View Full Version : [ROOK] Pears - MISJE.
Witam.
Pisze w sprawie Gruszek
na rooku jak wiadomo są wprowadzone nowe misję , na zbieranie gruszekhttp://www.tibia-wiki.net/images/Pear.gif
. Jak wiadomo każdy gracz chciałby wykonać te zadania powoli.
NIestety Wypadaja one z Księżniki i ant guard ( Zaden lvl nawet 400 prawdopodobnie nie da rady ogarnąć zadnego MOBA)
Lecz wykonanie zadania numer 6.
10:13 Ahmed Martwy Terrorysta: Kolejne zadanie jest takie: przynies mi 240 gruszek (pears). Wez worek ze skrzyni a gdy go napelnisz odloz go nakadzi i pociagnij za dzwignie.
Pisze do Administracji z prośba o dodanie owego itm. do łatwiejszych monsoterów typu :
- Dark Lordhttp://www.armia.toproste.pl/images_site/monsters/76/Dark_Lord.gif - http://www.tibia-wiki.net/images/Pear.gif Częstotlowosć wypadania 1-2x rzadko
- Elf Soldier http://www.armia.toproste.pl/images_site/monsters/76/Elf_Soldier.gif - http://www.tibia-wiki.net/images/Pear.gif - Częstotliwość wypadania 1-3x średnio.
Lub inne wasze propozycje
Odrazu zaraz sie z góry odezwą osoby z maina i bedzie jestem na NIE , ale wam ułatwili gre z Fire swordami , wiec osoby z rooka oczekuja tez pomocy.
Prosze o odpowiedz Administracji.
[Eklerq]Dodałem sondę.
EDIT : Niżej piszą ze mozna sobie to kupic
Ciekawe jakis 70-120lvl wezmie kase i ci kupi?? JEsli misje maja byc dla wszystkich rowne to moja propozycja tez jest ok.
Pikej v69
10-06-2014, 16:13
Jestem na tak, sam posiadam rookmana i jest ciężko :< Liczba zaproponowana przez Ciebie jest ok, nie jest zbyt mała, ani zbyt przesadzona.
Można dodać dark dwarf'a, ilość 1-3 (rzadko). O jedna więcej, bo są nieco silniejsze od lorda :cool:
Siema.
Pisalem do Squida w tej sprawie oto część jego odpowiedzi: "Misja jest dokładnie przemyślana. Jest jeszcze jeden potwór z którego lecą gruszki.
Respy owszem zostaną dodane lecz dopiero przy kolejnej większej aktualizacji (muszę oskryptować NPC). Próbuj je również zdobyć na najazdach
".
Ja miałem przynieść 200 gruszek i jakoś się udało ( jestem 1 w misjach na rooku ) :)
Podpowiem Ci że gruchy lecą jeszcze z Dwarfa Geomacera. Lub próbuj kupić u graczy ( wieksze lvle maja dużo z najazdów ).
Myślę że wyczerpałem temat ( bo masz odp Squida) Więc chyba do zamknięcia.
Pozdrawiam - Kyrl.
Jesli najazd jest zrobiony 1 na tydzień to wybacz aby, kazdy konkrety gracz miał duzo gruszek po 2. TY kupiłeś gruszki , h lvle zuzyly gruszki i nikt inny z mniejszych lvli nie moze ich zdobyc siedziec na 1 mobie ktory respi sie minute to jednak lekka przesada.
Kto zużył gruszki już?... Jak narazie tylko ja i Sasha wykonaliśmy tą misje , jemu zostało ich jeszcze coś 100+ wiec kup od niego
Tak ja kupiłem gruszki (171) ale wcześniej siedziałem na dwarfie , skopiowałem Ci wypowiedz Squida wiec płacz nic nie da - trzeba czekać.
Jesli najazd jest zrobiony 1 na tydzień to wybacz aby, kazdy konkrety gracz miał duzo gruszek po 2. TY kupiłeś gruszki , h lvle zuzyly gruszki i nikt inny z mniejszych lvli nie moze ich zdobyc siedziec na 1 mobie ktory respi sie minute to jednak lekka przesada.
EDIT : Kyrl - Sahsa pozbyl sie wszystkich gruszek nie ma ani jednej ;-)
Wiem bo rozmaiwalem o tym z nim ;-) Wiec nikt inny z wiekszych lvl nie ma gruszek na SELL. Pozdrawiam.
