PDA

View Full Version : Jak si? wzbogaci? ~~By EsSaY~~

EsSaY
19-11-2007, 19:31
Witajta!
W tym poradniku, przedstawię jak szybko (oraz dobrze xD), zarobić na APO, na końcu zostanie zamieszczona tabelka, w której przedstawię parę tegesów :> (za pare dni)...

1. Expienie

1.Pytania

Szybkość zarobku: Zależne od poziomu postaci.
Wymagany czas: Conajmniej 7 godzin w tygodniu
Wymagania: Brak, poprostu internet i wolny czas.
Wady: "Strata życia" :P
Inne korzyści: Poziom, statystki itp.
Jak dużo można zarobić? Zależnie od poświęcanego czasu, poziomu, profesji.

2. Sposób wykonania.

Co tu dużo tłumaczyć. Expisz, sprzedajesz co wypada z potworków, kupujesz potrzebne rzeczy, a kasa rośnie.

3. Wskazania

W tego typu zarobku, najlepiej sprawdza się rycerz po 650 poziomie. Pokażę krótki spis, na czym najbardziej opłaca się expić.

Do 50 poziomu - Hero
Poziomy od 50 do 130 - Demony (w coraz większych ilościach)
Poziomy od 130 do 550 - Monster Skeletony
Poziomy od 300 do xxx - Bally (zamiennie z Monster Skeletonami)
Poziomy 650 do xxx - Wise Many (zamiennie z Bally)

2. Uhanie, blokowanie

1. Pytania
Szybkość zarobku: Zależne od poziomu postaci.
Wymagany czas: Zależnie od woli.
Wymagania: Postać na danym poziomie, na czym chce się blokować/uhać.
Wady: Nie można robić tego samemu, trzeba znaleść partnera.
Inne korzyści: Możliwość nawiązania nowych kontaktów.
Jak dużo można zarobić? Zależnie od poświęcanego czasu, poziomu, profesji.

2. Sposób wykonania

Wszystko, co trzeba zrobić, to znaleść osobę, która potrzebuje naszej usługi. Zalecany jest jak najwyższy poziom partnera, ponieważ za usługę można domagać się większych pieniędzy, oraz taka osoba szybciej zabija potwory.

3. Wskazania

W usługach tego typu, najlepiej sprawują się rycerz, oraz druid.

-Jeśli nie ma się zamiaru maniaczyć, to polecam rycerza, do blokowania.
-Jeśli ma się druida na poziomie 1300 lub wyższym, można uhać na "ciasteczku" przy czterech faraonach.

3. Handel itemami

1. Pytania
Szybkość zarobku: Zależnie, od ilości klientów.
Wymagany czas: Zależnie od tego ile chce się zarobić
Wymagania: Ok. 5kcc na początek oraz postać z wykonanym Queen Questem
Wady: Duża konkurencja.
Inne korzyści: Raczej brak.
Jak dużo można zarobić? Milionerem się przez to nie zostanie, no ale sposób opłacalny dla low lvl.

2. Sposob wykonania

1. Kupujemy od graczy rzeczy, które można sprzedać u Soni. (oczywiście po niższych cenach xD)
2. Kupujemy droższe rzeczy (softy i droższe) i sprzedajemy po wyższych cenach.

3. Wskazania

Ten sposób nie jest bardzo zarobkowy =/.

4. Sprzedawanie domków

1. Pytania
Szybkość zarobku: Dość wolno, ale to czas pracuje na naszą korzyść ;).
Wymagany czas: Praktycznie brak, trzeba tylko obserwować oferty na domki.
Wymagania: Radziłbym mieć ok. 100kcc na dobry początek, i pare postaci powyżej 100 poziomu (na oddzielnych kontach).
Wady: Trzeba się umieć targować.
Inne korzyści: Możliwość wynajmowania domków.
Jak dużo można zarobić? Zależnie, od tego ile się zainwestowało (zwarca się ze sporą nawiązką). Jest to sposób, przez który można stać się milionerem.

2. Sposób wykonania.

Zakładamy/kupujemy konta, na których chociaż jedna postać ma powyżej 100 lvl.
Patrzymy na trade i szukamy interesującej oferty domu (najlepiej na facc w widocznym miejscu)
Kupujemy domek i przypisujemy do jednej z naszych postaci.
Do każdej postaci przypisujemy domek. (staramy się wydać całą kasę na domki)
Czekamy dłuższy czas, przez co cena domków wzrośnie.
W trakcie czekania, aż cena domków wzrośnie, możemy go wypożyczać innej osobie (dając innej osobie "aleta som") i rządać cotygodniowej zapłaty.

3. Wskazania
Dla osób które nie lubią aktywnie grać, a mają spory kapitał na serwerze :).

Mam nadzieję, że wszystko wyjaśniłem, jeśli nie, to napiszcie tu, a to dopiszę :).

--
Pozdrawiam,
Kapiko

Humu-un
20-11-2007, 14:19
Kawalek dobrej roboty :) troche nad tym posiedziales " Reput "
Pozdro

ZiomOTS
20-11-2007, 16:23
No poradnik super ^^. Musiałeś się napracować przy nim, ale wyszło Ci świetnie. Oczywiście repucik :).

