View Full Version : Ataki Ddos Do Administracji
Chyba nie bardzo to było jego celem czytając pierwszy post :> Widzi, że ataki nic nie dają więc może dać sobie spokój :>
Może nie ustąpi póki administracja nie zrealizuje jego 'prośby' ?
Może nie ustąpi póki administracja nie zrealizuje jego 'prośby' ?
Jeśli Administracja się podda i usunie postać (w co wątpię), to server padnie w miesiąc bo ataki będą się powielać z coraz to nowymi żądaniami :]
Jeśli Administracja się podda i usunie postać (w co wątpię), to server padnie w miesiąc bo ataki będą się powielać z coraz to nowymi żądaniami :]
Na moją mamusie Nie !!!!!!
Apo za chwilę on. Następny atak po 14
Czyli mówisz, że jeśli by go usunęli to już nigdy więcej nie będziesz ingerował w to co dzieje się na serverze? :)
Norbix95
27-12-2014, 12:06
Na moją mamusie Nie !!!!!!
Ja tak siedzę i czytam co Ty piszesz i się zastanawiam czy w domu u Ciebie każdy zdrowy jest. Nikt nie ma przypadkiem jakiegoś urazu?? No chyba, że Cię lekarz podrzucił jak sie urodziłeś trzy razy do góry z czego dwa spadłeś to wtedy wszystko by się zgadzało.
PS. Teraz to on mówi nam kiedy serwer online a kiedy pada XD
Τettmeier
27-12-2014, 13:55
Daj spokój z tym atakiem, chcę iść na junglemany.
Strona policja.pl miała nie działać a jednak kużwa chodzi. Takie hakery
Dla mnie żałosne jest to że tyle osób dało się zmanipulować i uwierzyło w to, że powodem ataków jest Sasha, to chyba jest najśmieszniejsze, a rzecz która wcale nie jest powodem do śmiechu, to to, że administracja servera prosperującego od dziesięciu lat, nie jest wstanie poradzić sobie z głupimi ddosami, po pierwszym ataku wasza interwencja powinna być już widoczna, ale nie w postaci nic nieznaczących komentarzy, wyglądających na próbę wytłumaczenia się przed graczami..
Norbix95
27-12-2014, 14:11
Dla mnie żałosne jest to że tyle osób dało się zmanipulować i uwierzyło w to, że powodem ataków jest Sasha, to chyba jest najśmieszniejsze, a rzecz która wcale nie jest powodem do śmiechu, to to, że administracja servera prosperującego od dziesięciu lat, nie jest wstanie poradzić sobie z głupimi ddosami, po pierwszym ataku wasza interwencja powinna być już widoczna, ale nie w postaci nic nieznaczących komentarzy, wyglądających na próbę wytłumaczenia się przed graczami..
Też wydaje mi się, że coś tu jest namieszane. Jakby zgłosił to na policję to mysłę, że już dawno byłoby po tych całych atakach :)
Τettmeier
27-12-2014, 14:16
Strona policja.pl miała nie działać a jednak kużwa chodzi. Takie hakery
Nie byłbym tego taki pewien.
bodziobodzio
27-12-2014, 14:25
koniec z placeniem 12 zl miesiecznie na ten serwer, nie warto
Sexi knight
27-12-2014, 14:32
Rzondam zeby administracja zrobila porzondek z tym gosciem
Ty żartujesz czy to tak na serio ?;o
Sephiroth
27-12-2014, 14:37
Niszczysz system gościu :DD
Palldino
27-12-2014, 14:37
kup wiecej pak runek
Co to za jaja, z tym expem x10 ?..
Tak bez obrazy ale wsadźcie sobie ten serwer w ****. A miałem zostać na dłużej. Proszę się ze mną skontaktować w sprawie zwrócenia pieniędzy za pacc.
bodziobodzio
27-12-2014, 15:25
Proszę się ze mną skontaktować w sprawie zwrócenia pieniędzy za pacc.
oni z Toba? mysle ze predzej Ty z nimi, chociaz i w to watpie zeby poskutkowalo
Mam pytanie, co z tymi, którym server dalej nie działa? Exp x10, czyli rozumiem, że jak mi jutro albo pojutrze zacznie działać server, to będę miał exp x20 a i choinke oczywiście też mi posadzicie od nowa?
