Zaloguj się

View Full Version : Wyniki Konkursu po Kwadransie Maratonu XXII

Tygrys
16-11-2014, 22:29
Na początku wszystkim serdecznie dziękujemy za udział w Maratonie i gratulujemy zwycięzcom oraz tym, którzy jedynie otrzymali nagrody pocieszenia.

A o to lista zwycięzców:

1 MIEJSCE: Sasha Rookslayer (50pkt w finale)

2 MIEJSCE: Toca (20pkt w finale)

3 MIEJSCE: Tiuso (50pkt w finale)

Teraz trochę informacji...
Do drugiego etapu przeszli wszyscy. A tak wyglądała sytuacja po pierwszym etapie: KLIK (http://wklej.org/hash/b99a52c6fa8/)
Jeśli chodzi o nr 3 (Karthal -> Sim Salabim), po prostu Karthal był zbyt długo afk i musiał zostać zdyskwalifikowany, a na jego miejsce wylosowany został Sim Salabim.

W pierwszym etapie każdy dostał po 2 pytania. W drugim natomiast, zostało zadanych pytań 39, co pozwoliło wyłonić 3 finalistów.

Zażarta walka odbywała się głównie między Sasha Rookslayer, a Tiuso, gdyż jeden typował drugiego do odpowiedzi. Niestety Tiuso w końcu poległ i walka odbyła się wyłącznie między Toca, a Sasha Rookslayer.

W finale zostało zadanych tylko 14 pytań z 40. Sasha Rookslayer zachował swoje dwie szanse.

Tutaj macie listę pytań wraz z odpowiedziami: KLIK (http://wklej.org/hash/14bd46cac73/)

Nie podajemy wszystkich pytań, które zostały przygotowane, gdyż może kiedyś jeszcze coś takiego zrobimy, tylko w nieco innych okolicznościach :P

Jeszcze raz dziękujemy wszystkim zawodnikom i gratulujemy finalistom! ;)

P.S
Specjalne podziękowania dla Rinsona za pomoc w układaniu pytań, dla Santano za przygotowanie skryptu i wylosowanie osób do konkursu, Squidowi i Yagami za pomoc przy organizacji ;)

Pozdrawiamy!
Ekipa APO OTS

Sasza
16-11-2014, 22:34
Naprawdę bardzo dobrze zorganizowany konkursik. Szkoda, że całych pytań nie rozstrzygnęliśmy, ale cóż. Może w następnym evenciku znowu pokaże swoją wiedzę.
Oby więcej takich eventów. :)

Ciekawe pytania. :)
Dzięki za gratulacje i bardzo duży plus dla organizatora.

Pozdrawiam.

@edit

4. Co nalezy wpisac, gdy sie palimy?
Nic / Curwa!

Wygrało wszystko. XDD

Wnorek
16-11-2014, 22:38
9. Ile jagod rosnie na jednym krzaczku?
3 / Trzy
Czy aby na pewno rosną 3 jagody? A może trzy można zebrać?
http://i59.tinypic.com/5z4k01.png

[Tygrys] To tak jakby zapytać ile jest strzał w kołczanie... Widać ich kilka/kilkanaście, a jest np 100. Grafika nie ma tu nic do rzeczy.
Chodziło jak najbardziej o to, ile można zebrać, tylko tak sformułowane pytanie. Owszem, mógł jednak ktoś źle je zrozumieć, ale można je zaliczyć do tych podchwytliwych. Ktoś i tak odpowiedział 5...

Week
16-11-2014, 23:09
Odpowiedzi również były liczone przez skrypt? :D
Bo jeśli tylko odpowiedzi które są w linku były prawidłowe, to pytania w 1 etapie są źle ułożone :D

13. Jaki minimalny poziom doswiadczenia jest wymagany do opuszczenia Rookgardu?
15 / Pietnascie

[Tygrys] Nie, nie skrypt. Chyba, że mnie można nazwać skryptem :D
A odpowiedzi tylko tak poglądowo, aby mieć pewność co można zaliczyć.

Nie powinno raczej być pietnasty? To samo tyczy się pytania poniżej tego :D
+ kilka innych małych zastrzeżeń, ale ogólnie konkurs na wielki +.

Tsu
16-11-2014, 23:19
Tylko tego nie wiedziałem:
-3. Jak brzmial poprzedni nick Mortiis'a?
Hell Boy / GM Ostry
-1. Jaki mial nick, najmlodszy GM w historii APO?
GM Ormin / Ormin
-3. Jak brzmial poprzedni nick Mortiis'a? Hell Boy / GM Ostry

Reszta to banał :D

[Tygrys] Gdybyś zobaczył kolejne finałowe pytania, na pewno byś zmienił zdanie ;)

No szkoda szkoda, ze nie wziąłem udziału bym zobaczył co wiem o serwerze.

Pikej v69
16-11-2014, 23:38
4. Co nalezy wpisac, gdy sie palimy?
Nic / *****!

XDDDDD

#top
Szkoda, że mnie nie było :D Gratuluję zwycięzcom, będzie w przyszłości podobny konkurs? :P Propsy.

Dementor
17-11-2014, 12:26
Bardzo fajny event, miejmy nadzieję, że częściej będą się pojawiały takie konkursy wraz z maratonem. :) Pytania bardzo ciekawe i niektóre naprawdę nie były takie proste, przyznam, że zdarzyły się takie na które nie znałem odpowiedzi. :p Gratulacje dla zwycięzców.

