PDA

View Full Version : Co może odratować serwer?

Achuy
22-05-2014, 21:41
Siema wiem ze to tibia 7.6 < w ogóle tibia :/ > ale przydało by się odratować jeszcze ten serwer. Pytanie brzmi: co mogło by go odratować?

-Moje propozycję:
*Dodać reklamę na wszelkich darmowych forach.
*Popracować nad balansem
*Ogarnąć ekipę!!!
*Częste najazdy, lub pacce do wygrania.
PS: Oraz obiecywane rzeczy.

Sasha Rookslayer
22-05-2014, 21:44
Jedynym ratunkiem dla APO jest aktualizacja oraz ogarnięcie ekipy.

Te dwie rzeczy wystarczyłyby, aby na APO znowu grało 100 osób.

Mopsu_Lechista
22-05-2014, 21:50
Po pierwsze trzeba wywalić kilka adminów po drugie jak najszybciej dać upa a po trzecie to już raczej nic go nie uratuje bo za dużo graczy już nie pierwszy raz się zawiodło na apo a ile razy można wracać na ten serv

Turook
22-05-2014, 22:52
Najlepszym sposobem byłoby ogarnięcie ekipy.

Jedną z najgorszych rzeczy na Apo jest to, że gracze są cały czas okłamywani na temat updejtów ...

dziq76plx3
22-05-2014, 23:37
Według mnie już nic nie uratuje tego serva, ale ja bym ogarnął porządną ekipę, balans, zrobił reset charów bo niektórym odechciewa się tu grać wiedząc, że od 0 gówno z tej gry będzie, po resecie zrobił reklamy na różnych jutjubach, forach itp z co najmniej pół roku i żeby znowu grać bez tych uw'ów i shaman setów. Ale co do twórcy tematu to wydaje mi się, że niektórzy z ekipy widząc ten temat albo się zaśmieje w środku, albo pomyśli "ja pier****, kolejny co próbuje coś z uratowaniem tego serva bla bla bla ić na dfur"

Domcio Old
22-05-2014, 23:56
1. Brak banów za FREE.
2. Ogólne zainteresowanie się servem.
3. Kiedyś Tygrys pisał o plagach. Gdzie one są? Ja nie pamiętam, żeby w różnych godzinach przez cały dzień były najazdy. Bez wywiązywania się z obietnic nie ma sensu dalej trzymać tego serva. Takie jest moje zdanie.

Kaziu Extreme
23-05-2014, 11:57
Reset charow, zrobienie normalnego balansu i eq, ktore nie dodaje po milion do czegos + jakas reklama przed startem czy to na otservlist.org czy na jakichs innych stronach, przeciez ***** wyciagneliscie tyle kasy od graczy, a szkoda wam ilus tam pln na reklame, ponowny start i robienie jeszcze wiekszej ilosci hajsu? bicz plis. Jesli przeciagacie ten up, tylko dlatego, zeby gralo jak najmniej osob i serwer w koncu upadl, to powiedzcie to uczciwie w niusie na glownej i elo

Ralmo
23-05-2014, 12:07
Nic - i tyle w temacie.

Ile razy można drążyć ten temat. Jest o wiele więcej ciekawszych gier niż jakaś śmieszna Tibia pod 7.6. A po za tym ludzie dorastają i nie widzi im się siedzenie przed kompem 12h i zabijanie kurczaków, zajęcy, borsuków.

No bez jaj

Logest.
23-05-2014, 12:13
Restart charów + poprawa balansu + w ekipie serw powinny być osoby, które tu nie grały, nie grają i nie będą grać.

Faworyt
23-05-2014, 12:31
Według mnie nic nie jest w stanie uratować już apo, niestety.

Konrus
23-05-2014, 15:56
W obecnej sytuacji gdy liczba graczy zmniejsza się z tygodnia na tydzień administracja mogłaby zastanowić się nad propozycją kasacji kont, cofnięciu kilku item które zachwiały balansem. Nie ma już nic do stracenia, więc podjęciem takich działań wiele nie ryzykują.. I tak wszystko zmierza ku końcowi.

@down
Ten wątek był już wielokrotnie poruszany z identycznymi propozycjami. Za n-tym razem może przyniesie jakiś skutek:)

Avi
23-05-2014, 16:14
Przecież Ty niby nie grasz?
Więc po co się tym interesujesz..

#edit
I jest podobny temat

rumun
23-05-2014, 16:37
Powrot Rumuna i Aviego na serwer!

Reset charów!

Demon
23-05-2014, 17:58
Restart charów + poprawa balansu + w ekipie serw powinny być osoby, które tu nie grały, nie grają i nie będą grać.
czemu? jakby mi dali wcześniej pozycje, bo rzecz jasna teraz bym już nawet nie chciał to banowałbym nawet największych funfelków i of course robiłbym prywatne najazdy :cool:

a tak na serio to moim zdaniem reset nic by nie dał i szczerze mówiąc nie mam pojęcia co by mogło tu pomóc, ale jedno wiem; pograłbym na 8.42

Goldi
23-05-2014, 20:39
a tak na serio to moim zdaniem reset nic by nie dał i szczerze mówiąc nie mam pojęcia co by mogło tu pomóc

Otóż reset/nowy server zmienił by wiele gdyż zaczęła by się chora rywalizacja o topke pewnie niektórzy by wtedy całe wakacje spędzili na APO

Rekrut
24-05-2014, 00:05

Zgodzę się tylko, że w ekipie nie powinno być osób którzy grali czy graja na apo.

