View Full Version : Winged helmet, sprzeda?
Wychodzę z propozycją dodania winged helmetu, do sprzedaży w sklepach u elfów jak i dwarfów. Wiadomo ze softy, sprite wandy i inne tego typu przedmioty mamy możliwość sprzedawania w owych sklepach, po cenach zależnych od wykonanych misji czy dnia. Jako że teraz wingeda można sprzedawać tylko u npc Sonia.
Sasha Rookslayer
04-05-2014, 11:23
Jeżeli można inne przedmioty sprzedać to dlaczego nie można sprzedawać danego hełmu? Oczywiście jestem za wprowadzeniem go do NPC za odpowiednią sumę w wysokości od 6 do 9sc :) Dlaczego taka cena? Ponieważ u ludzi można je sprzedawać po 10sc~ a u Soni dostaniemy marne 5,5sc.
Na pewno od tego nie wzrośnie kasa na serwerze.
Jeżeli można inne przedmioty sprzedać to dlaczego nie można sprzedawać danego hełmu? Oczywiście jestem za wprowadzeniem go do NPC za odpowiednią sumę w wysokości od 6 do 9sc :) Dlaczego taka cena? Ponieważ u ludzi można je sprzedawać po 10sc~ a u Soni dostaniemy marne 5,5sc.
Na pewno od tego nie wzrośnie kasa na serwerze.
wzrośnie, ale nieznacznie :-)
#t
jestem na tak, i tak juz wszystko prawie tam mozna pchnąć
Dementor
04-05-2014, 11:58
Może nie jest to jakaś konieczna zmiana, ale chyba nikomu nie zaszkodzi. ;) W tym momencie sprzedaż tego hełmu u npc się nie opłaca, lepiej czekać aż kupi go jakiś inny gracz. Jak najbardziej jestem za. :)
Jestem na nie!
Ja zawsze sprzedawałem u npc, a jeśli Twoim zdaniem 5-5,5sc to mało to selaj na trade-main, nie na wszystkim musicie duzo zarabiac, a w dodatku WH leci bardzo często z elfow/retunderow.
Softy też lecą często z wardów np. a można je sprzedać drożej niż wh dlatego jestem za tym by można ten hełm sprzedawać u npc jak inne itemki tupi riperki, softy
Domcio Old
04-05-2014, 15:47
Jestem na nie. Jak napisałeś w temacie można ten przedmiot sprzedać u NPC Sonia, więc nie widzę potrzeby, żeby dodać ten przedmiot do innego NPC.
..:Too Get:..
04-05-2014, 16:12
Jestem na nie. Jak napisałeś w temacie można ten przedmiot sprzedać u NPC Sonia, więc nie widzę potrzeby, żeby dodać ten przedmiot do innego NPC.
Softy też można sprzedać u soni(4sc), a Alfar daje 5-8sc.
Dodanie WH do innego npc nie jest aż tak konieczne, niektórzy gdy mają ich za dużo to decydują się na sprzedaż u Soni.
Jeśli już dodawać do innego npc to cena powinna być podobna do softów.
Softy też można sprzedać u soni(4sc), a Alfar daje 5-8sc.
Dodanie WH do innego npc nie jest aż tak konieczne, niektórzy gdy mają ich za dużo to decydują się na sprzedaż u Soni.
Jeśli już dodawać do innego npc to cena powinna być podobna do softów.
Softy są w zależności od wykonanego shaman seta, od 5sc do nawet 1kcc, więc dodałem propozycje wprowadzenia za taką samą cenę. U graczy mozna go kupic od 8sc-1kcc w sklepie można byłoby dać np: od 4-8(9) sc za sztuke, ale to już jest do ustalenia..
Skoro wh mozna juz sprzedac u Soni to dodawanie go u innych npc jest zbedne.
Anonimowy
05-05-2014, 12:49
Jeśli dosłownie każdy przedmiot będzie można sprzedać u NPC to ludzie zamiast szczypać się ze sprzedażą na Trade będą woleli sprzedać go w sklepie mając pewny zarobek. Niektórzy szukają na siłę całkowitych ułatwień i możliwości zarobienia w prosty sposób..
Może dodajcie jeszcze UW do NPC za cenę 500kcc?
Kolejna bezsensowna propozycja.
Zarexoholik?
05-05-2014, 16:09
Masz możliwość sprzedania u Soni, a i tak jest źle. Ten hełm jest całkowicie bezużyteczny na tym serwerze, to taki sam item jak np. mls, więc uważam, że 5,5sc u Soni to i tak dużo hajsu. Wam się chyba nigdy nie dogodzi, weź nie podnoś wh nawet to nie będziesz płakać o ceny.
Nie zostanie to wprowadzone lecz przy update dostaniecie alternatywne rozwiązanie ;)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.