View Full Version : Wypadek Eduardo (ludzie o s?abych nerwach lepiej niech tu nie wchodz?)
Verrier 2.0
25-02-2008, 10:57
Szkoda mi chłopaka, bo prawdopodobnie to koniec jego kariery. Patrzcie:
http://i27.tinypic.com/10zw95g.jpg
Nie chciałbym byc na jego miejscu ...
@down
Na razie wiadomo mi tylko tyle, że miał operację i leży w szpitalu .. Cóż może go jakoś odratują ...
@Flameq
Znalazłem na TORG'u :P Tam jest podobny temat.
Khuramek
25-02-2008, 11:09
Jezu chryste.Przeciez on mu kosc polamal i on ma chyba zlamanie otwarte ta?
To juz ma po karierze niech mu tamten teraz odszkodowanie placi i to wysokie.
Przeciez ten chlopak sie zalamac musial wzyciu juz w pilke nie bedzie mog grac
Jakbys sie czegos dowiedzial pisz w tym poscie plx
Jadem toots
25-02-2008, 11:38
LOOOOOOOOOOOL Co to ma być?
Przecież on już niebędzie grał w piłkę a grał nienajgorzej!
OMG! Odszkodowanie bardzo duże powinno być :(
Nie zdążył się jeszcze dobrze wgrać w rytm meczu bo to była przecież dopiero 3 minuta ; x
Rehabilitacja będzie trwała 9 miesięcy, ale nie wiadomo czy będzie po tym wstanie wrócić na angielskie boiska..
Wiadome jest, że nie zagra na EURO 2008..
Taylor będzie zawieszony - być może nawet do wyleczenia kontuzji Chorwata lub dłużej ..
Pewne jest, że Birmingham zapłaci odszkodowanie, ale ile? Przecież zniszczyli mu kariere..
btw. skąd wziąłeś te zdjęcia :D? szukałem ich, ale nie mogłem znaleźć :P
#*Makaveli*
A wrócił Cisse do takiej formy jak miał przedtem? NIE!
.Scooby.
25-02-2008, 14:47
łoo !
Ale mu noge skasował :///
powinien mu nieźle odszkodowanie płacić
zniszczył mu kariere czop
*Makaveli*
25-02-2008, 14:55
Nie no widzę że mamy kadrę medyczną na forum -,-
Jakiś czarny piłkarz niestety nie znam jego imiona, miał złamaną noge w ten sposób aż 2 razy, i gra. Jeśli przypomni mi się jego imię na pewno dam edita ;)
Jego rehabilitacja trwała około 8-10 Miesiąców.
Ale temu współczuje ;s to jest straszny ból
#Edit
to był Cissé bodajże
Master Code
25-02-2008, 14:56
Gral Dobrze Byl Aktywny Na Boisku Szkoda Chlopaka I Karriery.....Ufff Jaki To Bol ;/
~Helian~
25-02-2008, 15:11
Gral Dobrze Byl Aktywny Na Boisku Szkoda Chlopaka I Karriery.....Ufff Jaki To Bol ;/
wszystko fajnie ale nie pisz każdego wyrazu z dużej litery 0k?..:rolleyes:
Master Code
25-02-2008, 15:15
Mialem akurat caps nacisnietego xD A ty nie nabijaj postow EnoEno :P
Heh... jak zawsze- współczują najpierw komuś na forum (bo i pies był, i nikomu nie znana osoba... jutro będzie dżdżownica rozdeptana przez paradę równości?).
Piszecie, jak to wam ich nie żal itp. A zaraz jeden do drugiego:
- Posty nabijasz!
- To ty nabijasz!
- A nie, bo ty!
I pytanie do was- wy mu naprawdę współczujecie? Czy robicie to dla prawdziwego nabicia postu?
P.S.: wiem, zaraz się pokażą komentarze, że to ja posta nabijam i nic nowego do tematu nie wnoszę... wiem, wiem...
Zieniu07
25-02-2008, 16:49
No szkoda gracza, dopiero co przeczytalem ze grozi mu amputacja stopy:/ to dopiero bylby koniec.
Verrier 2.0
25-02-2008, 17:18
Weź ty jabba się wogóle nie wypowiadaj, bo mnie tylko takimi postami wkurwiasz. Skąd wiesz kto mu współczuje a nie ...
@edit
Z wp.pl
"Fizjoterapeuta i osteopata Tim Allardyce uważa, że napastnik Arsenalu Eduardo mógł nawet stracić stopę w wyniku kontuzji odniesionej w trakcie sobotniego meczu z Birmingham City (2:2). 24-letni reprezentant Chorwacji doznał podwójnego złamania nogi w wyniku faulu Martina Taylora.
Eduardo został po paru minutach zabrany do szpitala i jeszcze tego samego dnia przeszedł operację. Zdaniem Allardyce'a uratowało mu to stopę, która została przemieszczona w wyniku wślizgu Taylora i jeśli nie zostałaby szybko nastawiona, mogłoby dojść do amputacji.
Osteopata twierdzi, że urodzony w Brazylii piłkarz może wrócić do gry za około dziewięć miesięcy i czeka go długa rehabilitacja.
- Można stracić stopę, to możliwe. Kiedy stopa się tak przemieszcza, może uszkodzić naczynia krwionośne, a wtedy sytuacja staje się bardzo poważna.