Uptade pomoże na jakiś czas a do tego jakieś reklamy, konkursy i najważniejsze by nie banowali za byle gówno

#Niżej
Crayon i Eklerq nie znają a są w ekipie.
Wszystko wiedzący

Sokol from West
24-05-2014, 03:16
Reset charow, zrobienie normalnego balansu i eq, ktore nie dodaje po milion do czegos + jakas reklama przed startem czy to na otservlist.org czy na jakichs innych stronach, przeciez ***** wyciagneliscie tyle kasy od graczy, a szkoda wam ilus tam pln na reklame, ponowny start i robienie jeszcze wiekszej ilosci hajsu? bicz plis.

Całkowicie się zgodzę z Tobą. Tylko jak wiadomo, restartu charów nie będzie, na normalny balans każdy czeka. Temat reklamy wałkowany był tyle razy, że powinni coś z tym zrobić.

Jesli przeciagacie ten up, tylko dlatego, zeby gralo jak najmniej osob i serwer w koncu upadl, to powiedzcie to uczciwie w niusie na glownej i elo

Raczej odwrotnie - dodadzą update, znów liczba graczy wzrośnie. Zobacz Pawle, ile osób gra teraz, a zobacz ile zacznie grać po update(nawet przy tak idealnej pogodzie).

a tak na serio to moim zdaniem reset nic by nie dał i szczerze mówiąc nie mam pojęcia co by mogło tu pomóc, ale jedno wiem; pograłbym na 8.42

Ktoś ostatnio pisał, że serwer 8.6+, mógłby wiele zmienić i przyciągnąć graczy. Inaczej jak to ktoś nazwał - Taki serwer w dzisiejszych czasach to PETARDA.

Otóż reset/nowy server zmienił by wiele gdyż zaczęła by się chora rywalizacja o topke pewnie niektórzy by wtedy całe wakacje spędzili na APO

Nie będzie restartu postaci, poczytaj tematy i wypowiedzi osób z wyższą rangą.

Zgodzę się tylko, że w ekipie nie powinno być osób którzy grali czy graja na apo.

Przecież jak będą w ekipie osoby, które tutaj w ogóle nie grają/grały, to będziecie płakać, że nie znają w ogóle questów/miejsc na mapie itp. Największa głupota, jaką napisałeś.
@edit
Oni akurat, przynajmniej Eklerq - próbuje coś robić, by wiedzę powiększyć. Crayon przecież też tutaj grał, może nic nie osiągnął, ale grał. Przecież, nie będą wam wszystkiego podpowiadać i wykładać jak na tacy, tylko dlatego żebyście mieli łatwiej. To kogo Ty chcesz w ekipie? Zapewne byś Ty tam miejsce chciał, miałbyś chociaż możliwość banowania Jihad'u. HEHEHE

Uptade pomoże na jakiś czas a do tego jakieś reklamy, konkursy i najważniejsze by nie banowali za byle gówno

Update*

Co do reklamy - już dawno powinna jakaś być zrobiona. Jeśli chodzi o konkursy, to bardzo długo nic nie było. Tutaj masz całkowitą rację. Co do banów - no cóż, tacy już są i to oni decydują za co zbanują.

@t

Według mnie, co można zrobić?

- Dobra reklama, która pewnie by przyciągnęła sporo osób.
- Dotrzymywanie słowa przez ekipę, a nie jak piszą, że update będzie w styczniu, to dodają go pół roku później. Przecież sami zniechęcają ludzi.
- Poprawienie balansu, bo przy obecnym mało osób gra.
- Konkursy. Przecież wcześniej przyciągały one wiele osób.
- Nowy serwer pod 8.6+.

True & Blue
24-05-2014, 08:04
Nie wiem co moze odratowac serwer ale jego wylaczenie odratuje wielu ludzi...

@
Zeby nie bylo off

-dobra reklama
-dotrzymywanie slowa przez ekipe

Capitan von Rooker
24-05-2014, 14:57
Jeżeli APO ma mieć jakiekolwiek szanse na przetrwanie to powinniśmy postawić drugi serwer z mapą stara z czasów 2006-2007 wtedy najlepiej się grało i było faktycznie ciężko :D

RefreshV2
25-05-2014, 21:19
dobra reklama i większe zaangazowanie ze strony adminów

Mr Fsza
25-05-2014, 21:51
Hmm dodali tych wszystkich adminów,conta, tutorzy a o dziwo zawsze nikogo nie ma a jak już ktoś jest to maksymalnie 3 osoby ...

To może sugerować tylko jedno... - > Większość adminów to te same osoby .

Co może odratować ?

A co ci odratuje jak tutaj im większy poziom tym większy exp licząc speed,maratony i swoje potworki ?

do tego wielkie noobstwo szerzy ten server i grają tylko ci którzy coś mają :)

Pierwsze co bym zrobił częstsze informacje na głównej stronie by ogólnie coś się działo .
( Konkursy, przynajmniej raz w miesiącu -> za nagrody mogli by płacić gracze

Konkursy typu zadania nie tylko loterie.

