PDA

View Full Version : [ROOK] Pears - MISJE.

Roux
10-06-2014, 15:59
Witam.
Pisze w sprawie Gruszek
na rooku jak wiadomo są wprowadzone nowe misję , na zbieranie gruszekhttp://www.tibia-wiki.net/images/Pear.gif
. Jak wiadomo każdy gracz chciałby wykonać te zadania powoli.
NIestety Wypadaja one z Księżniki i ant guard ( Zaden lvl nawet 400 prawdopodobnie nie da rady ogarnąć zadnego MOBA)

Lecz wykonanie zadania numer 6.

10:13 Ahmed Martwy Terrorysta: Kolejne zadanie jest takie: przynies mi 240 gruszek (pears). Wez worek ze skrzyni a gdy go napelnisz odloz go nakadzi i pociagnij za dzwignie.

Pisze do Administracji z prośba o dodanie owego itm. do łatwiejszych monsoterów typu :
- Dark Lordhttp://www.armia.toproste.pl/images_site/monsters/76/Dark_Lord.gif - http://www.tibia-wiki.net/images/Pear.gif Częstotlowosć wypadania 1-2x rzadko
- Elf Soldier http://www.armia.toproste.pl/images_site/monsters/76/Elf_Soldier.gif - http://www.tibia-wiki.net/images/Pear.gif - Częstotliwość wypadania 1-3x średnio.
Lub inne wasze propozycje

Odrazu zaraz sie z góry odezwą osoby z maina i bedzie jestem na NIE , ale wam ułatwili gre z Fire swordami , wiec osoby z rooka oczekuja tez pomocy.

Prosze o odpowiedz Administracji.

[Eklerq]Dodałem sondę.

EDIT : Niżej piszą ze mozna sobie to kupic
Ciekawe jakis 70-120lvl wezmie kase i ci kupi?? JEsli misje maja byc dla wszystkich rowne to moja propozycja tez jest ok.

Pikej v69
10-06-2014, 16:13
Jestem na tak, sam posiadam rookmana i jest ciężko :< Liczba zaproponowana przez Ciebie jest ok, nie jest zbyt mała, ani zbyt przesadzona.

Można dodać dark dwarf'a, ilość 1-3 (rzadko). O jedna więcej, bo są nieco silniejsze od lorda :cool:

Zioomal
10-06-2014, 16:13
Siema.

Pisalem do Squida w tej sprawie oto część jego odpowiedzi: "Misja jest dokładnie przemyślana. Jest jeszcze jeden potwór z którego lecą gruszki.
Respy owszem zostaną dodane lecz dopiero przy kolejnej większej aktualizacji (muszę oskryptować NPC). Próbuj je również zdobyć na najazdach
".

Ja miałem przynieść 200 gruszek i jakoś się udało ( jestem 1 w misjach na rooku ) :)

Podpowiem Ci że gruchy lecą jeszcze z Dwarfa Geomacera. Lub próbuj kupić u graczy ( wieksze lvle maja dużo z najazdów ).

Myślę że wyczerpałem temat ( bo masz odp Squida) Więc chyba do zamknięcia.

Pozdrawiam - Kyrl.

Jesli najazd jest zrobiony 1 na tydzień to wybacz aby, kazdy konkrety gracz miał duzo gruszek po 2. TY kupiłeś gruszki , h lvle zuzyly gruszki i nikt inny z mniejszych lvli nie moze ich zdobyc siedziec na 1 mobie ktory respi sie minute to jednak lekka przesada.

Kto zużył gruszki już?... Jak narazie tylko ja i Sasha wykonaliśmy tą misje , jemu zostało ich jeszcze coś 100+ wiec kup od niego

Tak ja kupiłem gruszki (171) ale wcześniej siedziałem na dwarfie , skopiowałem Ci wypowiedz Squida wiec płacz nic nie da - trzeba czekać.

Roux
10-06-2014, 16:16
Jesli najazd jest zrobiony 1 na tydzień to wybacz aby, kazdy konkrety gracz miał duzo gruszek po 2. TY kupiłeś gruszki , h lvle zuzyly gruszki i nikt inny z mniejszych lvli nie moze ich zdobyc siedziec na 1 mobie ktory respi sie minute to jednak lekka przesada.

EDIT : Kyrl - Sahsa pozbyl sie wszystkich gruszek nie ma ani jednej ;-)
Wiem bo rozmaiwalem o tym z nim ;-) Wiec nikt inny z wiekszych lvl nie ma gruszek na SELL. Pozdrawiam.

Rekrut
10-06-2014, 16:59
A gdzie sonda ziomuś?

