View Full Version : Wyniki Konkursu po Kwadransie Maratonu XXII
Na początku wszystkim serdecznie dziękujemy za udział w Maratonie i gratulujemy zwycięzcom oraz tym, którzy jedynie otrzymali nagrody pocieszenia.
A o to lista zwycięzców:
1 MIEJSCE: Sasha Rookslayer (50pkt w finale)
2 MIEJSCE: Toca (20pkt w finale)
3 MIEJSCE: Tiuso (50pkt w finale)
Teraz trochę informacji...
Do drugiego etapu przeszli wszyscy. A tak wyglądała sytuacja po pierwszym etapie: KLIK (http://wklej.org/hash/b99a52c6fa8/)
Jeśli chodzi o nr 3 (Karthal -> Sim Salabim), po prostu Karthal był zbyt długo afk i musiał zostać zdyskwalifikowany, a na jego miejsce wylosowany został Sim Salabim.
W pierwszym etapie każdy dostał po 2 pytania. W drugim natomiast, zostało zadanych pytań 39, co pozwoliło wyłonić 3 finalistów.
Zażarta walka odbywała się głównie między Sasha Rookslayer, a Tiuso, gdyż jeden typował drugiego do odpowiedzi. Niestety Tiuso w końcu poległ i walka odbyła się wyłącznie między Toca, a Sasha Rookslayer.
W finale zostało zadanych tylko 14 pytań z 40. Sasha Rookslayer zachował swoje dwie szanse.
Tutaj macie listę pytań wraz z odpowiedziami: KLIK (http://wklej.org/hash/14bd46cac73/)
Nie podajemy wszystkich pytań, które zostały przygotowane, gdyż może kiedyś jeszcze coś takiego zrobimy, tylko w nieco innych okolicznościach :P
Jeszcze raz dziękujemy wszystkim zawodnikom i gratulujemy finalistom! ;)
P.S
Specjalne podziękowania dla Rinsona za pomoc w układaniu pytań, dla Santano za przygotowanie skryptu i wylosowanie osób do konkursu, Squidowi i Yagami za pomoc przy organizacji ;)
Pozdrawiamy!
Ekipa APO OTS
Naprawdę bardzo dobrze zorganizowany konkursik. Szkoda, że całych pytań nie rozstrzygnęliśmy, ale cóż. Może w następnym evenciku znowu pokaże swoją wiedzę.
Oby więcej takich eventów. :)
Ciekawe pytania. :)
Dzięki za gratulacje i bardzo duży plus dla organizatora.
Pozdrawiam.
@edit
4. Co nalezy wpisac, gdy sie palimy?
Nic / Curwa!
Wygrało wszystko. XDD
9. Ile jagod rosnie na jednym krzaczku?
3 / Trzy
Czy aby na pewno rosną 3 jagody? A może trzy można zebrać?
http://i59.tinypic.com/5z4k01.png
[Tygrys] To tak jakby zapytać ile jest strzał w kołczanie... Widać ich kilka/kilkanaście, a jest np 100. Grafika nie ma tu nic do rzeczy.
Chodziło jak najbardziej o to, ile można zebrać, tylko tak sformułowane pytanie. Owszem, mógł jednak ktoś źle je zrozumieć, ale można je zaliczyć do tych podchwytliwych. Ktoś i tak odpowiedział 5...
Odpowiedzi również były liczone przez skrypt? :D
Bo jeśli tylko odpowiedzi które są w linku były prawidłowe, to pytania w 1 etapie są źle ułożone :D
13. Jaki minimalny poziom doswiadczenia jest wymagany do opuszczenia Rookgardu?
15 / Pietnascie
[Tygrys] Nie, nie skrypt. Chyba, że mnie można nazwać skryptem :D
A odpowiedzi tylko tak poglądowo, aby mieć pewność co można zaliczyć.
Nie powinno raczej być pietnasty? To samo tyczy się pytania poniżej tego :D
+ kilka innych małych zastrzeżeń, ale ogólnie konkurs na wielki +.
Tylko tego nie wiedziałem:
-3. Jak brzmial poprzedni nick Mortiis'a?
Hell Boy / GM Ostry
-1. Jaki mial nick, najmlodszy GM w historii APO?
GM Ormin / Ormin
-3. Jak brzmial poprzedni nick Mortiis'a? Hell Boy / GM Ostry
Reszta to banał :D
[Tygrys] Gdybyś zobaczył kolejne finałowe pytania, na pewno byś zmienił zdanie ;)
No szkoda szkoda, ze nie wziąłem udziału bym zobaczył co wiem o serwerze.
Pikej v69
16-11-2014, 23:38
4. Co nalezy wpisac, gdy sie palimy?
Nic / *****!
XDDDDD
#top
Szkoda, że mnie nie było :D Gratuluję zwycięzcom, będzie w przyszłości podobny konkurs? :P Propsy.
Dementor
17-11-2014, 12:26
Bardzo fajny event, miejmy nadzieję, że częściej będą się pojawiały takie konkursy wraz z maratonem. :) Pytania bardzo ciekawe i niektóre naprawdę nie były takie proste, przyznam, że zdarzyły się takie na które nie znałem odpowiedzi. :p Gratulacje dla zwycięzców.
