PDA

View Full Version : Daemon tools

Dangerous
14-02-2008, 23:20
Mam problem z tym programem.
Za jego pomocą ustawia się zeby gra chodziła bez płyty.
Wie ktos moze jak to zrobic?
Bardzo prosze o pomoc i z góry dziękuje.

Sallen
14-02-2008, 23:38
Najpierw żeby gra chodziła bez płyty trzeba zrobić obraz płyty... Niepamiętam gdzie się to robi... O ile dobrze pamiętam "Nero" (Jeżeli się pomyliłem to się nieczepiać :D).

Bany
15-02-2008, 02:26
Lepiej sciagni Alcohol 120% ma wiecej opcji i szybciej go zrozumiesz =]
Mozna w nim robic obrazy plyty potem tylko montujesz w wirtualnym napedzie :D

Sillmarilien
19-02-2008, 19:58
W daemonie otwiera się specjalne pliczki, a żeby to zrobić ( ściągnij daemon tools lite, przy nim będę tłumaczył) trzeba go < zainstalować ( xD) a później przy uruchomieniu windowsa powinien ci sie na dole pojawić niebieski pasek. po jego lprawej stronie jest taki długi pasek jasnoniebieski, kilkasz w niego i tam wybierasz który pliczek chcesz otworzyć ;)
Otwierasz w nim np. pliki CUE :P Tak mi pisało gdy dałem właściwości na plik który chciałem w dole otworzyć;) Jeżeli coś będzie nie tak to pisz na priv, postaram się pomóc ;)

Fallen
19-02-2008, 21:25
Kliknij ppm (prawy przycisk myszy) na ikone Daemona na pasku narzędzi po prawej, wyświetli się lista z której wybierasz "Virtual CD/DVD-ROM" następnie wysuwa się następna lista z której wybierasz "Device 0: [G:] No media" i następnie Mount image. W oknie które się pojawiło wskazujesz miejsce gdzie znajduje się dany plik i dajesz "Otwórz". Dalej chyba wiesz jak się robi...