A gdzie sonda ziomuś?
Propozycja dobra bo wiadome, że księżniczkę solo zabije kilka osób a misję mają wszyscy. Misje miały być dla wszystkich więc do poprawy
Jestem na tak!
Jestem na TAK.
Sam dostałem wczoraj tę misje i dzisiaj myślałem że wyfarmie gruszki na Dwarfa Geomacera. Spędziłem tam godzine i wypadła mi tylko jedna gruszka -lekko się wkurXXłem bo Squid napisał ,,Każdy, nawet początkujący gracz może zakończyć wszystkie misje jako pierwszy - wszyscy bowiem mają równe szanse, niezależnie od poziomu doświadczenia." ja nie widze żeby każdy miał równe szanse gdyż oprócz Dwarfa Geomacera gruszki lecą z księżniczki która nie jest w zasięgu większości graczy oraz Ant Guard respiący się co 20 min. takze do najsłabszych potworków nie należy. Czekam na działanie administracji.
Pozdrawiam.
Sokol from West
10-06-2014, 17:45
Piszesz:
Odrazu zaraz sie z góry odezwą osoby z maina i bedzie jestem na NIE , ale wam ułatwili gre z Fire swordami , wiec osoby z rooka oczekuja tez pomocy.
Ja odpowiadam, cytując jednego z graczy:
A ja jestem na nie. Questa masz długo robić, a nie kilka godzin..
Jedni jakoś wykonali to zadanie i nie płakali..
Jeżeli inni wykonali, Ty również możesz.
Tyle w temacie.
Skończcie płakać, bo za trudno :<
Sorry, ale jestem na NIE. Sami zaznaczaliście nie(wszyscy grający na rooku) i pisząc to, co wyżej zacytowałem(czy coś podobnego).
Jeśli misje mają być dla wszystkich "równe" to ja proszę o zwrócenie kasy za gruszki które kupiłem...
Zaraz zacznie się spina co do mojej osoby że nie musiałem kupować ... to odpisze odrazu : nie musicie robić misji teraz tylko cierpliwie poczekajcie na aktualizacje o której pisał mi Squid
Poza tym zawsze istnieje możliwośc używania KlejNutek.
Eklerq nie bardzo rozumiem dlaczego przekleiłeś temat zamiast go zwyczajnie zamknąć - przecież napisałem co mi odpisał Squid.. Jeśli doda respy teraz i loota to ludzie będą płakać co każdą nowa misje :)
Małe info: jeśli zrobicie tą misje w odstępie 50h ~~ od siebie to przy jednej z misji będziecie już totalnie płakać :D
PJONTKA
Vuck Nikt Ci nie każe czekać, możesz iść na Geomacery lub inne potwory lub je po prostu kupić :)
Zaraz zacznie się spina co do mojej osoby że nie musiałem kupować ... to odpisze odrazu : nie musicie robić misji teraz tylko cierpliwie poczekajcie na aktualizacje o której pisał mi Squid
Tutaj aktualizacje są z półrocznym poślizgiem więc czekać do stycznia przyszłego roku aby wykonać dopiero 6 misję to lekka przesada :D
Sasha Rookslayer
10-06-2014, 19:43
Zgodzę się.. Gruszki wypadają tylko z pięciu potworów na całym serwerze.
Na Rookgardzie wypadają z trzech potworów, a mianowicie:
Dark Princess, na którym low poziom nie da sobie rady.
Ant Guard, który respi się raz na 20 min na "zmiennym respie" i low również nie dadzą sobie rady z nim.
Dwarf Geomancer, z którego wypada 5 gruszek na godzinę :D
Więc ciężko będzie wykonać tą misje małym poziomom.
Gruszki można zdobyć również z najazdów, dokładnie z mrówek, ale teraz ciężko je dostać, ponieważ dużo osób wie już, że jest taka misja z gruszkami i każdy zbiera.