Wcieło mi post i nie chce mi sie powielać tego samego, ale dlaczego nikt nie sprawdzi ip logowań w tibii? Przecież nikt normalny nie wchodziłby ciagle z jakiegoś chińsko-rusko-podobnego ip.
Wcieło mi post i nie chce mi sie powielać tego samego, ale dlaczego nikt nie sprawdzi ip logowań w tibii? Przecież nikt normalny nie wchodziłby ciagle z jakiegoś chińsko-rusko-podobnego ip.
Przecież dostał bana czy tam delete na Trzynastaka, co mogą więcej zrobić? Nic :)
Przecież dostał bana czy tam delete na Trzynastaka, co mogą więcej zrobić? Nic :)
Ciebie to bawi xDDDD
Ddosuja, nie psuj gry..
załamałem sie ;/ zlituj sie nad ludźmi.. zapłace ci ;p
@edit
moje życie legło w gruzach, teraz musze grac w CS'a ;/
oszczędź mi tego piekła !
Prextonbdg
27-12-2014, 16:52
Xdddddddddddddddddddddddddd
zii_twardziel
27-12-2014, 16:53
Przepraszam bardzo jak długo mam jeszcze czekać?
Ciebie to bawi xDDDD
Mnie też to bawi :D
Milo patrzeć na ten burdel xD
Alii Akcza
27-12-2014, 17:01
Dalj to samo co za frajerownia
Długo zajmie wam odblokowanie ip, kolejny raz?
Prextonbdg
27-12-2014, 18:27
Jak oni maja wyjebane
serio to już jest destrukcja APO od środka, to by się nadawało na amerykański film o hakerze :D
ps. odszedłem w czas :)
MrMagicBoy
27-12-2014, 18:40
Ludzie na całym świecie od trzech dni nie mogą grać online na PlayStation i Xboxie, bo Lizard Squad DDoSuje ich serwery.
Sony i Microsoft nie potrafią się obronić, a Wy się dziwicie APO :)
Mimo wszystko, dość niecodzienne sytuacje.
#wyjątkoweświęta
:cool:
Sexi knight
27-12-2014, 18:47
Mortis zrub cos z nim bo on zniszczy twuj serwer nie po to 10 lat go prowadzis zeby teraz jakis dziecko zniszczylo twuj serwer
Ludzie na całym świecie od trzech dni nie mogą grać online na PlayStation i Xboxie, bo Lizard Squad DDoSuje ich serwery.
Sony i Microsoft nie potrafią się obronić, a Wy się dziwicie APO :)
Mimo wszystko, dość niecodzienne sytuacje.
#wyjątkoweświęta
:cool:
Ale co to za porównanie? Bo nie za bardzo rozumiem, nie wiem czy ktoś z was kojarzy sytuacje w której ddosowali servery lola, w tym samym czasie, PanthomLord streamowal rozmowę ze sprawcami, o ile mnie pamięć nie myli miał 140 tys ludzi na LIVE, po jakimś czasie do jego domu wpadła policja i wyprowadzili go w kajdanach jako jednego z przestępców. Różnica polega na tym, że na takie servery ataki są przeprowadzane w profesjonalny sposób przez wyszkolone grupy hackerskie, a nie kilku pionków którzy sobie puszczają ddosy bo im się nudzi ...
Nie no kolego, to już nie są zwykłe stressery, teraz propsuje ; )
Norbix95
27-12-2014, 18:51
Ty dobra odpuść na pare dni z tymi atakami, bo ludzie sie zalamuja i nie chca juz grac.
Devorious
27-12-2014, 18:54
skandal.............