PS
W ostatnim pytaniu jest pewna nieścisłość. Wydaję mi się, że powinno być: 'Która postać otrzymała najwięcej banów...', gdyż jako owner Dark Bartka nigdy nie dostałem bana na tej, a jako gracz, także na innej postaci. :rolleyes:

@Tygrys
Racja, po prostu chodziło mi o to, aby każdy miał pewność, że jestem czysty. hehe :p

Nunak
17-11-2014, 13:10
Gdyby osoby nie były...... Nie no żarcik :)
Odpowiedzi przed monitorem wydają się łatwe :D
Gratuluję zwycięzcom i mam nadzieje, że za niedługo będzie podobny konkurs

Goldi
17-11-2014, 14:07
Mam nadzieję Sasha że tym razem wkręciłeś Tygryska z lvlami oki

Tygrys
17-11-2014, 14:18
Jeśli przeprowadzimy jeszcze kiedyś taki konkurs (a myślę, że tak), to postaramy się go nagrać w wrzucić np. na YouTube.

#
Dementor
No nie chodziło mi o ownera postaci, bo gdybym zadał takie pytanie, to raczej nikt by nie znał odpowiedzi... Wiadomo było jednak o co chodzi.

..:KoMBoj:..
17-11-2014, 14:28
te pytania z imionami gm'ów to chyba troche przesadzone, mysle ze to prywatna sprawa kto jak ma na imie, a napewno tego nigdzie nie ogłosiliście, bo powiem szczerze że gram tu prawie od początku a nie wiedzialem, to chyba bardziej dla wtajemnoczonych a nie dla zwyklych graczy :)

Sasza
17-11-2014, 14:30
te pytania z imionami gm'ów to chyba troche przesadzone, mysle ze to prywatna sprawa kto jak ma na imie, a napewno tego nigdzie nie ogłosiliście, bo powiem szczerze że gram tu prawie od początku a nie wiedzialem, to chyba bardziej dla wtajemnoczonych a nie dla zwyklych graczy :)

Były wywiady z owymi GMami i innymi ludźmi, którzy mają posadę.
Więc każdy tak czy siak od dawna wie, kto ma jak na imię.

Yagami
17-11-2014, 14:49
Jeśli przeprowadzimy jeszcze kiedyś taki konkurs (a myślę, że tak), to postaramy się go nagrać w wrzucić np. na YouTube.

Nagrywałem obecny event programem TibiCam NG więc jeśli pozwolisz to mogę udostępnić nagranie.

[Tygrys] Jasne, jak najbardziej możesz udostępnić. Tylko chyba trwa to chyba z 2h?:D

@top
Pytania ciekawe, niektóre trudne, ale na niemal wszystkie znałem odpowiedź.

rumun
17-11-2014, 15:10
Nagrywałem obecny event programem TibiCam NG więc jeśli pozwolisz to mogę udostępnić nagranie.

@top
Pytania ciekawe, niektóre trudne, ale na niemal wszystkie znałem odpowiedź.

Nie przez przypadek ludzie nazywają Cie encyklopedią :D

Gratuluje!

Hokage
17-11-2014, 17:20
Beka w chuj że wyygrał sasza, Pierw zabraliście mu lvle a teraz dodaliście mu + to eq t przesada -.-

Oby więcej takich konkursów ale bez takich nagród...

NOwi gracze nie mieli szans wygrać bo pytania były z przed kilku lat -.-

Sabziro
17-11-2014, 17:39
1. Czy mapa swiata na stronie APO jest aktualna?
Nie
-> Smutna prawda ;D

7. Kto jako pierwszy z rycerzy w historii APO osiagnal 15 magiczny poziom?
Drako
Trudno nazwać to wbiciem, ale co tam..

Ale ogólnie fajny konkurs oby więcej takich ;p

Domcio Old
17-11-2014, 17:52
Nie gram już długo na APO, a odpowiedzi na pytania znałem prawie wszystkie:). Szkoda, że się nie zalogowałem, może bym coś wygrał i wrócił na APO :O

KaZeK
17-11-2014, 23:04
Jeden z dziesięciu wersja APO. Kozacki konkurs :D

#t
Gratulacje dla Tiusa i Toki oraz dla Sashy Rookslayera za zajęcie pierwszego miejsca i pokazaniu niejednej osobie jak to powinno się robić ;) Jeszcze raz gratulacje!

Zarexoholik?
18-11-2014, 00:23
Gratuluję udanej zabawy i co najważniejsze tibijskiej wiedzy, oby więcej takich akcji to gimboye będą zadowolone! :)

Sokol from West
18-11-2014, 10:36
NOwi gracze nie mieli szans wygrać bo pytania były z przed kilku lat -.-

Mieli szanse Arek, wystarczyło trochę przejrzeć forum :)

@t
Gratulacje, ale tylko dla Saszy i Tiuso :)

Qlers
18-11-2014, 13:34
1. Jaki mial nick, najmlodszy GM w historii APO?
Nie wiedziałem.

Ktory z graczy otrzymal najwiecej lub prawie najwiecej banow w historii APO? Podaj nick.
Nie wiedziałem.

Reszta pytan była po prostu banalna :D

Ps. Iż gdyż moja szczęśliwa passa od 2007r trwa dalej, nie zostałem wylosowany, jak i nigdy nic nie wygrałem :D