PS
W ostatnim pytaniu jest pewna nieścisłość. Wydaję mi się, że powinno być: 'Która postać otrzymała najwięcej banów...', gdyż jako owner Dark Bartka nigdy nie dostałem bana na tej, a jako gracz, także na innej postaci. :rolleyes:
@Tygrys
Racja, po prostu chodziło mi o to, aby każdy miał pewność, że jestem czysty. hehe :p
Gdyby osoby nie były...... Nie no żarcik :)
Odpowiedzi przed monitorem wydają się łatwe :D
Gratuluję zwycięzcom i mam nadzieje, że za niedługo będzie podobny konkurs
Mam nadzieję Sasha że tym razem wkręciłeś Tygryska z lvlami oki
Jeśli przeprowadzimy jeszcze kiedyś taki konkurs (a myślę, że tak), to postaramy się go nagrać w wrzucić np. na YouTube.
#
Dementor
No nie chodziło mi o ownera postaci, bo gdybym zadał takie pytanie, to raczej nikt by nie znał odpowiedzi... Wiadomo było jednak o co chodzi.
..:KoMBoj:..
17-11-2014, 14:28
te pytania z imionami gm'ów to chyba troche przesadzone, mysle ze to prywatna sprawa kto jak ma na imie, a napewno tego nigdzie nie ogłosiliście, bo powiem szczerze że gram tu prawie od początku a nie wiedzialem, to chyba bardziej dla wtajemnoczonych a nie dla zwyklych graczy :)
te pytania z imionami gm'ów to chyba troche przesadzone, mysle ze to prywatna sprawa kto jak ma na imie, a napewno tego nigdzie nie ogłosiliście, bo powiem szczerze że gram tu prawie od początku a nie wiedzialem, to chyba bardziej dla wtajemnoczonych a nie dla zwyklych graczy :)
Były wywiady z owymi GMami i innymi ludźmi, którzy mają posadę.
Więc każdy tak czy siak od dawna wie, kto ma jak na imię.
Jeśli przeprowadzimy jeszcze kiedyś taki konkurs (a myślę, że tak), to postaramy się go nagrać w wrzucić np. na YouTube.
Nagrywałem obecny event programem TibiCam NG więc jeśli pozwolisz to mogę udostępnić nagranie.
[Tygrys] Jasne, jak najbardziej możesz udostępnić. Tylko chyba trwa to chyba z 2h?:D
@top
Pytania ciekawe, niektóre trudne, ale na niemal wszystkie znałem odpowiedź.
Nagrywałem obecny event programem TibiCam NG więc jeśli pozwolisz to mogę udostępnić nagranie.
@top
Pytania ciekawe, niektóre trudne, ale na niemal wszystkie znałem odpowiedź.
Nie przez przypadek ludzie nazywają Cie encyklopedią :D
Gratuluje!
Beka w chuj że wyygrał sasza, Pierw zabraliście mu lvle a teraz dodaliście mu + to eq t przesada -.-
Oby więcej takich konkursów ale bez takich nagród...
NOwi gracze nie mieli szans wygrać bo pytania były z przed kilku lat -.-
1. Czy mapa swiata na stronie APO jest aktualna?
Nie
-> Smutna prawda ;D
7. Kto jako pierwszy z rycerzy w historii APO osiagnal 15 magiczny poziom?
Drako
Trudno nazwać to wbiciem, ale co tam..
Ale ogólnie fajny konkurs oby więcej takich ;p
Domcio Old
17-11-2014, 17:52
Nie gram już długo na APO, a odpowiedzi na pytania znałem prawie wszystkie:). Szkoda, że się nie zalogowałem, może bym coś wygrał i wrócił na APO :O
Jeden z dziesięciu wersja APO. Kozacki konkurs :D
#t
Gratulacje dla Tiusa i Toki oraz dla Sashy Rookslayera za zajęcie pierwszego miejsca i pokazaniu niejednej osobie jak to powinno się robić ;) Jeszcze raz gratulacje!
Zarexoholik?
18-11-2014, 00:23
Gratuluję udanej zabawy i co najważniejsze tibijskiej wiedzy, oby więcej takich akcji to gimboye będą zadowolone! :)
Sokol from West
18-11-2014, 10:36
NOwi gracze nie mieli szans wygrać bo pytania były z przed kilku lat -.-
Mieli szanse Arek, wystarczyło trochę przejrzeć forum :)
@t
Gratulacje, ale tylko dla Saszy i Tiuso :)
1. Jaki mial nick, najmlodszy GM w historii APO?
Nie wiedziałem.
Ktory z graczy otrzymal najwiecej lub prawie najwiecej banow w historii APO? Podaj nick.
Nie wiedziałem.
Reszta pytan była po prostu banalna :D
Ps. Iż gdyż moja szczęśliwa passa od 2007r trwa dalej, nie zostałem wylosowany, jak i nigdy nic nie wygrałem :D
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.