Sexi knight
27-12-2014, 19:05
wszyscy w ciebie wiezymy Mortis ze wygrasz z tym hloptasiem nie pszejmuj sie niekturymi co piszom ze dobze robi prawo jest po twojej stronie i prendzej czy puzniej mam nadzieje odpowie za to co nam robi ale lepiej zeby prendzej
Prextonbdg
27-12-2014, 19:06
Kup sobie slownik pustaku
Norbix95
27-12-2014, 19:09
niech nie kupuje, to jest po prostu poprawna polszczyzna xDD
Sephiroth
27-12-2014, 19:11
wszyscy w ciebie wiezymy Mortis ze wygrasz z tym hloptasiem nie pszejmuj sie niekturymi co piszom ze dobze robi prawo jest po twojej stronie i prendzej czy puzniej mam nadzieje odpowie za to co nam robi ale lepiej zeby prendzej
To już się robi co najmniej żałosne. :)
Proszę, wyłączcie ten serwer... Niektórym wyjdzie to na dobre.
Nie, to wy wszyscy jesteście żałośni, że dajecie sie prowokować jak dzieci, co z tego że pisze jak zwierze, skoro wiadomo, że robi to specialnie, a wy pisząc tego typu bezsensu posty tylko dajecie mu satysfakcję, przez co dalej tak pisze xD ...
Wątpię, że on atakuje strony takie jak policja.pl poprostu pewnie je wyłączyli bądź zamuł neta ktoś miał i wkręcał.
Lagga v3
27-12-2014, 20:47
Ale co to za porównanie? Bo nie za bardzo rozumiem, nie wiem czy ktoś z was kojarzy sytuacje w której ddosowali servery lola, w tym samym czasie, PanthomLord streamowal rozmowę ze sprawcami, o ile mnie pamięć nie myli miał 140 tys ludzi na LIVE, po jakimś czasie do jego domu wpadła policja i wyprowadzili go w kajdanach jako jednego z przestępców.
Przecież to pewnie było ustawione, jak on z nimi grał w Dotę 2 żeby nie ddosowali serwów, wywalali po kolei gry, w które grał osocichodzi?
ps. z policją była dobra beka :v Zapomniałeś o dostawcach pizzy
@top
Props ziomek, oby tak dalej!
Koniec już? Temat można zamknąć?
Dalej u mnie występuje błąd podczas łączenia się z serwerem, także strona nie odpowiada..
ps. wcześniej było dobrze.
@down
przyczyna ?.. ataki, czy też nie ?
Server padł po prostu :)
Dalej u mnie występuje błąd podczas łączenia się z serwerem, także strona nie odpowiada..
ps. wcześniej było dobrze.
@down
przyczyna ?.. ataki, czy też nie ?
@BeneQ
Pewnie wyjebał serva a nie ma kto włączyć znowu xD
scorpioon
29-12-2014, 20:49
Kiedy zrobicie z tym cieciem porządek. Znowu od jakiejś 17 nie mogę się lognąć, ani strona nie działa. Na komie mi działa strona więc pewnie znowu wina zablokowanego ip. To już jest przykre a nie śmieszne to co się wyrabia...........
Prextonbdg
29-12-2014, 21:04
W jakiś dzień serwer był off 9 h :D
po raz kolejny jakis napek korzystajacy z ddosowania servera wygrywa z "jednym z najlepszych serverow OTS w polsce" zalosne rozumiem raz mogl wam cos zrobic ale zeby ponownie bawil sie serverem jak chcial. Skoro mortiss nie dajesz sobie rady z 1 napkiem to jak jestes w stanie prowadzic taka dzialalnosc jak OTS. jesli 1 osoba wygrywa z server to czas chyba zakonczyc dzialanie tego servera bo kazdy kto sciagnie sobie program i zacznie sie bawic bo nie dostal czegos albo nie wygral w konkursie bedzie blokowac przyjemnosc i zabawe z gry dla innych a wszystko pojdzie na wlasciciela bo nie potrafil sie kolejny raz z rzedu zapobiec takim atakom...