W sumie wymyśliłbym coś, ale aż takie ułatwienie, że z moba typu Dark Lord wypadłyby gruszki to też trochę za łatwo :)
Squid niedługo wprowadzi Tropicano?/2 :D i będą gruszki dostępne ^^
Nikt nie powiedział, że mając niższy lvl wykonasz każdą misję szybciej niż wyższy lvl. Na jednej misji zyskasz 30 minut, na drugiej stracisz 20 - najlepiej jednak współpracować z innymi graczami, wtedy na wielu sprawach zaoszczędzisz - Ty np. zbierzesz jedne itemy, drugi gracz wymieni Ci je na potrzebne do Twojej misji :)
Co do gruszek jest kilka potworków z których lecą gruszki :) Wiadome, że z niektórych potworów nie jest łatwo coś uzyskać, ale da się :) Może ta misja zajmie Ci dłuższą chwilę ale kolejnymi nadgonisz (jeśli będziesz miał pomysł jak sobie to ułatwić) ;)
Nikt nie powiedział, że mając niższy lvl wykonasz każdą misję szybciej niż wyższy lvl. Na jednej misji zyskasz 30 minut, na drugiej stracisz 20 - najlepiej jednak współpracować z innymi graczami, wtedy na wielu sprawach zaoszczędzisz - Ty np. zbierzesz jedne itemy, drugi gracz wymieni Ci je na potrzebne do Twojej misji :)
Co do gruszek jest kilka potworków z których lecą gruszki :) Wiadome, że z niektórych potworów nie jest łatwo coś uzyskać, ale da się :) Może ta misja zajmie Ci dłuższą chwilę ale kolejnymi nadgonisz (jeśli będziesz miał pomysł jak sobie to ułatwić) ;)
Bo Squidi jest mondry to robi misje dla mondrych myśl andrzeju myśl@
Jakoś trzeba to przeżyć ;p Ja latałem 2h po respie słoni, zabijałem 500 ratów i zbierałem 10k jagód (żal) - 3333 drzewek i 1 jagoda.
Tak naprawdę to jak wszyscy zaczną robić tę misję to nikt jej nie zrobi, ale YOLO. Kupuj gruchy, niedługo będą chodzić po 50cc :D
Bo Squidi jest mondry to robi misje dla mondrych myśl andrzeju myśl@
Jakoś trzeba to przeżyć ;p Ja latałem 2h po respie słoni, zabijałem 500 ratów i zbierałem 10k jagód (żal) - 3333 drzewek i 1 jagoda.
Tak naprawdę to jak wszyscy zaczną robić tę misję to nikt jej nie zrobi, ale YOLO. Kupuj gruchy, niedługo będą chodzić po 50cc :D
Wy wszystko negujecie... widocznie misje miały być czasochłonne (myślę że nagroda będzie tego warta ) i Squid wszystko dobrze ogarną. Jednemu uda się kupić, drugi musi zlotować, nie każdy musi zrobić wszystkie misje w ciagu 1 miesiąca ;). Jeśli udało się juz 2 osobom to i reszcie się uda ją wykonać - sam mam 149 lvl i jakoś ją zrobiłem. Jeśli tak dalej pójdzie to okaże się ze każda z misji która zrobił Squid trzeba zmienić "bo coś tam"...
Squid zamknij ten temat bo to się robi nudne.
Wy wszystko negujecie... widocznie misje miały być czasochłonne (myślę że nagroda będzie tego warta ) i Squid wszystko dobrze ogarną. Jednemu uda się kupić, drugi musi zlotować, nie każdy musi zrobić wszystkie misje w ciagu 1 miesiąca ;). Jeśli udało się juz 2 osobom to i reszcie się uda ją wykonać - sam mam 149 lvl i jakoś ją zrobiłem. Jeśli tak dalej pójdzie to okaże się ze każda z misji która zrobił Squid trzeba zmienić "bo coś tam"...
Squid zamknij ten temat bo to się robi nudne.
Nudne powoli jest ot ze wymądrzasz sie w temacie zr zrobiles to kupując gruszki.
NIe kazdy mały lvl ma sc aby kupic gruszki jak Ty.
Nudne powoli jest ot ze wymądrzasz sie w temacie zr zrobiles to kupując gruszki.
NIe kazdy mały lvl ma sc aby kupic gruszki jak Ty.
Istnieje takie coś jak handel wymienny (tzw. barter jeśli się nie mylę) :) Loocisz itemki do innych misji i wymieniasz się z ludźmi za potrzebne Tobie ;)
PS. Dlaczego Wy chcecie wszystko zdobywać podczas expienia?! To się mija z celem :P
Sasha Rookslayer
10-06-2014, 21:41
Nie ma co płakać odnośnie gruszek ludzie.