Propozycja dobra bo wiadome, że księżniczkę solo zabije kilka osób a misję mają wszyscy. Misje miały być dla wszystkich więc do poprawy

Jestem na tak!

steiner
10-06-2014, 17:43
Jestem na TAK.
Sam dostałem wczoraj tę misje i dzisiaj myślałem że wyfarmie gruszki na Dwarfa Geomacera. Spędziłem tam godzine i wypadła mi tylko jedna gruszka -lekko się wkurXXłem bo Squid napisał ,,Każdy, nawet początkujący gracz może zakończyć wszystkie misje jako pierwszy - wszyscy bowiem mają równe szanse, niezależnie od poziomu doświadczenia." ja nie widze żeby każdy miał równe szanse gdyż oprócz Dwarfa Geomacera gruszki lecą z księżniczki która nie jest w zasięgu większości graczy oraz Ant Guard respiący się co 20 min. takze do najsłabszych potworków nie należy. Czekam na działanie administracji.
Pozdrawiam.

Sokol from West
10-06-2014, 17:45
Piszesz:

Odrazu zaraz sie z góry odezwą osoby z maina i bedzie jestem na NIE , ale wam ułatwili gre z Fire swordami , wiec osoby z rooka oczekuja tez pomocy.

Ja odpowiadam, cytując jednego z graczy:

A ja jestem na nie. Questa masz długo robić, a nie kilka godzin..
Jedni jakoś wykonali to zadanie i nie płakali..

Jeżeli inni wykonali, Ty również możesz.
Tyle w temacie.

Skończcie płakać, bo za trudno :<

Sorry, ale jestem na NIE. Sami zaznaczaliście nie(wszyscy grający na rooku) i pisząc to, co wyżej zacytowałem(czy coś podobnego).

Zioomal
10-06-2014, 18:06
Jeśli misje mają być dla wszystkich "równe" to ja proszę o zwrócenie kasy za gruszki które kupiłem...

Zaraz zacznie się spina co do mojej osoby że nie musiałem kupować ... to odpisze odrazu : nie musicie robić misji teraz tylko cierpliwie poczekajcie na aktualizacje o której pisał mi Squid

Poza tym zawsze istnieje możliwośc używania KlejNutek.

Eklerq nie bardzo rozumiem dlaczego przekleiłeś temat zamiast go zwyczajnie zamknąć - przecież napisałem co mi odpisał Squid.. Jeśli doda respy teraz i loota to ludzie będą płakać co każdą nowa misje :)

Małe info: jeśli zrobicie tą misje w odstępie 50h ~~ od siebie to przy jednej z misji będziecie już totalnie płakać :D

PJONTKA

Vuck Nikt Ci nie każe czekać, możesz iść na Geomacery lub inne potwory lub je po prostu kupić :)

Vuck
10-06-2014, 18:53
Zaraz zacznie się spina co do mojej osoby że nie musiałem kupować ... to odpisze odrazu : nie musicie robić misji teraz tylko cierpliwie poczekajcie na aktualizacje o której pisał mi Squid

Tutaj aktualizacje są z półrocznym poślizgiem więc czekać do stycznia przyszłego roku aby wykonać dopiero 6 misję to lekka przesada :D

Sasha Rookslayer
10-06-2014, 19:43
Zgodzę się.. Gruszki wypadają tylko z pięciu potworów na całym serwerze.
Na Rookgardzie wypadają z trzech potworów, a mianowicie:

Dark Princess, na którym low poziom nie da sobie rady.
Ant Guard, który respi się raz na 20 min na "zmiennym respie" i low również nie dadzą sobie rady z nim.
Dwarf Geomancer, z którego wypada 5 gruszek na godzinę :D

Więc ciężko będzie wykonać tą misje małym poziomom.
Gruszki można zdobyć również z najazdów, dokładnie z mrówek, ale teraz ciężko je dostać, ponieważ dużo osób wie już, że jest taka misja z gruszkami i każdy zbiera.