Stopę musi zostać od razu lub niemal od razu nastawiona by ją uratować i konieczna jest szybka operacja. Wyobraźcie sobie wasze najgorsze skręcenie kostki i przemnóżcie to z dziesięć razy i wtedy będziecie blisko tego co miał Eduardo. Może nie zagrać przez kilka miesięcy. Normalny człowiek nie mógłby grać przez około sześć miesięcy. W jego przypadku może to być nawet dziewięć miesięcy ze względu na to do jakiej formy fizycznej musi wrócić - powiedział Allardyce BBC Radio Five Live.
" Także amputacja mu nie grozi. Na szczęście.
@down
Tia tylko złamaną kostkę ? ;D
"Dnia 23 lutego 2008 roku Eduardo da Silva w 3 minucie spotkania Arsenalu z Birmingham City został brutalnie sfaulowany przez Martina Taylora. Jak wykazały badania piłkarz doznał otwartego złamania stawu skokowego i zerwania w nim wszystkich więzadeł. Złamana została także stopa, która skręciła pod kątem 90 stopni, zostały w niej zerwane naczynia krwionośne. Boisko opuścił po 8 minutach z założoną maską tlenową. Stwierdzono jednak, że złamanie nie jest tak poważne, jak wyglądało to na początku i piłkarz wróci na boisko być może po 9 miesiącach rekonwalescencji." z wikipedii ;p
@Khumarek
ma chyba zlamanie otwarte ta?
To juz ma po karierze
Ja miałem wyłamany łokieć i jakoś moge wszystko robić ;o To, że ma połamaną kostke to nie koniec świata...
Dangerous
26-02-2008, 14:10
Co Ty pie**olisz, że koniec kariery...
Jego leczenie będzie trwało od 6 do 12 miesięcy...
Nie wiadomo dokładnie jak długo, ale do piłko na pewno powróci.
A co do tego gościa, co mu złamał nogę, grozi mu dożywotnia dyskwalifikacja.
xD Lukki xD
26-02-2008, 15:11
Angielska piłka... ja też mam agresywny styl gry, ale nie aż tak.
Do kariery z pewnością powróci, gadacie że koniec kariery, ale to oznacza chyba że go nie wspieracie. Nie można się tak łatwo poddawac!
Nie wierzycie że powróci? Macie!
http://sport.wp.pl/kat,1726,wid,9694722,wiadomosc.html
Rafalek pogromca
26-02-2008, 15:16
wroci do pilki, wpiszcie na youtubie "leg break" i wyswietla sie takie sceny, cisse (nie wiem czy dobrze napisalem) tez tak mial
pozdro
http://www.onet.tv/28986,3029,8,3241218,1,1,0,0,wideo.html
Tutaj macie informacje odnośnie tego faulu + filmik.
Szkarlatny leon 2.0
26-02-2008, 15:28
Ogladalem ten mecz ;/ No szkoda szkoda chlopaka a tym bardziej ze mial taka robote ;/ Ja bym na miejscu tego pilkarza wynajal kogos zeby leb odstrzelil tamtemu... Joke ;p
@Fuck you xD ;>
*Mikiel*
26-02-2008, 15:31
Ogladalem ten mecz ;/ No szkoda szkoda chlopaka a tym bardziej ze mial taka robote ;/ Ja bym na miejscu tego pilkarza wynajal kogos zeby leb odstrzelil tamtemu...
Ja bym wynajoł nauczyciela żeby Cie czegos nauczył debilu...za dużo gier i filmów jełopie... -,-
Smierdzisz kupom.
@topic
Wróci do piłki , lecz ma 9-miesięczną rehabilitacjie i nie piszcze jakiś pierdół jak nie graliście nigdy w piłke i gówno wiecie -,-...
lukasz mistrsz
26-02-2008, 15:31
@Jadem toots
wez sie uspokuj.... ta kontuzja wykluczy go na kilka albo kilkanascie miesiecy. Na euro 2008 na pewno nie zagra.
@topic
No przyznaje ze kontuzja jest straszna ale niektorzy pilkarze mieli wieksze zlamania.
Hokeistaaa
26-02-2008, 20:09
Ja bym wynajoł nauczyciela żeby Cie czegos nauczył debilu...za dużo gier i filmów jełopie... -,-
Smierdzisz kupom.
Nom, widać że lewy....
@topic
O kurde, ma pograne, a mówią że hokej jest bardziej niebezpieczny niz piłka, a tu proszę ;S
MaXi KinG
26-02-2008, 22:35
Nom kontuzja straszna jak słyszałem w wiadomościach sportowych to mówili, że zbliżeń nie pokaża, bo to takie straszne na EURO 2008 nie zagra współczuje jest teraz wsazoku jak się dowiedzial, że nie zagra na EURO
Przepraszam za błędy
Verrier 2.0
27-02-2008, 14:09
Smierdzisz kupom.
@topic
Wróci do piłki , lecz ma 9-miesięczną rehabilitacjie i nie piszcze jakiś pierdół jak nie graliście nigdy w piłke i gówno wiecie -,-...
No tak. Teraz wiadomo , że wróci. Ale jak ja ten pierwszy post pisałem to jeszcze mało było wiadomo co do jego nogi -.-
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.