Po drugie . -> Nie dodawał bym takich potworów co za jednego wbija 10lvli .. Mowa o Rook Madness, Main Madneess.. Przynajmniej skrócić trochę.

I potwory, które dają dużo pkt expa są chyba dla expu a nie dla loota i pieniędzy a tutaj to jest gorzej bo każdy idzie na ten szybki exp bo również dobry lot A jakby była bieda chodzili by tutaj i tutaj

.1SSt Norix.
26-05-2014, 10:16
Zmienienie ekipy APO, znaczy ogarnięcie ich, dodatkowo więcej aktualizacji na stronie serwera, bo Nowy Gracz wchodzi na stronę patrzy hmm mało nowości wchodzi w Ranking Graczy a tam 3.5k+ lvl to pomyślcie co ma w głowie :) Dodatkowo widzi 40-50 osób online :/ częstsze aktualizacje, konkursy, najazdy, żeby Ekipa pomagała Graczom a nie miała w d... żeby wreszcie nadszedł ten uptade. I rozreklamowanie serwera na jeszcze więcej forach itp .:) I zablokować handel postaciami i kcc na allegro/ intergaming :)

'Boonek'
26-05-2014, 11:32
zrobia resa albo serv padnie ... ale watpie, ze mortiisowi chce sie w ogole cokolwiek ratowac, banda przyglupow i tak zawsze bedzie miala pretensje

Zarexoholik?
26-05-2014, 16:14
Ten serwer jest zabity przez masowe moby i brak poprawy w zabawie pvp (chodzi o większą stratę - przynajmniej hajsu przy zgonie). I co najważniejsze by ten serwer mógł znowu istnieć potrzebne jest zło konieczne, w przypadku APO jest to powrót Zarexoholika.

Showtek
26-05-2014, 19:22
Moim zdaniem żeby apo odratować przydalby sie restart postaci i usuniecie uw shaman seta empire shield itp zeby znowu najlepsze eq wygladalo tak jak kiedys czyli s set albo kaptur panda klapy bh g bolt/m mace/silverka no i moze byc m axe jeszcze mysle ze to by zachęciło osoby do gry znowu na apo i raczej by gralo znowu od 100 do 200 graczy.

Raczej resetu postaci nie zrobią bo troche nie fair to by było,ale mogli by postawić drugi taki serwer i oczywiście dobra reklama.

w jakim sensie było by nie fair? skoro każdy by zaczynał od 1lvla bez eq

marllix
27-05-2014, 09:54
Raczej resetu postaci nie zrobią bo troche nie fair to by było,ale mogli by postawić drugi taki serwer i oczywiście dobra reklama.

Zark
27-05-2014, 11:19
Ten temat był bardzo wiele razy wałkowany, i tak naprawdę widzę trzy rzeczy które mogłaby zrobić administracja aby chociaż troszkę poprawić grywalność.

1. Teraz pewnie mnie zjedziecie ale dodałbym możliwość używania Ultimate Weapon dopiero od 1000/1111

2. Dodanie czegoś w stylu bramek lewelowych w pvp (np możliwość zaatakowania mniejszego lvla dopiero po wpisaniu komendy/nie dotyczy gdy będzie posiadać rs etc). Wyrówna się troszkę dzięki temu przepaść między takim 1k a 3k

3. Tak jak napisał Zarex - przy dedzie za mało tracimy. No w sumie to nic nie tracimy. Podniósłbym stratę hajsu przy zgonie.

Pozdrawiam

#Lordzik#
27-05-2014, 12:44
To co napisał Zarex + poprawa balansu, ponieważ przy zwiększeniu strat przy dedzie na pvp, magiczne profesje traciłyby najwięcej i byłoby to niesprawiedliwe.

Od siebie dodam, żeby w city była jakaś zadyma musi wrócić JIHAD, sorki :/

Rekrut
27-05-2014, 13:21
Od siebie dodam, żeby w city była jakaś zadyma musi wrócić JIHAD, sorki :/

Chyba nie piszesz tutaj o sobie XDDDDDDDDDDDDDDDD Do stania w temple nikogo nie trzeba!

#topic
Obecnie jak ktoś biega w perfect amulecie to nie jest źle bo cena broszki wynosi ok 60 kcc. Zmienić yb amulet i pandemonium amulet żeby 1 use kosztowało 2 sc i wtedy może było by ok i beż płaczu?
Zrobić to i wgrać uptade i będzie git :)

Logest.
27-05-2014, 14:22
Chyba nie piszesz tutaj o sobie XDDDDDDDDDDDDDDDD Do stania w temple nikogo nie trzeba!

#topic
Obecnie jak ktoś biega w perfect amulecie to nie jest źle bo cena broszki wynosi ok 60 kcc. Zmienić yb amulet i pandemonium amulet żeby 1 use kosztowało 2 sc i wtedy może było by ok i beż płaczu?
Zrobić to i wgrać uptade i będzie git :)

Po co tracić kase skoro można tracić lev???