W sumie wymyśliłbym coś, ale aż takie ułatwienie, że z moba typu Dark Lord wypadłyby gruszki to też trochę za łatwo :)

Squid niedługo wprowadzi Tropicano?/2 :D i będą gruszki dostępne ^^

Squid
10-06-2014, 20:18
Nikt nie powiedział, że mając niższy lvl wykonasz każdą misję szybciej niż wyższy lvl. Na jednej misji zyskasz 30 minut, na drugiej stracisz 20 - najlepiej jednak współpracować z innymi graczami, wtedy na wielu sprawach zaoszczędzisz - Ty np. zbierzesz jedne itemy, drugi gracz wymieni Ci je na potrzebne do Twojej misji :)

Co do gruszek jest kilka potworków z których lecą gruszki :) Wiadome, że z niektórych potworów nie jest łatwo coś uzyskać, ale da się :) Może ta misja zajmie Ci dłuższą chwilę ale kolejnymi nadgonisz (jeśli będziesz miał pomysł jak sobie to ułatwić) ;)

Shabus.
10-06-2014, 20:51
Nikt nie powiedział, że mając niższy lvl wykonasz każdą misję szybciej niż wyższy lvl. Na jednej misji zyskasz 30 minut, na drugiej stracisz 20 - najlepiej jednak współpracować z innymi graczami, wtedy na wielu sprawach zaoszczędzisz - Ty np. zbierzesz jedne itemy, drugi gracz wymieni Ci je na potrzebne do Twojej misji :)

Co do gruszek jest kilka potworków z których lecą gruszki :) Wiadome, że z niektórych potworów nie jest łatwo coś uzyskać, ale da się :) Może ta misja zajmie Ci dłuższą chwilę ale kolejnymi nadgonisz (jeśli będziesz miał pomysł jak sobie to ułatwić) ;)

Bo Squidi jest mondry to robi misje dla mondrych myśl andrzeju myśl@

Jakoś trzeba to przeżyć ;p Ja latałem 2h po respie słoni, zabijałem 500 ratów i zbierałem 10k jagód (żal) - 3333 drzewek i 1 jagoda.
Tak naprawdę to jak wszyscy zaczną robić tę misję to nikt jej nie zrobi, ale YOLO. Kupuj gruchy, niedługo będą chodzić po 50cc :D

Zioomal
10-06-2014, 21:21
Bo Squidi jest mondry to robi misje dla mondrych myśl andrzeju myśl@

Jakoś trzeba to przeżyć ;p Ja latałem 2h po respie słoni, zabijałem 500 ratów i zbierałem 10k jagód (żal) - 3333 drzewek i 1 jagoda.
Tak naprawdę to jak wszyscy zaczną robić tę misję to nikt jej nie zrobi, ale YOLO. Kupuj gruchy, niedługo będą chodzić po 50cc :D

Wy wszystko negujecie... widocznie misje miały być czasochłonne (myślę że nagroda będzie tego warta ) i Squid wszystko dobrze ogarną. Jednemu uda się kupić, drugi musi zlotować, nie każdy musi zrobić wszystkie misje w ciagu 1 miesiąca ;). Jeśli udało się juz 2 osobom to i reszcie się uda ją wykonać - sam mam 149 lvl i jakoś ją zrobiłem. Jeśli tak dalej pójdzie to okaże się ze każda z misji która zrobił Squid trzeba zmienić "bo coś tam"...

Squid zamknij ten temat bo to się robi nudne.

Roux
10-06-2014, 21:32
Wy wszystko negujecie... widocznie misje miały być czasochłonne (myślę że nagroda będzie tego warta ) i Squid wszystko dobrze ogarną. Jednemu uda się kupić, drugi musi zlotować, nie każdy musi zrobić wszystkie misje w ciagu 1 miesiąca ;). Jeśli udało się juz 2 osobom to i reszcie się uda ją wykonać - sam mam 149 lvl i jakoś ją zrobiłem. Jeśli tak dalej pójdzie to okaże się ze każda z misji która zrobił Squid trzeba zmienić "bo coś tam"...

Squid zamknij ten temat bo to się robi nudne.

Nudne powoli jest ot ze wymądrzasz sie w temacie zr zrobiles to kupując gruszki.
NIe kazdy mały lvl ma sc aby kupic gruszki jak Ty.

Squid
10-06-2014, 21:35
Nudne powoli jest ot ze wymądrzasz sie w temacie zr zrobiles to kupując gruszki.
NIe kazdy mały lvl ma sc aby kupic gruszki jak Ty.

Istnieje takie coś jak handel wymienny (tzw. barter jeśli się nie mylę) :) Loocisz itemki do innych misji i wymieniasz się z ludźmi za potrzebne Tobie ;)

PS. Dlaczego Wy chcecie wszystko zdobywać podczas expienia?! To się mija z celem :P

Sasha Rookslayer
10-06-2014, 21:41
Nie ma co płakać odnośnie gruszek ludzie.

Właśnie sprzedałem 150 gruszek za 20sc i kolejna osoba niedługo wykona daną misję. Chcecie gruszki? Zgłaszaj zamówienie :D

Po drugie.. Niedługo będziecie mieli pod dostatkiem gruszek, a po trzecie nie poddawajcie się tylko zbierajcie. Nawet na tym marnym geomancerze, który respi się co 1 minute.

