PDA

View Full Version : [Rook] Nagrody z loterii.

First Sasha Rookslayer
15-09-2013, 03:04
Witam, pisząc dziś z Santano, dowiedziałem się, że to nie on pisał nagród, które są z loterii loterii na wyspie początkujących do wygrania. Lecz od razu można byłoby się domyśić, że on by takich nie napisał, bo jak wiemy... Są one **** :D

Jak wiadomo, nagrody są do dupy.. Nie wiadomo kto je wymyślał, nagroda trzecia jest lepsza od drugiej, a nagroda za największą liczbę głosów:confused: Brak słów :D

Więc Santano napisał mi, abym napisał swoją propozycje odnośnie nagród do wygrania:
http://i41.tinypic.com/2uj5lds.jpg

Moja propozycja:

1. Nagroda główna:

Domek "Rook Street III".
Możliwość wstawienia teleportu do domku (miejsce uzgodnione z ekipą).
+5 poziomów doświadczenia (bez możliwości odsprzedaży innej osobie).
Możliwość zmiany nazwy postaci (możliwość odsprzedaży).
Możliwość dowolnego nazwania dwóch przedmiotów (bez możliwości odsprzedaży innej osobie).
Demon Armor + Demon Legs.
+ 100 dni PACC.
Lottery ticket z informacją o zajęciu pierwszego miejsca.

2. Drugie miejsce:

Domek "Rooker II".
+4 poziomów doświadczenia (bez możliwości odsprzedaży innej osobie).
Możliwość dowolnego nazwania przedmiotu (bez możliwości odsprzedaży innej osobie).
Demon Helmet/ Helmet of the ancients (do wyboru).
+ 80 dni PACC.
Lottery ticket z informacją o zajęciu drugiego miejsca.

3. Trzecie miejsce:

+3 poziomów doświadczenia (bez możliwości odsprzedaży innej osobie).
Możliwość dowolnego nazwania przedmiotu (bez możliwości odsprzedaży innej osobie).
Demon Shield.
Rook Boots.
Crystal Mace/Djinn Blade (do wyboru).
+ 60 dni PACC.
Lottery ticket z informacją o zajęciu trzeciego miejsca.

4. Czwarte i piąte miejsca:

+2 poziomów doświadczenia (bez możliwości odsprzedaży innej osobie).
Cape of Invisibility
Rook Boots.
Demon Shield.
Starlight.
20x UH.
+ 30 dni PACC.
Lottery ticket z informacją o zajęciu czwartego/piątego miejsca.

5. Nagroda pocieszania dla osoby, która wyśle najwięcej lottery ticketów:

+1 poziom doświadczenia (bez możliwości odsprzedaży innej osobie).
House Price 50%.
Hunting Spear.
10x UH.
Starlight.
+ 45 dni PACC.
Lottery ticket z informacją o przyznaniu nagrody za wysłanie największej ilości głosów.

Jeżeli będzie powyżej 80% to przedmioty wejdą w życie. Ewentualnie mogą ulec lekkiej zmianie, jak dla niektórych są one zbyt dobre.

Nagrody, które oferują nam z loterii: http://wklej.org/id/1129924/
Myślę, że są złe, iż za dużo demon setów źle, ponieważ demon set to najtrudniejszy Quest, który kiedykolwiek został zrobiony i trzeba się namęczyć, by zdobyć armor oraz legi. Myślę, że się ze mną zgadzacie.

Jeżeli coś Wam nie odpowiada, zmienilibyście - proszę pisać w tym temacie.
Nie chodzi mi o mnie, że to ja chciałbym wygrać (ja chce przedmioty wszystkie), lecz chodzi o graczy, którzy grają na Rookgardzie.

Zapewne propozycja nie przejdzie, iż będzie więcej głosów na NIE, ze strony ludzi z Mainlandu, ale cóż, warto spróbować.

Macie jakieś sugestie? Ogólnie propozycja Wam się podoba?
Proszę o opinie, szczególnie graczy wyspy początkującej, które coś wniosą, a nie nabijania postów ludzi z Main'a..

@down

Mógłbyś wytłumaczyć dlaczego w poprzedniej propozycji nagroda za zajęcie 3 miejsca była lepsza od tej z 1? Chodzi o Crystal Mace/Djinn Blade?

Zgadza się, te przedmioty chodzą po 30sc około :) Nawet 40sc można dostać za te przedmioty.

Peps
15-09-2013, 03:15
Myślę, że namelock za 1 miejsce jest chybionym pomysłem. Zwłaszcza, że teraz można zmienić nick oddając w zamian x pacc runek.
Napisałeś, że demon set to przegięcie, że jest dużo setów na rooku i kolejne są niepotrzebne. Jednak za zajęcie pierwszego miejsca zaproponowałeś demon armor+legs, gdzie w propozycji santano był do wyboru jeden item z całego seta.

Mógłbyś wytłumaczyć dlaczego w poprzedniej propozycji nagroda za zajęcie 3 miejsca była lepsza od tej z 1? Chodzi o Crystal Mace/Djinn Blade?

Macie jakieś sugestie? Ogólnie propozycja Wam się podoba?
Proszę o opinie, szczególnie graczy wyspy początkującej, które coś wniosą, a nie nabijania postów ludzi z Main'a..

...

Shabus.
15-09-2013, 09:18
Wszystko dobre poza tym

[b]
Możliwość wstawienia teleportu do domku (miejsce uzgodnione z ekipą).