Wtedy pokazesz nam jak to inni przed toba z pz nie wychodza
:)

Ktoś II
27-05-2014, 15:42
Dotrzymywanie słowa przed administracje może uratować serwer.
Wydaje mi się, że pracę nad update trwają dopiero od jakiegoś miesiąca więc jeszcze trochę poczekamy ;]

Goatee
27-05-2014, 15:55
Po co tracić kase skoro można tracić lev???

Wtedy pokazesz nam jak to inni przed toba z pz nie wychodza
:)

Jak lvl będzie spadał po śmierci to nikt nie będzie się bić. Każdy będzie się bał o pixele aby ich nie stracić. Problemem utaj jest wartość pieniądza. 10kcc to teraz gówno które można oddawać żebrakom w depo ;/

Dotrzymywanie słowa przed administracje może uratować serwer.
Wydaje mi się, że pracę nad update trwają dopiero od jakiegoś miesiąca więc jeszcze trochę poczekamy ;]

Od miesiąca to chyba planowany jest scenariusz co ma być w tym update ;/

Sasha Rookslayer
27-05-2014, 21:14
Ja bym ogarnął serwer ale mnie nie chcą :)

I właśnie nie rozumiem takiego postępowania Mortiisa. Pomogłeś dużo Santanowi, Mortiisowi, dużo wniosłeś w życie serwera.
Widać, że Squid sobie nie daje rady z aktualizacją, ponieważ ciągle przesuwa terminy, olewa forum/ graczy..

Może jeszcze 1 osoba, która zajmowałaby się pisaniem skryptów, bądź która robiłaby mapy, pomogłaby i wniosła w życie serwera coś pozytywnego.. Wiele osób może nie znać Miffka, ale dużo zrobił dla serwera i w ogóle skarg na jego osobę nie było (90% APO pewnie nawet o jego istnieniu nie wiedziało).

Bo jak na razie to nawet nie raczą odpisać na forum w tematach różnych.

Olewają graczy jak tylko mogą, a później się dziwią, że taki płacz z naszej strony jest, brak słów normalnie.

Może czas najwyższy wylać niektóre osoby z administracji, a dodać tych, którzy nie chcą żadnej chwały, ani nie chcą być znani.. A chcą jedynie pomóc.

Miffek
28-05-2014, 14:51
Z racji że poprzedni post wedlug moderatora był "nabijaniem postów" to pozwolę sobie rozwinąć swoją wypowiedź.

1. Po co brać masę ludzi do ekipy którzy nic nie wnoszą i juz po pierwszym przetestowaniu skryptu życzą sobie tutora, pacca i pozycje na forum. Tacy ludzie starają sie dopóki nie dostaną ST albo GM'a, później ani widu ani słychu.

2. Członkowie ekipy nie powinni mieć swojej postaci na serwerze którą grają bo w tym wypadku używają GM'a/ST głównie do usuwania "przeszkód" na swojej drodze, tzn. banują z reguły tych którzy im zajdą za skórę (pocisną etc.). Takie sytuacje nie powinny mieć miejsca, członkowie powinni tworzyć serwer a nie expiolić, cieszyć sie darmowym paccusiem i zniżkami na dodatki do domku.

3. Po co w ekipie tyle GMów i ST, skoro każdy tylko giemuje sobie na serwerze (czyt. opie*dala się) zamiast pilnować serwera.

4. Nie ma co sie bronić że "majom przeciesz rzycie pryfatne i, i tak dopsze rze coś robiom bo mogli by fcale nie robić" < i własnie, skoro nie mają czasu członkowie ekipy zajmować sie nim to niech tego nie robią, bo na co komu taki gm którego przez 99% dnia nie ma na serwerze? (nie mówie tutaj o Mortiisie, Santano i Tygrysie, bo oni to właściciele serwera i to oni zatrudniają ludzi).

PS. prosze o hejty

Hokage
28-05-2014, 15:15
Z racji że poprzedni post wedlug moderatora był "nabijaniem postów" to pozwolę sobie rozwinąć swoją wypowiedź.

1. Po co brać masę ludzi do ekipy którzy nic nie wnoszą i juz po pierwszym przetestowaniu skryptu życzą sobie tutora, pacca i pozycje na forum. Tacy ludzie starają sie dopóki nie dostaną ST albo GM'a, później ani widu ani słychu.

2. Członkowie ekipy nie powinni mieć swojej postaci na serwerze którą grają bo w tym wypadku używają GM'a/ST głównie do usuwania "przeszkód" na swojej drodze, tzn. banują z reguły tych którzy im zajdą za skórę (pocisną etc.). Takie sytuacje nie powinny mieć miejsca, członkowie powinni tworzyć serwer a nie expiolić, cieszyć sie darmowym paccusiem i zniżkami na dodatki do domku.

3. Po co w ekipie tyle GMów i ST, skoro każdy tylko giemuje sobie na serwerze (czyt. opie*dala się) zamiast pilnować serwera.

4. Nie ma co sie bronić że "majom przeciesz rzycie pryfatne i, i tak dopsze rze coś robiom bo mogli by fcale nie robić" < i własnie, skoro nie mają czasu członkowie ekipy zajmować sie nim to niech tego nie robią, bo na co komu taki gm którego przez 99% dnia nie ma na serwerze? (nie mówie tutaj o Mortiisie, Santano i Tygrysie, bo oni to właściciele serwera i to oni zatrudniają ludzi).