po raz kolejny jakis napek korzystajacy z ddosowania servera wygrywa z "jednym z najlepszych serverow OTS w polsce" zalosne rozumiem raz mogl wam cos zrobic ale zeby ponownie bawil sie serverem jak chcial. Skoro mortiss nie dajesz sobie rady z 1 napkiem to jak jestes w stanie prowadzic taka dzialalnosc jak OTS. jesli 1 osoba wygrywa z server to czas chyba zakonczyc dzialanie tego servera bo kazdy kto sciagnie sobie program i zacznie sie bawic bo nie dostal czegos albo nie wygral w konkursie bedzie blokowac przyjemnosc i zabawe z gry dla innych a wszystko pojdzie na wlasciciela bo nie potrafil sie kolejny raz z rzedu zapobiec takim atakom...Ty chyba nie rozumiesz, że taki atak to nie jest byle co i nawet jakbyś zaatakował któryś z serwerów globalnej tibii zapewne by się nie obronił ;)
Co do "off serwera" - po prostu, zadziałała blokada IP, łączę się z Wami w bólu bo moje IP również zostało zablokowane.
I co do ataków - serwer się wtedy nie wyłącza tylko ma tak zapchane łącze, że nie możecie się z nim połączyć ;)
Ty chyba nie rozumiesz, że taki atak to nie jest byle co i nawet jakbyś zaatakował któryś z serwerów globalnej tibii zapewne by się nie obronił ;)
Co do "off serwera" - po prostu, zadziałała blokada IP, łączę się z Wami w bólu bo moje IP również zostało zablokowane.
I co do ataków - serwer się wtedy nie wyłącza tylko ma tak zapchane łącze, że nie możecie się z nim połączyć ;)
No to teraz co z tym fantem zrobić?? Bo dni PACC (place za to) lecą a zalogować nie można.
szkoda tylko ze globalna tibia jednak potrafila sie czesciowo bronic , bo servery nie byly nigdy off tylko byly masskicki i lagi sam nie raz na rakim lagu padlem tylko ze oni mieli na tyle godnosci ze to jest ich wina niewystarczajaca ochrona server i byli w stanie przeznaczyc na okres hmm 10 dni-miecha free bless + jakies vouczery z expem badz podnosili expa na 10 dni o x2 a tu co server off 9h badz wiecej czesc ludzi moze grac czesc nie to co z tymi co moga sobie expic a z tymi co nie moga albo w momencie ataku info na forum/stronie ze exp na servie wynosi 0 zeby kazdy mogl miec szanse wbicia tyle lvl co zawsze, a potem podniesc expa o kilka punktow z 5x nie musi byc od razu 10 czy 20
wystarczy an kilka dni o x7/8 i tez to zadowoli graczy a od was nic, to ze choinke i expa ustawiliscie ze sie nie resetuja to nie laska tylko wasz zasrany obowiazek
szkoda tylko ze globalna tibia jednak potrafila sie czesciowo bronic , bo servery nie byly nigdy off tylko byly masskicki i lagi sam nie raz na rakim lagu padlem tylko ze oni mieli na tyle godnosci ze to jest ich wina niewystarczajaca ochrona server i byli w stanie przeznaczyc na okres hmm 10 dni-miecha free bless + jakies vouczery z expem badz podnosili expa na 10 dni o x2 a tu co server off 9h badz wiecej czesc ludzi moze grac czesc nie to co z tymi co moga sobie expic a z tymi co nie moga albo w momencie ataku info na forum/stronie ze exp na servie wynosi 0 zeby kazdy mogl miec szanse wbicia tyle lvl co zawsze, a potem podniesc expa o kilka punktow z 5x nie musi byc od razu 10 czy 20
wystarczy an kilka dni o x7/8 i tez to zadowoli graczy a od was nic, to ze choinke i expa ustawiliscie ze sie nie resetuja to nie laska tylko wasz zasrany obowiazek
Nie rzucaj mięsem to nie pomaga :) :D
Jak słusznie zauważono - były rekompensaty po ustąpieniu ataków.
W tym przypadku będzie podobnie, jednakże jak widać ataki nie ustąpiły...