Squid, jak mają zdobyć gruszki przez wymianę, skoro nawet nikt nie wie, prócz dwóch osób i oczywiście Ciebie jakie są następne misje? :rolleyes:

Roux
10-06-2014, 21:41
Istnieje takie coś jak handel wymienny (tzw. barter jeśli się nie mylę) :) Loocisz itemki do innych misji i wymieniasz się z ludźmi za potrzebne Tobie ;)

PS. Dlaczego Wy chcecie wszystko zdobywać podczas expienia?! To się mija z celem :P

Squid dobrze powiedziane rozumie handel , ale tu nie chodzi tylko o moja osobe , ale na logike squid osoby ktore nie wymieniaja sc main - sc rook to nie maja wgl mozliwosci takich itm zdobyć ;-)

Po 2. Jest to tylko propozycja ;p Wiec w waszych zadaniu nalezy coś z tym zrobić. lub totalnie olać.

ʍǝǝʞ aka vimpexx
10-06-2014, 21:50
Mam 720 gruszek, jak tak bardzo chcesz płakać, to napisz mi na gg (znajdź gdzieś na forum, to zajmie Ci 5 minutek) i Ci je dam. Bez spin dzieci, to tylko gra.

Splaxor
11-06-2014, 00:21
Każdy, nawet początkujący gracz może zakończyć wszystkie misje jako pierwszy - wszyscy bowiem mają równe szanse, niezależnie od poziomu doświadczenia

Squid jak dla mnie 15-20 lvl nie zabije Geomancera, więc w tym momencie nie ma równych szans. Może dodacie jakiś respawn tych gruszek po restarcie? Miejsce na terenie pacc, gdzie spokojnie dojdzie ten 15-20 lvl.

@down
Tylko skąd taki mały lvl może wiedzieć co będzie potrzebne do misji co może zbierać?

P.S. Wiesz dla mnie to wszystko jedno bo i tak tych misji nie robię, ale dla innych graczy warto dać małe ułatwienie.

Squid
11-06-2014, 08:18
Squid jak dla mnie 15-20 lvl nie zabije Geomancera, więc w tym momencie nie ma równych szans. Może dodacie jakiś respawn tych gruszek po restarcie? Miejsce na terenie pacc, gdzie spokojnie dojdzie ten 15-20 lvl.

Ale 15-20 lvl może iść na jakieś Valkyrie/Amazonki żeby zdobyć inne przedmioty i je wymienić na gruszki u innego gracza z wyższym lvl - bo znając życie wyższy lvl nie będzie chciał biegać po takich potworach ;) Ten quest jest na prawdę na myślenie - kilka misji już ludzie rozpracowali jak szybko wykonać, ominąć coś ;)
A nawet może zbierać jagody :)

Roux
11-06-2014, 08:51
na zbieranie jagod lvl wgl nie jest potrzebny , biegasz w city i masz 200+ w ciagu 3-4 mniut wiec wybacz gruszek sie nie da tak zbierać .

Legendoos
11-06-2014, 15:45
Zwiększyć częstotliwość z tego dwarfa i dodac tam gdzie jest jeszcze jednego i może w innych miejsach póki jeszcze nie ma tropicano.

Mr Fsza
12-06-2014, 15:47
ale panowie to są równe szanse dla poziomów low jak i hight

Co to z tego, że 6 misja taka trudna ( dopiero 6z100 ) staniecie w 20 i dopiero będziecie płakać ;D

Dark Lorda czy Elf Solidera tak samo zabije ci 50 lvl ?

Do tych zielonych proponuję dodać . Toxic plan, Lizardy.

szarmancki zdzislaw
13-06-2014, 13:35
skoro na mainie ułatwili sprawę z fire swordami to na rooku powinni ułatwić z gruszkami...

ʍǝǝʞ aka vimpexx
13-06-2014, 14:59
skoro na mainie ułatwili sprawę z fire swordami to na rooku powinni ułatwić z gruszkami...

Czemu wszystko co na mainie, ma być na rooku? Tam ułatwiają to i tu, tam dodadzą, to i tu. No *****, ileż można użerać się z taką bandą debilów, co chcą na mainie [2] to samo co na mainie [1] XD

Free'Hada
13-06-2014, 23:16
Jest dobrze jak jest, chcecie robić misje to się pomęczcie/zbratajcie się z innymi graczami w celu pomocy, a tego na tym ots niestety brakuje :[