PS. prosze o hejty

Bardzo dobrze napisałeś o tym, że gm i tutor nie powinni grać bo na pewno nadużywają pozycji i niech mi nikt nie pisze, że tak nie jest :| Awans na gm czy st = kasowanie postaci i odejście z gry ;/Tygrys, Santano i Mortiis już dość tu wysłużyli więc luz ale po co jest ta cała reszta to nie wiem? Chyba pod to by tylko banować i dawać te najazdy więcej nic... Ewentualnie mogli by kogoś dodać, sprawdzić go czy ogarnia, czy można mu zaufać i czy nadaje się na to żeby robił coś na tym serwerze bo tutaj takich ludzi brakuje niestety! Sam Squid z pomocą Rinsona wiele nie zrobią jak widać

dziq76plx3
28-05-2014, 16:08
Bardzo dobrze napisałeś o tym, że gm i tutor nie powinni grać bo na pewno nadużywają pozycji i niech mi nikt nie pisze, że tak nie jest :| Awans na gm czy st = kasowanie postaci i odejście z gry ;/Tygrys, Santano i Mortiis już dość tu wysłużyli więc luz ale po co jest ta cała reszta to nie wiem? Chyba pod to by tylko banować i dawać te najazdy więcej nic... Ewentualnie mogli by kogoś dodać, sprawdzić go czy ogarnia, czy można mu zaufać i czy nadaje się na to żeby robił coś na tym serwerze bo tutaj takich ludzi brakuje niestety! Sam Squid z pomocą Rinsona wiele nie zrobią jak widać

Chyba po raz pierwszy się z tobą zgodzę i nie zhejtuję: słyszałem o sytuacji w której bodajże Bleyna ktoś wyzywał gdy ten był na innej postaci (Sciex bodajże [?]), ten od razu się przelogował i ban za wyzywanie dał.

Miffek
28-05-2014, 16:28
Dodam jeszcze tylko ze nie mam nikogo konkretnego na mysli. Sam bylem w administracji przez ok. Rok. Przedstawilem swoje wlasne odczucia i przemyslenia. Sam nie mialem gma na serwerze glownym nigdy bo mi to nie bylo potrzebne do szczescia, jedynie na tescie korzystalem z niego sprawdzajac skrypty. Na serwerze nie gram aktualnie i raczej nie bede. Administracjo, jezeli checie zeby serwer byl ogarniety to ogarnijcie siebie bo niektore akcje czlonkow (w tym bylych czlonkow) sa wręcz komiczne.

PS. Przestancie brac ludzi ktorzy chca pozycje za to ze sprawdzili ze da sie ubic nowego potworka i chca juz pozycje. W ogole nie bierzcie ludzi ktorzy na sile staraja sie o wyzszego accessa bo jak tylko ja osiagne to położą laske na dbanie o serwer. ZACZNIJCIE BRAC LUDZI KTÓRZY BĘDĄ POMAGAĆ Z PASJI.

..:Too Get:..
28-05-2014, 17:24
Chyba po raz pierwszy się z tobą zgodzę i nie zhejtuję: słyszałem o sytuacji w której bodajże Bleyna ktoś wyzywał gdy ten był na innej postaci (Sciex bodajże [?]), ten od razu się przelogował i ban za wyzywanie dał.

Z regulaminu:

GM ma prawo wyegzekwować regulamin, jeśli spotka się z jego naruszeniem podczas gry na prywatnej postaci. Jeśli łamanie regulaminu było skierowane w stronę postaci Gamemastera, ten nie powinien kierować się emocjami i subiektywnymi odczuciami przy ustalaniu kary.

@top
Co do pozycji w grze i prywatnej postaci co jest to po części prawda, ale jeśli ktoś jest wystarczająco dojrzały i odpowiedzialny to będzie w stanie dzielić zwykła grę i obowiązki w ekipie. Jednym z przykładów jest Rinson, który pomimo posiadania postaci w grze sumiennie działa w ekipie.

Avi
28-05-2014, 17:40
słyszałem o sytuacji w której bodajże Bleyna ktoś wyzywał gdy ten był na innej postaci (Sciex bodajże [?]), ten od razu się przelogował i ban za wyzywanie dał.
Z tego co słyszałem, również podał mapkę pierwszej ekipie na nowego shielda, bo pracował przy nim. (ohohohohoh)

ps. Raz widziałem jak precison(chyba?) dostał baty od bonka, to przelogował na postać z rangą i dał mu bana za boty.

@top
Co do pozycji w grze i prywatnej postaci co jest to po części prawda, ale jeśli ktoś jest wystarczająco dojrzały i odpowiedzialny to będzie w stanie dzielić zwykła grę i obowiązki w ekipie. Jednym z przykładów jest Rinson, który pomimo posiadania postaci w grze sumiennie działa w ekipie.

A Ty już nie broń tak tego swojego pięknego Rinsona, bo swoje za uszami też macie.

Miffek
28-05-2014, 18:06
Co do pozycji w grze i prywatnej postaci co jest to po części prawda, ale jeśli ktoś jest wystarczająco dojrzały i odpowiedzialny to będzie w stanie dzielić zwykła grę i obowiązki w ekipie.