I również, nasz serwer nie jest off tylko są lagi i mass kicki -trwające dłużej niż na rl - poprzez przeciążenia.
Norbix95
29-12-2014, 22:41
I również, nasz serwer nie jest off tylko są lagi i mass kicki -trwające dłużej niż na rl - poprzez przeciążenia.
No to czekamy na vouchery 10-cio dniowe z 2x większym expem xD
Tyle, że na APO powiększony exp trwa 1h, a dajcie może tak zamiast exp x5, to x6 ale na dłuższy czas, bo nie każdy ma czas expić akurat w tym czasie co dajecie ten exp, a mieli czas expić wcześniej, jak były lagi...
Squid, dajcie tego expa ale napiszcie kiedy on bedzie i o ktorej godzinie zeby kazdy gracz mogl z niego skorzystac tak bedzie sprawiedliwie.
wygrałeś tę rundę
22:41 sasha rookslayer was banished because of Destruktywne zachowanie.
ban do 2026r.
Nikt nie powiedział, że to będą vouchery 10dniowe. Forma rekompensaty będzie ustalana z Mortiisem jak już się sytuacja ustabilizuje.
Póki co jak widzicie są same problemy przez te ataki i połowa osób nie może wejść dlatego byłoby nie fair wobec nich, że jest np. teraz exp x10 ;)
Sephores
29-12-2014, 22:44
Akurat ja w to nie wierze ze dostal bana az do 2026 roku za destruktywne zachowanie xd
@up
Zgodze sie ze Squid'em, ale z drugiej strony taki exp daje szanse osoba 3,5k + lvl na szybsze wbicie lvl a chyba nie chodzi o to kto 1 wbije 5k lvl.
Co do sashy chcialbym zobaczyc ss i placz na forum za bana xd
Sephiroth
29-12-2014, 22:45
[29/12/2014 22:41] Mortiis -> sasha rookslayer was banished because of Destruktywne zachowanie.
Temat chyba można zamknąć XD
Akurat ja w to nie wierze ze dostal bana az do 2026 roku za destruktywne zachowanie xd
Może Ci się pochwali jakimś screenem na forum.
Chciałbym tylko dodać, że postać zostanie zapisana z dniem dzisiejszym i jakikolwiek atak na serwer będzie skutkował przywróceniem postaci ze stanem z dnia dzisiejszego ;)
[29/12/2014 22:41] Mortiis -> sasha rookslayer was banished because of Destruktywne zachowanie.
Temat chyba można zamknąć XD
XD Administracja nie spelnila warunku Sasha sama sie wkurwil i zaczal ich wyzywac. Jednak moj cel i tak zostal osiagniety wiec to koniec :D
wygrałeś tę rundę
ban do 2026r.
No to mamy piękny Motyw poświecenia jednostki dla dobra ogółu. haha
:eek:
Prextonbdg
29-12-2014, 22:50
W koncu kiełbasa zbanowana xd
scorpioon
29-12-2014, 22:55
XD Administracja nie spelnila warunku Sasha sama sie wkurwil i zaczal ich wyzywac. Jednak moj cel i tak zostal osiagniety wiec to koniec :D
tak tylko atak dalej trwa i dalej nie mogę lognac na serwer, więc to puste słowa z twojej strony.....
tak tylko atak dalej trwa i dalej nie mogę lognac na serwer, więc to puste słowa z twojej strony.....
Atak zatrzymalem ale hosting zablokowal twoj adres ip musisz poczekac pewnie jutro wszystko wroci do normy
ataku juz nie ma, serwerownia zablokowala ci ip
No to jezeli ataki ustana to mamy sie spodziewac expa x10 na caly dzien ? :D
Norbix95
29-12-2014, 22:57
Nie wierzę Mortiis co Ty zrobiłeś. Jutro w gazetach będzie głośno pewnie, że chłopak powiesił się, ponieważ dostał bana w grze. Bedziesz go miał na sumieniu :(:(:(:(
`Zrozum w końcu ze dobro wiekszosci jest ważniejsze niż dobro jednostki` - Sentinel Prime
Jakoś tak to szło.