Moim zdaniem niepotrzebne w ogóle. Bez tego wszystkie nagrody OK

#edit
Trochę bez sensu, bo ludzie z maina/nie biorący udziału w loterii zaznaczają nie, żeby ktos przypadkiem nie wygrał więcej, a on nie wygra...
Taka prawda, ze na mainie wygranie w loterii było dużo bardziej "opłacalne" niż teraz na rooku w propozycji Santano, gdzie wszystkie nagrody za 1 miejsce sa warte ~120(w porywach do 140)sc=600(700)kcc, czyli tyle co jedna z nagród na mainie czyt. UW ;l

KaZeK
15-09-2013, 18:09
Jestem za. Obecne nagrody aż proszą się o wyśmianie, podane przez Ciebie są w sam raz.

Mopsu_Lechista
15-09-2013, 19:30
Jestem jak najbardziej za! te nagrody co podała administracja to są tak do dupy że aż szkoda gadać na main były nagrody które cieszyły i na pewno nie chciało się ich sprzedać a wręcz nie mogło np. nazwanie przedmiotu albo wstawienie teleportu, a na rooku to tylko same itemy na sell.

Więc jestem za zmianą nagród :D

Turoczeek
15-09-2013, 19:35
Jak najbardziej za, wcześniejsze nagrody były żenujące :|

Ale z tą pocieszenia to tak do -25% ...

Vimpexx.
15-09-2013, 20:36
Jestem na nie, co za dużo, to nie zdrowo :D
Cieszcie się, że i tak jak na rookgard, to duże są te nagrody podane przez Santano. ^^

#Down

Gdzie ja napisałem, że santano pisał te nagrody?
Napisałem, że PODANE przez niego...

First Sasha Rookslayer
15-09-2013, 20:47
Jestem na nie, co za dużo, to nie zdrowo :D
Cieszcie się, że i tak jak na rookgard, to duże są te nagrody podane przez Santano. ^^

Tak na marginesie, Santano tych nagród nie pisał.
Ciekawe argumenty macie ludzie, którzy zaznaczyli nie.

Przystojniaczek
15-09-2013, 21:49
Jestem w sumie za tylko ten teleport troche mi nie pasuje choć jakbym ja wygrał to bym miał TP do jakiegoś npca :D myślę ze do spidera ;x

elmO.
15-09-2013, 22:10
W sumie spoko opcja :) Na moje i tak eq itd nie robi na rooku tyle, więc niech dają co chcą, tylko nie UW,i G bolta :D

Mohito
15-09-2013, 22:16
Jestem za , Sasha dał dobrą propozycję i dobre nagrody :P tamte są do dupy :)

Zii Baba
15-09-2013, 22:22
Możliwość zmiany nazwy postaci (możliwość odsprzedaży).

omnom, ale namelocki teraz sa gowno warte wiec po chuj ta ''mozliwosc odsprzedazy''?

szczerze to mnie jebie jakie bedziecie mieli tam nagrody w sumie to i dobrze, ze gowno mielibyscie z nagrod(takich jak podano) bo co, hajsem srac to malo nie

pacc + jakis domek(NIE ***** NA ZAMOWIENIE BO ZNOW CHUJA Z NAGROD BEDZIE) jakis rar, ktory bylby tylko jeden na rooku i nie gowno pokroju manasa tylko przedmiot, ktory bylby uzyteczny na rooku
to byly by najlepsze nagrody, a nie demon setow najebac, hotow i innych gowien

Demon
15-09-2013, 22:30
Tak na marginesie, Santano tych nagród nie pisał.
Ciekawe argumenty macie ludzie, którzy zaznaczyli nie.
moim ciekawym argumentem jest to, że nie lubię jak ktoś dostaje coś zupełnie za darmo. na niektóre rzeczy trzeba zapracować ;)

^jestem na nie, bo jak wiadomo rookgard jest wyspą dla początkujących, którzy szukają przygody i nie ma tam 'łatwo', także czym mniej tym lepiej. (pozdrawiam Sashe XD)

MorgiBack
15-09-2013, 22:30
Jestem na nie bo nie gram na rooku i w dupie mam to co się dzieje na ROOK'u. Jak wgl można tam grać ?! :eek:

Dla was nagrody powinny być w postaci kcc bądź expa. Tylko.

First Sasha Rookslayer
15-09-2013, 22:36
Argumenty to Wy naprawdę macie wyjebane w kosmos.

moim ciekawym argumentem jest to, że nie lubię jak ktoś dostaje coś zupełnie za darmo. na niektóre rzeczy trzeba zapracować ;)

Po to są organizowane loterie, aby dane osoby wygrały upominek ufundowany przez serwer.
Po drugie, więcej kasy pozbywa się z serwera, niż jest do wygrania z loteriady.

Wiesz ile osoba musi się napracować, aby zarobić takie 200sc, które władowałem w losy ;D? Oj uwierz, że dużo :D

Nooby z Main'a, dzięki :D Już widzę, że propozycja nie przejdzie XD

@edit

#edit
Trochę bez sensu, bo ludzie z maina/nie biorący udziału w loterii zaznaczają nie, żeby ktos przypadkiem nie wygrał więcej, a on nie wygra...
Taka prawda, ze na mainie wygranie w loterii było dużo bardziej "opłacalne" niż teraz na rooku w propozycji Santano, gdzie wszystkie nagrody za 1 miejsce sa warte ~120(w porywach do 140)sc=600(700)kcc, czyli tyle co jedna z nagród na mainie czyt. UW ;l

100% prawdy!

Lethornek
15-09-2013, 22:39
Owszem nagrody są strasznie słabe, tą propozycje Szaszy jakby tak troche okroić mogłoby być okkkk.

ps. Szasza cunplu prawa autorskie obowiązują mój podpis ;p