PzDr :)

PacxKnight
20-11-2007, 16:28
Super poradnik, ale co do "Expienia" to na ms expie 250-450 i poexpie jeszcze trochę, bo mi się to okrutnie opłaca :]

Arek Lary
20-11-2007, 17:17
No ładny poradniczek, ale powiem Ci że knightem na 400+, extra zarabia sie na monster skeletonach. Więc jak chcesz to możesz to napisać w swoim poradniku :)

GrAtUlAcJe :)

Listek
24-11-2007, 14:06
No świetny poradnik ;P Ale przy tym ,, kupie all" I potem sprzedajesz to u soni to naprawde z tego jest dobry zarobek ;) Koleś miesiąc Tak robił i dorobił się 30 k cc ;)

A co do expienia 300 - 500 ek najlepiej na Monster Skeletonach :) (To chyba miałeś napisane)

No ot jeszcze raz Gratuluję i Respekt kolo bo mi by się tego nie chciało Robić ;)

Pozdrawiam :)

Ps. Repucik leeeci ;]

~~>EL Polakos<~~
24-11-2007, 14:09
Bardzo dobrze opisane :D teraz coraz wiecej ludzi kupuje itemy i do soni leca.

master
25-11-2007, 19:32
Fajny poradnik podoba mi się ale mam pytanie na czym lotuje sie najleprze żeczy żeby pużniej je sprzedać za dużom ilość kasy?

EsSaY
26-11-2007, 18:47
Wg mnie - wise solo, knightem ~700 lvl. W godzinę można sporo wyciągnąc.

Ew. monster skeletony/bally

Johnny Knoxville
26-11-2007, 20:30
Nawet fajny poradnik, ale czemu tylko knight? Są cztery profesje. Poradnik starannie napisany, lecz ubogo ;d Dodaj więcej profesji jeżeli masz zdanie na temat tych odmiennych profesji. Dam reputa, bo ciekawie napisane i odmiennie.

Matizz
29-11-2007, 20:34
o.O kapi gratz poradnika :p oczywiscie 10/10 i repucik leci... ;)

Adoxed
29-11-2007, 20:49
Hehehe ja pamietam jak zaczyalem przygode z APO to szukalem bp po zuzytych manaskach i sprzedawalem viale w sklepie nie pamietam ile dokladnie mialem za bp pustych vialów ale mialem wtedy niski lvl :D wiem noobowskie zachowanie ale nie mialem kasy na uhy xD to sprzedawalem viale <LOL>no ale co wkoncu tez jakis sposub zarobku ;)

@topic
bardzo ladnie napisany poradnik

EsSaY
29-11-2007, 20:54
@up
Haha! Ja do 100 lvl to robiłem, pamiętam, że zebrałem razem koło ~40cc ;'o. Tak to prawda, na samych vialach, które stoją 20gp za jeden, zarobiłem 40cc ;'o. A potem to wszystko na manasy wydałem. xDD, ahh, to były czasy ;PP..

Taki offtop.

Blade xD
14-01-2008, 17:37
E tam poradnik jak poradnik ale to tylko te główne rzeczy :D:D:D
Nie ma tu nic nadzwyczajnego :D Tylko to co każdy wie :D
Dałbym tylko 5/10

Syatel
16-01-2008, 22:32
Kawal dobrej roboty .. widze ze musiales troszke sie pomeczyc ;] pozdro :rolleyes:

Resangen
18-01-2008, 20:28
Ładny poradnik, no ale jedna uwaga jestem knight 67 lvl i jeszcze sobie z Demonami tak nie bardzo radze, ale poza tym spoko.

Mordotymoja
21-01-2008, 12:33
Fajny poradnik podoba mi się ale mam pytanie na czym lotuje sie najleprze żeczy żeby pużniej je sprzedać za dużom ilość kasy?

Poradnik może być ale przesadziłe/as z tymi monster skeletonami od 130 levela :rolleyes: :o:o

Rivaldo King
01-02-2008, 21:58
Yyyyy..
"Poziomy od 300 do xxx - Bally (zamiennie z Wise Manami)"

Na wiski chyba bramka od 350 jak sie nie myle :)
Zreszta kto ci pokona na 300 wieska? na 2 hity ; p

Popularny
11-04-2008, 19:57
Poradnik extra :P Tylko sam mam postac 152 EK i nie expie tak jak podałes na MS tylko demcach i DL'ach.

Sasuke Uchiha
11-04-2008, 20:35
Fajny Poradnik Gz :> Dodaj jeszcze kilka możliwości :) I git :>

Kavvsonek
11-04-2008, 20:54
Brawo!! Super poradnik przyda sie napewno;] Dzieki temu mozna na serio fajnie zarobic.

Bobo
11-04-2008, 21:09
Popularny, Sasuke Uchiha und Kavvosek...

Czu wy nie widzicie, że:
1. Essay (ten user) został zbanowany już dawno.
2. Ten temat ma pół roku -.-. Bez przesady archeolodzy się znaleźli.

@Topic
Super poradnik, ale ja mam lepszy.
www.allegro.pl i już.

Majewski
11-04-2008, 21:34
Ładny przejrzysty poradnik :), lecz myślę że nadal nie rozwiązałeś podstawowego problemu :cool:
Pzdr.!

EsSaΥ
12-04-2008, 00:44
@Bobo
Co Ty nie powiesz :D

///

Nie gram na apo, więc teraz nie wiem co jest grane i w ogóle, więc poradnik nie będzie updatowany.

Piotrek zioom
12-04-2008, 10:34
Super Poradnik ! 9/10 :D
Pozdro 4 you and 4 ever ;)
ZNAKI ZNAKI ZNAKI :)

salata sorc
12-04-2008, 11:08
czytajac jak expic i do ktorego pisalo od 130 do 550 no ale czy dam rade 145 knightem expic na monster szkieletach?? bo kasy mi narazie nie brakuje wystarczy na blessed i mls ;p albo chcem szybko expic bo wnerwia mnie juz dracula caly czas tylko max i max :( a wiec jak sie juz pytalem dam rade 145 ek zsolowac monstera ?;p

kamillos75
12-04-2008, 12:49
Bardzo dobry poradnik. Na domkach jest najlepszy zysk tylko kapitał trzeba mieć może zaczne tak inwestować jak trochę kasy zarobie.