Norbix95
29-12-2014, 22:59
AHAHHAHAHAH Sasha odbierze sobie pewnie życie!!!!!! Dajcie mu jeszcze żyć póki APO żyje!
23:01 Sasha: Mortiisa pojebalo
23:01 Sasha: w chuj
23:01 Sasha: POJEBAŁO WAS WSZYSTKICH
Azbestowy Człowiek
29-12-2014, 23:02
Nie bój się, to tylko 12 lat.
Osobiście wyczuwam w tym podstęp administracji, jednak zrobiony w dobrej wierze. Ale szanuję, pocieszmy się wszyscy jakiś czas. Mi jednak coś tutaj nie gra. Niby miała być policja, prokurator, helikoptery, obława, a tutaj taka heca. Coś jest nie tak, coś mi tu nie pasuje. To przedstawienie będzie całkiem ciekawe.
scorpioon
29-12-2014, 23:03
Niech serwerownia odblokuje mi jeszcze tylko ip i będzie miodzio. Acha i czekam na ustosunkowanie się odnośnie straconych dni pacc, jakaś rekompensata?
Też myślę, że to jest jakaś celowa zagrywka, aby wyjść z twarzą i zakończyć w jakiś sposób tą farsę, a sashe pewnie po jakimś czasie odbanują jak sprawa przycichnie.
Te pościgi te wybuchy, a kto wie moze naprawde sasha dal w kosc adminom i postanowili sie go pozbyc xD
Sephores
29-12-2014, 23:05
Punkt dla administracji za dobry uczynek! Xd
Nie bój się, to tylko 12 lat.
Osobiście wyczuwam w tym podstęp administracji, jednak zrobiony w dobrej wierze. Ale szanuję, pocieszmy się wszyscy jakiś czas. Mi jednak coś tutaj nie gra. Niby miała być policja, prokurator, helikoptery, obława, a tutaj taka heca. Coś jest nie tak, coś mi tu nie pasuje. To przedstawienie będzie całkiem ciekawe.
zapomniales dodac o plonacych dyskach podkarpacia xD
tez mi cos tu smierdzi ale pozyjemy zobaczymy
na server nadal nie mozna sie dostac, zaraz ja sie powiesze !
@wlasnie trzeba wlaczyc !speed'a do 24.. ! ;/
A ja kisnę w niecierpliwości.
Już mu temat zamknęli, kisnę mocno :D
Alii Akcza
29-12-2014, 23:09
a jezeli nie podlalem choinki(jeszcze rosnie),nie wpisalem speeda to co mam ponosic wine za jakiegos pasztecika(sasza) co wszystkim dokucza ?
Wy tak serio wierzycie XD?
Przecież to fake jak zwykle, niby, że ban itp a za parę dni unban będzie 100%. Jeżeli nie to good malina XD
Wy tak serio wierzycie XD?
Przecież to fake jak zwykle, niby, że ban itp a za parę dni unban będzie 100%. Jeżeli nie to good malina XD
Powiem tak a co mnie tam ma obchodzić jakiś Sasha ja chce sobie pograć moim pro evul elder druidem. haha
Sephores
29-12-2014, 23:21
Jak mu nawet Life zamkneli to watpie ze odbanuja gnoja :)
Dla sashy
wygrałeś tę rundę
ban do 2026r.
Epic, zobaczymy ile na prawdę będzie miał tego bana xD
Dawno się tak nie ubawiłem na żadnym ots'ie
ps jakim cudem squid wrzucił zdjęcie które niby jest z konta shashy? ;> logował się na jego postać czy fejk? ;>
a no chyba że tak :P
Dziękuje, jedyna fajna rzecz która udała się na apo w ostatnim czasie ddosy i delete sashy xD
sasha wczesniej wrzucil tego ss'a do tego tematu
Mortiis, czekam ciągle aż odpiszesz mi w dwóch tematach:
Odwołania i Zgłoszenia - Forum
oraz
Skargi - Odwołania - Zgłoszenia
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.