.. i wszyscy żyli długo i szczęśliwie.. :)

i czekasz pół dnia aż odczyta raporta... prawda jest taka że każdy bedzie mu dupe lizał, a jak nie to jedno brzydkie słowo w jego strone i ban na tydzien za wulgaryzmy. A w tym czasie co grał 50 osób napisało raporty i żaden nie był sprawdzony.

To są realia apo. Tutora jest łatwiej dostać niż wyjść z rooka z full eq. A od tutora do ST droga nie daleka, bo zawsze można powiedzieć "No jestem tylko tutorem i czytam co chwila raporty ale nie moge pomóc bo nie ma żadnego ST/GM, także dajcie mi ST i bedzie gitezzzz" i BACH! masz ST.

A najgorsze jest to że tego co napisałem wyżej to sobie nie wymyśliłem, bo to jest sytuacja której byłem świadkiem. Mortiis jest dobrym człowiekiem i wierzy w ludzi że faktycznie wypełnią swoje obowiązki a tu dupa. Zaznaczam, nie twierdze, że każdy w ekipie tak się znalazł i nie kwestionuje tego w jaki sposób wypełnia swoje obowiązki bo najzwyczajniej w świecie nie znam ich i nie oceniam.

PiS joł i PO

Rekrut
28-05-2014, 22:47
Z regulaminu:

@top

Hahaha liż liż!!! Na pewno jest też dobry pod tym względem,że wbijał mi na resp exe zabił na dole bo było strapowane i napisał mi że tak można po czym wbiliście we 2 i zabiliście mnie. Gdybym wrócił to w 99% ban! I to jest nie nadużywanie pozycji! ok... Kilka osób napisało to, że gm czy st nie powinni grać i wyżsi rangą co s w końcu z tym zrobią! Tak samo Bleyn jak tylko jaki nowy quest powstał to Jihad zaraz go robił jak by miał poradnik. NIe no to jest żenada

#niżej
Zobaczysz ze flak z bartem zrobią jako pierwsi

ʍǝǝʞ aka vimpexx
29-05-2014, 12:31
Hahaha liż liż!!! Na pewno jest też dobry pod tym względem,że wbijał mi na resp exe zabił na dole bo było strapowane i napisał mi że tak można po czym wbiliście we 2 i zabiliście mnie. Gdybym wrócił to w 99% ban! I to jest nie nadużywanie pozycji! ok... Kilka osób napisało to, że gm czy st nie powinni grać i wyżsi rangą co s w końcu z tym zrobią! Tak samo Bleyn jak tylko jaki nowy quest powstał to Jihad zaraz go robił jak by miał poradnik. NIe no to jest żenada

Na APO zawsze była, jest i będzie pomoc GMów/St dla swoich 'tibijskich' kolegów. Tutaj nie ma się co oszukiwać, robią update przez 6 miesięcy, aby później jakiś frajer z ekipy powiedział 'swoim' jak się danego questa wykonuje, a później jest płacz, że już wszystko zrobili w 1 dzień.

_Topic

Postawić serwer z protokołem 9.+, coś jak ROX (4fun).
Posprzątać w ekipie po tych niewypałach (każdy chyba wie o czym/kim piszę).
Ogarnąć ekipę, aby sama przestrzegała regulaminu, a dopiero banowała graczy.
Informować graczy nawet o najmniejszych zmianach na serwerze (coś takiego miało być z tego co pamiętam).
Dotrzymywać słowa przez administrację (gdzie te najazdy, o których pisał Tygrys? Gdzie ten update styczniowy? Gdzie Tropicano 2/2? Gdzie misja/quest, w której miała być potrzebna KlejNutka, którą dostaliśmy pod choinkę, a teraz leci z jakiegoś potwora robionego pod mazurskiego? Balans, o którym temat powstał jeszcze w 2013r? XD)

Śmiechłem, mógłbym tak wypisywać do jutra, a ekipa i tak ma wyjebane i nie czyta nawet tego tematu, elo

1 raz w życiu spotkalem się z takim czymś,że im mamy większy lvl tym szybciej expimy to jest bardzo interesujące.

APO zawsze się wyróżniało, teraz z 2k na 3k to kwestia miesiąca, na 3k trochę dłużej, ale od 4k do 5k pewnie poleci w miesiąc przy dobrym expie :D

teraz takie pytanie dlaczego na otsach pod tibie 7.4 gra średnio po 1300 osób + z exp stagem x1 itp?

Hę? XD Gdzie Ty widzisz jakiś serwer co gra po 1300 osób? Może grało, jak Tibia była bardziej popularna, przed tym massowym graniem w lola, wota itd

Panek Kitara
31-05-2014, 09:10
1 raz w życiu spotkalem się z takim czymś,że im mamy większy lvl tym szybciej expimy to jest bardzo interesujące. 2 sprawa ktoś napisał,że są już lepsze gry i tibia się już wszystkim przejadła tu się mogę zgodzić jednak patrząc na inne otsy to wygląda to całkiem inaczej w porównaniu do apo. Ktoś inny znowu pisał,że tibia 7.6 to stara tibia i kto będzie na tym grał to teraz takie pytanie dlaczego na otsach pod tibie 7.4 gra średnio po 1300 osób + z exp stagem x1 itp?

