze byc wszedzie i widziec co kto robi.. dostal zgloszenie widzial jak wyglada sytuacja i to zalatwil :)

Dragon Breath
13-01-2013, 03:40
Marny to jesteś Ty po 1 , a po 2 to ja tam expiłem od godziny 20 , więc mi nie wmówisz że byłeś tam 1. Po 3 , padłeś 2x solo więc jak by na to nie patrzeć resp nadal był " mój ". Ogarnij sie i nie psuj reputacji Bleynowi.

736 13/01/2013 00:20:05 Dark Demonic Xerkes
737 13/01/2013 00:26:11 Dark Demonic Xerkes

Z poważaniem twój "marny" Pan i Władca Borys

Doktor Szypka Konefka
13-01-2013, 06:28
Marny to jesteś Ty po 1 , a po 2 to ja tam expiłem od godziny 20 , więc mi nie wmówisz że byłeś tam 1. Po 3 , padłeś 2x solo więc jak by na to nie patrzeć resp nadal był " mój ". Ogarnij sie i nie psuj reputacji Bleynowi.

736 13/01/2013 00:20:05 Dark Demonic Xerkes
737 13/01/2013 00:26:11 Dark Demonic Xerkes

Z poważaniem twój "marny" parobek Borys

Takie bajki to możesz opowiadać starszemu bratu na dobranoc :(

Czyli reasumujac, według was gdybym napisał pierwszy rrv to on by dostał bana?
To teraz bede wbijał sie ludziom na resp napisze raport i dostana bana :D? To jest dopiero sprawiedliwość!
Problem jest jeszcze jeden ze Bleyn i Rinson nie reagują na moje raporty :[

Rinson
13-01-2013, 09:05
Czyli reasumujac, według was gdybym napisał pierwszy rrv to on by dostał bana?
To teraz bede wbijał sie ludziom na resp napisze raport i dostana bana :D? To jest dopiero sprawiedliwość!

To powodzenia, w momencie gdy ktoś faktycznie udowodni, że był pierwszy na respie a Ty byłeś drugi to On dostanie unbana a Ty baaardzo długiego bana.

Wybacz ale odpisuję na wszystkie raporty, które są napisane poprawnie. Wiadomą rzeczą jest, że czasami robię jedną/kilka rzeczy, gdzie od razu nie mogę odpisać więc odpisuję dopiero po jakimś czasie o ile jak wcześniej napisałem raport jest napisany poprawnie.

Doktor Szypka Konefka
13-01-2013, 09:13
Dobra, bezsens i tak tu nic nie zmienię, temat można zamknąć. Dziś kończy się pacc, następnego nie kupie na 100%. Wiec w poniedziałek możecie sobie banować :]
Będę pykał w cs'a :)

Xelix
13-01-2013, 09:33
Nie rozumiem po co ten temat, skoro nawet nie masz żadnego dowodu na takie postępowanie administracji. Być może Bleyn obserwował Cię o wiele dłużej niż przypuszczasz.
Uważam, że temat nie potrzebnie został założony.

btw. nie przesadzaj z przecinkami ;)

Mamed first
13-01-2013, 09:40
uważam że to już jest prześladowanie! :< - Bleyn aka Mamed !, na policje z nimi !

#t nigdy nie będzie sprawiedliwości w grach fikcyjnych

Ernestus
13-01-2013, 10:07
A od czego macie pvp ... moim zdaniem nie powinien nikogo banowac . Mogl napisac zebyscie sie dogadali i wszystko ; o

Mógł Bleyn dać ostrzeżenie, nawet bym wyszedł to po co biegac na respie z wyzszym lvl skoro nawet jak byles pierwszy to zgarniales mniejszy exp ja bym se poszedl na inny ; ]

Doktor Szypka Konefka
13-01-2013, 10:13
A od czego macie pvp ... moim zdaniem nie powinien nikogo banowac . Mogl napisac zebyscie sie dogadali i wszystko ; o
to po co biegac na respie z wyzszym lvl skoro nawet jak byles pierwszy to zgarniales mniejszy exp ja bym se poszedl na inny ; ]

Ja zgarnialem wiecej bo gram ed, a on ekiem :O

Zamknac, usunac to i tak nie ma sensu

Bleyn
13-01-2013, 14:43

Jak jestem zalogowany w grze to zawsze odpisuje każdej osobe na rrv a jak mnie nie ma to wiadomo, iż nie jest możliwością żebym odpisał:(