View Full Version : Sir Fiszu - złodziej arena Vulcano
Xoliogon
11-09-2022, 22:20
Siema, spotkała mnie sytuacja z Sir Fiszu:
Zaoferował za 1uc za pomoc w quescie na arenie - zabicie rp na 1 hita (tylko zdejmij eq do plecaka żeby naprewno na 1 hita i daj na atak).
25sc dał na starcie > poszliśmy na arene Volcano
Wchodzę na arenę czytam ze amulety nie działają itd. (zapala mi się pierwsza lampka ostrzegawcza - czytam tekst 3 razy nic o blessach, szybka kalkulacja ide do Depo odłożę itemy i wrócę mu pomóc).
Wtedy Sir Fiszu zadaje pytanie masz blessy?
Sprawdzam !bless > 90+ blessow.
Pisze że mam, a on na to to chodź - myślę sobie spoko chłop ma wysoki lvl, wzbudził zaufanie (zaprosił mnie do domku, oferował miejsce w gildii od 500lvl, pokazywał mi na mapie respy na potworki itd), chcę mu pomóc, sumarycznie stwierdziłem ze pomogę.
Oczywiście Sir Fiszu się wypiera tematu - ale z domku mnie wy*ebał, nie wiedzieć czemu w takim razie.... .
I finał taki że eq zmieniło właściciela - burning heart, pademonium armor, softy, elven legs, winget helmet, ripper lance i plecak z lootem.
Nauczka z tego taka - że nawet w Tibii na serwie z tradycjami - na którym grałem z przerwami od początków jego istnienia - spotkać możan fraj**a - Sir Fiszu
Pozdrawiam i uważajcie na niego.
Gaunter o'Dim
11-09-2022, 22:38
Hmm, to mam odpowiedź na przepisanie domku z Sir Fisza na jego drugą postać z niższym poziomem.
Widzisz drzwi.
'Stara Redakcja'.
Drtrap were Diler Apo jest wlascicielem tego domu.
Patrząc na logowanie drtrapa, to robił to dzisiaj.
Ostatnie logowanie: 11/09/2022 15:09:48
Ostatnie wylogowanie: 11/09/2022 15:10:37
Kilka dni temu zostawiłeś u mnie w temacie o Louisku taki post:
No mnie w takim samym stylu załatwił Sir Fiszu, :mad: zaproponował 1 uc za pomoc w wykonaniu questu - zabicie rp na 1 hita. Z góry dał mi 25sc i poszliśmy na arene - zeby mnieć pewnośc ze mnie zabije na hita napisał - zdejmij całe eq do plecaka. Wchodze na arene i czytam ze amulety nie działaja - chce wracac do dp a Ten do mnie czy mam blessy - moowie ze tak - On do mnie, że spoko chodź.
Wszedlem jeden hit i pa pa eq - pademonium armor, burning heart, softy winget helmet, ripper lance, elven legs.
Taka przygoda :mad: z Sir Fiszu.
Każdy zlekceważył go i nie komentował. Ja zostawiłem jedynie odpowiedź:
Napisz zgłoszenie, jeżeli sprawdzą i się nie potwierdzi, to dostaniesz nagrodę od GameMastera o treści *Oszukiwanie GMa*
Podsumowując jego hojność i dobroduszność, gdzie każdemu dawał itemki warte 5-10uc + UC, to już sprawa się wyjaśnia skąd takie rzeczy pochodzą.
APOwski ŁAD, temu zabrać, a kolejnemu dać. :cool:
Nie popieram takiego zachowania, ale co do areny wałkowane jest w moim temacie, w którym zostawiłeś post. Itemów raczej nie odzyskasz.
temat do zamknięcia,
Też uważam do zamknięcia, a Sir Fisza, żeby ktoś z Administracji sprowokował i sprawdził uczciwość.
Zanim nie poprawią tej tabliczki, to te osoby oszukujące na tej arenie powinny dostawać delete, bo co z tego bana nawet na kilka miesięcy, w końcu ban zejdzie, a ukradzione itemy zostaną na postaci, poczeka sobie trochę, a zarobi tak czy siak...
Windykator
12-09-2022, 00:43
Zanim nie poprawią tej tabliczki, to te osoby oszukujące na tej arenie powinny dostawać delete, bo co z tego bana nawet na kilka miesięcy, w końcu ban zejdzie, a ukradzione itemy zostaną na postaci, poczeka sobie trochę, a zarobi tak czy siak...
Po 1 udowodnij że Sir Fiszu go tam zabił, bo każdy może napisać sobie takie wypociny, może się pokłócili i chce go udupić?
Po 2 udowodnij jakie itemy spadły z niego i że napisał do niego aby wszystko schował do bp. Najważniejsze są dowody w postaci filmu, a nie wypociny jakiegoś grajka nic nie znaczącego.
@topic
Napisałeś że zapala Ci się pierwsza lampka i że idziesz odłożyć itemy do DP, to odłożyłeś czy nie odłożyłeś, straciłeś eq czy tez nie, coś mi tutaj nie pasuje....
Dodatkowo napisał że chce Cię zabić na 1 hita, więc Cię zabił na moje ani nie oszukał ani nie okradł, zrobił wszystko co Ci napisał, informacja też była trzy krotna, temat do zamknięcia, brak dowodów, żegnam.
On nic nie musi udowadniać. Chyba nie wiesz jakie możliwości ma administracja synek
Arek, Arek, Arek, Arek, Arek... właśnie że musi udowodnić jeżeli chce doprowadzić do zbanowania Sir Fiszu, bo jedyne możliwości to na tym serverze ma Mortiis, możliwości to jedno, chęci do zrobienia coś z tych swoich możliwości to drugie, ja doskonale wiem że Ty sie zatrzymałeś na pewnym etapie rozwoju, ale nie próbuj zabłysnąć, bo jak gwiazda spadasz, a nie błyszczysz synu.
Zarexoholik?
12-09-2022, 18:42
Morał: pora usunąć postać "sir fiszu" oraz wszystkie inne, na które ten noob się logował i po sprawie. Tak samo reszcie osób uczestniczących w tym procederze i temat się szybciutko zakończy. :)
Oszustów traktować jednakowo, eliminacją.
btw. Jakbyś na forum zajrzał przed tą akcją, a nie po fakcie to byś wiedział, że jest grupa kilku noobów, które znalazły po X latach pomysł na zarobek kilku uc z takiego newbie jak ty. :)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.