Hę? XD Gdzie Ty widzisz jakiś serwer co gra po 1300 osób? Może grało, jak Tibia była bardziej popularna, przed tym massowym graniem w lola, wota

już nie pamiętam nazwy tego serwa jednak można popatrzeć na takiego classicusa pod 7.4 czy tibianica gdzie gra od 200 do 500 osób + D:

Bondi
31-05-2014, 14:28
1 raz w życiu spotkalem się z takim czymś,że im mamy większy lvl tym szybciej expimy to jest bardzo interesujące. 2 sprawa ktoś napisał,że są już lepsze gry i tibia się już wszystkim przejadła tu się mogę zgodzić jednak patrząc na inne otsy to wygląda to całkiem inaczej w porównaniu do apo. Ktoś inny znowu pisał,że tibia 7.6 to stara tibia i kto będzie na tym grał to teraz takie pytanie dlaczego na otsach pod tibie 7.4 gra średnio po 1300 osób + z exp stagem x1 itp?

Bo tam jest rywalizacja, na APO nie.

#
Tylko nowy server pod 9.+ z mapą APO.

Grumpy
01-06-2014, 02:14
Z tego co pamietam, pare lat temu, jeszcze wtedy graczy bylo sporo, byl taki czas, ze jak byla aktualizacja to pierw wprowadzano test server by sobie wszystko ogarnac. I to bylo najlepsze rozwiazanie. Ekipa i teraz moglaby cos takiego zastosowac tylko, ze z silnikiem pod 8.6+ czy 7.6 (tylko nie takie evo, ze jakies uw, szamanki i inne pierduty) i wtedy by napewno doszlo wiele nowych i tych starych osob do grona graczy. Jest tyle osob w ekipie. Proponuje by sie spiac i zaczac cos w tym kierunku robic, by jak kiedys, byly kolejki, 400 osob online i w ogole pelno osob na serverze. Sami mozecie zauwazyc jak sie przyjemnie gra w takim duzym gronie graczy.

Przepraszam, ze bez polskich znakow :cool:

twoja_krystyna
01-06-2014, 15:52

Nie porównujmy pozycji w grze z czymś odpowiedzialnym, wszyscy zapominamy czym tak na prawdę jest istota Tibii. Śmiesznie wygląda promowanie takich zachowań, których celem jest traktowanie osób z rangą jak kogoś lepszego od samego siebie.

Ogólnie apo choruje na nowotwór, który je wyniszcza od środka, a są nim brudy w ekipie. Oczywiście są oni przebiegli co można zauważyć w wielu tematach, w których wykręcają się na wszystkie możliwe sposoby chwytając się przysłowiowej brzytwy.

Moim zdaniem najważniejszym punktem ratowania apo jest wyjebanie dotychczasowej ekipy, a przynajmniej sporej części, a potem ponowne werbowanie do niej ludzi, ale nie takich, ktorzy biorą czynny udział w życiu spolecznym apo. Musieliby oni kierować się pasją i chęcią pomocy, a nie chęcią dominacji na serwerze i czerpaniu z tego korzyści.
Żegnam.

L@be
01-06-2014, 19:01
Reklamy, jakieś częste nagrody w formie konta premium i przede wszystkim wieksze zaangażowanie ze strony administracji :>

zii_twardziel
07-06-2014, 23:28
Jak już wiele osób wspomniało - restart postaci. Po co trzymać te śmieszne kcc, które liczą się dla małego odsetka aktywnych graczy skoro można zrobić restart i przyciągnąć ze 2-3 razy tyle graczy? Apo ma problem z mniejszością tak jak cały świat.

deeL `
08-06-2014, 07:42
ziii polać zii.
ktoś ich ma w garści, jakiś dzieciak z kontem rodziców i dlatego nie ma resetu. innego sensownego wytłumaczenia nie widzę : /

Yoohi
08-06-2014, 13:46
Zacznijmy od tego, że tego serwera nic nie odratuje ani update na czas ani owa reklama serwera. W tibie gra co raz mniej osób przerzucają się na ciekawsze gry MMO RPG i każdy powinien się z tym pogodzić. Wystarczy spojrzeć na globala ilość graczy na dzień dzisiejszy. Tibia też idzie do przodu i powstają lepsze rzeczy, mapy, silniki, kleinty itd.. Nigdy nie będzie 600 osób na serwerze, a nawet 200... A nawet jeżeli by było, to jedynie na maratonie i to serwer miałby straszne zwiechy. To już nie ta ekipa i nie ten serwer. Za rok albo dwa w ogóle przestanie istnieć, bo nie będzie opłacało się go utrzymywać.

Ja osobiście przerzuciłem się na realne życie, bo wole iść pracować niż siedzieć przed tibia i marnować swoje życie.

Squid
08-06-2014, 14:43
Poczytałem trochę Waszego płaczu i wyciągnąłem trochę wniosków. Pogadam o tym z Mortiisem i zobaczymy co z tego wyjdzie, jednakże na reset charów nie macie co liczyć - jest to jedyny serwer* na którym nie było jeszcze resetu charów od tak długiego czasu. O 8.6+ też raczej można zapomnieć bo nie ma ekipy która by się nim zajęła. A do tego znając życie Wasza gra na takim serwerze ograniczyłaby się do puszczenia cave i PvP na bocie - więc co to za frajda ja się pytam?