Właśnie sprzedałem 150 gruszek za 20sc i kolejna osoba niedługo wykona daną misję. Chcecie gruszki? Zgłaszaj zamówienie :D
Po drugie.. Niedługo będziecie mieli pod dostatkiem gruszek, a po trzecie nie poddawajcie się tylko zbierajcie. Nawet na tym marnym geomancerze, który respi się co 1 minute.
Squid, jak mają zdobyć gruszki przez wymianę, skoro nawet nikt nie wie, prócz dwóch osób i oczywiście Ciebie jakie są następne misje? :rolleyes:
Istnieje takie coś jak handel wymienny (tzw. barter jeśli się nie mylę) :) Loocisz itemki do innych misji i wymieniasz się z ludźmi za potrzebne Tobie ;)
PS. Dlaczego Wy chcecie wszystko zdobywać podczas expienia?! To się mija z celem :P
Squid dobrze powiedziane rozumie handel , ale tu nie chodzi tylko o moja osobe , ale na logike squid osoby ktore nie wymieniaja sc main - sc rook to nie maja wgl mozliwosci takich itm zdobyć ;-)
Po 2. Jest to tylko propozycja ;p Wiec w waszych zadaniu nalezy coś z tym zrobić. lub totalnie olać.
ʍǝǝʞ aka vimpexx
10-06-2014, 21:50
Mam 720 gruszek, jak tak bardzo chcesz płakać, to napisz mi na gg (znajdź gdzieś na forum, to zajmie Ci 5 minutek) i Ci je dam. Bez spin dzieci, to tylko gra.
Każdy, nawet początkujący gracz może zakończyć wszystkie misje jako pierwszy - wszyscy bowiem mają równe szanse, niezależnie od poziomu doświadczenia
Squid jak dla mnie 15-20 lvl nie zabije Geomancera, więc w tym momencie nie ma równych szans. Może dodacie jakiś respawn tych gruszek po restarcie? Miejsce na terenie pacc, gdzie spokojnie dojdzie ten 15-20 lvl.
@down
Tylko skąd taki mały lvl może wiedzieć co będzie potrzebne do misji co może zbierać?
P.S. Wiesz dla mnie to wszystko jedno bo i tak tych misji nie robię, ale dla innych graczy warto dać małe ułatwienie.
Squid jak dla mnie 15-20 lvl nie zabije Geomancera, więc w tym momencie nie ma równych szans. Może dodacie jakiś respawn tych gruszek po restarcie? Miejsce na terenie pacc, gdzie spokojnie dojdzie ten 15-20 lvl.
Ale 15-20 lvl może iść na jakieś Valkyrie/Amazonki żeby zdobyć inne przedmioty i je wymienić na gruszki u innego gracza z wyższym lvl - bo znając życie wyższy lvl nie będzie chciał biegać po takich potworach ;) Ten quest jest na prawdę na myślenie - kilka misji już ludzie rozpracowali jak szybko wykonać, ominąć coś ;)
A nawet może zbierać jagody :)
na zbieranie jagod lvl wgl nie jest potrzebny , biegasz w city i masz 200+ w ciagu 3-4 mniut wiec wybacz gruszek sie nie da tak zbierać .
Legendoos
11-06-2014, 15:45
Zwiększyć częstotliwość z tego dwarfa i dodac tam gdzie jest jeszcze jednego i może w innych miejsach póki jeszcze nie ma tropicano.
ale panowie to są równe szanse dla poziomów low jak i hight
Co to z tego, że 6 misja taka trudna ( dopiero 6z100 ) staniecie w 20 i dopiero będziecie płakać ;D
Dark Lorda czy Elf Solidera tak samo zabije ci 50 lvl ?
Do tych zielonych proponuję dodać . Toxic plan, Lizardy.
szarmancki zdzislaw
13-06-2014, 13:35
skoro na mainie ułatwili sprawę z fire swordami to na rooku powinni ułatwić z gruszkami...
ʍǝǝʞ aka vimpexx
13-06-2014, 14:59
skoro na mainie ułatwili sprawę z fire swordami to na rooku powinni ułatwić z gruszkami...
Czemu wszystko co na mainie, ma być na rooku? Tam ułatwiają to i tu, tam dodadzą, to i tu. No *****, ileż można użerać się z taką bandą debilów, co chcą na mainie [2] to samo co na mainie [1] XD
Free'Hada
13-06-2014, 23:16
Jest dobrze jak jest, chcecie robić misje to się pomęczcie/zbratajcie się z innymi graczami w celu pomocy, a tego na tym ots niestety brakuje :[
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.