*prywatny serwer bo global się nie liczy :D

rumun
08-06-2014, 15:01
Poczytałem trochę Waszego płaczu i wyciągnąłem trochę wniosków. Pogadam o tym z Mortiisem i zobaczymy co z tego wyjdzie, jednakże na reset charów nie macie co liczyć - jest to jedyny serwer* na którym nie było jeszcze resetu charów od tak długiego czasu. O 8.6+ też raczej można zapomnieć bo nie ma ekipy która by się nim zajęła. A do tego znając życie Wasza gra na takim serwerze ograniczyłaby się do puszczenia cave i PvP na bocie - więc co to za frajda ja się pytam?

*prywatny serwer bo global się nie liczy :D

http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=116967

Usunąć questy na uw, shaman seta itp :P
Zostawić ostatni up, bo male lvle moga go wykonać ;]
Wakacje ida to pewnie wiele osob by przymaniaczylo zeby byc top one!

#squid
Dla wielu osob wakacje akurat sa czasem do wbijania lvli!

Squid
08-06-2014, 15:31
Nowy serwer też zbytnio nie wchodzi w rachubę bo liczba graczy podzieliłaby się na połowę a nowych graczy zbyt wielu nie dojdzie...

Jak sam zauważyłeś idą wakacje więc maniaczenie odejdzie w zapomnienie :D

Logest.
08-06-2014, 17:14
Squid

8.6 to nie, ale jakbyście zrobili customowego klienta 8.42 to by nie można było tam odpalić elfa/orka nic lub zwykły klient + anty bot system. Poprawić tylko balans bo pamiętam, że kwiczał i można uruchamiać.
Dać automatyczne najazdy i po co nam ekipa? XD

Ekipa do tego aby miał kto Wam mapkę przygotować, skrypty itp ;)

Mortiis powinien mieć jeszcze starą mape, ustawienia itp xd.
Był już taki serwer apo kilka lat temu.

Squid
08-06-2014, 17:21
Ekipa do tego aby miał kto Wam mapkę przygotować, skrypty itp ;)

noe89
09-06-2014, 13:41
na wszystko przychodzi czas zeby sie skonczylo czasem nic sie nie da zrobic taki juz los, marcell nie uda ci sie :)

deeL `
09-06-2014, 16:35
Jeśli ani reset charów, ani nowy serwer 7.6 nie wchodzi w grę, to jakie ty wnioski wyciągnąłeś ? Jestem bardzo ciekaw :v
Po 2. nowych graczy nie przybędzie ? Śmiech.
Ty Squid chyba nie rozumiesz i nigdy nie rozumiałeś co ludzie najbardziej w tibii cenią.

LOGEST NA GM 8.42 :x

Sick Head
10-06-2014, 16:03
Lepiej zapomnieć o tym serwie,
bo wolałbym grać na takim serwerze, gdzie nie ma takich itemów
Lepiej zrobić OLD APO!!!! Tylko Nooby protestują że "old apo już nigdy nie będzie" Najwiecej logowań właśnie wtedy było.. Ale chooy wam w oczodoły
Bo i tak krytyki się nie ominie ;|

Marek
21-06-2014, 11:11
Ja pierdziele wróciłem po roku czasu na to forum , żeby zobaczyć czy w ogóle ots jeszcze istnieje . W tibie nie gram już od lat i cieszę się , że oderwałem się od tego gówna bo jakby nie patrzeć jak pomyślę , że siedziałem 5 godzin dziennie które mogłem poświęcić na trening czy inne zajęcia to oczy mi się otwierają jak wielki błąd zrobiłem marnując tyle czasu i jak widzę dzisiejsze czasy gdzie puste podwórka , dzieci w lato białe bo nikt nie wychodzi tylko gra albo na konsoli albo na pc to aż boje się tego jaki to będzie cyber świat za ileś lat. Zakupy online , prawo jazdy online , kursy online , wszystko chyba będzie odbywać się przez komputery hehe.

A co do samego ots to szacunek , ze ots jeszcze stoi i gra tu 40 osób haha. Dziwie się , że co niektórym nadal nie przeszła mania gry i nadal próbuje ratować serwer który już nigdy nie wstanie. Macie zamknięte oczy przysłonięte i nie dopuszczacie do siebie tego , że nic nie trwa wiecznie i chyba jeszcze kupę lat będziecie pisać o apo.

No ale co ja będę tutaj się udzielać jak zaraz i tak pocisk dostanę a za moją inteligencje bywało ich już dużo bo gimbaza tego nie lubi. Woli wyzywać matki , kłócić się itp. Pozdro i powodzenia życzę w marnowaniu czasu na tibie i na serwer który już nigdy nie będzie zapełniony.

Mr Fsza
21-06-2014, 11:56
podzielić wszystkie poziomy :2 . I ograniczyć exp.

Ale wszyscy twórcy TOP się muszą zgodzić.

True & Blue
21-06-2014, 12:23
podzielić wszystkie poziomy :2 . I ograniczyć exp.

Ale wszyscy twórcy TOP się muszą zgodzić.

Bardziej durnej propozycji to ja nigdzie chyba nie widzialem :D nic by to nie dalo,reset jest bardziej korzystny.